Problem kerovodaca

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Friesian

#1 Problem kerovodaca

Post by Friesian »

Prisiljen sam da otvorim ovu temu a vec dugo se kolebam oko toga..
mnogi ljubitelji pasa skupljaju pse kako bi ih zadrzali oko svoje zgrade.. razlog: vjerovatno da se pika da imaju mnogo pasa a da se razrijese vecih obaveza ili preozbiljno shvataju Cesara i Pack leading.. nahrane ih i kad izvedu svog psa u setnju onda tu nastane problem! setnja krene lijepo, vlasnik pun samopouzdanja - onako isprsi se setajuci, njegov pas na povodcu a oko njega jos 6-7 slobodnih.. neki pomisle "wow" (jer to doticni zeli i da cuje), a neki "fuj" (iskreno sto je realnije jer nema nikakve harmonije u svemu tome, nema povjerenja jer nemaju pravog vodju - raspad sistema)..
vlasnik onako nadobudan hoda naseljem dok ne naidje neko sa svojim psom.. sta se desi? onih 6-7 pasa se, normalno, zalete na tog pujdu koji prolazi na 10m udaljenosti i u zavisnosti od ozbiljnosti situacije ili ce ga izujedati ili ce samo nemir napraviti - kako bijes kod vlasnika tog psa tako i bijes kod ljudi koji nemaju veze sa cjelokupnom situacijom vec onako ljudi uzivaju u vecernjoj setnji..
doticni, nadobudni vlasnik (nebitno da li je m ili z, ima svega) ili ce se uhvatiti noge pa ce ga psi stici ili ce stati tu i gledati pa ako ovaj zamahne prema njima izazvace gnjev i prokletstvo neodgovornog iz prvog dijela teksta..
pisem iz licnog iskustva i izazvan tim sto se to vise ne odnosi samo na ljude koji imaju pse vec i na (sto se maloprije desilo) ostale setace a kad se desi ubistvo onda se sve organizacije i ljubitelji dignu na noge kao oni su u soku.. pa dragi moji za te stvari samo sebe mozete kriviti..
ja sam licno udomio psa sa ulice i kod mene je vec 7 godina.. pored nje mogu da nahranim lutalicu kad vidim, a to redovno i radim, ali ne i da je zadrzavam tu, ne da je vodim u setnju sa sobom bez icega.. volio bi da mogu pomoci svakom ali ne mogu, ne moze niko.. zato je napokon i otvoren azil u Praci.. u suprotnom, ukoliko ne zelite da ih "mucite" u azilu onda izdvojite pare za ogrlice, povodce i bokseve.. bokseve sagradite oko svoje zgrade (dimenzija po zelji), krenete u setnju i svakog psa zakacite na povodac i tek onda se furajte na Cesara.. vjerujte tako i on radi u urbanim dijelovim, gledam i ja njegovu emisiju :) a evo i dokaza

Image

P.S. nadam se da i ja necu navuci prokletstvo na sebe :D
pakica_

#2 Re: Problem kerovodaca

Post by pakica_ »

nemam misljenje o prvom dijelu teksta, jer se sa takvima nisam susretala, srecom :D
sto se tice ovog dijela sa azilom u praci, ne trebaju ti navodnici kod rijeci mucenje, otidji pa ces vidjeti.. bila sam i to lici na sve osim na azil.. toliko ;)
Friesian

#3 Re: Problem kerovodaca

Post by Friesian »

to ne znam pa sam i stavio navodnike.. navodim ono sto sam cuo i hvala na potvrdi :D ali posto jeste tako kako jeste onda sam i napisao rjesenje odmah u nastavku teksta.. ili neka se onda ne dize halabuka kad se pas nadje upucan, otrovan ili slicno.. zao mi je pasa jer oni ispastaju ali se za to jedino mogu kriviti "ljubitelji"..
zengi

#4 Re: Problem kerovodaca

Post by zengi »

Sve si u pravu ali mi nije jasna poenta tvoje analize.

