Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

antifascism

#1 Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by antifascism »

(unaprijed se izvinjavam zbog lose gramatike, rodjen i odrastao sam vani)

TEMA: Velikosrpski san i dalje zivi i svaki dan se sire lazi.

Maloprije citam ovo na cafe.ba
*** SPAM ***/vijesti/100831_Oricu ... omoci.html

U prvoj recenici pise ovo:
Ratni komandant takozvane armije BiH u Srebrenici Naser Orić i njegovi ljudi prošvercovali su u ratu tone humanitarne pomoći,
Da ponovim: TAKOZVANE

Izvor je cetnicki Tanjug ali naravno Tanjug tvrdi da su "pouzdanu" informaciju dobili od “Frankuftske vijesti”. Hajde sto Tanjug izmislja novinarske kuce ali su jos nepismeni. Ja sam na njemackom Googleu trazio nove vijestu o Oricu ali nema nista znaci cista laz.

Nista neocekivano iz Beograda ali me je sokiralo da jedan bosanski portal (cafe.ba) kopira i siri velikosrpsku propagandu. Cuj takozvana ARBiH :x
Last edited by antifascism on 11/04/2013 16:29, edited 2 times in total.
hhaarree

#2 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by hhaarree »

svasta bi ti reko al mi mrsko pisat :zjev:
Tayyip

#3 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by Tayyip »

to je ovo
TheWatcher wrote:BOSNA I HERCEGOVINA
Oriću milioni od šverca humanitarne pomoći
Ratni komandant takozvane armije BiH u Srebrenici Naser Orić i njegovi ljudi prošvercovali su u ratu tone humanitarne pomoći, a u strogo povjerljivom dokumentu nekadašnje tajne službe BiH navodi se da je od šverca zaradio najmanje milion njemačkih maraka, objelodanile su “Frankuftske vijesti”.

U tim dokumentima operativac pod šifrom JK 258 do detalja opisuje u šta je sve Orić bio upetljan.
"Orić je težak više od milion DM, a to je zaradio, između ostalog, i prodajući robu po pijaci i to uz pomoć sljedećih lica: Amir Mehmedović, zvani Gera, Riči, Duda i Miš (Omerović Safet). Osim navedenih, robu za Orića prodavali su Bego iz Biljače i Mujo Mandžić, koji je učestvovao i u švercu robe na Žutom mostu - stoji, između ostalog, u tajnom izvještaju iz 1995. godine.

“Mandžić Mujo iz Potočara, suvlasnik tri kafića u Srebrenici, radio je zajedno sa Orić Naserom. Roba za kafiće je nabavljana od četnika na Žutom mostu. Iz humanitarne pomoći veća količina robe izdvajana je za vojsku koju su potom za Orića prodavali na pijaci Salihović Fahrudin, Fejzić Hamdija, Konaković Suljo i drugi”, piše u dokumentu.

itd itd itd :dance:

vidi komadanta i govana :lol: :lol: :lol:

Među onima koji su u vrhu spiska osumnjičenih da su se bavili kriminalom Državna bezbjednost RBiH je označila i doktora Avdu Hasanovića, načelnika Ratne bolnice u Srebrenici.

“Lijekovi u bolnici su prodavani po cijeni od 100 ili 200 DM, što je imalo za posljedicu umiranje ranjenika od najobičnijih rana”, ukazuje se u dokumentu.
Nije ni počeo sa relativizacijom kako treba na temi nekažnjeni zločini. već ga provali prva rečenica :-D :dance: :dance:
antifascism

#4 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by antifascism »

Kad vec pricamo o Frankuftskim novimana, obrukali su se na slican nacin prije nekoliko godina.

2:30
antifascism

#5 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by antifascism »

Citajte komentare:
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Fr ... 87883.html

Kako "Frankuftske vesti" iz tanjuga truju narod :shock:
Damir_5

#6 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by Damir_5 »

antifascism wrote:(unaprijed se izvinjavam zbog lose gramatike, rodjen i odrastao sam vani)

TEMA: Velikosrpski san i dalje zivi i svaki dan se sire lazi.

Maloprije citam ovo na cafe.ba
*** SPAM ***/vijesti/100831_Oricu-milioni-od-sverca-humanitarne-pomoci.html

U prvoj recenici pise ovo:
Ratni komandant takozvane armije BiH u Srebrenici Naser Orić i njegovi ljudi prošvercovali su u ratu tone humanitarne pomoći,
Da ponovim: TAKOZVANE

Izvor je cetnicki Tanjug ali naravno Tanjug tvrdi da su "pouzdanu" informaciju dobili od “Frankuftske vijesti”. Hajde sto Tanjug izmislja novinarske kuce ali su jos nepismeni. Ja sam na njemackom Googleu trazio nove vijestu o Oricu ali nema nista znaci cista laz.

