vs 
Link na Twitter je tu.

Postavlja se pitanje pa kada se Ustav Bosne i Hercegovine moze mijenjati kroz Parlament sa 2/3 vecinom sto se to ne uradi?
vs 

Ima.512MB wrote:Pa imas li 2/3 vecinu?
al u cuniBHCluster wrote:Ima.512MB wrote:Pa imas li 2/3 vecinu?
Ima, politika je cudna stvar, malo pritisak i to je to.Bodkin wrote:al u cuniBHCluster wrote:Ima.512MB wrote:Pa imas li 2/3 vecinu?
Tamir Waser je Amerikanac. Sumnjam da ne zna. Duboko sumnjam.Prosto ne vjerujem.Bodkin wrote:i sta mu ovaj odgovara na nasemsvakako je napravio gresku u prvom odgovoru. jel to ne zna jebeni engleski, a radi na nekakvoj zajebanoj poziciji medju strancima
govorim o ovom radojicicu. znam da je nekakav predstavnik u osce-u u becu bio dugo. svakako je u prvom tweetu napravio gresku. cirkus da mu ne zna odgovoriti na engleskomIt_is_a_Leclerc wrote:Tamir Waser je Amerikanac. Sumnjam da ne zna. Duboko sumnjam.Prosto ne vjerujem.Bodkin wrote:i sta mu ovaj odgovara na nasemsvakako je napravio gresku u prvom odgovoru. jel to ne zna jebeni engleski, a radi na nekakvoj zajebanoj poziciji medju strancima
cuj dao nam je hint preko tweeteraStyling wrote:TW je bivši šef političkog odjela američke ambasade. Dobro je upoznat sa našom situacijom i zna naše političare u dušu. Dobro zafrkan lik i zna o čemu govori. Njegov prvi tweet nije šuplja. Lik nam daje hint kako da promijenimo stanje. Radojičić pokušao spin pa nije prošlo. Znači naš ustav daje mogućnost za promjene. Samo treba biti uporan.
Oni na tweeteru svi prate jedni druge. A na ovaj način pokušava i javnosti koja je neupućena reći kakvi mehanizmi za promjene postoje pa da mi izvršimo pritisak na političare da nešto naprave.Bodkin wrote:cuj dao nam je hint preko tweeteraStyling wrote:TW je bivši šef političkog odjela američke ambasade. Dobro je upoznat sa našom situacijom i zna naše političare u dušu. Dobro zafrkan lik i zna o čemu govori. Njegov prvi tweet nije šuplja. Lik nam daje hint kako da promijenimo stanje. Radojičić pokušao spin pa nije prošlo. Znači naš ustav daje mogućnost za promjene. Samo treba biti uporan.jer inace nije mogao to reci bosnjackim politicarima? ili im poslati poruku? kako zna da bas njega prate na tweeteru
hoces reci da narod 20 godina nije mogao saznati ono sto pise u jednoj receniciStyling wrote:Oni na tweeteru svi prate jedni druge. A na ovaj način pokušava i javnosti koja je neupućena reći kakvi mehanizmi za promjene postoje pa da mi izvršimo pritisak na političare da nešto naprave.Bodkin wrote:cuj dao nam je hint preko tweeteraStyling wrote:TW je bivši šef političkog odjela američke ambasade. Dobro je upoznat sa našom situacijom i zna naše političare u dušu. Dobro zafrkan lik i zna o čemu govori. Njegov prvi tweet nije šuplja. Lik nam daje hint kako da promijenimo stanje. Radojičić pokušao spin pa nije prošlo. Znači naš ustav daje mogućnost za promjene. Samo treba biti uporan.jer inace nije mogao to reci bosnjackim politicarima? ili im poslati poruku? kako zna da bas njega prate na tweeteru
Šta misliš, koliko je našeg naroda, procentualno, uopšte pročitalo ustav i koliki procenat od tih koji su pročitali je u stanju da ga pravilno protumači?Bodkin wrote:hoces reci da narod 20 godina nije mogao saznati ono sto pise u jednoj receniciStyling wrote:Oni na tweeteru svi prate jedni druge. A na ovaj način pokušava i javnosti koja je neupućena reći kakvi mehanizmi za promjene postoje pa da mi izvršimo pritisak na političare da nešto naprave.Bodkin wrote:
