Bas
E moj Dejo druze pocivaj u miru ali kukavicki ti je ovo potez bio.
Ima FUP ali ne moze se niko alarmirati za 25 minuta nije film
Orašje te čekaMessier wrote: ↑25/10/2025 16:35
Evo mi sad uparkirali kamper 84 godiste , u moju avliju.
Od jarana koji je bio kod Zulica po Zlatistu i sjecam se u Patkama kad sam dosao kod njegove stare...gore njega nema..izasli na Lapisnicu, spustili se Miljackom, zaledjeni.
E pa njegov sin je bio sad ovdje, rodio se kad je bio beer fest na zetri nekog maja 2010.
I dodje mi cetnik sa zenskim nikom, da ne bi bio feministicki ispad.
Jebem ti sestru mrtvu i kompletnu srbiju, samo tebi tofi picketino
Prespavao sam danas dan na poslu, al mislim da je status objavio iz restorana direkt prije nego sto se ubio, tu mu tesko ko moze pomoci
iznenadilo bi te koliko Olimpijada nije bila projekat SFRJ nego tadašnjeg rukovodstva SR BiH
pa naravno da će država biti označena kao organizator, neće valjda republika ili pokrajina
Slovenci su nas minirali i stvarali probleme gdje god su mogli, bila im vatra što smo se mi izborili za Olimpijade, a ne oni.,Toffee karamela wrote: ↑25/10/2025 19:02pa naravno da će država biti označena kao organizator, neće valjda republika ili pokrajina
više vjerujem tom čovjeku nego bilo kom online izvoru
Smijali se Branku Mikuliću, Anti Sucicu i ostalim kad su rekli da će kandidovati Sarajevo. Postavljali nogu gdje su stigli. Kad je Sarajevo ipak proslo, onda se svi uhvatili da rade.Edin H. wrote: ↑25/10/2025 19:13Slovenci su nas minirali i stvarali probleme gdje god su mogli, bila im vatra što smo se mi izborili za Olimpijade, a ne oni.,Toffee karamela wrote: ↑25/10/2025 19:02pa naravno da će država biti označena kao organizator, neće valjda republika ili pokrajina
Hajrudin Cengic, Clan IO Skupštine Grada SarajevsToffee karamela wrote: ↑25/10/2025 18:54iznenadilo bi te koliko Olimpijada nije bila projekat SFRJ nego tadašnjeg rukovodstva SR BiH
i ja sam se čudila dok sam slušala jednog od direktnih realizatora Olimpijade kojem se sad ne mogu sjetiti imena da me ubiješ (sijed, ćelav, s očalama). davno je gostovao kod Mime Šahinpašića i pričao o tome. bio je u delegaciji koja je pregovarala sa Samaranchom, dakle prvi saf organizatora
Jura TrobecPixelDrifter wrote: ↑25/10/2025 19:27 Slovenac uradio zastitni znak maskotu Vucka, a medalje su napravljene u Majdanpeku. Made in Yu.
sjetila sam se, Ahmed Karabegović, nije ovaj čikosime_cipol wrote: ↑25/10/2025 19:25Hajrudin Cengic, Clan IO Skupštine Grada SarajevsToffee karamela wrote: ↑25/10/2025 18:54iznenadilo bi te koliko Olimpijada nije bila projekat SFRJ nego tadašnjeg rukovodstva SR BiH
i ja sam se čudila dok sam slušala jednog od direktnih realizatora Olimpijade kojem se sad ne mogu sjetiti imena da me ubiješ (sijed, ćelav, s očalama). davno je gostovao kod Mime Šahinpašića i pričao o tome. bio je u delegaciji koja je pregovarala sa Samaranchom, dakle prvi saf organizatora
Moguce da je i on. I on je bio jedan od glavnih u OO ZOI '84. Mislim da sam od njega cuo da je BiH pokrila oko 60% budžeta organizacije OIToffee karamela wrote: ↑25/10/2025 19:45sjetila sam se, Ahmed Karabegović, nije ovaj čikosime_cipol wrote: ↑25/10/2025 19:25Hajrudin Cengic, Clan IO Skupštine Grada SarajevsToffee karamela wrote: ↑25/10/2025 18:54
iznenadilo bi te koliko Olimpijada nije bila projekat SFRJ nego tadašnjeg rukovodstva SR BiH
ima na netu Karabegovićevih intervjua pa pogledajte
Valja pomenut i Uglješu Uzelcasime_cipol wrote: ↑25/10/2025 19:20Smijali se Branku Mikuliću, Anti Sucicu i ostalim kad su rekli da će kandidovati Sarajevo. Postavljali nogu gdje su stigli. Kad je Sarajevo ipak proslo, onda se svi uhvatili da rade.Edin H. wrote: ↑25/10/2025 19:13Slovenci su nas minirali i stvarali probleme gdje god su mogli, bila im vatra što smo se mi izborili za Olimpijade, a ne oni.,Toffee karamela wrote: ↑25/10/2025 19:02
pa naravno da će država biti označena kao organizator, neće valjda republika ili pokrajina
Šteta što nije Benjamina bila tadaHaris033 wrote: ↑25/10/2025 19:53 Najveće zasluge pripadaju dvojici ljudi:
Branku Mikuliću, tadašnjem predsjedniku Izvršnog vijeća BiH, koji je pokrenuo inicijativu, obezbijedio podršku Jugoslavije i lično vodio delegaciju u MOK-u.
Borisu Bekiću, jugoslavenskom članu Međunarodnog olimpijskog komiteta, koji je svojim ugledom i lobiranjem presudio da glasanje u Atini 1978. godine ode u korist Sarajeva.
Uz njih, važnu ulogu imali su i stručnjaci poput Ismeta Alikadića, Vlade Kavazovića, te gradonačelnik Emerik Blum, koji je grad infrastrukturno pripremio za Igre.
Zahvaljujući njima, Sarajevo je postalo prvi grad u socijalističkom svijetu koji je organizovao Zimske olimpijske igre.