BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Gargale

#1 BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by Gargale »

Kako saznajemo, kod tržnog centra „Verno“ u naselju Lazarevo, kod stočne pijace, nepoznato lice oko 10:30 bacilo je bombu u autobus.

Vozač autobusa je, kako javlja ATV, poginuo.

Autobus koji je vozio na liniji 13c bio je pun putnika, ali niko od njih nije povrijeđen.

- Autobus se zaustavio na stanici. Prišao je mlađi muškarac obučen u crno i bacio bombu u autobus. Nastao je haos - kazao je jedan od putnika.

Nakon napada lice koje je bacilo bombu je pobjeglo u nepoznatom pravcu.

Uviđaj je u toku.

http://istinito.com/index.php/banja-luk ... ginuo.html
Gargale

#2 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by Gargale »

Klix kasni, tek sad objavise.
karanana

#3 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by karanana »

nisam znao u koji je grad u pitanju. ja reko negdje u srbiji.
sad ne znam koji je autoprevoz u pitanju. je li b-lucki?
karanana

#4 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by karanana »

j6u45u1331 wrote:
karanana wrote:nisam znao u koji je grad u pitanju. ja reko negdje u srbiji.
:lol: :lol: :lol: jedan od najvećih mongoloida i neinteligentnih likova koji dolaze vođekan :lol: :lol: :lol:
da je bombas i sebe raznijeo vjerovatno bi bio neki mudzahedin, a ovako nisam siguran ko bi mogao biti.
mefistofilis

#5 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by mefistofilis »

j6u45u1331 wrote:
:lol: :lol: :lol: jedan od najvećih mongoloida i neinteligentnih likova koji dolaze vođekan :lol: :lol: :lol:
dobro si ti to srocio jarane, inteligencija prosto izbija iz tvog posta
Ridjobrki

#6 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by Ridjobrki »

Mene čudi kako niko drugi nije stradao - 13ka je jedna od 2-3 linije sa najvećim brojem putnika.
trambusek88

#7 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by trambusek88 »

Možda privatnički lobi. U BL ima dosta privatnih prevoznika.

Autoprevoz je sveden na 4 linije, ostali su bez nekoliko linija i prošle godine. Vrlo moguće da neko želi i sa 13ke otjerati Autoprevoz, a (ne)ljudi su nažalost spremni pogaziti sve radi privatnog interesa!
kota_pisvir

#8 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by kota_pisvir »

mozda bombas vraca kredit vozaču. sve je moguće
BosnianHardcore

#9 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by BosnianHardcore »

sad ce da Putin posalje vojsku. :)
Ljakan

#10 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by Ljakan »

j6u45u1331 wrote:
dobar je karo nanu nemoj jest govna đaba :lol:

sto se tice teme dobro pa jos neko nije povrijeđen ocigledno je biro momenat napadac
Ridjobrki

#11 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by Ridjobrki »

trambusek88 wrote:Možda privatnički lobi. U BL ima dosta privatnih prevoznika.

Autoprevoz je sveden na 4 linije, ostali su bez nekoliko linija i prošle godine. Vrlo moguće da neko želi i sa 13ke otjerati Autoprevoz, a (ne)ljudi su nažalost spremni pogaziti sve radi privatnog interesa!
Ma ne vjerujem, Autoprevoz je raščerupan a nije ni jedini gubio linije. A autobusi su im počesto toliko loši da im ne treba bombe bacati, to se samo raspada.

Kao ekspert za pitanja šofera i eksplozivnih sredstava ja bih ovo doveo prije u vezu sa nedjelima sa obilježjima osvete za počinjeni kurvaluk ili s njim povezanih radnji.
kingofsnake

#12 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by kingofsnake »

j6u45u1331 wrote:
Evo ovo se rodi kad brat malo popije pa sexualno iskoristi sestru. Brojke i slova je nastao iz incesta, pa mu nemojte zamjeriti.

Ovo u BL je fakat neku čudan fol. Žao mi je stradalih, ali se iskreno nadam da se ne radi o muslimanu, da bagra ne digne sve na nivo međunacionalnog sukoba.
Alfons Kauders

#13 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by Alfons Kauders »

12: 30: - Drugo povrijeđeno lice u bombaškom napadu na autobus prevezeno je na odjeljenje Otorinolaringologije (ORL) u Kliničkom centru Banja Luka. U toku je ljekarska obrada. Kako saznajemo u pitanju su lakše tjelesne povrede, javlja ATV..

Vozač autobusa podlegao je povredama koje je zadobio od eksplozije bombe, koju je nepoznato lice ubacilo danas u autobus "Autoprevoza" u Banjaluci, javlja dopisnik Srne sa lica mjesta.

Ekipa Hitne pomoći konstatovala je da je vozač preminuo od posljedica ranjavanja. Osim mnogobrojnih inspektora CJB Banjaluka, na licu mjesta nalazi se i načelnik Centra Mladen Marić sa najbližim saradnicima.

