Nece da upali Golf 4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

BHfanatik

#1 Nece da upali Golf 4

Post by BHfanatik »

U pitanju je golf 4 benzin. Dosao s posla normalno parkirao, i veceras da upalim nece. Znaci nema ni verglanja ni nista samo se cuje neki tihi tupi zvuk. Svjetla na vratima kad ih otvorim se upale kao i ono gore svjetlo iznad glave pa ne bih rekao da je akumulator. E sad sta bi moglo biti? Ulozak brave mozda ili alnaser? Najgore u citavoj prici sto sad auto ne mogu voziti jbt kako do majstora?
Drvosjeca iz Dejcica

#2 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

BHfanatik wrote:U pitanju je golf 4 benzin. Dosao s posla normalno parkirao, i veceras da upalim nece. Znaci nema ni verglanja ni nista samo se cuje neki tihi tupi zvuk. Svjetla na vratima kad ih otvorim se upale kao i ono gore svjetlo iznad glave pa ne bih rekao da je akumulator. E sad sta bi moglo biti? Ulozak brave mozda ili alnaser? Najgore u citavoj prici sto sad auto ne mogu voziti jbt kako do majstora?
Probaj preklemati.
Merengues

#3 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Merengues »

Ima neku blokadu, dovedi majstora neka ga prikljuci na racunar i otkloni istu.. Imao isti problem na svom Golfu 4 2 mjeseca prije ...
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#4 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Matijevic_Vlado »

podsjeti me na amidzu Idriza :mrgreen:
Merengues

#5 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Merengues »

Matijevic_Vlado wrote:podsjeti me na amidzu Idriza :mrgreen:

Onda nek natoci goriva hahahahha xD
Merengues

#6 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Merengues »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
BHfanatik wrote:U pitanju je golf 4 benzin. Dosao s posla normalno parkirao, i veceras da upalim nece. Znaci nema ni verglanja ni nista samo se cuje neki tihi tupi zvuk. Svjetla na vratima kad ih otvorim se upale kao i ono gore svjetlo iznad glave pa ne bih rekao da je akumulator. E sad sta bi moglo biti? Ulozak brave mozda ili alnaser? Najgore u citavoj prici sto sad auto ne mogu voziti jbt kako do majstora?
Probaj preklemati.

Moj savijet. Nikad klemat novije automobile s elektronikom !!!
BHfanatik

#7 Re: Nece da upali Golf 4

Post by BHfanatik »

Nasuo juce za 50km
Merengues

#8 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Merengues »

BHfanatik wrote:Nasuo juce za 50km

Ma dobro gorivo nije sigurno. Dovedi majstora, uradi dijagnostiku pokaze mu ako ima blokada il ako je nesto drugo i bez brige si :) Ako budes sretan kao ja, proci ces sa 5 KM popravke :)
Drvosjeca iz Dejcica

#9 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Merengues wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Probaj preklemati.

Definiši novije, ovaj Golf može biti star i 14 godina. :shock:
BHfanatik

#10 Re: Nece da upali Golf 4

Post by BHfanatik »

Merengues wrote:

Ma dobro gorivo nije sigurno. Dovedi majstora, uradi dijagnostiku pokaze mu ako ima blokada il ako je nesto drugo i bez brige si :) Ako budes sretan kao ja, proci ces sa 5 KM popravke :)
Proat cu nekog naci ali tesko da majstori hoce na noge dolazit??
Merengues

#11 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Merengues »

Ma dobro to ti je kod nas odmah u BiH novije auto :) Mislio sam na generacije koje su uvele elektroniku. Klemanje takvih automobila moze dovesti do velikih premecaja u elektronici i sistemu rada. :)

Pa imaš li svog majstora/ servisera kod kojeg radis popravke il kad ti sta ode :) Ako nemaš pozovi nablizeg koji radi sa dijagnostikom i doci ce sigurno :)
pirpa

#12 Re: Nece da upali Golf 4

Post by pirpa »

ja ipak mislim da je do akumulatora, skinuti kleme na 5 min. i pokusaj upaliti.
Merengues

#13 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Merengues »

pirpa wrote:
ja ipak mislim da je do akumulatora, skinuti kleme na 5 min. i pokusaj upaliti.

