Službena vozila samo za službene potrebe

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Re: Službena vozila samo za službene potrebe

Post by PipiDugaDevetka »

Đe si bio ranije kada je postojala mogućnost ''online'' davanja prijedloga nekoj Ustavno-pravnoj komisiji da se ukine budžetsko finansiranje političkih partija i stranaka? Neka sami plaćaju svoje troškove od članarina.

Za službne vozila odrediti tablice sa slovima SE kao što taksisti imaju TA, a slažem se da se vode ti neki putni dnevnici sa svim detaljima.
muzicar_iz_parka

#2 Re: Službena vozila samo za službene potrebe

Post by muzicar_iz_parka »

Ja bi prvo ukinuo jedno 80% službenih vozila, pa onda prešao na sankcionisanje zloupotrebe. Skoro svaka budala dobije službeno vozilo, ni S. Arabija nebi mogla finansirati toliko vozila koliko ih mi imamo.
A policija nema dovoljno vozila u manjim mjestima, SIPA nema helikoptera, entiteski MUPovi imaju po dva ako se ne varam, dok naša gospoda projuri u kolonama od 3-4 audija i pri tome veću opasnost predstavljaju za učesnike u saobraćaju nego kolona tenkova.
skorpija05

#3 Re: Službena vozila samo za službene potrebe

Post by skorpija05 »

Nemogu da shvatim, neke komentare, ja da sam predsjednik vlade federacije BiH, ili prredsjednik vijeca Ministara, ja bih svim svojim ministrima kupio nova vozila primjereno njihovom radu i rezultatima rada, a vozila bi bila marke " Dacia" i ukoliko bi ministri imali dobre rezultate rada i bili prigvaceni odnaroda onda bi im poboljswao marku vozila Fiat Punto, Bravo i sl. sve dok govna nebi izvukla drzavu iz krize.....
amko76

#4 Re: Službena vozila samo za službene potrebe

Post by amko76 »

skorpija05 wrote:Nemogu da shvatim, neke komentare, ja da sam predsjednik vlade federacije BiH, ili prredsjednik vijeca Ministara, ja bih svim svojim ministrima kupio nova vozila primjereno njihovom radu i rezultatima rada, a vozila bi bila marke " Dacia" i ukoliko bi ministri imali dobre rezultate rada i bili prigvaceni odnaroda onda bi im poboljswao marku vozila Fiat Punto, Bravo i sl. sve dok govna nebi izvukla drzavu iz krize.....
Zato ti i takvi kao ti nikad nećete biti ništa od navedenog :)
Post Reply