djevojka mi već par godina planira uraditi neku manju tetovažu.Ugl. nešto vezano za našu vezu (datum,horoskopski znakovi nas..bla bla),ali meni se ne sviđa ta njena ideja.Zna kakvo mišljenje imam prema ostalim curama sa tetovažom,ali stvarno joj ne mogu ništa.Zanima me šta vi ostali mislite po tome,da li ja cinim grešku što joj ne dam nešto što želi.Dosta sam staromodan tip,pa me zbog tog to tetoviranje brine...Roditelji su joj dopustili,ali nisu joj ništa o tome rekli.Možete li mi vi napisati koje bi joj savjete trebao dati u vezi tog tetoviranja..ne bih volio da 'šteti' svom prirodnom izgledu,bez obzira što je tetovaža vezana za našu vezu.Cak sam joj rekao nešto u fazonu 'šta ako prekinemo nekad?',ona ništa na to...pa eto,volio bih par savjeta,a i ako me neko planira zaebavati zbog ove teme,neka to radi u nekim granicama
Djevojka i tetoviranje.
Moderator: anex
- Casual's
#1 Djevojka i tetoviranje.
Pozdrav,
djevojka mi već par godina planira uraditi neku manju tetovažu.Ugl. nešto vezano za našu vezu (datum,horoskopski znakovi nas..bla bla),ali meni se ne sviđa ta njena ideja.Zna kakvo mišljenje imam prema ostalim curama sa tetovažom,ali stvarno joj ne mogu ništa.Zanima me šta vi ostali mislite po tome,da li ja cinim grešku što joj ne dam nešto što želi.Dosta sam staromodan tip,pa me zbog tog to tetoviranje brine...Roditelji su joj dopustili,ali nisu joj ništa o tome rekli.Možete li mi vi napisati koje bi joj savjete trebao dati u vezi tog tetoviranja..ne bih volio da 'šteti' svom prirodnom izgledu,bez obzira što je tetovaža vezana za našu vezu.Cak sam joj rekao nešto u fazonu 'šta ako prekinemo nekad?',ona ništa na to...pa eto,volio bih par savjeta,a i ako me neko planira zaebavati zbog ove teme,neka to radi u nekim granicama

- irac300
#2 Re: Djevojka i tetoviranje.
Nek' istetovira tvoje ime, pa je poslije šutni. 
- kritichar
#3 Re: Djevojka i tetoviranje.
reci joj ovako: nema smisla da stavljaš nešto vezano za nas, kad sam ja protiv toga
i reci joj još, ovako si mi bolja, ako to nacrtaš bit ćeš mi manje lijepa
ako na to ne reaguje, šutni je, šta će ti šarena cura
i reci joj još, ovako si mi bolja, ako to nacrtaš bit ćeš mi manje lijepa
ako na to ne reaguje, šutni je, šta će ti šarena cura
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#4 Re: Djevojka i tetoviranje.
Predlozi djevojci "pirsing".
Jos ako sve romanticno upakujes, svakako ce zaboraviti tetovazu, sto je tvoj cilj.
Jos ako sve romanticno upakujes, svakako ce zaboraviti tetovazu, sto je tvoj cilj.
- graue_maus
#5 Re: Djevojka i tetoviranje.
Cuj godinama planira i jos se nije usudila .
- drunken tiger
#6 Re: Djevojka i tetoviranje.
rokni se, nema ti spasa
- Capajebo
#8 Re: Djevojka i tetoviranje.
Samo je znacajno pogledaj, i reci nemoj da bi to uradila.
Ako uradi, svakako te ne postuje > noga
Ako ne uradi, postuje te i onda budes jos bolji prema njoj
hajmo sad, udrite po meni

Ako uradi, svakako te ne postuje > noga
Ako ne uradi, postuje te i onda budes jos bolji prema njoj
hajmo sad, udrite po meni
- shmizlica
#9 Re: Djevojka i tetoviranje.
al što je tema na zdravlju? 
- Ramzess Veliki
#10 Re: Djevojka i tetoviranje.
Uh, ja bih volio moja da se sva istetovira.
Ovako nešto:

Ovako nešto:
- irac300
#11 Re: Djevojka i tetoviranje.
Zbog potencijalne sepse i tetanusa.shmizlica wrote:al što je tema na zdravlju?
