1. Stomatoloski fakultet
2. Veterinarski fakultet
3. Poljprivredni fakultet ( nemam pojma koji smjer
4. Neki fax u vezi ekologije
5. Bio inzinjering na IUS
i to je odprilike to eto ako imate koju sugestiju napisite, svarno mi je potrebno
Scooby-Doo1234 wrote:Pozdrav raja! Ev ovako, posto sam 4. godina gimnazije razmisljam sta da upisem za fax. Ovih dana sam napravio listu fakulteta za koje imam afinitet i koje bih rado izucavao, medutim ne znam sa kojim bih se najlakse zaposlio...i koje su po vasem misljenju i nedostatci svakog od dole navedenih fakulteta kao i vasa iskustva ako studirate na jednom od ovih fakulteta
1. Stomatoloski fakultet
2. Veterinarski fakultet
3. Poljprivredni fakultet ( nemam pojma koji smjer)
4. Neki fax u vezi ekologijeda steknem zvanje ekologa
i to je odprilike to eto ako imate koju sugestiju napisite, svarno mi je potrebno![]()
![]()
Džaba ćeš gubiti vrijeme studirajućiScooby-Doo1234 wrote:Pozdrav raja! Ev ovako, posto sam 4. godina gimnazije razmisljam sta da upisem za fax. Ovih dana sam napravio listu fakulteta za koje imam afinitet i koje bih rado izucavao, medutim ne znam sa kojim bih se najlakse zaposlio...i koje su po vasem misljenju i nedostatci svakog od dole navedenih fakulteta kao i vasa iskustva ako studirate na jednom od ovih fakulteta
1. Stomatoloski fakultet
2. Veterinarski fakultet
3. Poljprivredni fakultet ( nemam pojma koji smjer)
4. Neki fax u vezi ekologijeda steknem zvanje ekologa
i to je odprilike to eto ako imate koju sugestiju napisite, svarno mi je potrebno![]()
![]()
Ma ovde možeš uspijeti jedino ako imaš dobru štelu,ili roditelje na "poziciji".Završi bilo šta i vozi odavde hhSociolog wrote:Nuken, blizu mene ima koprinica, fina cura super, zavrsila Medicinsu 2010...nema posla... zao mi je, kad vidim, koliko joj se ljudi podsmijava...gadi mi se ova drzava... Medicina super stvar, zavrsi, i idi dalje odavde.. tesko dobiti specijalizati... to se masovno štima...
Pa nije mi jansno sta ceka ? Mogla je otici vanSociolog wrote:Nuken, blizu mene ima koprinica, fina cura super, zavrsila Medicinsu 2010...nema posla... zao mi je, kad vidim, koliko joj se ljudi podsmijava...gadi mi se ova drzava... Medicina super stvar, zavrsi, i idi dalje odavde.. tesko dobiti specijalizati... to se masovno štima...
Pretpostavljam da curi nije palo na pamet potražiti posao izvan Sarajeva. Ljekara svakako treba, samo eto šteta golema što se svi ne mogu zaposliti u Sarajevu.Picajzla wrote:
Pa nije mi jansno sta ceka ? Mogla je otici van![]()
Mada ne vjerujem da dr. ne moze naci posao tri godine i da sve to vrijeme radi u kopirnici.
Informatika/programiranje na ETF-u je cool ali tek od druge godine kada krene odabrani smijer...Peryton_ wrote:Da je bilo kad sam ja upisivao, upisao bih Bio-inzinjering.
Ako sam vec na birou , nek sam bar neki kllinac
Ako gledamo šta je profitabilnije, onda znamo da i dobar bagerista (naravno, u Njemačkoj:) ) ima bolju platu nego ovdje neki prosječni inžinjer... I za zavarivača si 100% upravu, danas postoje inžinjeri zavarivanja, i dosta traženi. Sigurno dobro i plaćenimuminovic wrote:Upisi zanat kakav dobar npr za profesionalnog varioca od pola godine, kosta oko 7.000,00 KM, ali ces kasnije moci zaradjivati 2000-3000 EUR-a mjesecno u Njemackoj - baveci se tim poslom.
Profitabilnije od bilo kojeg faxa u BiH.
Bolje mu je da bude kriminalac nego kriminalist. A za ovo prvo ne treba fakultetDesnik wrote:Neka upiše kriminalistiku, država je puna kriminala, to se traži.
Ko spama?w0rld wrote:Od ovih sto si naveo moja preporuka je ili 1.) ili 3.) ( ali opet razmisli sta volis raditi ), momak je fino postavio pitanje nema potrebe za glupim spamanjem.