cuj dao nam je hint preko tweeterajer inace nije mogao to reci bosnjackim politicarima? ili im poslati poruku? kako zna da bas njega prate na tweeteru
Svi znaju sta je potrebno za promjenu ustava, a to je jos nekoliko ruku iz RS-a u parlamentu BiH i to je 1/3 ukupno ako su sa njima svi parlamentarci iz federacije za ustavne amandmane. ja mislim oko 1/3 poslanika u parlamentu BiH iz RS-a. Zato je vazno za koaliciju 1. mart da ima te glasove. To je mozda cirka 200 000 glasova ukupno za jednu listu u RS-u.Bodkin wrote:cuj dao nam je hint preko tweeteraStyling wrote:TW je bivši šef političkog odjela američke ambasade. Dobro je upoznat sa našom situacijom i zna naše političare u dušu. Dobro zafrkan lik i zna o čemu govori. Njegov prvi tweet nije šuplja. Lik nam daje hint kako da promijenimo stanje. Radojičić pokušao spin pa nije prošlo. Znači naš ustav daje mogućnost za promjene. Samo treba biti uporan.jer inace nije mogao to reci bosnjackim politicarima? ili im poslati poruku? kako zna da bas njega prate na tweeteru
kako je to odgovor na moj post?Michio Kaku wrote:Svi znaju sta je potrebno za promjenu ustava, a to je jos nekoliko ruku iz RS-a u parlamentu BiH i to je 1/3 ukupno ako su sa njima svi parlamentarci iz federacije za ustavne amandmane. ja mislim oko 1/3 poslanika u parlamentu BiH iz RS-a. Zato je vazno za koaliciju 1. mart da ima te glasove. To je mozda cirka 200 000 glasova ukupno za jednu listu u RS-u.Bodkin wrote:cuj dao nam je hint preko tweeteraStyling wrote:TW je bivši šef političkog odjela američke ambasade. Dobro je upoznat sa našom situacijom i zna naše političare u dušu. Dobro zafrkan lik i zna o čemu govori. Njegov prvi tweet nije šuplja. Lik nam daje hint kako da promijenimo stanje. Radojičić pokušao spin pa nije prošlo. Znači naš ustav daje mogućnost za promjene. Samo treba biti uporan.jer inace nije mogao to reci bosnjackim politicarima? ili im poslati poruku? kako zna da bas njega prate na tweeteru
Da nije Doma naroda.Michio Kaku wrote: Svi znaju sta je potrebno za promjenu ustava, a to je jos nekoliko ruku iz RS-a u parlamentu BiH i to je 1/3 ukupno ako su sa njima svi parlamentarci iz federacije za ustavne amandmane. ja mislim oko 1/3 poslanika u parlamentu BiH iz RS-a. Zato je vazno za koaliciju 1. mart da ima te glasove. To je mozda cirka 200 000 glasova ukupno za jednu listu u RS-u.
A kako se odluke donose u Domu naroda? Isto 2/3 vecinom. Mi kao narod trebamo staviti do znanja politicarima da necemo vise tolerisati nacionalisticke ispade i da trazimo izmjenu ustava time sto cemo glasati za probosanski orijentisane politicare iz sva tri naroda. Ili da kao gradjani BiH posaljemo apelaciju istom onom sudu u Strazburu i trazimo da medjunarodna zajednica izvrsi promjenu ustava jer vise ne zelimo da zivimo u ovako uredjenoj drzavi koja konstantno stagnira. Ako je Strazbur reagovao na zahtjev dvojice reagovace i na zahtjev pola miliona ljudi koji zele da zive u drzavi ravnopravnih gradjana. Ako je MZ mogla nametnuti Dejtonski ustav moze i bilo koji drugi.Basvod wrote:Da nije Doma naroda.Michio Kaku wrote: Svi znaju sta je potrebno za promjenu ustava, a to je jos nekoliko ruku iz RS-a u parlamentu BiH i to je 1/3 ukupno ako su sa njima svi parlamentarci iz federacije za ustavne amandmane. ja mislim oko 1/3 poslanika u parlamentu BiH iz RS-a. Zato je vazno za koaliciju 1. mart da ima te glasove. To je mozda cirka 200 000 glasova ukupno za jednu listu u RS-u.
