Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Styling

#99626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Bosanski_kralj wrote: 30/04/2023 22:52 Samo jesu ostali iznenadeni da ima većina i bez Nesa i SBiH.
Sve fino bili isplanirali, dogovorili.

Nesu obećano da biraju u USK šta hoće, i da dobije ponešto na Federaciji, Efendiću premijersko mjesto na Federaciji.

Ovi razvlačili, uvijek tražili neke razloge i izgovore zašto ne podržati Nikšića i Vladu, i kad su vidjeli da OHR stvarno reaguje i donosi solidno rješenje, e hajmo u zadnji tren oodustati od koalicije zbog Mijatovića iako nam on do prije nekoliko mjeseci nije bio sporan.

Još kao sutradan NES objavljuje da im se pridružio Uzanović, Avdo na sva zvona razglasava da se koalicija na nivou Federacije raspala, da nema većine.
Ko fol još Ogrešević.i Efnedić pokušavaju praviti blok sa HDZ-om1990, Klix to lagano baca u eter.
Šok i nevjerica kad su vidjeli novu Odluku Brdare: Ramo Isak prijedlog za MUP. Ništa im nije bilo jasno.

Izjavljuju da im nije jasno kako i zašto su izbačeni iz koalicije, da su to čuli iz medija, valjda su već zaboravili na svoje saopštenje od dan prije.

Sad nek kukaju uz veliku vjerovatnoću da SBiH ispada iz Vlade Ks, a Nes iz Usk
Cvitanović i ‘90-ka su bili rezervni džoker ako neko od novih ili neko stari prokliže. Činjenica da Čavalić nije došao na ovako bitnu sjednicu puno govori. Moglo bi doći i do preslagivanja u TK. Oni su jako nezadovoljni ovim što je Efendić napravio.
KojiJa

#99627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KojiJa »

giannibelif wrote: 30/04/2023 21:55 Vala ova Zenica kadrovski gora od selendri oko Tuzle.
Nezir Purić, Fudo, onaj "šljizgo" Uzunović, Isaci, ja stvarno ne znam u cijelom tom kantonu ima li 5 ljudi u politici da nisu idioti.
A_A_AKCIJA

#99628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Hank Paldum wrote: 01/05/2023 04:06
tvojkomsija wrote: 30/04/2023 21:08 Deratizacija javnih preduzeca je prioritet i mora se sto prije s tim poceti.

Ne smije se dogoditi da 2024. u federalnim firmama jos uvijek sjede ljudi iz SDFA
Ja sam bio ubijeđen da je sve ove decenije tronožac problem koji zavađa narode, pa kada se desi, kao što je se desilo sada, da bilo koja od te tri stranke padne, da će se fokusirati na ostale dvije koje još stvaraju problem.
A ono SDA pala, pa se možemo fokusirati na HDZ i SNSD a ono se još bavite SDA a HDZ i SNSD i ne uzimate u usta.

Bravo, dugo ste glumili.
Bilo bi dobro da pitaš prvo zašto je to tako.

Uspostava vlasti i dogovor raspodjele podrazumijeva i raspodjelu direktorskih pozicija, upravljačkih struktura u federalnim firmama.

Firme koje budu pod kontrolom Trojke će biti okrenute naglavačke. HDZ će nastaviti po starom.

Promjena će se desiti onda kada glasači tamo gdje HDZ tradicionalno pobjeđuje, budu htjeli tu promjenu na bolje.

I da, prije nego pitaš, ova neformalna podjela države postoji 30ak godina i ne, Trojka ne može u ovom trenutku da je sruši, ma kako željeli.
bumerangss

#99629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bumerangss »

Leverage wrote: 30/04/2023 23:19
giannibelif wrote: 30/04/2023 23:17 Semir na Novi Grad i novi mandat može zaboraviti.
Možda će (opet) biti SDA kandidat.
I sad je bio na vagi sa anonimusom Delicem
Ne samo za nacelnika, on je propo ko Silajdžić
Moze karijeru nastaviti u Lokomu kao šinteraš
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#99630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Najdraze od svega ovog mi je vidjeti sebijinu namrgodjenu facu medju 300 tekbirasa, fOdiljove suze i semirovu zbunjenu seljacku facu.Neponovljivo i nenadljebljivo.
Kako SDFA napusti parlament to gledam evo vec deseti put, srce mi je ko afrika.Jebiga naguzeni ste u sopstvenoj igri sad se poklopite usima i 8 godina brez trezora a tako vam je prvi u bosnjaka lijepo navikao na njega, duša moja :kiss: .
giannibelif

#99631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Nerku sad mogu samo na tabutu iznijeti iz zgrade Vlade.
NediM17

#99632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

Dosla voda od brijega do brijega,
pronijela nerku na tabutu. :serbo:
pici

#99633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Nevalja se buniti izmedju dva bajrama, udari te taksirat.E moja seljadijo, nista vas nisu naucili dok ste ovce cuvali.
mishic

#99634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

"Poštovani ambasadore, ovo što govorite je sramotno. Podržali ste 'ustavni udar' kako bi se legalizirao aparthejd prema svim građanima Federacije BiH koje ne predstavlja HDZ. Učinili ste interese 1/5 građana trajno dominantnim nad interesima 4/5 građana Federacije Bosne i Hercegovine, u skladu sa 'kršćanskim vrijednostima' Izbornog zakona s kojima se složio Orbanov ministar Peter Szijjarto i lider HDZ-a Dragan Čović.

