Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plavi_E

#99751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

mirza_15 wrote: 01/05/2023 15:53
plavi_E wrote: 01/05/2023 13:55

I Nikshic postao premijer te vlade. Ili?
Da. I SDA ušla sa njim u tu vladu. Ja sam očekivao odlučno patriotsko njet oktroisanoj vladi, ali nisam čuo neku vrisku kao sada. Možda mi je promaklo?
Tvoj problem sto nisi svjestan koliko je SDA leglo kriminala i korupcije pa ocekujes takve glupsti i ispadas smjesan ovdje u raspravi.
mirza_15

#99752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

plavi_E wrote: 01/05/2023 15:59
mirza_15 wrote: 01/05/2023 15:53

Da. I SDA ušla sa njim u tu vladu. Ja sam očekivao odlučno patriotsko njet oktroisanoj vladi, ali nisam čuo neku vrisku kao sada. Možda mi je promaklo?
Tvoj problem sto nisi svjestan koliko je SDA leglo kriminala i korupcije pa ocekujes takve glupsti i ispadas smjesan ovdje u raspravi.
Ja nisam svjestan, a ti danonoćno agituješ da nastave vladati :lol:
Monty Python :lol:
mirza_15

#99753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Rumeni i NES su ispali jer su mislili da sa SDA mogu dobiti više. Semir već pred ogledalom, u novom odijelu izgovarao "premijer Semir Efendić" da vidi kako to zvuči. Mislio da će naslijediti Baketa kao prvi u Bošnjaka. Dobio i previše, a mislio da može još. Zinula gladna guzica i u stilu kockara koji ne zna stati na vrijeme izgubio sve. Nasmijem se svaki put kada se sjetim kakav je glupan ispao :mrgreen:

Ima Rumeni ego veći od Trebevića i klasični je primjer seljačića kojeg komad vlasti ponese pa ti to na lopati ne možeš prinijeti. Samo sada je dobio takvu šamarčinu da bi na kraju mogao završiti na političkom smetljištu. Vidim ga za 10-tak godina u sadašnjoj ulozi Reufa Bajrovića :lol:
HelaS

#99754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

sehohari wrote: 01/05/2023 15:31
HelaS wrote: 01/05/2023 12:27

Kojim god, zapravo - čijim god, svejedno je, jer bilo koje preduzeće plaćat će PDV i doprinose za radnike, i transportom bilo čijeg preduzeća, postojat će opskrba plinom. Nije li to najbitnije, ili ima nešto iznad?
Herceg-Bosna Gas ne bi bila ništa drugo nego još jedan alat za daljnje razbijanje BiH, i to parama iz Sarajeva, Zenice, Tuzle...

Kad si tako vidovit, hajde molim te reci mi, kakvo će vrijeme biti krajem maja i da li će biti zastoj na naplatnim kućicama na Bradini :-)
uglavnomja

#99755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by uglavnomja »

rumeni i njegova raja

kljako :-)

(mi smo nekad u raji one najsomtanije zvali kljako kljakavi :oops: )

preko sbb-ovog kradljivca glasova, zbog cega je morao biti osudjen, ono naslo nes da mu da fotelju ministra trgovine :roll:

ali srecom :D :izet:

https://avaz.ba/vijesti/bih/826290/kako ... g-ministra
Login77777

#99756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

plavi_E wrote: 01/05/2023 14:00
Login77777 wrote: 01/05/2023 13:51

Cuj HDZ nema nista od Vlade gdje je imao sest ministranstva. Sad ce imati vise od toga kad jos ima samo pet. :izet:

Bake logika… :lol:
Ja sam govorio o hrvatskoj politici u BiH a ne o HDZ-u. Koliko hrvatske stranke imaju ministarstava u ovoj vladi a koliko su imali u prosloj?
Imali sest kao i sada. S tim da je HDZ imao sest a sad HDZ pet a HDZ 90 jedan.
I de ti meni sad reci zasto je Hrvatima bila potrebna ova nova Vlada kada im je sve isto.
Samo nemoj reci Bake ili Avdo rekao. :mrgreen:
Bossona