Sta ti predlazes da radimo? Psi te jednostavno prate ako si fin prema njima a pogotovu ako ih hranis. Sta bi trebali da ih i mi kamenjamo i marskamo ili.... :roll:

Kad namjeravas posjetiti tu Praču da malo razgledas okolo?
Pasiflora

#5 Re: Problem kerovodaca

Post by Pasiflora »

Friesian wrote:..ukoliko ne zelite da ih "mucite" u azilu onda izdvojite pare za ogrlice, povodce i bokseve.. bokseve sagradite oko svoje zgrade (dimenzija po zelji), krenete u setnju i svakog psa zakacite na povodac i tek onda se furajte na Cesara.. vjerujte tako i on radi u urbanim dijelovim, gledam i ja njegovu emisiju :) a evo i dokaza
P.S. nadam se da i ja necu navuci prokletstvo na sebe :D
Tek sam sada ovo vidjela - sto se tice boldiranog: znas li koliko puta su nam bacali u potok kucicu koju smo stavili ispod mosta kad se Dejzi ostenila? 6 puta. Zadnji put je moj muz vidio lika kad je bacao i rekao mu da ce ga utopiti u potoku ako jos jednom pridje kucici.
Super bi bilo kad bi to sa boxovima bilo moguce, ali nije. Kad su setnje u pitanju - ne trebaju ni povodci ni oglice. Oni jako lipo setaju sa nama i bez toga :wink:
kerima1

#6 Re: Problem kerovodaca

Post by kerima1 »

jednostavno neki nemaju nekih problema od kojih vecina ljudi pati pa lupaju u prazno.ja sam imala cetu pasa pred kucom (ne znma gdje su netali :D ) djeca mi nisu mirno mogli izaci vani da nisu sami otisli mi bi nesto poduzeli u ovoj drzavi vise nista ne mozes cekati od vlasti.ili poduzimas ili krepajes od muke. :cry:
zengi

#7 Re: Problem kerovodaca

Post by zengi »

kerima1 wrote:jednostavno neki nemaju nekih problema od kojih vecina ljudi pati pa lupaju u prazno.ja sam imala cetu pasa pred kucom (ne znma gdje su netali :D ) djeca mi nisu mirno mogli izaci vani da nisu sami otisli mi bi nesto poduzeli u ovoj drzavi vise nista ne mozes cekati od vlasti.ili poduzimas ili krepajes od muke. :cry:
Aaaahhhh, napokon neko sa djecom. Pa gdje ste vi, ja se vec poceo sikirati da nema vise ljudi kojima je jedini izraz ljubavi, odgoja i brige o djeci trovanje cuka po ulicama. Neka masala, bas mi je drago cuti da vas jos uvjek ima... i to na temi problemi kerovodaca.
Jao gospodjo kerima koliko mi je zao sto vasa djeca nisu mogla mirno izaci. Sta je to bilo kod vas neki vukovi koji odmah kolju i jedu malu djecu?
Moram vas malo ispraviti. Nema vecina ljudi taj problem, taj problem imaju samo pojedinci koji nikako da shvate i nauce neke stvari (niti imaju namjeru da pokusaju) pa lupaju u prazno. Ostali normalni ljudi i njihova djeca (pod uslovom da su normalno odgojena od strane normalnih ili polu-normalnih roditelja) su se vec navikli na NAPUSTENE PSE pa cak i oni sto imaju traume iz djetinjstva (99,9% populacije) su prevazisli krizu i prestali da se boje pasa.
Fakat, odavno nisam cuo nekog da vristi ili da skace kad vidi cuku.

