antifascism wrote:(unaprijed se izvinjavam zbog lose gramatike, rodjen i odrastao sam vani)
TEMA: Velikosrpski san i dalje zivi i svaki dan se sire lazi.
Maloprije citam ovo na cafe.ba
*** SPAM ***/vijesti/100831_Oricu-milioni-od-sverca-humanitarne-pomoci.html
U prvoj recenici pise ovo:
Ratni komandant takozvane armije BiH u Srebrenici Naser Orić i njegovi ljudi prošvercovali su u ratu tone humanitarne pomoći,
Da ponovim: TAKOZVANE
Izvor je cetnicki Tanjug ali naravno Tanjug tvrdi da su "pouzdanu" informaciju dobili od “Frankuftske vijesti”. Hajde sto Tanjug izmislja novinarske kuce ali su jos nepismeni. Ja sam na njemackom Googleu trazio nove vijestu o Oricu ali nema nista znaci cista laz.
Nista neocekivano iz Beograda ali me je sokiralo da jedan bosanski portal (cafe.ba) kopira i siri velikosrpsku propagandu. Cuj takozvana ARBiH

Odlicna tema, pratim je sigurno.
A to za bosanske portale, ne radi se toliko o namjeri, koliko o kopiranju, doduse na nekim portalima ima i namjere. Ja obicno takve portale na kojima primjetim namjeru, brisem iz favorita pa da su mi iz oka kanuli i njih par je vec "zaplatilo" mjestom medju mojim favoritima. Znaci sto se tice mene, nije bitno ko im je vlasnik, cim vidim dosta primjera te propagande, jer mnogi bi i rodjenu mater prodali za klik, samo kliknem u favorite i nastupa brisanje.
Sve u svemu, iz tamnog vilajeta se vodi zestoka kampanja protiv svega bosnjackog, nije bitno ko je u pitanju. Eto ti najbolji primjer iz Dodikovog toalet papira "Nezavisnih" sa clankom koji si linkao.
Njima je izvor clanka "agencije"?

Crni Kopanja, pa taj toalet papir ti je postao gori od "Politike" Slobodana Milosevica.
Sve u svmeu, Vladimir Beba Popovic je u dosta navrata govorio o toj medijskoj laznoj kampanji u Srbiji i kako zapravo cijeli sistem funkcionira. Ako pronadjem video, stavim ga.