Router pomoc!!!
Moderator: Benq
- FrljakS
#1 Router pomoc!!!
Eh ovako imam ruter ASUS RT-N12E i imam kablovski internet od hs-company. U postavkama rutere u wanu treba da stoji da se konektuje preko PPPoE sa mojim user name i pass, ali to nece nikako, radi samo preko Automatic IP i prekida svako 2-3 minute. Pokusao sam nadograditi Firmware ali se opet isto desava. i nemoguce je ruter vratiti na farbricke postavke, sta god da radim promijeni ime a postavke ostaju iste!! Sta da radim?
- Qurajber
#2 Re: Router pomoc!!!
FrljakS wrote:Eh ovako imam ruter ASUS RT-N12E i imam kablovski internet od hs-company. U postavkama rutere u wanu treba da stoji da se konektuje preko PPPoE sa mojim user name i pass, ali to nece nikako, radi samo preko Automatic IP i prekida svako 2-3 minute. Pokusao sam nadograditi Firmware ali se opet isto desava. i nemoguce je ruter vratiti na farbricke postavke, sta god da radim promijeni ime a postavke ostaju iste!! Sta da radim?
Pa pogrešno radiš konfiguraciju rutera. Ne može PPPoE, nije kod tebe adsl, kod tebe je kablovski internet
Last edited by Qurajber on 31/03/2014 23:28, edited 1 time in total.
- mirsek
#3 Re: Router pomoc!!!
Mislim da je ovo trol, tako da ne treba odgovarati.
Inace nema ovo veze sa dinamickom adresom vec PPoE radi samo sa ADSL-om a ne radi sa kablovskim netom.
Inace nema ovo veze sa dinamickom adresom vec PPoE radi samo sa ADSL-om a ne radi sa kablovskim netom.
-
Nermin_BH
#4 Re: Router pomoc!!!
Nije ti to do routera problem. Sigurno ti negdje prekida kabal do modema, nazovi svog providera pa neka oni to provjere.
-
dudlov
#5 Re: Router pomoc!!!
Vrlo vjerovatno, jer ja sam imao taj problem i malo je falilo da sve počupam i kroz balkon izbacim. Meni je problem pravio kabal koji sam dobio uz Asus ruter.Nermin_BH wrote:Nije ti to do routera problem. Sigurno ti negdje prekida kabal do modema, nazovi svog providera pa neka oni to provjere.
-
andr0id
#6 Re: Router pomoc!!!
Pppoep nastimaj na dynamic ip i ukljuci opciju DHCP i to je to 
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2