Ok Bascarsija mora biti skuplja nesto ali preko 30% posto skuplja a losija?
Ne ide zato im je i pita mlaka nema turista odmah manji promet nisu Sarajlije majmuni
Moderator: anex
Ime buregdžinice? Makedonac na Pofalićima također nije puno povisio cijene, ne škrtare ako ti izvagaju koji gram viška, subotom rade tamo negdje do 13 h, volim takve koji nisu gladnih očiju.dječak sa šibicama wrote: ↑23/12/2022 15:59 Na kosevskom lokalna buregdzinica, burek fasirani 13 km, sirnica zeljanica 10 km
sasvim solidna dapace jako kvalitetna pita
moze se isplati se, nego gladne usi proklete pekarske
I to je vjerojatno isti račun koji vrte pola dana, od mušterije do mušterije.konektovan wrote: ↑25/12/2022 18:23 Danas u petici...naručiš mesiku, jogurt, i dobiješ fiskalni samo za jogurt.Ono ciganija level,... Drugi put ću prijaviti inspekciji, danas mi je bio lijep dan sa porodicom i nisam htio da ga pokvarim sa gladnim i pregladnim bošnjom, ali ovaj ciganlook i pljačku drugi put neću prešutiti. Samo je pitanje da li ću uopšte ikad više otići kod njih..
A cijene napucali samo tako,...ali ni to nije dovoljno.
Sto nisi platio prema racunu? Kazes im kako je lijepo od njih sto uz jogurt daju mesiku gratis.konektovan wrote: ↑25/12/2022 18:23 Danas u petici...naručiš mesiku, jogurt, i dobiješ fiskalni samo za jogurt.Ono ciganija level,... Drugi put ću prijaviti inspekciji, danas mi je bio lijep dan sa porodicom i nisam htio da ga pokvarim sa gladnim i pregladnim bošnjom, ali ovaj ciganlook i pljačku drugi put neću prešutiti. Samo je pitanje da li ću uopšte ikad više otići kod njih..
To bi bio najispravniji potez....poslušam te za sljedeći put.Snake Eyes wrote: ↑25/12/2022 18:30Sto nisi platio prema racunu? Kazes im kako je lijepo od njih sto uz jogurt daju mesiku gratis.konektovan wrote: ↑25/12/2022 18:23 Danas u petici...naručiš mesiku, jogurt, i dobiješ fiskalni samo za jogurt.Ono ciganija level,... Drugi put ću prijaviti inspekciji, danas mi je bio lijep dan sa porodicom i nisam htio da ga pokvarim sa gladnim i pregladnim bošnjom, ali ovaj ciganlook i pljačku drugi put neću prešutiti. Samo je pitanje da li ću uopšte ikad više otići kod njih..
Zaprime oni to po službenoj dužnosti i moraju provesti inspekciju (ako si naveo ime objekta), ali stranku koja je izvršila prijavu ne obavještaju o rezultatima iste, što je vjerovatno razlog zbog koga nisi primio odgovor. Naravno, bilo bi lijepo da makar potvrde prijavu, ali imamo boomerske institucije.McGradySA wrote: ↑25/12/2022 09:31Ime buregdžinice? Makedonac na Pofalićima također nije puno povisio cijene, ne škrtare ako ti izvagaju koji gram viška, subotom rade tamo negdje do 13 h, volim takve koji nisu gladnih očiju.dječak sa šibicama wrote: ↑23/12/2022 15:59 Na kosevskom lokalna buregdzinica, burek fasirani 13 km, sirnica zeljanica 10 km
sasvim solidna dapace jako kvalitetna pita
moze se isplati se, nego gladne usi proklete pekarske
OT:
Ponovno sam poslao e-mail inspekciji zbog lokalnih pekara koje ne izdaju račune, a velike kifle digli sa 30 pf na pola marke. Do sada od njih nikada odgovora.
Ipak ti njih prijavi sutra kad prođe ovaj lijepi dan.konektovan wrote: ↑25/12/2022 18:23 Danas u petici...naručiš mesiku, jogurt, i dobiješ fiskalni samo za jogurt.Ono ciganija level,... Drugi put ću prijaviti inspekciji, danas mi je bio lijep dan sa porodicom i nisam htio da ga pokvarim sa gladnim i pregladnim bošnjom, ali ovaj ciganlook i pljačku drugi put neću prešutiti. Samo je pitanje da li ću uopšte ikad više otići kod njih..
Da, a i vidi se u nazivu e-maila.
Odlicno, jer je to onda u protokolu. Ako ne dobijes odgovor, mozes inspekciju prijaviti "inspekciji". Sve dok radis pod imenom i prezimenom, prijava nije anonimna i MORAJU proslijediti odgovor.
i onda ti rizlu naplati 16KM - porez za budale, ali treba to tako na carsiji -turisticki.laserShow wrote: ↑25/12/2022 23:28 Zaboravio sam napisati. Kako smijesna rasprava gdje je sirnica bolja, kada ni u jednoj pitari NE VALJA. Zasto ne valja? Pa otidjite kod kakvog seljaka da vam napravi s pravim domacim sirom, probati necete nikada vise sirnicu iz pitare. Onaj sir provucen kroz 100 filtera, ako se imalo ohladi kao da jedes rizlu.
I onda pocne pricati o pitama nesto![]()
Seljaci najveci prevaranti, i seljacke pite od 30 km.laserShow wrote: ↑25/12/2022 23:28 Zaboravio sam napisati. Kako smijesna rasprava gdje je sirnica bolja, kada ni u jednoj pitari NE VALJA. Zasto ne valja? Pa otidjite kod kakvog seljaka da vam napravi s pravim domacim sirom, probati necete nikada vise sirnicu iz pitare. Onaj sir provucen kroz 100 filtera, ako se imalo ohladi kao da jedes rizlu.
I onda pocne pricati o pitama nesto![]()
Prosle sedmice sam kupovao tv komodu i dvosjed u razlicitim radnjama i mislio sam da mi nece poslati racun ali za obje stvari sam dobio fiskalni racun kada je roba isporucena.maila: [email protected] i [email protected], SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva na broj 080 020 333 i poštom na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „Nepravilnosti
Pa vidi drugar, odes, odnosno nadjes dobrog seljaka koji ce ti prodavati pravi sir. Pa onda napravis kuci i onda opet dodjes na isto, da ni jedna sirnica iz pitare nije ni blizu. Ja bih prije platio 30KM za kvalitetnu tepsiju sirnice, nego 2x po 15KM za ovo sto se nudi godinama.
Ja kuci jedem domacu sirnicu sa domacim sirom i kajmakom i jufka koja se razvija na cijeloj sobi,na podu a ne na stolu....ta sirnica jeste skupa ali je i vrhunska.laserShow wrote: ↑26/12/2022 22:14Pa vidi drugar, odes, odnosno nadjes dobrog seljaka koji ce ti prodavati pravi sir. Pa onda napravis kuci i onda opet dodjes na isto, da ni jedna sirnica iz pitare nije ni blizu. Ja bih prije platio 30KM za kvalitetnu tepsiju sirnice, nego 2x po 15KM za ovo sto se nudi godinama.
Eto dajte jednu pitaru gdje se pravi s domacim sirom? Kvalitetnim, koji nije razblazen s više cijeđenja, odnosno filtriranja.
Spamamo temu dzabe, ali kad se krene pametovati o nečemu, a nije se probalo bolje od mahalske pitare. Kako god, za sirnicu 1000% tvrdim da je nema ako nije s domacim sirom.