Virusi,malware itd.

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sve na kvadrat

#1 Virusi,malware itd.

Post by sve na kvadrat »

Trebaju mi pouzdani programi da očistim laptop od neželjenih gostiju..trenutno imam instaliran advanced unistaller pro 11 i nisam neki maher da iskoristim njegov puni potencijal vezano za registry..pozdrav
SundanceKid

#2 Re: Virusi,malware itd.

Post by SundanceKid »

Instaliraj neki kvalitetan antivirus (ESET NOD, Kaspersky i slicno), skini uz to Malwarebytes, uradi update definicija oba programa, bootuj windows u "safe mode" (ako ne znas kako, googlaj, to je vrlo jednostavno), uradi full scan sa jednim i drugim, i ti si ok.

Nema potrebe da dalje teoretises puno na tu temu, jer ako ti ova kombinacija ne rijesi probleme, u konacnici ce ti puno isplativije/brze bit podic sistem opet, nego se borit sa brisanjem kojekakvih virusa i slicno, i detektovanjem sta te zarazilo i kako da se potpuno rijesis...

Sto se tice registry cleanera, oni u principu ne rade nikakva cuda. Nisu lozi tu i tamo, ali sve i da ih redovno koristis, registar windowsa se svakako vremenom shebe, tako da nista ne pomaze osim clean instalacije....
Yapi Yapo

#3 Re: Virusi,malware itd.

Post by Yapi Yapo »

Malwarebytes i SuperAntiSpyware.
ned424

#4 Re: Virusi,malware itd.

Post by ned424 »

ComboFix besplatan program i odlican samo prati upustvo i pusti da skenira sve sam ocisti i kad restartujes to je to!

ComboFix http://www.bleepingcomputer.co ... /combofix/
PIMP-Meister-2000

#5 Re: Virusi,malware itd.

Post by PIMP-Meister-2000 »

sve na kvadrat wrote:Trebaju mi pouzdani programi da očistim laptop od neželjenih gostiju..trenutno imam instaliran advanced unistaller pro 11 i nisam neki maher da iskoristim njegov puni potencijal vezano za registry..pozdrav
Spybot Search & Destroy! :thumbup:
AmADin_gospo

#6 Re: Virusi,malware itd.

Post by AmADin_gospo »

spasi podatke i reimstaliraj windozu.

sav taj softver ti ti preporucuju je ko davnje lijekova smrtno oboljelom bolesniku. produzit ces mu malo zivot, al ce opet umrijeti.
Post Reply