#99757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

SmokingMan wrote: 01/05/2023 10:26 Kada je već proljetna čistka krenula u "vlastitoj avliji" neistomišljenici oko njih su postali izdajnici, mada se tu samo radilo o poptunom nepovjerenju "nezamijenjivim" bošnjacima. Na sve što su navikli, jednostavno je po prirodnom slijedu moralo da nestane. Naivkne se čovjek na lagodnost parazitiranja, i onda on postane lijen, duševno umrtvljen i nesposoban da se na kraju i sam okupa. Za svoj potpuni neuspjeh su apsolutno sami krivi, uvijek je čovjeku prožetom vlastitom sujetom teško to da sagleda iz drugačije perspektive i preispita sebe "Da li je moglo to da se drugačije uradi, a da mi ljudi i dalje vjeruju", i eventualno se popravi, i jedno i drugo je na kraju izostalo. Izgubili su previše vremena razmišljajući o sebi i svojim ambicijama, i to se očitovalo u broju propalih drtuštvenih subjekata, doduše i za takav obiman poduhvat je i u politici trebalo imati jednako korumrpirane partnere.
:thumbup:
Login77777

#99758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

uglavnomja wrote: 01/05/2023 16:16 rumeni i njegova raja

kljako :-)

(mi smo nekad u raji one najsomtanije zvali kljako kljakavi :oops: )

preko sbb-ovog kradljivca glasova, zbog cega je morao biti osudjen, ono naslo nes da mu da fotelju ministra trgovine :roll:

ali srecom :D :izet:

https://avaz.ba/vijesti/bih/826290/kako ... g-ministra
A sjecas se jos ovoga… :mrgreen:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/29 ... istre.html
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#99759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

Prema analizi CIN-a bivša ministrica Turković je vlasnica pet kuća u BiH i dva stana u Hrvatskoj i Australiji, a sinovi joj posjeduju još tri nekretnine u Sarajevu.
Ili sto bi nepismeni botovi rekli "snasla se"
plavi_E

#99760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Login77777 wrote: 01/05/2023 16:20
plavi_E wrote: 01/05/2023 14:00

Ja sam govorio o hrvatskoj politici u BiH a ne o HDZ-u. Koliko hrvatske stranke imaju ministarstava u ovoj vladi a koliko su imali u prosloj?
I de ti meni sad reci zasto je Hrvatima bila potrebna ova nova Vlada kada im je sve isto.
Nije Zagrebu trebala nova Vlada zbog broja ministarskih mjesta. Nego da se sto prije skine pritisak sa Shmita da mora nesto mjenjati sto bi jos vise moglo ici na stetu zagrebacke politike u BiH. Covic i Zagreb su itekao pozurivali da se ova vlada formira. Cak i ovo kratko otezanje je izvalo promjene sa kojim nisu zadovoljni. Sta bi se tek desilo da su bosnjacko-bosanske stranke zajednicki rekle "necemo u vlast ako nacin izbora ove vlde ne bude vazio za sve ostale vlade" mozemo samo nagdjati. Nema potrebe vishe o nastanku ove vlade. Vlada je izabrana i to je rijesheno. Sad pratiti daljna dogadjanja na drzavnom i entitetskom nivou.
Bossona

#99761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

A_A_AKCIJA wrote: 01/05/2023 10:36
Idemedosumom wrote: 01/05/2023 09:27 Pećko, zar je i tebe moguće kupiti :?
Ne znam za njega, ali ima dosta dobronamjernih novinara, analitičara, intelektualaca, koji su jednostavno podlegli SDA propagandi.

Npr. ja za Hafizovića ne mogu reći da je SDA ili plaćenik. Slično i za Nikolaidisa.

Ta propaganda je bazirana na jako opasnoj ideji kojoj se teško oduprijeti i racionalno je analizirati. A to je strah.

Abeceda svake nacionalističke ideologije je izazivanje osjećaja ugroženosti od nekoga ili nečega. SDA to trenutno eksploatiše do maksimuma.

Otežavajući faktor je što Bošnjaci i Bosna i Hercegovina imaju razlog, ako ništa za oprez. Zaista jesmo preživjeli genocid i zaista te ideje i dalje postoje i rade protiv nas. Ideja Velike Srbije je i dalje dominantna vanjskopolitička vodilja u Srbiji. Dodika da ne spominjemo.

Ono gdje je problem, je da SDA nije ni u ludilu ta koja će nas zaštiti. Naprotiv, SDA nas je toliko osakatila da smo na minimumu kapaciteta za odbranu.

Nepostojeća strategija razvoja države
Nepostojeći alati da se to ostvari.
Nepostojeća diplomatija
Uništavanje institucija države korupcijom, nesposobnim kadrovima, krađom resursa.
Uništeni odnosi sa saveznicima i prijateljima.
Tenderaška ekonomija.
Stranačko zapošljavanje.

Mogao bih do sutra nabrajati.

Suština je, SDA koristi realne prijetnje da izazove strah, koji bi kod glasača izazvao osjećaj homogenizacije, da se stisnemo u svom toru, da se branimo i da ništa ne mijenjamo jer je opasno. Da je Sebijina diploma nebitna ako se spremaju da nas kolju.