- _Gea_
#12 Re: Djevojka i tetoviranje.
Da steti svom izgledu? Da se planira isarati kao ova sto je ramzes postavio, pa bi i razumjela. Ali djevojka hoce malu tetovazu na SVOM tijelu, i ti od toga pravis problem i pitas ljude sta da radis..
Osim toga nije problem sto zeli da se tetovira, vec sta zeli da tetovira. E tu pravi gresku
Osim toga nije problem sto zeli da se tetovira, vec sta zeli da tetovira. E tu pravi gresku
- kritichar
#13 Re: Djevojka i tetoviranje.
nemoj ti više da savjetuješ, daješ loše savjete_Gea_ wrote:Da steti svom izgledu? Da se planira isarati kao ova sto je ramzes postavio, pa bi i razumjela. Ali djevojka hoce malu tetovazu na SVOM tijelu, i ti od toga pravis problem i pitas ljude sta da radis..
-
mefistofilis
#14 Re: Djevojka i tetoviranje.
evo ovako, tetovaza je nesto sto privlaci mnoge i sto bi mnogi zeljeli da imaju. naravno, svi zele izbjeci tramp stamps i barbwire pa onda biraju kao neke stvari iz zivota. najcesci problem je sto u sustini rijetko ko ima praaaavo dobar razlog za tetoviranje pa se onda uzimaju datumi, inicijali i sl.
moja prva tetovaza su takodjer bili inicijali i iako se nisam pokajao zbog te tetovaze (a realno mogao sam) ta tetovaza u ovom trenutku i ne predstavlja puno
. al haj' nebitno. uglavnom, takve tetovaze nisu bas neki statement a sve drugo (ilitiga umjetnost) je pre-rizicno za raditi ovdje jer nema covjeka koji je istinski majstor svog posla.
pa eto tako joj reci.
i da, ko god joj vidi tu tetovazu koju uradi pitat ce je: Ta ti je to... pa ako joj nije mrsko odgovoriti na jedno pitanje trista hiljada puta neka uradi
moja prva tetovaza su takodjer bili inicijali i iako se nisam pokajao zbog te tetovaze (a realno mogao sam) ta tetovaza u ovom trenutku i ne predstavlja puno
pa eto tako joj reci.
i da, ko god joj vidi tu tetovazu koju uradi pitat ce je: Ta ti je to... pa ako joj nije mrsko odgovoriti na jedno pitanje trista hiljada puta neka uradi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15 Re: Djevojka i tetoviranje.
nek istetovira dobru trebu preko leđa pa kad je uzimaš dogi
da još više uživaš
- Casual's
#16 Re: Djevojka i tetoviranje.
Temu sam postavio u ovaj PDF jer sam cuo da tetovaža u dobrom broju slucajeva donosi i rak kože,te mogucnosti od nekih drugih oboljenja.I sam nacin tetovirana je vezan za zdravlje/medicinu i tako to,a između ostalog zanima me i mišljenje o nekoj tetovaži na ženskoj osobi...
@Gea,slažem se..između ostalog je problem i u sadržaju tetovaže,fino sam joj rekao da bi se mogla nekada pokajati zbog toga..
..mislim da i nema neku želju za bilježenjem datuma na svom tijelu,već jer je vidjela kod svoje prijateljice,pa želi i ona,ono da bude cool ili sta vec..između ostalog vidjela je i kod mene tetovažu (ljiljan),možda je i u tome problem ..
@Gea,slažem se..između ostalog je problem i u sadržaju tetovaže,fino sam joj rekao da bi se mogla nekada pokajati zbog toga..
..mislim da i nema neku želju za bilježenjem datuma na svom tijelu,već jer je vidjela kod svoje prijateljice,pa želi i ona,ono da bude cool ili sta vec..između ostalog vidjela je i kod mene tetovažu (ljiljan),možda je i u tome problem ..
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#17 Re: Djevojka i tetoviranje.