Styling wrote:A kako se odluke donose u Domu naroda? Isto 2/3 vecinom. Mi kao narod trebamo staviti do znanja politicarima da necemo vise tolerisati nacionalisticke ispade i da trazimo izmjenu ustava time sto cemo glasati za probosanski orijentisane politicare iz sva tri naroda. Ili da kao gradjani BiH posaljemo apelaciju istom onom sudu u Strazburu i trazimo da medjunarodna zajednica izvrsi promjenu ustava jer vise ne zelimo da zivimo u ovako uredjenoj drzavi koja konstantno stagnira. Ako je Strazbur reagovao na zahtjev dvojice reagovace i na zahtjev pola miliona ljudi koji zele da zive u drzavi ravnopravnih gradjana. Ako je MZ mogla nametnuti Dejtonski ustav moze i bilo koji drugi.Basvod wrote:Da nije Doma naroda.Michio Kaku wrote: Svi znaju sta je potrebno za promjenu ustava, a to je jos nekoliko ruku iz RS-a u parlamentu BiH i to je 1/3 ukupno ako su sa njima svi parlamentarci iz federacije za ustavne amandmane. ja mislim oko 1/3 poslanika u parlamentu BiH iz RS-a. Zato je vazno za koaliciju 1. mart da ima te glasove. To je mozda cirka 200 000 glasova ukupno za jednu listu u RS-u.
Dom naroda ne odlucuje o promjeni ustava.treba se pazljivo citati "2/3 PRISUTNIH u Predstavnickom domu". Ovo "prisutnih" je najbitniji dio!Basvod wrote:Da nije Doma naroda.Michio Kaku wrote: Svi znaju sta je potrebno za promjenu ustava, a to je jos nekoliko ruku iz RS-a u parlamentu BiH i to je 1/3 ukupno ako su sa njima svi parlamentarci iz federacije za ustavne amandmane. ja mislim oko 1/3 poslanika u parlamentu BiH iz RS-a. Zato je vazno za koaliciju 1. mart da ima te glasove. To je mozda cirka 200 000 glasova ukupno za jednu listu u RS-u.
A ti stvarno mislisš da BIH stagnira zbog formalnog entitetskog uređenja a ne pohlepnih i nesposobnih političara?Styling wrote:A kako se odluke donose u Domu naroda? Isto 2/3 vecinom. Mi kao narod trebamo staviti do znanja politicarima da necemo vise tolerisati nacionalisticke ispade i da trazimo izmjenu ustava time sto cemo glasati za probosanski orijentisane politicare iz sva tri naroda. Ili da kao gradjani BiH posaljemo apelaciju istom onom sudu u Strazburu i trazimo da medjunarodna zajednica izvrsi promjenu ustava jer vise ne zelimo da zivimo u ovako uredjenoj drzavi koja konstantno stagnira. Ako je Strazbur reagovao na zahtjev dvojice reagovace i na zahtjev pola miliona ljudi koji zele da zive u drzavi ravnopravnih gradjana. Ako je MZ mogla nametnuti Dejtonski ustav moze i bilo koji drugi.Basvod wrote:Da nije Doma naroda.Michio Kaku wrote: Svi znaju sta je potrebno za promjenu ustava, a to je jos nekoliko ruku iz RS-a u parlamentu BiH i to je 1/3 ukupno ako su sa njima svi parlamentarci iz federacije za ustavne amandmane. ja mislim oko 1/3 poslanika u parlamentu BiH iz RS-a. Zato je vazno za koaliciju 1. mart da ima te glasove. To je mozda cirka 200 000 glasova ukupno za jednu listu u RS-u.
znaci tebe zanima samo mehanizam, zasto twitter a ne sms? pa to je moda sad popularnije, a i lakse je.Bodkin wrote:
kako je to odgovor na moj post?
A kako se odluke donose u Domu naroda? Isto 2/3 vecinom. Mi kao narod trebamo staviti do znanja politicarima da necemo vise tolerisati nacionalisticke ispade i da trazimo izmjenu ustava time sto cemo glasati za probosanski orijentisane politicare iz sva tri naroda. Ili da kao gradjani BiH posaljemo apelaciju istom onom sudu u Strazburu i trazimo da medjunarodna zajednica izvrsi promjenu ustava jer vise ne zelimo da zivimo u ovako uredjenoj drzavi koja konstantno stagnira. Ako je Strazbur reagovao na zahtjev dvojice reagovace i na zahtjev pola miliona ljudi koji zele da zive u drzavi ravnopravnih gradjana. Ako je MZ mogla nametnuti Dejtonski ustav moze i bilo koji drugi.[/quote]Bogaz wrote: Da nije Doma naroda.