Đe si bio ranije kada je postojala mogućnost ''online'' davanja prijedloga nekoj Ustavno-pravnoj komisiji da se ukine budžetsko finansiranje političkih partija i stranaka? Neka sami plaćaju svoje troškove od članarina.
Za službne vozila odrediti tablice sa slovima SE kao što taksisti imaju TA, a slažem se da se vode ti neki putni dnevnici sa svim detaljima.
Službena vozila samo za službene potrebe
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
-
muzicar_iz_parka
#2 Re: Službena vozila samo za službene potrebe
Ja bi prvo ukinuo jedno 80% službenih vozila, pa onda prešao na sankcionisanje zloupotrebe. Skoro svaka budala dobije službeno vozilo, ni S. Arabija nebi mogla finansirati toliko vozila koliko ih mi imamo.
A policija nema dovoljno vozila u manjim mjestima, SIPA nema helikoptera, entiteski MUPovi imaju po dva ako se ne varam, dok naša gospoda projuri u kolonama od 3-4 audija i pri tome veću opasnost predstavljaju za učesnike u saobraćaju nego kolona tenkova.
A policija nema dovoljno vozila u manjim mjestima, SIPA nema helikoptera, entiteski MUPovi imaju po dva ako se ne varam, dok naša gospoda projuri u kolonama od 3-4 audija i pri tome veću opasnost predstavljaju za učesnike u saobraćaju nego kolona tenkova.
-
skorpija05
#3 Re: Službena vozila samo za službene potrebe
Nemogu da shvatim, neke komentare, ja da sam predsjednik vlade federacije BiH, ili prredsjednik vijeca Ministara, ja bih svim svojim ministrima kupio nova vozila primjereno njihovom radu i rezultatima rada, a vozila bi bila marke " Dacia" i ukoliko bi ministri imali dobre rezultate rada i bili prigvaceni odnaroda onda bi im poboljswao marku vozila Fiat Punto, Bravo i sl. sve dok govna nebi izvukla drzavu iz krize.....
-
amko76
#4 Re: Službena vozila samo za službene potrebe
Zato ti i takvi kao ti nikad nećete biti ništa od navedenogskorpija05 wrote:Nemogu da shvatim, neke komentare, ja da sam predsjednik vlade federacije BiH, ili prredsjednik vijeca Ministara, ja bih svim svojim ministrima kupio nova vozila primjereno njihovom radu i rezultatima rada, a vozila bi bila marke " Dacia" i ukoliko bi ministri imali dobre rezultate rada i bili prigvaceni odnaroda onda bi im poboljswao marku vozila Fiat Punto, Bravo i sl. sve dok govna nebi izvukla drzavu iz krize.....