Znate, normalni ljudi imaju puno vaznije probleme od nekakvih cukica koji se okolo motaju trazeci glavi selameta.
Normalne ljude brine sta ce i kako ce sa tom jadnom djecom u ovakvom drustvu i ovakvoj drzavi... kako da odu doktoru, gdje da ih upisu u skolu, kako ce da im kupe knjige od ove platice, sta poslije skole, kuda, kamo, za koga ce da ih udaju ili ozene u ovom nemoralnom drustvu... itd.
Nermalni ljudi brinu da odgoje svoju djecu da budu dobri ljudi, da ih ne povuce ovaj vrtlog korupcije, lazi, nemorala, materijalne i dusevne bijede. Normalni ljudi se takodje, primijetio sam, brinu za svoju djecu da ne postanu istraumirani monstrumi koji misle da je ok otrovati ili bilo kojom drugom metodom ukloniti svakog ko im se ne svidja.
Normalni ljudi hoce da njihova djeca nauce da vole, cijene i postuju sve na ovom svijetu i da izrastu u korisne clanove drustva i dobre ljude.
Evo recimo jedan primjer. Ide tako jedna tuto-kompleto u crno zamotana hanuma i kaze svom sinčiću "vidi sine kako cuke lijepo spavaju". A malac se razgali, gleda ih i smjesi se i sve se okretao da gleda kako to cuke lijepo spavaju.
A mogla je da napravi javnu demonstraciju silne majčinske ljubavi i da počne da vristi aaaaaaaaaa ujest ce mi djete, mars, mars i da pocne da okolo pjeni i arlauce sto na zalost (ali sve rijedje i rijedje) neki jos uvjek smatraju normalnim.
Friesian

#8 Re: Problem kerovodaca

Post by Friesian »

zengi wrote:Sve si u pravu ali mi nije jasna poenta tvoje analize.

Sta ti predlazes da radimo? Psi te jednostavno prate ako si fin prema njima a pogotovu ako ih hranis. Sta bi trebali da ih i mi kamenjamo i marskamo ili.... :roll:

Kad namjeravas posjetiti tu Praču da malo razgledas okolo?
naravno da ne kamenjanje.. ali kako mislis setati pse ukoliko te ne slusaju ? dakle, to i predlazem.. ukoliko te ne slusa taj pas kojeg hranis onda ga na povodac zakaci.. ukoliko te slusa onda nece ni praviti problem a isto tako, ukoliko te slusa a ipak voli zakuhati onda ce i ostati pored zgrade kad ti krenes u setnju, i to poslusace i bez upotrebe kamenja!
poenta: ako si u ovoj drugoj grupi - dominantnih ljubitelja onda ne znam ni sto se javljas uopste jer tebi nije upuceno!
Pasiflora wrote:Tek sam sada ovo vidjela - sto se tice boldiranog: znas li koliko puta su nam bacali u potok kucicu koju smo stavili ispod mosta kad se Dejzi ostenila? 6 puta. Zadnji put je moj muz vidio lika kad je bacao i rekao mu da ce ga utopiti u potoku ako jos jednom pridje kucici.
Super bi bilo kad bi to sa boxovima bilo moguce, ali nije. Kad su setnje u pitanju - ne trebaju ni povodci ni oglice. Oni jako lipo setaju sa nama i bez toga :wink:
mozda ne trebaju za Dejzi, Simu i tu ekipu.. iskreno njih i ne vidjam u drugim dijelovima naselja ali za Simbu i njegovu zakuhavacku klapu itekako treba... lutaju po citavom naselju i zalijecu se na kucne pse ne gledajuci na cijoj su teritoriji.. sto mi govori da smatraju sve svojim.. milion puta su na moje pse krenuli a i bezbroj puta sam vidio kako idu i na druge... izgovor nije "On ne voli ovcare!".. i sta ja licno trebam raditi? 1. izbjegavati Simbinu teritoriju? 2. izbjegavati Siminu teritoriju? 3. izbjegavati Kaninu teritoriju? 4. izbjegavati teritoriju pasa kod Merkatora? 5. setati samo oko svoje zgrade?? niko od njih "ne voli ovcare"... toliko o smirivanju kastriranih muzjaka... smireni su toliko da bez upozorenja zenku napadaju, pa cak i malu terijerku koja uz to sto je zenka ima i svega 31cm u grebenu! kakva je ona prijetnja za "normalnog" psa?
sve bi to bilo i donekle podnosljivo jer su to pseca posla da nije takvih ljudi.. zato tema i ima naziv "Problem KEROVODACA"!! ono sto me je i podstaklo na otvaranje teme je retardirani kreten koji je vodio Simbin copor za sobom (nemam blage ko je lik) i smijuci gledao kako se zalijecu na dedu s pudlicom, mislim da znas koja je pudla (covjek sa stapom).. a on bolesni kez nabacio na lice i ne progovara..
kerima1