A davao bi neke znakove zivota sem tupog zvuka, jedino da je skroz izlapio :/
valter.ba

#14 Re: Nece da upali Golf 4

Post by valter.ba »

Savjet za 5:lol:: zovi BIHAMK imas pravo na dvije besplatne intervencije godisnje!!! Onda majstori I folovi:wink:. Ne znam kako niko ovo ne praktikuje?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Warashii

#15 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Warashii »

A vjerovatno da je anlaser , "zakuje" ga kad krene da vergla i to je taj tupi zvuk.
Ali kao sto su rekli zovi BIHAMK jer imas pravo na njihovu intervenciju iako nisi clan .
Sve najbolje u svakom slucaju.
muha_sa

#16 Re: Nece da upali Golf 4

Post by muha_sa »

BHfanatik wrote:
Merengues wrote:

Proat cu nekog naci ali tesko da majstori hoce na noge dolazit??
http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=105

1282.
_ado_

#17 Re: Nece da upali Golf 4

Post by _ado_ »

Ako ne vergla, onda je vjerovatno brava, anlaser ili je akumulator toliko prazan da nemoze ni da zavergla.
Mislim da nije do elektronske blokade, jer bi u tom slucaju zaverglao.
J3r1ch0

#18 Re: Nece da upali Golf 4

Post by J3r1ch0 »

valter.ba wrote:Savjet za 5:lol:: zovi BIHAMK imas pravo na dvije besplatne intervencije godisnje!!! Onda majstori I folovi:wink:. Ne znam kako niko ovo ne praktikuje?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Prava stvar, stao mi automobil kod RTV-a, nazvao BIHAMK, stigli za 10-tak minuta, sredio mi problem privremeno da mogu stići do kuće i majstora. A da je besplatno, i nije, plaća se prilikom registracije nekih 8 ili 10 KM u tu svrhu ili slično...

Meni se jednom desio sličan problem i riješio sam ga tako što sam ubacio mijenjač u treću i gurnuo automobil kako bi anlaser napravio obrtaj, pomoglo do prvog majstora...
Last edited by J3r1ch0 on 03/11/2013 21:07, edited 1 time in total.
Tuzla111

#19 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Tuzla111 »

Anlaser kralju, sta ce biti.
milojicabrzi

#20 Re: Nece da upali Golf 4

Post by milojicabrzi »

Golf 4 pa nece da upali???

Zar to nije onaj stroj, koji pali na senzore, cim mu se vlasnik priblizi na 2 metra, sjedne i pomisli-Golfe upali se!

Da li je to moguce....evo Wolfsburg najavljuje opoziv svih golfova, proizvedenih '99 godine, svakom vlasniku daju pismenu plaketu, izvinjenje i novog Passata gratis :-D :-D :-D :-D

Nemojte se ljutiti, morao sam :izet:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#21 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Matijevic_Vlado »

milojicabrzi wrote:Golf 4 pa nece da upali???

Zar to nije onaj stroj, koji pali na senzore, cim mu se vlasnik priblizi na 2 metra, sjedne i pomisli-Golfe upali se!

Da li je to moguce....evo Wolfsburg najavljuje opoziv svih golfova, proizvedenih '99 godine, svakom vlasniku daju pismenu plaketu, izvinjenje i novog Passata gratis :-D :-D :-D :-D

Nemojte se ljutiti, morao sam :izet:
de ba nije dvojka, smanji dozivljaj :mrgreen:
sorcerer

#22 Re: Nece da upali Golf 4

Post by sorcerer »

Merengues wrote:

ne daji vise savIjete molim te
punta

#23 Re: Nece da upali Golf 4

Post by punta »

pa moze upalit kratka duga svjetla bez paljenja auta i pogledat jacinu svjetala i tako ce znat je li akumulator los
Merengues

#24 Re: Nece da upali Golf 4

Post by Merengues »

sorcerer wrote:
Merengues wrote:

ne daji vise savIjete molim te

Dobro ti intelekt :) daji ti savjete . Ja samo govorim iz iskustva i prenosim savjete mog servisera za auto ;)
sorcerer

#25 Re: Nece da upali Golf 4

Post by sorcerer »

ja ne dajem besplatne savjete ,pogotovo ne prenosim neke gluposti koje sam cuo od nekoga...
Post Reply