Sve ovo će biti prošlost za godinu dana kada se vide rezultati nove vlasti i kada se mnogima otvore oči.

SDA više nema neograničene fondove za kupovinu mišljenja, glasača, intelektualaca.

Kada se priča o izdaji pokaže kao lažna, SDA će doživjeti dodatan pad, jer će kod mnogih izazvati osjećaj da su namagarčeni.

Kada se krenu otkrivati afere po federalnim firmama, kada se nabroje ti silni milioni koji su nas oslabili. Koji su otišli na pogrešno mjesto, umjesto da jačaju državu.

Kada se ponovno uspostave veze sa prijateljima i saveznicima, po kojima je SDA pljuvala ili ih koristila samo za ličnu ili stranačku korist. Da mislim na kuma Erdogana kojeg ja Bakir samo za to koristio.
Mislim i na Blinkena koji nam čestita na novoj vlasti.
Bravo,
Tvojim argumentovanim postovima najbolje objašnjavaš zašto su SANU podvala Izetbegovići i SDA najveće zlo koje preko tri deceniju saučestvuje u uništavanju Bosne i Bošnjaka na svim poljima.

giannibelif wrote: 30/04/2023 11:56 State Department će ugasiti SDA. Presuda je donesena sa nabavkom respiratora i onim pljačkama i definitivno. Ovo ostalo je samo toping i podsjetnik da to treba da završe u dva izborna ciklusa.
Sudsko procesuiranje Izetbegovića, uključujući i posthumno veleizdajnika i grobara građanske RBiH Aliju, ali i sina mu sabotera tužbe Bakira kao i lažmu doktoricu Sebiju, kao i njihove lažnomuslimanskomunafičke, krimomafijaše iz SDA sekte je od prioritetnog nacionalnog interesa prevashodno Bošnjaka.
Login77777

#99762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

plavi_E wrote: 01/05/2023 16:36
Login77777 wrote: 01/05/2023 16:20
Nije Zagrebu trebala nova Vlada zbog broja ministarskih mjesta. Nego da se sto prije skine pritisak sa Shmita da mora nesto mjenjati sto bi jos vise moglo ici na stetu zagrebacke politike u BiH. Covic i Zagreb su itekao pozurivali da se ova vlada formira. Cak i ovo kratko otezanje je izvalo promjene sa kojim nisu zadovoljni. Sta bi se tek desilo da su bosnjacko-bosanske stranke zajednicki rekle "necemo u vlast ako nacin izbora ove vlde ne bude vazio za sve ostale vlade" mozemo samo nagdjati. Nema potrebe vishe o nastanku ove vlade. Vlada je izabrana i to je rijesheno. Sad pratiti daljna dogadjanja na drzavnom i entitetskom nivou.
Samo ti spinuj dalje drug. Ne vidis vise gdje udaras. Hrvati su sve ovo vec imali zadnji godina.
A nama je izbor bio SDF-HDZ ili Trojka-HDZ.
Znaci izbor nije bio tezak.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#99763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

HelaS wrote: 01/05/2023 16:15
sehohari wrote: 01/05/2023 15:31

Herceg-Bosna Gas ne bi bila ništa drugo nego još jedan alat za daljnje razbijanje BiH, i to parama iz Sarajeva, Zenice, Tuzle...

Kad si tako vidovit, hajde molim te reci mi, kakvo će vrijeme biti krajem maja i da li će biti zastoj na naplatnim kućicama na Bradini :-)
Nisam vidovit, samo sam objasnio kako je sa svim ostalim jp pod HDZ kontrolom.
Nebozemlja

#99764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nebozemlja »

Login77777 wrote: 01/05/2023 16:39
plavi_E wrote: 01/05/2023 16:36

Samo ti spinuj dalje drug. Ne vidis vise gdje udaras. Hrvati su sve ovo vec imali zadnji godina.
Tema kao film Groundhog Day.
Kada god uđem ovaj plavi_E vrti istu, besmislenu priču, neko mu objasni zbog čega je u krivu, pa opet sve ispočetka.
plavi_E

#99765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

@sehohari

Ima li informacija ko ce finansirati juznu konekciju?
A_A_AKCIJA

#99766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Login77777 wrote: 01/05/2023 16:20 I de ti meni sad reci zasto je Hrvatima bila potrebna ova nova Vlada kada im je sve isto.
:D

Maaaajko draga

Hrvatima treba nova vlada, Bošnjacima, ostalima ne treba :D

HDZ u prošlom sazivu imao 6 a u novom 5 ministarstava što je više nego u prošlom :-)

Ovo jedno ministarstvo 90ka dobila zbog Nes i SzaBiH. Opet, nekim čudom, Trojka je kriva što su dobili to jedno :-)

Hrvatska insistira na izmjeni IZ, a to nema nikakve veze sa jednim od 14 prioriteta EU i kandidatskim statusom.