#9 Re: Problem kerovodaca

Post by kerima1 »

Zengi bolan ne bio sto se izgalami na me :-D ova moja trojka voli cuke ja da dam u kucu bi ih uveli.samo djeca se vracaju iz skolea, cuke prepadnu zatrce se svi na njih nije fer da se riskira da ih izujedaju!! ja ostajem kod svog ako ova glupa drzava nece nista poduzeti ja cu cim nije vas briga :mrgreen:
ma ajd lako je sa hajvanima neke udomis,neke ako treba pobijes (misevi,bubasvabe) nemoj me zengi i za ovo napast :lol: ,veci problem od hajvana predstavljajju bezobrazne komsije,a ova policija plati im 50 maraka to ce pustit da se izivaljavas nad kime hoces.problem s acukama su mila majka kakvih ima :oops: :cry:
zengi i ja sam umotana teta i ucim djecu svemu sto je dobro elhamdulillah :)
pakica_

#10 Re: Problem kerovodaca

Post by pakica_ »

neki dan sam dozivjela shok! ide "umotana teta" i bradati joj co'ek i fino kleknuse pored i izmazise moju pascad.. ostala sam zatecena :shock:
obicno nas takvi zaobilaze u sirokom luku uz bismile i kojekakve dove, jer su to pogane bestije i sejtani :lol:
kerima1

#11 Re: Problem kerovodaca

Post by kerima1 »

po Islamu pas jest necist z arazliku recimo od macaka.dozvoljeno ga je drzati za lov :) ovo pravilo vazi za muslimane prakticare,ostali rade po svom niko im ne brani.mnogi ljudi mrze i pse i macke zgrazaju se na njih,macke su po meni velika korist i jako su ciste ne smetaju mi ni po kuci d ahodaju mada ih nemam.
pakica_

#12 Re: Problem kerovodaca

Post by pakica_ »

znam ja to sve.. mater mi klanja 5 vakata, posti, uci, sve, sve, ne da da joj moja pascad snjuha odjecu u kojoj ce klanjat, ali ne smatra da ce izgubit abdest ako prodje ker na 10 metara od nje, sto vecina ovih modernih muslimana misli.. svaka cast svakome i svakome svaciji izbor, ko god hoce nek' se sklanja, od onih sto mrze do onih sto se boje, ja se vise nikome ne sklanjala.. osim ako mi neko fino kaze npr. mozes ga pricuvati, bojim se, bla bla, ok, al' ako mi pocne histerisat i tersat na 20 metara, bujrum zaobidji svako kome smetamo..
@fresian, evo u mojoj ulici vec nekih mjesec dana zivi kuja koja se boji svega zivog, osim pasa u mahali i kad ja idem sa svojima u park, obavezno me prati.. problem je u tome sto se boji i drugih pasa koje ne zna, pa oni kad je napice iz parka, ona krene bjezat na ulicu, a ti drugi psi za njom.. par puta sam pomislila odose pod auto i ona i drugi.. i naravno da bih ja bila kriva, moju pascad je pratila do parka, ali jednostavno joj se ne moze nista.. ne vjeruje ljudima jer je svi sikterisu.. ja oblijecem oko nje vec mjesec dana, nema sile da je dotaknem..
Friesian

