Nece da upali Golf 4
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- BHfanatik
#1 Nece da upali Golf 4
U pitanju je golf 4 benzin. Dosao s posla normalno parkirao, i veceras da upalim nece. Znaci nema ni verglanja ni nista samo se cuje neki tihi tupi zvuk. Svjetla na vratima kad ih otvorim se upale kao i ono gore svjetlo iznad glave pa ne bih rekao da je akumulator. E sad sta bi moglo biti? Ulozak brave mozda ili alnaser? Najgore u citavoj prici sto sad auto ne mogu voziti jbt kako do majstora?
- Drvosjeca iz Dejcica
#2 Re: Nece da upali Golf 4
Probaj preklemati.BHfanatik wrote:U pitanju je golf 4 benzin. Dosao s posla normalno parkirao, i veceras da upalim nece. Znaci nema ni verglanja ni nista samo se cuje neki tihi tupi zvuk. Svjetla na vratima kad ih otvorim se upale kao i ono gore svjetlo iznad glave pa ne bih rekao da je akumulator. E sad sta bi moglo biti? Ulozak brave mozda ili alnaser? Najgore u citavoj prici sto sad auto ne mogu voziti jbt kako do majstora?
-
Merengues
#3 Re: Nece da upali Golf 4
Ima neku blokadu, dovedi majstora neka ga prikljuci na racunar i otkloni istu.. Imao isti problem na svom Golfu 4 2 mjeseca prije ...
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#4 Re: Nece da upali Golf 4
podsjeti me na amidzu Idriza 
-
Merengues
#5 Re: Nece da upali Golf 4
Matijevic_Vlado wrote:podsjeti me na amidzu Idriza
Onda nek natoci goriva hahahahha xD
-
Merengues
#6 Re: Nece da upali Golf 4
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Probaj preklemati.BHfanatik wrote:U pitanju je golf 4 benzin. Dosao s posla normalno parkirao, i veceras da upalim nece. Znaci nema ni verglanja ni nista samo se cuje neki tihi tupi zvuk. Svjetla na vratima kad ih otvorim se upale kao i ono gore svjetlo iznad glave pa ne bih rekao da je akumulator. E sad sta bi moglo biti? Ulozak brave mozda ili alnaser? Najgore u citavoj prici sto sad auto ne mogu voziti jbt kako do majstora?
Moj savijet. Nikad klemat novije automobile s elektronikom !!!
- BHfanatik
#7 Re: Nece da upali Golf 4
Nasuo juce za 50km
-
Merengues
#8 Re: Nece da upali Golf 4
BHfanatik wrote:Nasuo juce za 50km
Ma dobro gorivo nije sigurno. Dovedi majstora, uradi dijagnostiku pokaze mu ako ima blokada il ako je nesto drugo i bez brige si
- Drvosjeca iz Dejcica
#9 Re: Nece da upali Golf 4
Definiši novije, ovaj Golf može biti star i 14 godina.Merengues wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Probaj preklemati.BHfanatik wrote:U pitanju je golf 4 benzin. Dosao s posla normalno parkirao, i veceras da upalim nece. Znaci nema ni verglanja ni nista samo se cuje neki tihi tupi zvuk. Svjetla na vratima kad ih otvorim se upale kao i ono gore svjetlo iznad glave pa ne bih rekao da je akumulator. E sad sta bi moglo biti? Ulozak brave mozda ili alnaser? Najgore u citavoj prici sto sad auto ne mogu voziti jbt kako do majstora?
- BHfanatik
#10 Re: Nece da upali Golf 4
Proat cu nekog naci ali tesko da majstori hoce na noge dolazit??Merengues wrote:BHfanatik wrote:Nasuo juce za 50km
Ma dobro gorivo nije sigurno. Dovedi majstora, uradi dijagnostiku pokaze mu ako ima blokada il ako je nesto drugo i bez brige siAko budes sretan kao ja, proci ces sa 5 KM popravke
-
Merengues
#11 Re: Nece da upali Golf 4
Ma dobro to ti je kod nas odmah u BiH novije auto
Mislio sam na generacije koje su uvele elektroniku. Klemanje takvih automobila moze dovesti do velikih premecaja u elektronici i sistemu rada.
Pa imaš li svog majstora/ servisera kod kojeg radis popravke il kad ti sta ode
Ako nemaš pozovi nablizeg koji radi sa dijagnostikom i doci ce sigurno 
Pa imaš li svog majstora/ servisera kod kojeg radis popravke il kad ti sta ode
- pirpa
#12 Re: Nece da upali Golf 4
ja ipak mislim da je do akumulatora, skinuti kleme na 5 min. i pokusaj upaliti.BHfanatik wrote:U pitanju je golf 4 benzin. Dosao s posla normalno parkirao, i veceras da upalim nece. Znaci nema ni verglanja ni nista samo se cuje neki tihi tupi zvuk. Svjetla na vratima kad ih otvorim se upale kao i ono gore svjetlo iznad glave pa ne bih rekao da je akumulator. E sad sta bi moglo biti? Ulozak brave mozda ili alnaser? Najgore u citavoj prici sto sad auto ne mogu voziti jbt kako do majstora?