Vlada nije po Ustavu a OHR može šta hoće i kako hoće.

Odluke OHR-a se moraju poštovati, ali ih je Troja trebala odbiti i ne formirati vladu. Btw odluke i donesene da bi se mogla formirati vlada :-)

Eso plavi, ugasi račun, odmori. Namlatiše te toliko da ti je najbolje da ti novi nick bude modri_e.
Login77777

#99767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Nebozemlja wrote: 01/05/2023 16:42
Kada god uđem ovaj plavi_E vrti istu, besmislenu priču, neko mu objasni zbog čega je u krivu, pa opet sve ispočetka.
Zamisli ponavljas se sto puta. I opet sve ispocetka. Kaze Hrvatima treba sto brze nova Vlada. Kad ono Hrvati imaju sest ministarstva kao i zadnji godina. Objasnis mu a on opet ponovo isto vrti. :lol:
A_A_AKCIJA

#99768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Sve je to već viđena ruska taktika zatrpavanja dezinformacijama.

Nebozemlja

#99769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nebozemlja »

A_A_AKCIJA wrote: 01/05/2023 16:49

Sve je to već viđena ruska taktika zatrpavanja dezinformacijama.

Ma jasno, sve po uzoru na poželjne saveznike kojima bi se BiH trebala okrenuti...
Last edited by Nebozemlja on 01/05/2023 16:51, edited 1 time in total.
Jordan1961

#99770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

Bossona wrote: 01/05/2023 16:38
A_A_AKCIJA wrote: 01/05/2023 10:36

Ne znam za njega, ali ima dosta dobronamjernih novinara, analitičara, intelektualaca, koji su jednostavno podlegli SDA propagandi.

Npr. ja za Hafizovića ne mogu reći da je SDA ili plaćenik. Slično i za Nikolaidisa.

Ta propaganda je bazirana na jako opasnoj ideji kojoj se teško oduprijeti i racionalno je analizirati. A to je strah.

Abeceda svake nacionalističke ideologije je izazivanje osjećaja ugroženosti od nekoga ili nečega. SDA to trenutno eksploatiše do maksimuma.

Otežavajući faktor je što Bošnjaci i Bosna i Hercegovina imaju razlog, ako ništa za oprez. Zaista jesmo preživjeli genocid i zaista te ideje i dalje postoje i rade protiv nas. Ideja Velike Srbije je i dalje dominantna vanjskopolitička vodilja u Srbiji. Dodika da ne spominjemo.

Ono gdje je problem, je da SDA nije ni u ludilu ta koja će nas zaštiti. Naprotiv, SDA nas je toliko osakatila da smo na minimumu kapaciteta za odbranu.

Nepostojeća strategija razvoja države
Nepostojeći alati da se to ostvari.
Nepostojeća diplomatija
Uništavanje institucija države korupcijom, nesposobnim kadrovima, krađom resursa.
Uništeni odnosi sa saveznicima i prijateljima.
Tenderaška ekonomija.
Stranačko zapošljavanje.

Mogao bih do sutra nabrajati.

Suština je, SDA koristi realne prijetnje da izazove strah, koji bi kod glasača izazvao osjećaj homogenizacije, da se stisnemo u svom toru, da se branimo i da ništa ne mijenjamo jer je opasno. Da je Sebijina diploma nebitna ako se spremaju da nas kolju.

Sve ovo će biti prošlost za godinu dana kada se vide rezultati nove vlasti i kada se mnogima otvore oči.

SDA više nema neograničene fondove za kupovinu mišljenja, glasača, intelektualaca.

Kada se priča o izdaji pokaže kao lažna, SDA će doživjeti dodatan pad, jer će kod mnogih izazvati osjećaj da su namagarčeni.

Kada se krenu otkrivati afere po federalnim firmama, kada se nabroje ti silni milioni koji su nas oslabili. Koji su otišli na pogrešno mjesto, umjesto da jačaju državu.