#13 Re: Problem kerovodaca

Post by Friesian »

to je ok pakice.. i super bi bilo da se zblizite, bila bi ti neizmjerno zahvalna garant.. ti je vodis i ona nikome ne smeta, ne napada.. jadna, samo se brani bjezanjem.. daj Boze da ne izgubi glavu od nasih vozaca.. ali problem istih ovih levata koje ja spominjem je taj sto ce se keziti kad psi koji ih prate napadnu drugog psa ali ce se isto tako i posvadjati s tobom ako ti branis svog psa, ili ne daj Boze tvoj pas brani sam sebe pa ih unakazi... e tad si najgori jer "ti ga huskas", "pravis ga agresivnim" a on je prisiljen na to.. u takvom je okruzenju.. nadam se da shvatas sta govorim..
kad je mog psa zadnji put napao jedan od copora koji je bio u pratnji za ljubiteljicom koja je izvela svog psa, mislis da je rekla nesta? samo se uhvatila noge da ja njoj ne bi nista rek'o.. u takvim situacijama bi bilo fer od nje da zagalami na njih, zovne ih, uradi bilo sta.. oni su njena odgovornost cim ih vodi sa sobom!
pakica_

#14 Re: Problem kerovodaca

Post by pakica_ »

pa to ti pokusavam reci.. mozda se ni ona ne moze kutarisati svog copora, k'o sto ja ne mogu da se kutarisem julije (tako sam joj ime dala haha) kad idemo u setnju, upravo da ne bi koji pas izletio za njom na ulicu, jer ja to sebi ne bih mogla oprostiti, iako su vlasnici duzni nauciti pse na "stani" i sl. ja prva imam pasce koje me ne bi uzbijalo ni za suhu sljivu da mu kazem "stani!!!!!!" ukoliko ganja drugo pasce..
srecom, svaki put kad odemo dole, a julija za nama, sjarani se s vise pasa, vise je ne ganjaju toliko ovi koje je upoznala, samo novi.. jadna mi majka kad fasuje tjeranje :-) :-)
Friesian

#15 Re: Problem kerovodaca

Post by Friesian »

bice belaja kad joj Romeo dodje.. hahahahha..
pakica_

#16 Re: Problem kerovodaca

Post by pakica_ »

pa tako je i dobila ime :D pendzera s bastom uveliko, pa haj' reko nek' on bude njen romeo, a ona njegova julija.. vec su se posli nekak'i muzjaci dovlacit.. ofucani, nikakvi, pa prenoce jednu noc, pa ih basta otjera i tako.. sve je to super, dok ona fakat ne prokapa, onda bi moglo biti krvi i od mudonjica, ne samo od nje.. a haj' je uhvati pa je sterilisi.. nemoguca misija, nemam sedalin paste (a Boga mi ni para sad zasad..) uh!!
zengi

#17 Re: Problem kerovodaca

Post by zengi »

