mnogi ljubitelji pasa skupljaju pse kako bi ih zadrzali oko svoje zgrade.. razlog: vjerovatno da se pika da imaju mnogo pasa a da se razrijese vecih obaveza ili preozbiljno shvataju Cesara i Pack leading.. nahrane ih i kad izvedu svog psa u setnju onda tu nastane problem! setnja krene lijepo, vlasnik pun samopouzdanja - onako isprsi se setajuci, njegov pas na povodcu a oko njega jos 6-7 slobodnih.. neki pomisle "wow" (jer to doticni zeli i da cuje), a neki "fuj" (iskreno sto je realnije jer nema nikakve harmonije u svemu tome, nema povjerenja jer nemaju pravog vodju - raspad sistema)..
vlasnik onako nadobudan hoda naseljem dok ne naidje neko sa svojim psom.. sta se desi? onih 6-7 pasa se, normalno, zalete na tog pujdu koji prolazi na 10m udaljenosti i u zavisnosti od ozbiljnosti situacije ili ce ga izujedati ili ce samo nemir napraviti - kako bijes kod vlasnika tog psa tako i bijes kod ljudi koji nemaju veze sa cjelokupnom situacijom vec onako ljudi uzivaju u vecernjoj setnji..
doticni, nadobudni vlasnik (nebitno da li je m ili z, ima svega) ili ce se uhvatiti noge pa ce ga psi stici ili ce stati tu i gledati pa ako ovaj zamahne prema njima izazvace gnjev i prokletstvo neodgovornog iz prvog dijela teksta..
pisem iz licnog iskustva i izazvan tim sto se to vise ne odnosi samo na ljude koji imaju pse vec i na (sto se maloprije desilo) ostale setace a kad se desi ubistvo onda se sve organizacije i ljubitelji dignu na noge kao oni su u soku.. pa dragi moji za te stvari samo sebe mozete kriviti..
ja sam licno udomio psa sa ulice i kod mene je vec 7 godina.. pored nje mogu da nahranim lutalicu kad vidim, a to redovno i radim, ali ne i da je zadrzavam tu, ne da je vodim u setnju sa sobom bez icega.. volio bi da mogu pomoci svakom ali ne mogu, ne moze niko.. zato je napokon i otvoren azil u Praci.. u suprotnom, ukoliko ne zelite da ih "mucite" u azilu onda izdvojite pare za ogrlice, povodce i bokseve.. bokseve sagradite oko svoje zgrade (dimenzija po zelji), krenete u setnju i svakog psa zakacite na povodac i tek onda se furajte na Cesara.. vjerujte tako i on radi u urbanim dijelovim, gledam i ja njegovu emisiju

P.S. nadam se da i ja necu navuci prokletstvo na sebe