Nista neocekivano iz Beograda ali me je sokiralo da jedan bosanski portal (cafe.ba) kopira i siri velikosrpsku propagandu. Cuj takozvana ARBiH :x
Odlicna tema, pratim je sigurno.

A to za bosanske portale, ne radi se toliko o namjeri, koliko o kopiranju, doduse na nekim portalima ima i namjere. Ja obicno takve portale na kojima primjetim namjeru, brisem iz favorita pa da su mi iz oka kanuli i njih par je vec "zaplatilo" mjestom medju mojim favoritima. Znaci sto se tice mene, nije bitno ko im je vlasnik, cim vidim dosta primjera te propagande, jer mnogi bi i rodjenu mater prodali za klik, samo kliknem u favorite i nastupa brisanje.

Sve u svemu, iz tamnog vilajeta se vodi zestoka kampanja protiv svega bosnjackog, nije bitno ko je u pitanju. Eto ti najbolji primjer iz Dodikovog toalet papira "Nezavisnih" sa clankom koji si linkao.

Njima je izvor clanka "agencije"? :mrgreen: Crni Kopanja, pa taj toalet papir ti je postao gori od "Politike" Slobodana Milosevica.

Sve u svmeu, Vladimir Beba Popovic je u dosta navrata govorio o toj medijskoj laznoj kampanji u Srbiji i kako zapravo cijeli sistem funkcionira. Ako pronadjem video, stavim ga.
Barbate

#7 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by Barbate »

Odlična tema, a tvoja gramatika bolja od mnogih koji su rođeni i odrasli ovdje :thumbup:
karanana

#8 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by karanana »

pa prije par godina je ovaj portal na kojem smo sada armiju bih nazvao takozvanom. ali dosta saradjuju sa djoginom srnom pa ih razumijem.

na temu: zadnjih nekoliko dana primjetim pojacane propagandne aktivnosti vladajuce elite srbije, odnosno ex. radikala i chetnika. mislim da je zbog kosova, ali u svakom slucaju pojacavaju kenjanja.
Damir_5

#9 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by Damir_5 »

karanana wrote:pa prije par godina je ovaj portal na kojem smo sada armiju bih nazvao takozvanom. ali dosta saradjuju sa djoginom srnom pa ih razumijem.

na temu: zadnjih nekoliko dana primjetim pojacane propagandne aktivnosti vladajuce elite srbije, odnosno ex. radikala i chetnika. mislim da je zbog kosova, ali u svakom slucaju pojacavaju kenjanja.
Kao da ih gledam, nadaju se trampi, nista na Kosovu kojeg su vec odavno izgubili, za pola Bosne. Tako da je i cmizdrenje, pored kenjanja, pojacano.
hAZNADAR

#10 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

Trenutno su hercegovacki Poskok i banjalucke Nezavisne - najveci nosioci velikosrpske propagande. Pocesto Poskok zvuci vise kao ravnogorsko glasilo negoli hrvatsko - urednik je ili teski islamofob ili prodan al ono skroz.

Velokosrpska propaganda je odavno presla iz sfere pogresnog informisanja - u sferu fabrikovanja rasnih, civilizacijskih,.. razlika i mrznje konto toga. Propaganda sve manje koristi Aliju, deklaraciju, Sarajevsku hegemoniju, sami sebe gadjali, Kravice, Silos, Kazane, preglasavanje,.... - a sve vise mitove o historiji, i fasisticke ideale o superiornosti.

Tako da je ovakvo ili onakvo tumacenje Orica, ili upotreba "takozvane",.. najmanji problem u ovoj propagandi.
sloga

#11 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by sloga »

Ovi Srbi baš propagiraju, pravi propadandisti, pa i muslimani usvajaju srpstvo..

http://srbimuslimani.wordpress.com/
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#13 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Danas je u Pionirskoj dolini novopridošla lavica iz Bugarske počinila samoubistvo kada je saznala kakve je
zločine na ovom mjestu počinila njena pranena prije dvadeset godina. :oops:
Nebitan32

#14 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by Nebitan32 »

Nije to nista novo. Srbi imaju jaku lobisticku mrezu u inostranstvu. Pod jedno imaju cetnicku emigraciju a pod drugo imaju bivse jugoslovensko osoblje koje su vecinom bili srbi. Pratim medije na francuskom i engleskom i srpska propaganda se najvise propagira putem ljevicarskih medija u Francuskoj npr. Oni po defaultu imaju averziju prema SAD pa cesto puste, kako oni zovu "alternativne poglede". Cesto pustaju velikosrpske pisce da pletu od nemila do nedraga.