kerima1 wrote:Zengi bolan ne bio sto se izgalami na me :-D ova moja trojka voli cuke ja da dam u kucu bi ih uveli.samo djeca se vracaju iz skolea, cuke prepadnu zatrce se svi na njih nije fer da se riskira da ih izujedaju!! ja ostajem kod svog ako ova glupa drzava nece nista poduzeti ja cu cim nije vas briga :mrgreen:
ma ajd lako je sa hajvanima neke udomis,neke ako treba pobijes (misevi,bubasvabe) nemoj me zengi i za ovo napast :lol: ,veci problem od hajvana predstavljajju bezobrazne komsije,a ova policija plati im 50 maraka to ce pustit da se izivaljavas nad kime hoces.problem s acukama su mila majka kakvih ima :oops: :cry:
zengi i ja sam umotana teta i ucim djecu svemu sto je dobro elhamdulillah :)
Halali malo pe prenijelo ali i ti si se pogresno izrazila pa sam mislio da si neka brizna majka koja hoce sve da potruje i pobije da bi njenom djetetu bilo dobro i jos ocekuje da se svi mi (ukljucujuci i otrovane) slozimo sa tim i da joj se divimo kako je ona dobra i brizna majka. Imali smo takvih kamaru na ovim temama pa mi je na njih fitilj kratak.
Ako cemo po pravdi, onda napusteni psi nisu ni za sto krivi pa cak i kad rezderu dijete i njima se nista ne moze zamjeriti. Iskljucivi i jedini krivci su ljudi koji su ih izbacili pa ako nekog razdere napusteni pas neka se onda sveti onome ko je tog psa izbacio.
Od drzave ne mozemo ocekivati da napravi azile za hiljade pasa koje ljudi izbacuju na ulice svake godine i za to postoji vise razloga a glavni razlozi su:
Azili su kazamati i mucionice za pse kakav ovaj svijet jos nije vidio.
Nemam namjeru da placam od svog poreza da se muci pas kojeg je neki kreten jednostavno krknuo na ulicu jer imam vaznija posla sa tim parama.
Ljudi koji takve stvari su zadnja sorta koja nema ama bas nista ljudsko u sebi i takve ljude treba aktivno traziti i odstranjivati iz drustva da bi se drustvo ocistilo.
:thumbup:
PS
Drzava jeste kriva sto omogucava i tolerise ovakvo ponasanje i onakve neljude.
Ljudi ovakvog kova su jednostavno stetocine i potencialno opasne psihopate.
zengi

#18 Re: Problem kerovodaca

Post by zengi »

Friesiane, bas sinoc sam bio zrtva ove situacije. Setam ja onog svog malog gada i pojavi se par lokalnih. I nista, fino oni tako setaju okolo i u tom momentu se pojavi neka zena sa tri mala psa i ova dva odjednom pocinju da je stite i desava se situacija o kojoj ti govoris.
I jbg, sta sad... da kazem zeni da i njih stavi na povodac??? Ne ide to...

Ovo sto si navodio u svojim postovima u vezi sa kastriranim muzijacima i nekim vasim lokalnim cukama.
Pa NAAAARAVNO kad svi letite da ih kastrirate, onda je njemu svejedno da li je to muzijak ili zenka.
Taj kreten sto gleda kako psi napadaju pudlicu... to je jarane kreten, nije to normalan tip i zato se on ne pika.
Friesian

#19 Re: Problem kerovodaca

Post by Friesian »

ma naravno da je kreten i pika se.. zbog njega sam i otvorio temu.. takve debile treba kastrirati, da ga ne drma testosteron! ustvari, uredu je sto ga drma ali bitno je gdje ce ga isprazniti..
ali onda ne znam koje je rjesenje.. nema normalnog azila, ne treba kastrirati, ne sprovode se obavezna cipovanja svih vlasnickih pasa (sto bi bolje bilo da policajac nosi detektor i ocita cip umjesto sto znaju peglati za, kako kazu, "brnju")..
zengi

#20 Re: Problem kerovodaca

Post by zengi »

E jest mi pun k i djece injihovih roditelja, a narocito ovih new age mumina!!!

Pazi ovu situaciju!!
Idem ti ja sa svojim malim cukicom i lokalni čopor naravno pocne da laje jer cuvaju svoju teritoriju. Ja nista, onako im nesto tepam i idem svojim putem. Stoji ti "mumin" (sa onom kratkom bradom) i muminka (pokrivena) i "mumin" ce ti meni "IMAMO DIJETE" a mumin je zastitnicki stao i kao cuva svoje deriste i svoju hanumu koju ni čopor hijena ne bi mogao pojesti iz tri puta a kamo li neke male cukice.
Znaci ovo je ocita provokacija jer je cak i naj glupljem konju sa bradom jasno da ja sa ovom situacijom nemam ama bas nikakve veze i da MENE napadaju a ne njega i njegovo dragocjeno deriste.
Sem toga, oni laju na mene na drugoj strani ulice i nisu ni blizu njih ali eto, volusina je iskoristila priliku da malo sere i da se pravi mangup pred onim silosom od zene.