-
Merengues
#13 Re: Nece da upali Golf 4
pirpa wrote:ja ipak mislim da je do akumulatora, skinuti kleme na 5 min. i pokusaj upaliti.BHfanatik wrote:U pitanju je golf 4 benzin. Dosao s posla normalno parkirao, i veceras da upalim nece. Znaci nema ni verglanja ni nista samo se cuje neki tihi tupi zvuk. Svjetla na vratima kad ih otvorim se upale kao i ono gore svjetlo iznad glave pa ne bih rekao da je akumulator. E sad sta bi moglo biti? Ulozak brave mozda ili alnaser? Najgore u citavoj prici sto sad auto ne mogu voziti jbt kako do majstora?
A davao bi neke znakove zivota sem tupog zvuka, jedino da je skroz izlapio :/
- valter.ba
#14 Re: Nece da upali Golf 4
Savjet za 5:lol:: zovi BIHAMK imas pravo na dvije besplatne intervencije godisnje!!! Onda majstori I folovi
. Ne znam kako niko ovo ne praktikuje?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Warashii
#15 Re: Nece da upali Golf 4
A vjerovatno da je anlaser , "zakuje" ga kad krene da vergla i to je taj tupi zvuk.
Ali kao sto su rekli zovi BIHAMK jer imas pravo na njihovu intervenciju iako nisi clan .
Sve najbolje u svakom slucaju.
Ali kao sto su rekli zovi BIHAMK jer imas pravo na njihovu intervenciju iako nisi clan .
Sve najbolje u svakom slucaju.
- muha_sa
#16 Re: Nece da upali Golf 4
http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=105BHfanatik wrote:Proat cu nekog naci ali tesko da majstori hoce na noge dolazit??Merengues wrote:BHfanatik wrote:Nasuo juce za 50km
Ma dobro gorivo nije sigurno. Dovedi majstora, uradi dijagnostiku pokaze mu ako ima blokada il ako je nesto drugo i bez brige siAko budes sretan kao ja, proci ces sa 5 KM popravke
1282.
-
_ado_
#17 Re: Nece da upali Golf 4
Ako ne vergla, onda je vjerovatno brava, anlaser ili je akumulator toliko prazan da nemoze ni da zavergla.
Mislim da nije do elektronske blokade, jer bi u tom slucaju zaverglao.
Mislim da nije do elektronske blokade, jer bi u tom slucaju zaverglao.
-
J3r1ch0
#18 Re: Nece da upali Golf 4
Prava stvar, stao mi automobil kod RTV-a, nazvao BIHAMK, stigli za 10-tak minuta, sredio mi problem privremeno da mogu stići do kuće i majstora. A da je besplatno, i nije, plaća se prilikom registracije nekih 8 ili 10 KM u tu svrhu ili slično...valter.ba wrote:Savjet za 5:lol:: zovi BIHAMK imas pravo na dvije besplatne intervencije godisnje!!! Onda majstori I folovi. Ne znam kako niko ovo ne praktikuje?
Meni se jednom desio sličan problem i riješio sam ga tako što sam ubacio mijenjač u treću i gurnuo automobil kako bi anlaser napravio obrtaj, pomoglo do prvog majstora...
Last edited by J3r1ch0 on 03/11/2013 21:07, edited 1 time in total.
-
Tuzla111
#19 Re: Nece da upali Golf 4
Anlaser kralju, sta ce biti.
-
milojicabrzi
#20 Re: Nece da upali Golf 4
Golf 4 pa nece da upali???
Zar to nije onaj stroj, koji pali na senzore, cim mu se vlasnik priblizi na 2 metra, sjedne i pomisli-Golfe upali se!
Da li je to moguce....evo Wolfsburg najavljuje opoziv svih golfova, proizvedenih '99 godine, svakom vlasniku daju pismenu plaketu, izvinjenje i novog Passata gratis
Nemojte se ljutiti, morao sam
Zar to nije onaj stroj, koji pali na senzore, cim mu se vlasnik priblizi na 2 metra, sjedne i pomisli-Golfe upali se!
Da li je to moguce....evo Wolfsburg najavljuje opoziv svih golfova, proizvedenih '99 godine, svakom vlasniku daju pismenu plaketu, izvinjenje i novog Passata gratis
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#21 Re: Nece da upali Golf 4
de ba nije dvojka, smanji dozivljajmilojicabrzi wrote:Golf 4 pa nece da upali???
Da li je to moguce....evo Wolfsburg najavljuje opoziv svih golfova, proizvedenih '99 godine, svakom vlasniku daju pismenu plaketu, izvinjenje i novog Passata gratis![]()
![]()
![]()
![]()
- sorcerer
#22 Re: Nece da upali Golf 4
ne daji vise savIjete molim teMerengues wrote:
- punta
#23 Re: Nece da upali Golf 4
pa moze upalit kratka duga svjetla bez paljenja auta i pogledat jacinu svjetala i tako ce znat je li akumulator los
-
Merengues
#24 Re: Nece da upali Golf 4
sorcerer wrote:ne daji vise savIjete molim teMerengues wrote:
Dobro ti intelekt
- sorcerer
#25 Re: Nece da upali Golf 4
ja ne dajem besplatne savjete ,pogotovo ne prenosim neke gluposti koje sam cuo od nekoga...