Djevojka i tetoviranje.

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Casual's

#1 Djevojka i tetoviranje.

Post by Casual's »

Pozdrav,
djevojka mi već par godina planira uraditi neku manju tetovažu.Ugl. nešto vezano za našu vezu (datum,horoskopski znakovi nas..bla bla),ali meni se ne sviđa ta njena ideja.Zna kakvo mišljenje imam prema ostalim curama sa tetovažom,ali stvarno joj ne mogu ništa.Zanima me šta vi ostali mislite po tome,da li ja cinim grešku što joj ne dam nešto što želi.Dosta sam staromodan tip,pa me zbog tog to tetoviranje brine...Roditelji su joj dopustili,ali nisu joj ništa o tome rekli.Možete li mi vi napisati koje bi joj savjete trebao dati u vezi tog tetoviranja..ne bih volio da 'šteti' svom prirodnom izgledu,bez obzira što je tetovaža vezana za našu vezu.Cak sam joj rekao nešto u fazonu 'šta ako prekinemo nekad?',ona ništa na to...pa eto,volio bih par savjeta,a i ako me neko planira zaebavati zbog ove teme,neka to radi u nekim granicama :mrgreen: :mrgreen:
irac300

#2 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by irac300 »

Nek' istetovira tvoje ime, pa je poslije šutni. :D
kritichar

#3 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by kritichar »

reci joj ovako: nema smisla da stavljaš nešto vezano za nas, kad sam ja protiv toga
i reci joj još, ovako si mi bolja, ako to nacrtaš bit ćeš mi manje lijepa
ako na to ne reaguje, šutni je, šta će ti šarena cura
topcam
Vozim: uzbrdo

#4 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by topcam »

Predlozi djevojci "pirsing".

Jos ako sve romanticno upakujes, svakako ce zaboraviti tetovazu, sto je tvoj cilj.
graue_maus

#5 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by graue_maus »

Cuj godinama planira i jos se nije usudila .
drunken tiger

#6 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by drunken tiger »

rokni se, nema ti spasa
Kinaski

#7 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by Kinaski »

Svakakvih djevojaka
Capajebo

#8 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by Capajebo »

Samo je znacajno pogledaj, i reci nemoj da bi to uradila.
Ako uradi, svakako te ne postuje > noga :oops:
Ako ne uradi, postuje te i onda budes jos bolji prema njoj :kravata:

hajmo sad, udrite po meni :skoljka: :D
shmizlica

#9 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by shmizlica »

al što je tema na zdravlju? :hm:
Ramzess Veliki

#10 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by Ramzess Veliki »

Uh, ja bih volio moja da se sva istetovira. :thumbup:
Ovako nešto:
Image

:thumbup:
irac300

#11 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by irac300 »

shmizlica wrote:al što je tema na zdravlju? :hm:
Zbog potencijalne sepse i tetanusa. :D
_Gea_

#12 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by _Gea_ »

Da steti svom izgledu? Da se planira isarati kao ova sto je ramzes postavio, pa bi i razumjela. Ali djevojka hoce malu tetovazu na SVOM tijelu, i ti od toga pravis problem i pitas ljude sta da radis..
Osim toga nije problem sto zeli da se tetovira, vec sta zeli da tetovira. E tu pravi gresku
kritichar

#13 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by kritichar »

_Gea_ wrote:Da steti svom izgledu? Da se planira isarati kao ova sto je ramzes postavio, pa bi i razumjela. Ali djevojka hoce malu tetovazu na SVOM tijelu, i ti od toga pravis problem i pitas ljude sta da radis..
Osim toga nije problem sto zeli da se tetovira, vec sta zeli da tetovira. E tu pravi gresku
nemoj ti više da savjetuješ, daješ loše savjete :skoljka:
mefistofilis

#14 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by mefistofilis »

evo ovako, tetovaza je nesto sto privlaci mnoge i sto bi mnogi zeljeli da imaju. naravno, svi zele izbjeci tramp stamps i barbwire pa onda biraju kao neke stvari iz zivota. najcesci problem je sto u sustini rijetko ko ima praaaavo dobar razlog za tetoviranje pa se onda uzimaju datumi, inicijali i sl.
moja prva tetovaza su takodjer bili inicijali i iako se nisam pokajao zbog te tetovaze (a realno mogao sam) ta tetovaza u ovom trenutku i ne predstavlja puno :-? . al haj' nebitno. uglavnom, takve tetovaze nisu bas neki statement a sve drugo (ilitiga umjetnost) je pre-rizicno za raditi ovdje jer nema covjeka koji je istinski majstor svog posla.
pa eto tako joj reci.
i da, ko god joj vidi tu tetovazu koju uradi pitat ce je: Ta ti je to... pa ako joj nije mrsko odgovoriti na jedno pitanje trista hiljada puta neka uradi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by Truba »

nek istetovira dobru trebu preko leđa pa kad je uzimaš dogi :D da još više uživaš
Casual's

#16 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by Casual's »