Friesiane, ja sam prestao raspravljati sa ljudima o vecini stvari a o psima uopste necu da duskutujem.
Friesian

#21 Re: Problem kerovodaca

Post by Friesian »

ma to su klasicni prvokatori..
pakica_

#22 Re: Problem kerovodaca

Post by pakica_ »

zengi wrote:E jest mi pun k i djece injihovih roditelja, a narocito ovih new age mumina!!!

Pazi ovu situaciju!!
Idem ti ja sa svojim malim cukicom i lokalni čopor naravno pocne da laje jer cuvaju svoju teritoriju. Ja nista, onako im nesto tepam i idem svojim putem. Stoji ti "mumin" (sa onom kratkom bradom) i muminka (pokrivena) i "mumin" ce ti meni "IMAMO DIJETE" a mumin je zastitnicki stao i kao cuva svoje deriste i svoju hanumu koju ni čopor hijena ne bi mogao pojesti iz tri puta a kamo li neke male cukice.
Znaci ovo je ocita provokacija jer je cak i naj glupljem konju sa bradom jasno da ja sa ovom situacijom nemam ama bas nikakve veze i da MENE napadaju a ne njega i njegovo dragocjeno deriste.
Sem toga, oni laju na mene na drugoj strani ulice i nisu ni blizu njih ali eto, volusina je iskoristila priliku da malo sere i da se pravi mangup pred onim silosom od zene.

Friesiane, ja sam prestao raspravljati sa ljudima o vecini stvari a o psima uopste necu da duskutujem.
e fakat mi je DOVDE vise te price imam dijete i sl.
k'o da je svakom keru na dunjaluku bas u cilju da izjede njegovo dijete ili da mu se posere na tobogan, pa da se ne moze igrat.. moje kerove tudja djeca apsolutno, ali APSOLUTNO ne interesuju, al' naravno, to ne sprjecava narod da mlatara kesama, nogama, tasnama i jezicima..
juce u parku nekak'a gospo'ja sa svojim shih tzuom i prilazi mu "moja" julija da ga snjuhne, ona fol mlatara nogama da je udari.. halo, reko, gospo'ja, ostavi je, nista ti ne radi, ona se boji svega, pa tako i tvog pasceta, nece mu nista.. jes' kaze, al' ovaj moj izaziva.. pa reko ti sad nju hoces da nabijes nogom jer TVOJ ker izaziva.. u tom se moj basta umijesa (sreca, bio je na povodcu) i lanu na malog da je mali odskocio dva metra.. evo reko kojeg se kera trebas bojati, ovu lunju ostavi na miru, Boga ti dragog..
a neki dan ja s nalom krenula u park i naravno, opet julija sa nama, i popela se na onaj zidic koji dijeli park i ulicu.. i nekak'i prolaze malci.. 17-18 god. odoka i kaze jedan ee odo je gurnut, oca mi, brata mi.. i fol pridje da je cusne.. srecom, julija se boji ljudi, pa je utekla navakat.. a onda sam se ja okrenula i osula malom mater, oca, nanu, dedu i rekla mu da mu je bolje da ga ja vise nikad ne vidim da barce ijednu zivotinju, jer onaj zidic nije nista s kakvog ce on letiti ako sta dirne..
pa pizda vam materina, dokle cete vise peglat zivotinje koje nikak'e veze s vama nemaju.. nit te dira, nit ista.. joooooooooooooooooj, ubija mi se danas 4 co'eka.. minimalno!!!
zengi

#23 Re: Problem kerovodaca

Post by zengi »

TAKO JE PAKICE LEGENDDOOOOO!!!!

Friesiane, takvih je 99 % i ne samo sto se tice pasa nego generalno jedva cekaju i pola šanse da ti nesto seru.
Ili su cuke, ili auto ili cipele ili kasika za cipele... ali uvjek imaju nesto da ti kazu.

