Koji fax upisati!!!

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Scooby-Doo1234

#1 Koji fax upisati!!!

Post by Scooby-Doo1234 »

Pozdrav raja! Ev ovako, posto sam 4. godina gimnazije razmisljam sta da upisem za fax. Ovih dana sam napravio listu fakulteta za koje imam afinitet i koje bih rado izucavao, medutim ne znam sa kojim bih se najlakse zaposlio...i koje su po vasem misljenju i nedostatci svakog od dole navedenih fakulteta kao i vasa iskustva ako studirate na jednom od ovih fakulteta
1. Stomatoloski fakultet
2. Veterinarski fakultet
3. Poljprivredni fakultet ( nemam pojma koji smjer :D)
4. Neki fax u vezi ekologije :D da steknem zvanje ekologa
5. Bio inzinjering na IUS

i to je odprilike to eto ako imate koju sugestiju napisite, svarno mi je potrebno :D :thumbup:
dijana_19

#2 Re: Koji fax upisati!!!

Post by dijana_19 »

Scooby-Doo1234 wrote:Pozdrav raja! Ev ovako, posto sam 4. godina gimnazije razmisljam sta da upisem za fax. Ovih dana sam napravio listu fakulteta za koje imam afinitet i koje bih rado izucavao, medutim ne znam sa kojim bih se najlakse zaposlio...i koje su po vasem misljenju i nedostatci svakog od dole navedenih fakulteta kao i vasa iskustva ako studirate na jednom od ovih fakulteta
1. Stomatoloski fakultet
2. Veterinarski fakultet

i to je odprilike to eto ako imate koju sugestiju napisite, svarno mi je potrebno :D :thumbup:

Sa sve ijednim od tih fakulteta ces se morati dobro pomuciti da pronadjes posao. Nezaposlenost je u svim tim bransam aizuzetno velika.
Scooby-Doo1234

#3 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Scooby-Doo1234 »

pa sa kojim se mogu lakse zaposliti, a da nema toliko veze sa matematikom :D
Peryton_

#4 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Peryton_ »

Da je bilo kad sam ja upisivao, upisao bih Bio-inzinjering.
Ako sam vec na birou , nek sam bar neki kllinac :D
casper_

#5 Re: Koji fax upisati!!!

Post by casper_ »

Scooby-Doo1234 wrote:Pozdrav raja! Ev ovako, posto sam 4. godina gimnazije razmisljam sta da upisem za fax. Ovih dana sam napravio listu fakulteta za koje imam afinitet i koje bih rado izucavao, medutim ne znam sa kojim bih se najlakse zaposlio...i koje su po vasem misljenju i nedostatci svakog od dole navedenih fakulteta kao i vasa iskustva ako studirate na jednom od ovih fakulteta
1. Stomatoloski fakultet
2. Veterinarski fakultet

Džaba ćeš gubiti vrijeme studirajući
mefistofilis

#6 Re: Koji fax upisati!!!

Post by mefistofilis »

informatika, informatika i samo informatika. ali naravno ne ova sa ETF-a vec programming
Afanasi_94

#7 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Afanasi_94 »

Po meni je najbolja Farmacija al je nema na tvom spisku tako da ti preporučujem Stomatologiju. Mislim da ćeš sa Veterinom, Ekologijom i Poljoprivredom teško naći posao, a za to zadnje stvarno ne znam.
Platformas

#8 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Platformas »

masinstvo?
Gretta

#9 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Gretta »

Od pobrojanih- Poljoprivedni fakultet, od nepobrojanih- upiši neki jezik, svakako ne želiš imat' posla sa matematikom a i odličnu podlogu imaš :)
Nuken

#10 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Nuken »

Upiši medicinu i ne sikiraj se.Gdje god odeš treba doktora.Bićeš cijenjen,poštovan...Mani se poljoprivrede bolje ti je :)
Sociolog

#11 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Sociolog »

Nuken, blizu mene ima koprinica, fina cura super, zavrsila Medicinsu 2010...nema posla... zao mi je, kad vidim, koliko joj se ljudi podsmijava...gadi mi se ova drzava... Medicina super stvar, zavrsi, i idi dalje odavde.. tesko dobiti specijalizati... to se masovno štima...
Nuken

#12 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Nuken »

Sociolog wrote:Nuken, blizu mene ima koprinica, fina cura super, zavrsila Medicinsu 2010...nema posla... zao mi je, kad vidim, koliko joj se ljudi podsmijava...gadi mi se ova drzava... Medicina super stvar, zavrsi, i idi dalje odavde.. tesko dobiti specijalizati... to se masovno štima...
Ma ovde možeš uspijeti jedino ako imaš dobru štelu,ili roditelje na "poziciji".Završi bilo šta i vozi odavde hh :D :run:
antropolog

#13 Re: Koji fax upisati!!!