Možda i nesvjesno (mada malo vjerovatno) većinu građana BiH gurate u nacionalni i vjerski radikalizam, kao neophodan korak ka konačnoj etničkoj podjeli zemlje, a Bošnjake pretvarate u Palestince. Stavovi koje zastupate znače kontinuitet politike i odnosa koji je Vlada premijera Johna Majora imala prema agresiji na Bosnu i Hercegovinu, politike koja je omogućila genocid i najveće ratne zločine u Europi nakon Drugog svjetskog rata", poručio je Pećanin.
Idemedosumom

#99635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

Pećko, zar je i tebe moguće kupiti :?
SmokingMan

#99636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Pećanin je možda zaboravio da je bošnjački radikalizam odavno prisutan među nama. Neće se ni pčele u košnici uznemiriti dok je malo jače ne cimneš.
pici

#99637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Pećanin je zaboravio bitnu stvar.Ko je doveo bosnjake u stanje palestine.Bosnjacki velikasi a zasto, zbog sopstvene gujce i pohlepe.
HelaS

#99638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

Idemedosumom wrote: 01/05/2023 09:27 Pećko, zar je i tebe moguće kupiti :?
Pećko je već odavno Smećko
elk

#99639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Preteca avde avdica. Samo pare i pisem sta hoces. I majku vlastitu cuvda okaljam. Novinari, bivsi i sadasnji, najjeftinija roba kod nas.
Mishelinke

#99640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

pici wrote: 01/05/2023 09:38 Pećanin je zaboravio bitnu stvar.Ko je doveo bosnjake u stanje palestine.Bosnjacki velikasi a zasto, zbog sopstvene gujce i pohlepe.
Nema zaborava ako pišeš po zadatku. On je to napisao iz njemu, a i nama poznatih razloga ;)

Inače takva je situacija, ili su iz mafiju (SDFA), ili si protiv mafije (Trojka). Nikakvih "trećih puteva", "neutralnih", "nisam ali", "samo Nato, samo država"...i sličnih političkih izbora, u ovom trenutku, nema.

Ili si za mafiju, ili protiv.

Vrlo jednostavno, dva su izbora pa bujrum.
giannibelif

#99641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Od kada sam vidio Šoju u Donbasu na referendumu, Pećanin i slične stvari me ne čude.
omega369

#99642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by omega369 »

anelsol wrote: 30/04/2023 23:48
A_A_AKCIJA wrote: 30/04/2023 23:26

Oholost, nezahvalnost i bolesna seljačka ambicija.

Imao je odličnu saradnju sa OV N. Grad i gdje je Trojka poštovala sve dogovoreno. Podržala njegove budžete i izvještaje.

Ali, papak to ne zna cijeniti. Nije dugo trebalo, počeo je to uzimati zdravo za gotovo. Sada će ga naučiti gdje mu je mjesto.

Od gotovog napravio veresiju. Sada umjesto Elektroprivrede, moli da ti se odobri izvještaj Lokoma.
Tenzija NiP - SBiH je u stvari personalna netrpeljivost Efendić - Konaković. Vidi se iz aviona. Ta priča se na kraju svodi na to ko će koga više zajebati i koliko ja vidim nema nevinih Pa jbt. forumasi NIP orjentacije više žugaju na Efendića nego na bilo kojeg drugog političara.

Da se nadovežem. Vlada FBiH je, kad pogledaš personalno uglavnom odron. Na najvažnije ministarsko mjesto u vladi, a to je FMERI postavljaš lika koji nema ama baš nikakve veze ni sa energetikom ni industrijom a Boga mi ni rudarstvom, a o iskustvu u realnom sektoru da ne govorim. Čovjek onako izgleda fin, ali na tom mjestu nama ne treba fin čovjek, nego munja.
Pa ako nemas "munju", onda je bolje postaviti finog covjeka u svakom slucaju. To je garant, ako nista da se nece krasti. Na kraju, svaki ministar ima svoje savjetnike a koliko ja poznajem prilike, energetika je prilicno uredjen sektor. Najveci problemi su moguci u vezi sda rudara i elektroprivrede. Predvdjam stalno postavljanje nerealnih zahtjeva od strane rudara (sda) kako bi se izazivale blokade. Zivi bili pa vidjeli
HelaS

#99643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

sehohari wrote: 30/04/2023 23:11
zippoo87 wrote: 30/04/2023 22:34 Ti prvo da naucis da simpatizer i bot nisu isto.
Botovi su ovi sto se pojave na temi,bljuju vatru mesec dana i nestanu...da li da dobiju ban ili se samo "ugase" ,kada Osmica da mig.
A simpatizeri su ovi sto imaju svoje stranke koje glasaju i podrzavaju i to je legitimno.