Srbi su vlko prisutni u Parizu. Cesto imaju i francizirana imena pa trebas malo potraziti kako bi pronasao o kome se radi.

Evo jedan nedavni primjer. Tekst koji je napisao jedan srpski dripac koji se zove Slobodan Despot. Ovo smece je objavljeno na stranici ljevicarskkog portala http://www.voltairenet.org

http://www.voltairenet.org/article178031.html

Nemam vremena da prevodim tekst ali radi se o tipicnoj velikosrpskoj propagandi. Price o zaverama, srbima herojima, nepravdi prema serpskoj nejaci itd...

Na istoj stranici teks s naslovom : NATO agresija nad srbijom koji je napisala Milica Radojkovic-Hänsel

http://www.voltairenet.org/article178064.html
sloga

#15 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by sloga »

Prethodni komentar dokazuje samo jednu stvar a to je srpska politička mudrost i pronicljivost...

http://srbimuslimani.wordpress.com/about/
Nebitan32

#16 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by Nebitan32 »

Da. To dokazuje da ta velikosrpska propaganda prvenstveno radi protvi Srba samih. Zasto?

1991 : 2.200.000 Srba na lijevoj obali Drine (RH+BIH)
2011 : 1.200.000 Srba na lijevoj obali Drine (RH+BIH)

- milion za 20 godina. Nije dovoljno ni da falultet zavrsis i odradis jedan radni dan.
I sada svake godine novi minus od 15000.

1991 - CG u Srbiji
2011 - CG izvan Srbije

1991 - Kosovo(15% teritorije) u Srbiji
2012 - Kosovo izvan Srbije

1991 - Biljana Plavsic prica/prijeti s masom od preko 12 miliona srba
2011 - Popis u Srbiji zapisao manje od 6 miliona srba

E to su rezultati velikosrpske propagande

Sjajno nema sta.
sloga

#17 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by sloga »

Srbi su konstitutivan narod u BiH i treba da se grade dobri odnosi sa što više razumjevanja i sloge, a mi smo na tom putu, na linku:

antifascism

#18 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by antifascism »

Nebitan32 wrote:Nije to nista novo. Srbi imaju jaku lobisticku mrezu u inostranstvu. Pod jedno imaju cetnicku emigraciju a pod drugo imaju bivse jugoslovensko osoblje koje su vecinom bili srbi. Pratim medije na francuskom i engleskom i srpska propaganda se najvise propagira putem ljevicarskih medija u Francuskoj npr. Oni po defaultu imaju averziju prema SAD pa cesto puste, kako oni zovu "alternativne poglede". Cesto pustaju velikosrpske pisce da pletu od nemila do nedraga.

Srbi su vlko prisutni u Parizu. Cesto imaju i francizirana imena pa trebas malo potraziti kako bi pronasao o kome se radi.

Evo jedan nedavni primjer. Tekst koji je napisao jedan srpski dripac koji se zove Slobodan Despot. Ovo smece je objavljeno na stranici ljevicarskkog portala http://www.voltairenet.org

http://www.voltairenet.org/article178031.html

Nemam vremena da prevodim tekst ali radi se o tipicnoj velikosrpskoj propagandi. Price o zaverama, srbima herojima, nepravdi prema serpskoj nejaci itd...

Na istoj stranici teks s naslovom : NATO agresija nad srbijom koji je napisala Milica Radojkovic-Hänsel

http://www.voltairenet.org/article178064.html
I ovdje u Svedskoj su par puta pokusali pa smo ih mi otresli. Neka polupismena predstavnica nekog srpskog udruzenja branila "istinu" pa ih Jasenko Selimovic morao spustat na zemlju.
udrch

#19 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by udrch »

sloga wrote:Prethodni komentar dokazuje samo jednu stvar a to je srpska politička mudrost i pronicljivost...

jedini pravi srbimuslimani su:

http://bs.wikipedia.org/wiki/Bogi%C4%87 ... 7evi%C4%87

http://bs.wikipedia.org/wiki/Jovan_Divjak

ili meni najdraži:

Slaviša Šućur - zlatni ljiljan..

p.s. doduše mi ih ne zovemo ovako, prema tvojim fašističkim mjerilima..
It_is_a_Leclerc

#20 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

Kakva je ovo najezda srbočetničkog okota na ovom forumu ?! Meni je jako drago da su, u toj zabačenoj, agresivnoj zemljici konačno počeli uvoditi internet kao civilizacijsku tekovinu, ali - imate tih svojih portala npr. www. genocidna. rs ili www. ima-li-igdje-draze. rs, pa nestanite u skokovima na njima...