Religious Fantastic, ne moze to za zimnicu... SMRDE!!!
pirpa

#24 Re: Problem kerovodaca

Post by pirpa »

zengi wrote:E jest mi pun k i djece injihovih roditelja, a narocito ovih new age mumina!!!

Pazi ovu situaciju!!

a ti si znaci taj mangup, bio sam u srjedu sa djetetom u parku"austriska kuca" i vido sam da se svadzas sa nekim ljudima koji su te napali sto si dosao sa psom u parku. zahvali se ti mojoj zeni sto me nije poslusala i nije htjela da se pokupi sa djetetom pa da me ostavi da se ja i ti fino objasnimo.
da ti ja nesto posteno kazem, dzaba bi ti bila misicna masa i svo poznanstvo sto imas po ciglanama .da si meni ugrozio djete sa onim ruznim kerom, ja bi ti ga zabio da se ne izrazavam gdje.
a onog druga ti sto vozi ML i sto reketira sirotinju bi naguzio gratis samo sto je obicni klosar koji udara gdje ima prolaza.
slobodno ovo drugu prenesi, obojica znate gdje imam radnju i gdje svaki dan sjedim pa bujrum. ;-)
zengi

#25 Re: Problem kerovodaca

Post by zengi »

pirpa wrote:

Pazi ovu situaciju!!

a ti si znaci taj mangup, bio sam u srjedu sa djetetom u parku"austriska kuca" i vido sam da se svadzas sa nekim ljudima koji su te napali sto si dosao sa psom u parku. zahvali se ti mojoj zeni sto me nije poslusala i nije htjela da se pokupi sa djetetom pa da me ostavi da se ja i ti fino objasnimo.
da ti ja nesto posteno kazem, dzaba bi ti bila misicna masa i svo poznanstvo sto imas po ciglanama .da si meni ugrozio djete sa onim ruznim kerom, ja bi ti ga zabio da se ne izrazavam gdje.
a onog druga ti sto vozi ML i sto reketira sirotinju bi naguzio gratis samo sto je obicni klosar koji udara gdje ima prolaza.
slobodno ovo drugu prenesi, obojica znate gdje imam radnju i gdje svaki dan sjedim pa bujrum. ;-)
Ti jarane pod hitno promjeni dilera jer ti ovo sto trenutno uzimas izgleda ne godi i poceo si da haluciniras.

Niti sam bio kod austriske kuce, niti sam se ja svadjao sa gore navedenim majmunom sbradom i njegovim kopiletom i zenom (ovo je bilo na totalno drugom dijelu grada)... niti imam neku posebnu misicnu masu, niti se druzim sa ljudima koji reketiraju sirotinju.... a nemam pojma sta je ML.
Pisem li ja ovdje ista od svadjanju sa nekim, nekakvom jaranu sa ML-om ili icemu o cemu ti govoris?

Evo sam ti boldirao vazne detalje moje price da ti bude lakse.

Ili si pravo glup ili si totalni .upak? Meni se cini da si i jedno i drugo jer kako si uopste povezao taj tvoj dogadjaj gdje se neki lik sa misicnom masom i jaranom sa tim ML-om svadja sa ljudima zato sto je doveo psa u park, kad ja fino pisem kako sam prolazio i na mene je pocela da laje grupa lokalnih pasa NA DRUGOJ STRANI ULICE od navedenog seljaka sbradom i njegove ženturaće.
Znaci ove dvije price i situacije uopste ne lice jedna na drugu ali ti si eto nekako pomjesao te dvije.
I hajd priznaj da si glup i da si .upak pa se fino sad izvini.
:thumbup: ;-)

PS
Ove price, "zahvali se ti mojoj zeni" su mi najjace!!! Pa eto, kad sretnes tog lika sa misicnom masom i jaranom sa tim ML-om i kad ne bude tvoje zene ti bujrum. I javi mi u kojoj bolnici lezis da ti dodjem u posjetu.
Post Reply