Ali imas i vas koji se kamuflirate a ustvari ste ista druzina kao i botovi,samo sa drugacijim zadatkom...vi "kriticki razmisljate" a botovi samo deru 2 recenice i mantru ali isti vam je zadatak.
Pa ti samo po tome što sam protiv nekih poteza trenutne vlade zaključuješ da sam za SDA.
Bukvalno ista nepismena marva koja glasa za Bakira, samo druga strana kovanice. Srećom, nisu svi takvi, ali ti baš svakim novom objavom dokazuješ da spadaš u taj sloj.
Ali pogledaj ti kako ono hinjski, seljački, vrijeđa samo zato što ga je prozreo :-)
elk

#99644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Umiveni su najgori :D
omega369

#99645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by omega369 »

To su DF-ovce. Zele postati gori radikali od SDA
elk

#99646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Vec jesu. Odavno. Cista desnica i radikali. A vole pare.
plavi_E

#99647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

anelsol wrote: 30/04/2023 23:48
A_A_AKCIJA wrote: 30/04/2023 23:26

Oholost, nezahvalnost i bolesna seljačka ambicija.

Imao je odličnu saradnju sa OV N. Grad i gdje je Trojka poštovala sve dogovoreno. Podržala njegove budžete i izvještaje.

Ali, papak to ne zna cijeniti. Nije dugo trebalo, počeo je to uzimati zdravo za gotovo. Sada će ga naučiti gdje mu je mjesto.

Od gotovog napravio veresiju. Sada umjesto Elektroprivrede, moli da ti se odobri izvještaj Lokoma.
Tenzija NiP - SBiH je u stvari personalna netrpeljivost Efendić - Konaković. Vidi se iz aviona. Ta priča se na kraju svodi na to ko će koga više zajebati i koliko ja vidim nema nevinih Pa jbt. forumasi NIP orjentacije više žugaju na Efendića nego na bilo kojeg drugog političara.

Da se nadovežem. Vlada FBiH je, kad pogledaš personalno uglavnom odron. Na najvažnije ministarsko mjesto u vladi, a to je FMERI postavljaš lika koji nema ama baš nikakve veze ni sa energetikom ni industrijom a Boga mi ni rudarstvom, a o iskustvu u realnom sektoru da ne govorim. Čovjek onako izgleda fin, ali na tom mjestu nama ne treba fin čovjek, nego munja.

"Plakanje" nad sudbinom Efendica nije slucajnost. Pokusavaju situaciju prikazati kao je Efendic ispao budala jer zbog vlasti i federalnog budzeta nije htio pristati da bude dio vlasti nastalom mimo onog sto pise u ustavu. A oni jesu. Takodje znaju oni da ce se na iducim izborima prijevremenim ili redovnim tek vidjeti ko je ispao budala. Zato i rone krokodilske suze za njim.

A sto se tice ministra vidjet ce mo dali ce Laki biti nervozan ili ne.
SmokingMan

#99648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Kada je već proljetna čistka krenula u "vlastitoj avliji" neistomišljenici oko njih su postali izdajnici, mada se tu samo radilo o poptunom nepovjerenju "nezamijenjivim" bošnjacima. Na sve što su navikli, jednostavno je po prirodnom slijedu moralo da nestane. Naivkne se čovjek na lagodnost parazitiranja, i onda on postane lijen, duševno umrtvljen i nesposoban da se na kraju i sam okupa. Za svoj potpuni neuspjeh su apsolutno sami krivi, uvijek je čovjeku prožetom vlastitom sujetom teško to da sagleda iz drugačije perspektive i preispita sebe "Da li je moglo to da se drugačije uradi, a da mi ljudi i dalje vjeruju", i eventualno se popravi, i jedno i drugo je na kraju izostalo. Izgubili su previše vremena razmišljajući o sebi i svojim ambicijama, i to se očitovalo u broju propalih drtuštvenih subjekata, doduše i za takav obiman poduhvat je i u politici trebalo imati jednako korumrpirane partnere.
plavi_E

#99649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

giannibelif wrote: 01/05/2023 09:00 Nerku sad mogu samo na tabutu iznijeti iz zgrade Vlade.
Tri dana imate vlast a vec vas hvata strah od sljedeci izbora i prijetite da vas samo na tabutima mogu odvojiti od vlasti. Brzo ste se ukakili. "Ko to mi?" pa vi politicari, simpatizeri i botovi Trojke i ona dva kupljena delegata.
plavi_E

#99650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ministar policije hoda naokolo pod privatnom pratnjom. :-)
Locked