Kada se ponovno uspostave veze sa prijateljima i saveznicima, po kojima je SDA pljuvala ili ih koristila samo za ličnu ili stranačku korist. Da mislim na kuma Erdogana kojeg ja Bakir samo za to koristio.
Mislim i na Blinkena koji nam čestita na novoj vlasti.
Bravo,
Tvojim argumentovanim postovima najbolje objašnjavaš zašto su SANU podvala Izetbegovići i SDA najveće zlo koje preko tri deceniju saučestvuje u uništavanju Bosne i Bošnjaka na svim poljima.

giannibelif wrote: 30/04/2023 11:56 State Department će ugasiti SDA. Presuda je donesena sa nabavkom respiratora i onim pljačkama i definitivno. Ovo ostalo je samo toping i podsjetnik da to treba da završe u dva izborna ciklusa.
Sudsko procesuiranje Izetbegovića, uključujući i posthumno veleizdajnika i grobara građanske RBiH Aliju, ali i sina mu sabotera tužbe Bakira kao i lažmu doktoricu Sebiju, kao i njihove lažnomuslimanskomunafičke, krimomafijaše iz SDA sekte je od prioritetnog nacionalnog interesa prevashodno Bošnjaka.
Sve sto si napisao stoji. Ali da bi se doslo do procesuiranja kriminala u SDA ne mozes pristajati na trajne promjene Ustava na stetu demokratije i gradjanskog uredjenja drzave. Sem toga uz ovakve HDZ i SNSD u vlasti, mislis da ce nova komponenta uspjeti ista napraviti u smislu sredjivanja stanja u sudstvu i tuzilastvu i procesiranja kriminala? Ako nesto i naprave samo kontra SDA, to ce biti voda na njihov mlin da pokazu kako je nova vlast antibosnjacka sto ce im samo pojacati poziciju za nardene izbore.
Login77777

#99771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

A_A_AKCIJA wrote: 01/05/2023 16:46
Login77777 wrote: 01/05/2023 16:20 I de ti meni sad reci zasto je Hrvatima bila potrebna ova nova Vlada kada im je sve isto.
:D

Maaaajko draga

Hrvatima treba nova vlada, Bošnjacima, ostalima ne treba :D

HDZ u prošlom sazivu imao 6 a u novom 5 ministarstava što je više nego u prošlom :-)

Ovo jedno ministarstvo 90ka dobila zbog Nes i SzaBiH. Opet, nekim čudom, Trojka je kriva što su dobili to jedno :-)

Hrvatska insistira na izmjeni IZ, a to nema nikakve veze sa jednim od 14 prioriteta EU i kandidatskim statusom.

Vlada nije po Ustavu a OHR može šta hoće i kako hoće.

Odluke OHR-a se moraju poštovati, ali ih je Troja trebala odbiti i ne formirati vladu. Btw odluke i donesene da bi se mogla formirati vlada :-)

Eso plavi, ugasi račun, odmori. Namlatiše te toliko da ti je najbolje da ti novi nick bude modri_e.
Nema on pojma sto prica. Sad udara gdje stigne. Sjetimo se poslje 2. oktobra kad su vrtili pricu treba blokirati uspostavu nove Vlade. Kao mi sve budale da ne kuzimo da tako SDF ostaje u tehnickom mandatu. :mrgreen:
Semso iz Tesnja prvi krenuo s tom pricom a Avdo StrOnz, Plavi Eso i ostali sirili forumom. :lol:
mirza_15

#99772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Jesu li četnici zajedno sa ustašama sišli niz Vraca?
Evo treba samo index da imaju pa se besplatno mogu, gradskim prevozom, rasporediti na položaje.
Je li Vičić završio prugu u Sarajevu?
Stiže li dedo u bolnicu do nane, a studenti na ispit?
Ima li kratAra po Sarajevu?
Jesu li farmaceuti zabrinuti?
Je li zabranjen ezan?
Je li Begova gdje je nekad bila?

Pala je SDA, a sa njom i istinska patriotska, bošnjačka, muslimanska snaga. SDA je jedina prava snaga oko koje se patriote, Bošnjaci i muslimani trebaju okupiti. Svi deugi su izdajnici. Sada izdajnici vladaju jer ne vlada SDA.

Pjeva li se u Šeheru: "Sarajevo ispod Trebevića sad'si opet Ante Pavelića"?

Moj Nedime šta nam ovo rade!
Login77777

#99773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Neka da se zahvali odma fOdilu… :lol:

sajber87

#99774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Idemedosumom wrote: 01/05/2023 14:30 Nego hoće li dodikovci zategnuti u vijeću ministara, ili će otkraviti?
Sad nakon formiranja vlade federacije gdje federacija vise nije problem ide zatezanje rekao bih. Mile samo hrabro :mrgreen:
dječak sa šibicama

#99775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dječak sa šibicama »

Najnize penzije 530 km ili "skoro 600" - SDA bot perspektiva.
Locked