Polako polako to su interesne organizacije, nogirani sa federacije a mala bara u usk ne mogi se svi krokodili namiritiLogin77777 wrote: ↑30/04/2023 22:58Igrali igru sa SDF da ne bude vecine. I meni je odma zvucilo cudno kad je krenula prica SBiH i NES sa 90kom.Bosanski_kralj wrote: ↑30/04/2023 22:52 Samo jesu ostali iznenadeni da ima većina i bez Nesa i SBiH.
Sve fino bili isplanirali, dogovorili.
Nesu obećano da biraju u USK šta hoće, i da dobije ponešto na Federaciji, Efendiću premijersko mjesto na Federaciji.
Ovi razvlačili, uvijek tražili neke razloge i izgovore zašto ne podržati Nikšića i Vladu, i kad su vidjeli da OHR stvarno reaguje i donosi solidno rješenje, e hajmo u zadnji tren oodustati od koalicije zbog Mijatovića iako nam on do prije nekoliko mjeseci nije bio sporan.
Još kao sutradan NES objavljuje da im se pridružio Uzanović, Avdo na sva zvona razglasava da se koalicija na nivou Federacije raspala, da nema većine.
Ko fol još Ogrešević.i Efnedić pokušavaju praviti blok sa HDZ-om1990, Klix to lagano baca u eter.
Šok i nevjerica kad su vidjeli novu Odluku Brdare: Ramo Isak prijedlog za MUP. Ništa im nije bilo jasno.
Izjavljuju da im nije jasno kako i zašto su izbačeni iz koalicije, da su to čuli iz medija, valjda su već zaboravili na svoje saopštenje od dan prije.
Sad nek kukaju uz veliku vjerovatnoću da SBiH ispada iz Vlade Ks, a Nes iz Usk
Nego sto se NESa tice u USK. Mislim da nazalost nije realno da budu izbaceni na USK. Jer imaju vecinu tu sa SDA.
A za USK je isto bilo SDA ili NES, propast i jedno i drugo.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
sajber87
#99601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Bosanski_kralj
#99602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima unutar NESa, a bgm i unutar SDA dosta nezadovljnih trenutnom koalicijomLogin77777 wrote: ↑30/04/2023 22:58Igrali igru sa SDF da ne bude vecine. I meni je odma zvucilo cudno kad je krenula prica SBiH i NES sa 90kom.Bosanski_kralj wrote: ↑30/04/2023 22:52 Samo jesu ostali iznenadeni da ima većina i bez Nesa i SBiH.
Nesu obećano da biraju u USK šta hoće, i da dobije ponešto na Federaciji, Efendiću premijersko mjesto na Federaciji.
Ovi razvlačili, uvijek tražili neke razloge i izgovore zašto ne podržati Nikšića i Vladu, i kad su vidjeli da OHR stvarno reaguje i donosi solidno rješenje, e hajmo u zadnji tren oodustati od koalicije zbog Mijatovića iako nam on do prije nekoliko mjeseci nije bio sporan.
Još kao sutradan NES objavljuje da im se pridružio Uzanović, Avdo na sva zvona razglasava da se koalicija na nivou Federacije raspala, da nema većine.
Ko fol još Ogrešević.i Efnedić pokušavaju praviti blok sa HDZ-om1990, Klix to lagano baca u eter.
Šok i nevjerica kad su vidjeli novu Odluku Brdare: Ramo Isak prijedlog za MUP. Ništa im nije bilo jasno.
Izjavljuju da im nije jasno kako i zašto su izbačeni iz koalicije, da su to čuli iz medija, valjda su već zaboravili na svoje saopštenje od dan prije.
Nego sto se NESa tice u USK. Mislim da nazalost nije realno da budu izbaceni na USK. Jer imaju vecinu tu sa SDA.
A za USK je isto bilo SDA ili NES, propast i jedno i drugo.
Sad kada Nes nije potreban Sda za Federaciju, sve je moguće pa i to da se trenutna koalicija raspadne
-
sajber87
#99603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A kako bi definisao satelite te stranke pupcanom vrpcom vezane za istu kriminalnu stranku( df sbih nes hadzikadija zeleni bijedic itd )
-
A_A_AKCIJA
#99604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bosanski_kralj wrote: ↑30/04/2023 22:52 Samo jesu ostali iznenadeni da ima većina i bez Nesa i SBiH.