Post by antropolog »

upisi ruski neces se pokajat :D

a za posao no sikiriki posebno u :bih:
Last edited by antropolog on 09/01/2014 18:08, edited 1 time in total.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#14 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Picajzla »

Sociolog wrote:Nuken, blizu mene ima koprinica, fina cura super, zavrsila Medicinsu 2010...nema posla... zao mi je, kad vidim, koliko joj se ljudi podsmijava...gadi mi se ova drzava... Medicina super stvar, zavrsi, i idi dalje odavde.. tesko dobiti specijalizati... to se masovno štima...
Pa nije mi jansno sta ceka ? Mogla je otici van :roll:
Mada ne vjerujem da dr. ne moze naci posao tri godine i da sve to vrijeme radi u kopirnici.
Bambi_na_kofeinu

#15 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Bambi_na_kofeinu »

Picajzla wrote:
Pa nije mi jansno sta ceka ? Mogla je otici van :roll:
Mada ne vjerujem da dr. ne moze naci posao tri godine i da sve to vrijeme radi u kopirnici.
Pretpostavljam da curi nije palo na pamet potražiti posao izvan Sarajeva. Ljekara svakako treba, samo eto šteta golema što se svi ne mogu zaposliti u Sarajevu.
mario16

#16 Re: Koji fax upisati!!!

Post by mario16 »

Od nabrojanih stomatologija, a ja bih ti preporučio farmaciju ili medicinu.
klaki

#17 Re: Koji fax upisati!!!

Post by klaki »

Peryton_ wrote:Da je bilo kad sam ja upisivao, upisao bih Bio-inzinjering.
Ako sam vec na birou , nek sam bar neki kllinac :D
Informatika/programiranje na ETF-u je cool ali tek od druge godine kada krene odabrani smijer...

Al' zato prva godina u pm da prostite.

Nego zna li neko kakav je onaj smijer za informatiku na PMF? Tamo valjda od prve godine ide tvoj smijer?
muminovic

#18 Re: Koji fax upisati!!!

Post by muminovic »

Upisi zanat kakav dobar npr za profesionalnog varioca od pola godine, kosta oko 7.000,00 KM, ali ces kasnije moci zaradjivati 2000-3000 EUR-a mjesecno u Njemackoj - baveci se tim poslom.

Profitabilnije od bilo kojeg faxa u BiH.
Gretta

#19 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Gretta »

muminovic wrote:Upisi zanat kakav dobar npr za profesionalnog varioca od pola godine, kosta oko 7.000,00 KM, ali ces kasnije moci zaradjivati 2000-3000 EUR-a mjesecno u Njemackoj - baveci se tim poslom.

Profitabilnije od bilo kojeg faxa u BiH.
Ako gledamo šta je profitabilnije, onda znamo da i dobar bagerista (naravno, u Njemačkoj:) ) ima bolju platu nego ovdje neki prosječni inžinjer... I za zavarivača si 100% upravu, danas postoje inžinjeri zavarivanja, i dosta traženi. Sigurno dobro i plaćeni :) Kako god, mora se biti dobar u svom poslu, koji god bio..
Last edited by Gretta on 11/01/2014 13:44, edited 1 time in total.
Desnik

#20 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Desnik »

Neka upiše kriminalistiku, država je puna kriminala, to se traži.
Gretta

#21 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Gretta »

Desnik wrote:Neka upiše kriminalistiku, država je puna kriminala, to se traži.
Bolje mu je da bude kriminalac nego kriminalist. A za ovo prvo ne treba fakultet :-D
Zatamnjena stakla

#22 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Zatamnjena stakla »

Udaj se u Švicarsku.
w0rld

#23 Re: Koji fax upisati!!!

Post by w0rld »

Od ovih sto si naveo moja preporuka je ili 1.) ili 3.) ( ali opet razmisli sta volis raditi ), momak je fino postavio pitanje nema potrebe za glupim spamanjem.
Zatamnjena stakla

#24 Re: Koji fax upisati!!!

Post by Zatamnjena stakla »

w0rld wrote:Od ovih sto si naveo moja preporuka je ili 1.) ili 3.) ( ali opet razmisli sta volis raditi ), momak je fino postavio pitanje nema potrebe za glupim spamanjem.
Ko spama?
muminovic

#25 Re: Koji fax upisati!!!

Post by muminovic »

Od navedenih prvi ti je najbolji - samo imaj na umu da je stomatologija u Sarajevu 1 godina 6.000,00 KM. (vandredni - vlastite potrebe)
Post Reply