Temu sam postavio u ovaj PDF jer sam cuo da tetovaža u dobrom broju slucajeva donosi i rak kože,te mogucnosti od nekih drugih oboljenja.I sam nacin tetovirana je vezan za zdravlje/medicinu i tako to,a između ostalog zanima me i mišljenje o nekoj tetovaži na ženskoj osobi...
@Gea,slažem se..između ostalog je problem i u sadržaju tetovaže,fino sam joj rekao da bi se mogla nekada pokajati zbog toga..
..mislim da i nema neku želju za bilježenjem datuma na svom tijelu,već jer je vidjela kod svoje prijateljice,pa želi i ona,ono da bude cool ili sta vec..između ostalog vidjela je i kod mene tetovažu (ljiljan),možda je i u tome problem ..
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#17 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by crysis »

Casual's wrote:Temu sam postavio u ovaj PDF jer sam cuo da tetovaža u dobrom broju slucajeva donosi i rak kože,te mogucnosti od nekih drugih oboljenja.I sam nacin tetovirana je vezan za zdravlje/medicinu i tako to,a između ostalog zanima me i mišljenje o nekoj tetovaži na ženskoj osobi...
@Gea,slažem se..između ostalog je problem i u sadržaju tetovaže,fino sam joj rekao da bi se mogla nekada pokajati zbog toga..
..mislim da i nema neku želju za bilježenjem datuma na svom tijelu,već jer je vidjela kod svoje prijateljice,pa želi i ona,ono da bude cool ili sta vec..između ostalog vidjela je i kod mene tetovažu (ljiljan),možda je i u tome problem ..

zar se nisi zabrinuo kad si ljiljana šaro za rak kože, gore kazes da si staromodan i da te mozda zbog toga brine a ti se tetovirao. nego pusti curu na miru nek puca sta god hoce samo joj reci ako ce se poslije kajat zbog toga onda je bolje da to neradi jer ce uklanjanje debelo platiti.
i neka je nestavlja na neko vidno mjesto jer moze imati problema na poslu ili u skoli , znas vec kakav je nas narod.
manekenka u penziji

#18 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by manekenka u penziji »

A koliko kosta uklanjanje, kad si već spomenuo?
insomnia78

#19 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by insomnia78 »

Reci joj da ce zbog nje, tetovaze jel, drito u dzehen

PS: sto se tice tih "rakova", de odvadi malo ba

Sent from my iPhone using Tapatalk
annoy

#20 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by annoy »

_Gea_ wrote:Da steti svom izgledu? Da se planira isarati kao ova sto je ramzes postavio, pa bi i razumjela. Ali djevojka hoce malu tetovazu na SVOM tijelu, i ti od toga pravis problem i pitas ljude sta da radis..
Slažem se s ovim.

To je njezina odluka, njezino tijelo. Ukoliko se tetoviranje obavi u nekom pouzdanom salonu, nema nekog velikog rizika, pa se tu teško može govoriti o tome da ona sebi nešto posebno šteti.
Mislim da joj nemaš pravo braniti takvo nešto. Možeš izraziti svoje mišljenje, da se tebi osobno to ne sviđa, ali braniti joj ne možeš i ne bi trebao pokušavati.
Partneri nisu naše vlasništvo.
harač

#21 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by harač »

kritichar wrote:ako na to ne reaguje, šutni je, šta će ti šarena cura
što li, može joj tepati: "Šaruljo moja" :D
manekenka u penziji

#22 Re: Odg: Djevojka i tetoviranje.

veze s vezom wrote:
manekenka u penziji wrote:A koliko kosta uklanjanje, kad si već spomenuo?
mnogo u odnosu na samu tetovazu...zasto sebi prisjedati na muku..
Ma znam da je puno vise, ali eto zanimalo me malo preciznije to oko cijena.
A da ne bi bio off: nemam nista protiv tetovaža dok nisu na mom tijelu.
Casual's

#23 Re: Djevojka i tetoviranje.

Post by Casual's »

crysis wrote: zar se nisi zabrinuo kad si ljiljana šaro za rak kože, gore kazes da si staromodan i da te mozda zbog toga brine a ti se tetovirao. nego pusti curu na miru nek puca sta god hoce samo joj reci ako ce se poslije kajat zbog toga onda je bolje da to neradi jer ce uklanjanje debelo platiti.
i neka je nestavlja na neko vidno mjesto jer moze imati problema na poslu ili u skoli , znas vec kakav je nas narod.
Uradio sam sa 17 godina..sada se kajem zbog nje.Drugacije gledam na neke stvari tada i sada.
@insomnia nema se tu šta odvadit :)
@annony Zahvaljujem na odgovoru,i meni se to nešto motalo po glavi,pa sam upitao za misljenje ostalih.Ne pada mi na pamet da je ostavljam radi toga kao sto su neki predlozili.
manekenka u penziji

#24 Re: Odg: Djevojka i tetoviranje.

veze s vezom wrote:
manekenka u penziji wrote:
zavisno od velicine tetovaze,krenimo od 1000 KM pa nadalje
Uzas! Pa to je bas skupo! Hvala za info.
kritichar

#25 Re: Odg: Djevojka i tetoviranje.

Post by kritichar »

veze s vezom wrote:
zavisno od velicine tetovaze,krenimo od 1000 KM pa nadalje
Uzas! Pa to je bas skupo! Hvala za info.
šta bi to ti uklanjala? :mrgreen:
Post Reply