Prisjetimo se Dino zove Semira, nekada kasno navečer, da ga pita hoće li održati riječ i ostati u koaliciji. A Sema se javlja u stilu, ma kasno je sad, Dino, sutra ćemo pričati. Poput neke seoske koke koja frajera skine da ne može izaći jer je oprala kosu. A njegovi jarani je vide u kafani tu noć
Kakvi levati, majko draga
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#99605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ti samo po tome što sam protiv nekih poteza trenutne vlade zaključuješ da sam za SDA.zippoo87 wrote: ↑30/04/2023 22:34Ti prvo da naucis da simpatizer i bot nisu isto.
Botovi su ovi sto se pojave na temi,bljuju vatru mesec dana i nestanu...da li da dobiju ban ili se samo "ugase" ,kada Osmica da mig.
A simpatizeri su ovi sto imaju svoje stranke koje glasaju i podrzavaju i to je legitimno.
Ali imas i vas koji se kamuflirate a ustvari ste ista druzina kao i botovi,samo sa drugacijim zadatkom...vi "kriticki razmisljate" a botovi samo deru 2 recenice i mantru ali isti vam je zadatak.
Kao sto sam rekao...ne mozes ti "misliti svojom glavom" a glasati SDA...to dvoje je nespojivo...jer tamo neko ko misli glavom nema sta traziti.
Ali eto,nastavi ti sa svojom druzinom sa odbranom neodbranjivog,nije da to nekome smeta,ali se nemoj paliti kada krene sprdancija na tvoj racun.
Moze li "zdrav i prav " covjek biti na istoj strani sa ovom nakazom ?
https://www.facebook.com/jasmin.mulahusic
![]()
Bukvalno ista nepismena marva koja glasa za Bakira, samo druga strana kovanice. Srećom, nisu svi takvi, ali ti baš svakim novom objavom dokazuješ da spadaš u taj sloj.
-
sajber87
#99606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pravi onaj rumeni seoski prevarant, u ocima mi vidis da je ljigav, sad fino ganjati u novom izbornom zakonu dva mandata max za nacelnike sto bi bilo jako dobro za buducnost i cao ljigaviA_A_AKCIJA wrote: ↑30/04/2023 23:08Bosanski_kralj wrote: ↑30/04/2023 22:52 Samo jesu ostali iznenadeni da ima većina i bez Nesa i SBiH.
Sad nek kukaju uz veliku vjerovatnoću da SBiH ispada iz Vlade Ks, a Nes iz Usk![]()
Prisjetimo se Dino zove Semira, nekada kasno navečer, da ga pita hoće li održati riječ i ostati u koaliciji. A Sema se javlja u stilu, ma kasno je sad, Dino, sutra ćemo pričati. Poput neke seoske koke koja frajera skine da ne može izaći jer je oprala kosu. A njegovi jarani je vide u kafani tu noć![]()
Kakvi levati, majko draga. Pa on je fakat mislio da će takvi papanluci upaliti?
-
giannibelif
#99607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Semir na Novi Grad i novi mandat može zaboraviti.
- Leverage
#99608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Možda će (opet) biti SDA kandidat.
-
zippoo87
#99609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sehohari wrote: ↑30/04/2023 23:11Pa ti samo po tome što sam protiv nekih poteza trenutne vlade zaključuješ da sam za SDA.zippoo87 wrote: ↑30/04/2023 22:34
Ti prvo da naucis da simpatizer i bot nisu isto.
Botovi su ovi sto se pojave na temi,bljuju vatru mesec dana i nestanu...da li da dobiju ban ili se samo "ugase" ,kada Osmica da mig.
A simpatizeri su ovi sto imaju svoje stranke koje glasaju i podrzavaju i to je legitimno.
Ali imas i vas koji se kamuflirate a ustvari ste ista druzina kao i botovi,samo sa drugacijim zadatkom...vi "kriticki razmisljate" a botovi samo deru 2 recenice i mantru ali isti vam je zadatak.
Kao sto sam rekao...ne mozes ti "misliti svojom glavom" a glasati SDA...to dvoje je nespojivo...jer tamo neko ko misli glavom nema sta traziti.
Ali eto,nastavi ti sa svojom druzinom sa odbranom neodbranjivog,nije da to nekome smeta,ali se nemoj paliti kada krene sprdancija na tvoj racun.
![]()
Bukvalno ista nepismena marva koja glasa za Bakira, samo druga strana kovanice. Srećom, nisu svi takvi, ali ti baš svakim novom objavom dokazuješ da spadaš u taj sloj.
Evo i tebi jedino sto razumijes .
Btw.je li to imas slabo pamcenje...de vrati se na svoje postove unazad 2-3 dana pa vidi jesi li za SDA ili nisi
Jos jedna ameba.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#99610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ono za sapunicu?
Gdje sam tu tačno pogriješio?
Formiranje vlade ovdje je obični cirkus, koji nije vrijedan bilo čemu drugom sem ozbiljne šprdancije.