Očekuje se da će više detalja o ovom slučaju policija saopštiti u toku dana.

Nepoznati počinilac danas je, nešto prije 11.00 časova, na autobuskom stajalištu u Ulici knjaza Miloša u Banjaluci u autobus "Autoprevoza" ubacio ručnu bombu, od čije eksplozije je vozač autobusa zadobio povrede opasne po život.
Bombaš je navodno pobjegao u pravcu tržnog centra "Tempo" i je u toku potraga za njim.
Od putnika i građana na autobuskom stajalištu niko nije povrijeđen.

Kako se nezvanično saznajeme, od eksplozije bombe u autobusu gradskog prevoza poginuo je 55- godišnji vozač autobusa, Boro Topić.

Policija za sada sumnja na jedno lice koje je ranije bilo u sukobu sa poginulim vozačem ali nema nikakve potvrde da je baš to lice bacilo bombu.
ima znaci jos odzljedjenih... uzas

ipak izgleda da je licno... koji kreten trebas biti da bacis bombu u bus pun ljudi, fakat je narod puko totalno :roll:
Tesla10

#14 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by Tesla10 »

Ovakvih stvari će biti još više, jer kada i ostali luđaci budu vidjeli da su ovakve stvari moguće i izvedive onda će se i oni aktivirati. Ima i kod nas puno "Breivika", samo im treba nekakav "okidač".
Alfons Kauders

#15 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by Alfons Kauders »

Tesla10 wrote:Ovakvih stvari će biti još više, jer kada i ostali luđaci budu vidjeli da su ovakve stvari moguće i izvedive onda će se i oni aktivirati. Ima i kod nas puno "Breivika", samo im treba nekakav "okidač".
evo haman dvoje povrijedjenih, nadajmo se da nisu teske povrede...

slazem se - kretena ce biti sve vise... prosle godine je isto tako neki lik bacio bombu u kafanu, cini mi se oko prijedora... ali jedno je kad se neko zapije pa napravi belaj u afektu, to nekako mogu shvatit... ali da neko ceka bus na stanici i da ubaci bombu u po dana... 50 metara od skole - e to je nesto drugo

cudo je da nije bilo i vise povrijedjenih, sigurno je bomba eksplodirala odmah kraj vozaca, stepenicu nize od ostatka putnika... da nije, moglo je biti puno gore
OldMayor

#16 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by OldMayor »

Ridjobrki wrote:
trambusek88 wrote:Možda privatnički lobi. U BL ima dosta privatnih prevoznika.

Ma ne vjerujem, Autoprevoz je raščerupan a nije ni jedini gubio linije. A autobusi su im počesto toliko loši da im ne treba bombe bacati, to se samo raspada.

Kao ekspert za pitanja šofera i eksplozivnih sredstava ja bih ovo doveo prije u vezu sa nedjelima sa obilježjima osvete za počinjeni kurvaluk ili s njim povezanih radnji.
Da je takva, licna, osveta ne bi je valjda pocinio nasred ulice i to jos u autobusu gdje je mogucnost kolateralne stete ogromna, da ne govorim o svjedocima.

Ja mislim da se s ovim htjela poslati poruka, cisto sumnjam da je nesto licno u pitanju. Mada kakvih budala ima, sve je moguce.
kingofsnake

#17 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by kingofsnake »

j6u45u1331 wrote:
kingofsnake wrote: Evo ovo se rodi kad brat malo popije pa sexualno iskoristi sestru. Brojke i slova je nastao iz incesta, pa mu nemojte zamjeriti.

Ovo u BL je fakat neku čudan fol. Žao mi je stradalih, ali se iskreno nadam da se ne radi o muslimanu, da bagra ne digne sve na nivo međunacionalnog sukoba.
:lol: :lol: :lol: piše i kaže potomak pedofila koji je guzio dječake i djevojčice, ne ljutim se ja kada vidim kako se bogu molite(UVLAČITE JEDNI DRUGIMA NOS U ČMAR) sve mi je jasno :lol: :lol: :lol:
Kažem ja, mentalna retardacija isijava. Kačavendin potomak :D
insomnia78

#18 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by insomnia78 »

Najvjerovatnije je da se ovdje radi o licnom sukobu

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Ecci
Vozim: Biciklam

#19 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by Ecci »

insomnia78 wrote:Najvjerovatnije je da se ovdje radi o licnom sukobu

Sve su prilike
say_cheese

#20 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by say_cheese »

OldMayor wrote: Da je takva, licna, osveta ne bi je valjda pocinio nasred ulice i to jos u autobusu gdje je mogucnost kolateralne stete ogromna, da ne govorim o svjedocima.