Casual's wrote:Temu sam postavio u ovaj PDF jer sam cuo da tetovaža u dobrom broju slucajeva donosi i rak kože,te mogucnosti od nekih drugih oboljenja.I sam nacin tetovirana je vezan za zdravlje/medicinu i tako to,a između ostalog zanima me i mišljenje o nekoj tetovaži na ženskoj osobi...
zar se nisi zabrinuo kad si ljiljana šaro za rak kože, gore kazes da si staromodan i da te mozda zbog toga brine a ti se tetovirao. nego pusti curu na miru nek puca sta god hoce samo joj reci ako ce se poslije kajat zbog toga onda je bolje da to neradi jer ce uklanjanje debelo platiti.
i neka je nestavlja na neko vidno mjesto jer moze imati problema na poslu ili u skoli , znas vec kakav je nas narod.
- manekenka u penziji
#18 Re: Djevojka i tetoviranje.
A koliko kosta uklanjanje, kad si već spomenuo?
- insomnia78
#19 Re: Djevojka i tetoviranje.
Reci joj da ce zbog nje, tetovaze jel, drito u dzehen
PS: sto se tice tih "rakova", de odvadi malo ba
Sent from my iPhone using Tapatalk
PS: sto se tice tih "rakova", de odvadi malo ba
Sent from my iPhone using Tapatalk
- annoy
#20 Re: Djevojka i tetoviranje.
Slažem se s ovim._Gea_ wrote:Da steti svom izgledu? Da se planira isarati kao ova sto je ramzes postavio, pa bi i razumjela. Ali djevojka hoce malu tetovazu na SVOM tijelu, i ti od toga pravis problem i pitas ljude sta da radis..
To je njezina odluka, njezino tijelo. Ukoliko se tetoviranje obavi u nekom pouzdanom salonu, nema nekog velikog rizika, pa se tu teško može govoriti o tome da ona sebi nešto posebno šteti.
Mislim da joj nemaš pravo braniti takvo nešto. Možeš izraziti svoje mišljenje, da se tebi osobno to ne sviđa, ali braniti joj ne možeš i ne bi trebao pokušavati.
Partneri nisu naše vlasništvo.
- harač
#21 Re: Djevojka i tetoviranje.
što li, može joj tepati: "Šaruljo moja"kritichar wrote:ako na to ne reaguje, šutni je, šta će ti šarena cura
- manekenka u penziji
#22 Re: Odg: Djevojka i tetoviranje.
Ma znam da je puno vise, ali eto zanimalo me malo preciznije to oko cijena.veze s vezom wrote:mnogo u odnosu na samu tetovazu...zasto sebi prisjedati na muku..manekenka u penziji wrote:A koliko kosta uklanjanje, kad si već spomenuo?
A da ne bi bio off: nemam nista protiv tetovaža dok nisu na mom tijelu.
- Casual's
#23 Re: Djevojka i tetoviranje.
Uradio sam sa 17 godina..sada se kajem zbog nje.Drugacije gledam na neke stvari tada i sada.crysis wrote: zar se nisi zabrinuo kad si ljiljana šaro za rak kože, gore kazes da si staromodan i da te mozda zbog toga brine a ti se tetovirao. nego pusti curu na miru nek puca sta god hoce samo joj reci ako ce se poslije kajat zbog toga onda je bolje da to neradi jer ce uklanjanje debelo platiti.
i neka je nestavlja na neko vidno mjesto jer moze imati problema na poslu ili u skoli , znas vec kakav je nas narod.
@insomnia nema se tu šta odvadit
@annony Zahvaljujem na odgovoru,i meni se to nešto motalo po glavi,pa sam upitao za misljenje ostalih.Ne pada mi na pamet da je ostavljam radi toga kao sto su neki predlozili.
- manekenka u penziji
#24 Re: Odg: Djevojka i tetoviranje.
Uzas! Pa to je bas skupo! Hvala za info.veze s vezom wrote:zavisno od velicine tetovaze,krenimo od 1000 KM pa nadaljemanekenka u penziji wrote:
Ma znam da je puno vise, ali eto zanimalo me malo preciznije to oko cijena.
- kritichar
#25 Re: Odg: Djevojka i tetoviranje.
šta bi to ti uklanjala?manekenka u penziji wrote:Uzas! Pa to je bas skupo! Hvala za info.veze s vezom wrote:zavisno od velicine tetovaze,krenimo od 1000 KM pa nadaljemanekenka u penziji wrote:
Ma znam da je puno vise, ali eto zanimalo me malo preciznije to oko cijena.