Kupio Bakir tri lidera u "3 u 1" paketu za kikiriki u drugom najvažnijem tijelu države, pa ko se ne bi smijao?
-
sajber87
#99611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
On ne smatra da si sda , on smatra da si df sto je u sustini isto ili da kazes koji politicku opciju sada podrzavas pa da odagnas sumnjusehohari wrote: ↑30/04/2023 23:11Pa ti samo po tome što sam protiv nekih poteza trenutne vlade zaključuješ da sam za SDA.zippoo87 wrote: ↑30/04/2023 22:34
Ti prvo da naucis da simpatizer i bot nisu isto.
![]()
-
A_A_AKCIJA
#99612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Oholost, nezahvalnost i bolesna seljačka ambicija.
Imao je odličnu saradnju sa OV N. Grad i gdje je Trojka poštovala sve dogovoreno. Podržala njegove budžete i izvještaje.
Ali, papak to ne zna cijeniti. Nije dugo trebalo, počeo je to uzimati zdravo za gotovo. Sada će ga naučiti gdje mu je mjesto.
Od gotovog napravio veresiju. Sada umjesto Elektroprivrede, moli da ti se odobri izvještaj Lokoma.
- video
#99613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Udes ga sahrani
On je postao neraskidiva veza sa sda
On je postao neraskidiva veza sa sda
-
zippoo87
#99614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma SDA da nekog kupuje,boze sacuvaj
Nego vezano za novu vladu...pa valjda je i tebi jasno da ova imena u vladi nikome ovdje nisu po volji i znamo svi ko je Sanja Vlaisavljevic,Ramo Isak i jos poneki ali obzirom sta je sve SDA radila i koliko su blokirali i evo kakav su plan imali na dan glasanja...ovo je dobro zavrsilo,obzirom na plan.
Ne mogu ni zamisliti jos jedan mandat sa SDA na celu Vlade FBiH.
I ovdje niko nista ne idealizira,samo se pretezno sprdamo sa botovskom brigadom stranke SDA...nista strasno.
Ali ti evo 3 dana zujis i velicas SDA (mozda i duze,ali ne pratim temu)...i onda kazes nisi ti SDA...ok,ja sam
Btw. ako si stalno na temi,sigurno si primjetio da ja ne ordiniram po ovim temama i ne pisem svaki dan 100-300 postova kao Plavusan i jos neki i da sam samo navratio zadnjih dana da se malo sprdam,jer mi mrsko pisati i tipkati o ovim glupostima a posebno mi se gadi i napisati SDA a kamoli o njima razmisljati.
-
zippoo87
-
zavrzlama
#99616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zelenim samo jos fali da Komso ode kod Senada i kaze"Mission is complited" 
-
zippoo87
- anelsol
#99618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tenzija NiP - SBiH je u stvari personalna netrpeljivost Efendić - Konaković. Vidi se iz aviona. Ta priča se na kraju svodi na to ko će koga više zajebati i koliko ja vidim nema nevinih Pa jbt. forumasi NIP orjentacije više žugaju na Efendića nego na bilo kojeg drugog političara.A_A_AKCIJA wrote: ↑30/04/2023 23:26Oholost, nezahvalnost i bolesna seljačka ambicija.
Imao je odličnu saradnju sa OV N. Grad i gdje je Trojka poštovala sve dogovoreno. Podržala njegove budžete i izvještaje.
Ali, papak to ne zna cijeniti. Nije dugo trebalo, počeo je to uzimati zdravo za gotovo. Sada će ga naučiti gdje mu je mjesto.
Od gotovog napravio veresiju. Sada umjesto Elektroprivrede, moli da ti se odobri izvještaj Lokoma.
Da se nadovežem. Vlada FBiH je, kad pogledaš personalno uglavnom odron. Na najvažnije ministarsko mjesto u vladi, a to je FMERI postavljaš lika koji nema ama baš nikakve veze ni sa energetikom ni industrijom a Boga mi ni rudarstvom, a o iskustvu u realnom sektoru da ne govorim. Čovjek onako izgleda fin, ali na tom mjestu nama ne treba fin čovjek, nego munja.
-
Seyfo
#99619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Efendić i Ogrešević su pokazali da je njihov domet ipak lokalni srez iliti mjesna zajednica. Dalje od toga neće,a vala i ne treba. Ako imaš samo A kategoriju fati se vespe,nemoj pilotirati Boeingom. Kruži po mahali i njivi na kojima se prima tvoja priča ali se drži dalje od asfalta
- video
#99620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da su se njih dvojica upravo pokazali kao neki koji ne drze uzde svojih stranaka vec samo puki izvrsioci tudjih naloga.