Ja mislim da se s ovim htjela poslati poruka, cisto sumnjam da je nesto licno u pitanju. Mada kakvih budala ima, sve je moguce.
Sumnjam da je licni obracun, jer kao sto kazes, ovo nit je vrijeme a ni prostor za takve stvari. Zasto bi se napadac izlagao visokom riziku da ga na licu mjesta uhvate, kad je on to mogao odraditi u mraku, bez svjedoka.

Da li je akt terorizma ili inside-job u pitanju, to cemo da vidimo. Za akt terorizma fale neke karakteristike, to jest, veci broj zrtava i poruka organizacija koja stoji iza toga. Najvjerovatnije da je djelo ludjaka, dusevnog bolesnika.
Alfons Kauders

#21 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by Alfons Kauders »

say_cheese wrote:
OldMayor wrote: Da je takva, licna, osveta ne bi je valjda pocinio nasred ulice i to jos u autobusu gdje je mogucnost kolateralne stete ogromna, da ne govorim o svjedocima.

Sumnjam da je licni obracun, jer kao sto kazes, ovo nit je vrijeme a ni prostor za takve stvari. Zasto bi se napadac izlagao visokom riziku da ga na licu mjesta uhvate, kad je on to mogao odraditi u mraku, bez svjedoka.

Da li je akt terorizma ili inside-job u pitanju, to cemo da vidimo. Za akt terorizma fale neke karakteristike, to jest, veci broj zrtava i poruka organizacija koja stoji iza toga. Najvjerovatnije da je djelo ludjaka, dusevnog bolesnika.
policija kaze da sumnja na licni obracun... da je terorista vjerovatno bi bacio bombu medju putnike, a ne vozacu pod noge (vidi rupe od gelera na sajbi)... terorista vjerovatno ne bi ni koristio rucnu bombu - veci belaj bi napravio obicnim pistoljem, kamoli puskom

treca opcija je bolesnik ko sto kazes... ima smisla, pogotovo kako je vrijeme pobudalilo, i ja sam ovih dana za kurac, vazda glavobolja itd...
JThomas

#22 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by JThomas »

Alfons Kauders wrote:
treca opcija je bolesnik ko sto kazes... ima smisla, pogotovo kako je vrijeme pobudalilo, i ja sam ovih dana za kurac, vazda glavobolja itd...
:roll: :lol:
Naslovnica

#23 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by Naslovnica »

Policija identifikovala napadača: Od ranije bio u konfliktu sa vozačem!

Policija je identifikovala napadača koji je danas oko 10:50 časova na autobuskom stajalištu u Ulici Knjaza Miloša u Banjaluci ubacio bombu u autobus prevoznika "Autoprevoz" na liniji 2 koji saobraća na relaciji Banjaluka – Trn, a od čije eksplozije je poginuo vozač autobusa Boro Topić (55).
Kako javljaju reporteri Pressa RS osumnjičeni je od ranije bio u konfliktu sa vozačem.
Nekoliko osoba je povrijeđeno, među kojima je srednjoškolac P.G. On je zadobio lakše povrede glave te je nakon obrade pušten sa hirurgije na kućno lečenje.
Brojne policijske i ekipe hitne pomoći su na terenu, ulica je blokirana, a novinarima je zabranjen prilaz.
Generalni direktor banjalučkog "Autoprevoza" Dejan Mijić izjavio je da su, osim vozača ovog preduzeća sa inicijalima B.T. koji je poginuo, u eksploziji bombe dva putnika lakše povrijeđena.
On je rekao novinarima da je autobus u kojem je poginuo vozač saobraćao na liniji Banjaluka - Trn, linija broj dva.
Mijić je naveo da je poginuli vozač bio izuzetno poštovan u "Autoprevozu", te da je današnja tragedija potresla kompletno preduzeće.
Portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Marija Markanović izjavila je Srni da je zbog ovog događaja blokiran saobraćaj u ulicama Knjaza Miloša, Ivana Gorana Kovačića i Prote Nikole Kostića, te da su u funkciji alternativnim pravcima.
Vozač autobusa podlegao je povredama koje je zadobio od eksplozije bombe, koju je nepoznato lice ubacilo danas oko 11.00 časova u autobus "Autoprevoza" u Banjaluci
Ekipa Hitne pomoći konstatovala je da je vozač preminuo od posljedica ranjavanja.
Osim mnogobrojnih inspektora CJB Banjaluka, na licu mjesta nalazi se i načelnik Centra Mladen Marić sa najbližim saradnicima.
Očekuje se da će više detalja o ovom slučaju policija saopštiti u toku dana.
(Agencije/Press/Istinito)
Edin H.

#24 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by Edin H. »

insomnia78

#25 Re: BOMBA U AUTOBUSU, UBIJEN VOZAČ!

Post by insomnia78 »

Izgleda da je identifikovan
Radi se vjerovatno o dugogodisnjim nesuglasicama jer je osumnjiceni prije par godina takodje zapalio automobil poginulog

Post Reply