Što se tiče velikosrpske propagande, moj komentar bi bila alegorija na onog cuku što laje okolo i ganja jednu kokoš. Kad se kokoš pojavi sa još par "kolega" onda cuke nema ni na mapi. Tako su i do 1999. donosili kojekakve noževe, pištolje u dnevnike, s kokardom vodili emisije, a onda su nestali u prašini i dimu izazvanima NATO-ovim bombama.
MuaDib

#22 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by MuaDib »

Velikosrpska propagnada je raširila svoja krila, koristeći nekadašnji jugoslavenski medijski prostor, sa posebnom tendencijom ispiranja mozga "srpskom narodu izvan granica Srbije" i ustoličenja iredentističkih težnji Srbije kao legitimnog političkog cilja, radi ostvarenja ideje Velike Srbije. Velikosrpska propaganda je vješto odigrala tu ulogu, jer je Srbima preko Drine nametnula svijest da su oni mučenici na braniku srpstva, i tako zamaskirala stvarnu prirodu srpske politike prema prekodrinskim Srbima, koje je uvijek posmatrala kao topovsko meso koje treba iskoristiti za svoje širenje na zapad.
To je konstanta srpske politike kroz cijeli XX vijek, gdje Srbija bila glavni kolovođa i organizator političkih previranja, dok su bosanski i hrvatski Srbi ispraštali grijehe Beograda. Jer su se pod pristiskom svesrpskog sentimenta, srpske crkve i veliksrpskih političkih komesara, uvjereni da brane čast srpskog naroda, u velikom broju pristupali različitim velikosrpskim pokretima. Koji su uglavnom bili militarističke prirode, usmjereni na čišećenje prostora od drugih i drugačijih, pri tome ne prezajući ni od najgorih oblika zločina, uključujući i genocid.
BHCluster

#23 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by BHCluster »

Nevolim psovati ali ono jebanje sto su nam u UN-u prpremili je postalo legendarno naravno odmah poslje dodikove "besede" u Hagu koja potvrdjuje kontinuitet sto su Milosevis i Karadzic zapoceli oni samo nastavljaju.
vivace

#24 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by vivace »

bar su goli. vidimo ih sve jasno. tadic je bio slican ali salonac.ne da se premeriti.

ja nasim vestima nista ne verujem. e novine i to je to.
Damir_5

#25 Re: Velikosrpska propaganda ALL ABOUT

Post by Damir_5 »

BHCluster wrote:Nevolim psovati ali ono jebanje sto su nam u UN-u prpremili je postalo legendarno naravno odmah poslje dodikove "besede" u Hagu koja potvrdjuje kontinuitet sto su Milosevis i Karadzic zapoceli oni samo nastavljaju.
Vecina se ovdje pravo pali na guranje. Pa velikosrpski fasisti to rade godinama, zapravo nikad i nisu prestajali. Sto je najgore od svega, medjunarodna zajednica ih u tome potpuno podrzava, umjesto da potvrde svoj potpis na DS-u, kao garant da ce se taj sporazum u cijelosti sprovoditi, a ne samo parcijalno sto odgovora cetnicima i pasaluku.

Medjutim izgleda da je uloga medjunarodne zajednice iskljucivo da zavrce ruke Bosnjacima i da prisiljava bosnjacke "lidere" da izdaju sopstveni narod i drzavu, zbog cega se oni i bas nesto ne bune, osim naravno Silajdzica koji je pred kraj mandata poceo razmisljati sopstvenom glavom, kritikovao NATO javno pred Rasmussenom, pa je ekspresno popljuvan od sarajevskih medija, plus od Zlaje, Komsica, Sulje, da bi onda bio i smijenjen od naroda koji ne vidi dalje od sopstvenog nosa.

Svaki bosnjacki lider koji bude mislio sopstvenom glavom, on ce prvo biti popljuvan od sarajevskih medija i svih vecih BIH portala, a u samu propagandnu pricu ce se ukljuciti vecina beogradske propagandne masine, plus par zagrebackih medija koji ce samo kopirati clanke i takve ih plasirati.
Post Reply