Nes je dobio usk a sbih
Nes je dobio usk a sbih
-
palermo
#99621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni je bitno da moja I tvoja nisu iste. Nekako bi me bilo stid da jesu.
Ostalo manje vise. Ti svakako ni ameriku ne znas naci na karti.
- Grean
#99622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
palermo wrote: ↑30/04/2023 22:56Pa sve ovisi o tome kako definises nasu stranu.Bosanski_kralj wrote: ↑30/04/2023 22:54
Nema više rahat patnje. Ukrajina je sve promjenila, Ameri su opet aktivni, sreća da su još uvijek na našoj strani bez obzira što ih Komšić, Bakir i Dodik tjeraju od nas
I meni je ovo cirkus nakon svih pro HDZ odluka. Ili smo sta prespavali?
- Hank Paldum
#99623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I to je najveća pobjeda SDA, čak kada bi se večeras ugasilia ta stranka.sehohari wrote: ↑30/04/2023 21:48Naravno da ne razumiješ. O tome sam i pisao.
Ovdje kada bi došao neki političar evropskog kova, stranka mu ne bi prošla ni cenzus, jer bi većina naroda pobjegla od ozbiljnih planova, programa i tkd.
SDA je stvorila društvo u kome samo neko poput Dine pričom o Sebiji, diplomama i respiratorima po Facebooku i skurilnim TV stanicama kupi neobrazovane može urušiti sistem iz kojeg je i sam potekao.
O stalnom gledanju svijeta kroz cijelo-bijelo načanje i infantilni način razmišljanja (još jednom ilulistran kroz opasku "tvoj je manje svakako") sam već pisao.
Jedan dio koji je bio protiv SDA, nevažno da li su napustili Bosnu i Hercegovinu ili ostali u državi su se potpuno isključili iz politike, ne posjećuju forume i portale,ne gledaju političke emisije jer su svjesni da je SDA stvorila društvo gdje je SDA mentalitet, čak i ako je anti-SDA, ali onaj dio koji je i dalje aktivan i priča protiv SDA se ponaša kao SDA.
Hiljade postova na forumima napisano o njima umjesto da su to vrijeme potrošili na druge teme na forumima.
Svaki drugi članak na portalima, čak i ako je članak o buketu cvijeća ili koalama, većina komentara je “Ovako i Bakir i Sebija, isti Zahiragić” jer su ostali i ostat će zauvijek u njihovim glavama i ne mogu drugačije funkcionisati, i tako će biti i u godini 2030.
Pljuju Aliju Izetbegovića a navijaju za Dinu “Moja stranka želi biti ona SDA u Alijino vrijeme” Konakovića i prihvatljiv im je Ramo Isak samo jer su dio anti-SDA politike.
Sutra da Fadil Novalić i Zahiragić pređu u NiP i nastave voditi istu politiku oni bi za njih navijali jer su protiv SDA.
I ne znaju više za šta navijaju jer su pogubljeni, još misle da poentiraju kada napišu “Jel vam krivo što niste više u vlasti pa kmečite?” a ne shvataju da nije problem u tri slova S D A već do ljudi koji su vodili tu stranku jer možda je kraj SDA nakon 30 godina ali će se ista politika “podobnih umjesto sposobnih” i ostali primjeri nastaviti najmanje još 30 godina.
Iskreno govoreći, nisu bolju kaznu ni zaslužili od te da je prošlo vrijeme tipe Damira Nikšića i Predraga Kojovića i da moraju navijati za Zvizdića i Čampare.
- Hank Paldum
#99624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam bio ubijeđen da je sve ove decenije tronožac problem koji zavađa narode, pa kada se desi, kao što je se desilo sada, da bilo koja od te tri stranke padne, da će se fokusirati na ostale dvije koje još stvaraju problem.tvojkomsija wrote: ↑30/04/2023 21:08 Deratizacija javnih preduzeca je prioritet i mora se sto prije s tim poceti.
Ne smije se dogoditi da 2024. u federalnim firmama jos uvijek sjede ljudi iz SDFA
A ono SDA pala, pa se možemo fokusirati na HDZ i SNSD a ono se još bavite SDA a HDZ i SNSD i ne uzimate u usta.
Bravo, dugo ste glumili.
- Styling
#99625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Realno, sumnjam da bi kolega Student znao nabrojati pet ministara uz svih prethodnih saziva.Leverage wrote: ↑30/04/2023 22:14Dašak realnosti na forumuStudent_u_Ostavci wrote: ↑30/04/2023 22:09 Ova nova vlada je po imenima vjerovatno najgora u povijesti države, realno govoreći.![]()
![]()