Internacionalni Univerzitet Travnik

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
newlevel

#976 Re: AW: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by newlevel »

kingofsnake wrote:
lajk wrote:
newlevel wrote:Samo neka posao ide, jebo ti znanje !
Ko ce te danasnje studente, sutra aBd akademske gradjane zaposlene u telecomu, elektroprivredi, opcini, i drugim javnim institucijama pitati, gdje si studiro, koji ti je prosjek,, koliko iznosi izvod od sinusa. Nece niko, oni ce placu primati, i zaboli njih kita. Samo jebo ti taj zivot, ako on studira, da bi sutra sjedio i pecate udaro, a veze nema.

Sent from my nokia 3310.
Opcenito barem po mom misljenju bez prakse si 0 i to velika :)
I ja bih se složio. Zaposliće se oni sa štelama, i to dobrim štelama, ovi ostali će biti dio biro statistike. U Travniku(gdje sam rođen) završavaju oni koji nisu mogli nigdje drugo. Sve koje ja znam da tamo studiraju, a iz Travnika su, probali su prvo negdje drugo. Tako pretpostavljam da i sve Sarajlije, Tuzlaci, Mostarci itd... koji tamo studiraju nisu uspjeli nigdje drugo, pa daj šta daš. Eno počeli su i Turci dolazit :D
Upravu si, mada ja mislim da to ide pravcem jednim, prvo se krene u sarajevu studirati, pa dzemal bijedic, ako se i tamo zakaze, ode se u travnik, oni ti saberu polozene predmete, dadnu ti neku nemoralnu ponudu koju ne mozes odbiti, i tamo zavrsis. Ja koga god znam da u travniku studira, roditelji su mu dobrostojeci, pa na njihovu inicijativu studiraju. I svi oni pricaju o nekim vezama, ko ce ih gdje, kako i preko koga ubaciti. Tako da im je samo u interesu da prolete te godine, da se diploma dobije.

Sent from my nokia 3310.
kingofsnake

#977 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by kingofsnake »

newlevel wrote:Nemoj zezati da i turci tamo studiraju ?

Sent from my nokia 3310.
Ima ih sve više. Priča mi jaran, nedavno izdao stan za 6 njih. Oni pitali imal još stanova, jer im uskoro još ekipe dolazi :D
celeron

#978 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by celeron »

2007god - diplomirao na Pedagoskom f. u Zenici - odsjek za matematiku i informatiku

2012god - diplomirao na Uni. "VITEZ" Travnik - Poslovna informatika odsjek za Nastavnicku informatiku

Na osnovu zenicke diplome bio zaposlen u osnovnoj skoli za platu od 730km, a na osnovu travnicke zaposlen u srednjoj skoli za platu od 850km. Mimo toga na osnovu znanja povucenog sa navedenog travnickog fakulteta, mjesecno, baveci se grafickim dizajnom kojeg sam gore naucio svucem s interneta u roku 15 dana platu koju zaradjujem mjesecno radeci u skoli kao profesor.

Diplomu u osnovi, u nasem drustvu, mozes kupiti na kojem god zelis univerzitetu. Ali znanje nigdje kupit ne mozes, koliko se trudis toliko naucis. Volio bih sve vas koji baljezgate vidjet sta ste vi zavrsili i kakvo znanje posjedujete. Znanje nije znati napamet materiju, vec je znanje znati koristiti se strucnom literaturom i to primjenjivati u praksi. Medjutim, to vama nije jasno jer vas niko tome naucio nije.

A kada ti predaje ovakav profesor, i to u Travniku, onda je grijeh ne naucit od njega:

http://unvi.edu.ba/CV/lazo_roljic.pdf
newlevel

#979 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by newlevel »

Drug upravu si. Neko moze biti dobar programer, inzenjer, developer i bez fakulteta. Fakultet samo sluzi kao kvalitetna odskocna daska. Mnogo toga zavisi od tebe, koliko se trudis, radis, toliko css i dobiti.
Ali budimo realni, ima i do fakulteta, mnogo informacija covjek nauci kroz fakultet, ako tebi to fakultet ne pruzi, da prostis jebi ti to.
Dosta stvari se nauci i od kolega na fakultetu, na koji nacin ces odredjeni problem rijesiti jednostavnije. A ako raja tako lako shvatila fakultet, i ide reda radi da udovolji svojim roditeljima, ti od tog tesko da nesto mozes nauciti. Samo takvo, nazovi ga pokvareno drustvo, tezi ka tome da ti odvrati paznju od onog sto ti profesori pruzaju da naucis.
Takav je zivot, linija manjeg otpora, svak vise voli slusati kad neko vic prica, nego kad neko integrale rjesava na tabli.

Sent from my nokia 3310.
krater

#980 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by krater »

newlevel wrote:Drug upravu si. Neko moze biti dobar programer, inzenjer, developer i bez fakulteta. Fakultet samo sluzi kao kvalitetna odskocna daska. Mnogo toga zavisi od tebe, koliko se trudis, radis, toliko css i dobiti.
Ali budimo realni, ima i do fakulteta, mnogo informacija covjek nauci kroz fakultet, ako tebi to fakultet ne pruzi, da prostis jebi ti to.
Dosta stvari se nauci i od kolega na fakultetu, na koji nacin ces odredjeni problem rijesiti jednostavnije. A ako raja tako lako shvatila fakultet, i ide reda radi da udovolji svojim roditeljima, ti od tog tesko da nesto mozes nauciti. Samo takvo, nazovi ga pokvareno drustvo, tezi ka tome da ti odvrati paznju od onog sto ti profesori pruzaju da naucis.
Takav je zivot, linija manjeg otpora, svak vise voli slusati kad neko vic prica, nego kad neko integrale rjesava na tabli.

Sent from my nokia 3310.
+ :thumbup:
hamzah

#981 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by hamzah »

Koliko kosta godina na ovom fakultetu, i da li je stvarno lagano k'o sto se prica, il' je to samo raja kod nas ljubomorna i zavidna?
:-D
newlevel

#982 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by newlevel »

Zavisi sta upises, ima ih od 3500km, u mene kolega studira gradjevinu tamo. Sreca moze na rate, sad ne znam primaju li ove shoping kartice.

Sent from my nokia 3310.
PapakizSarajeva

#983 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by PapakizSarajeva »

newlevel wrote:.... Neko moze biti dobar programer, inzenjer, developer i bez fakulteta....

Sent from my nokia 3310.

:run:
Desnik

#984 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Desnik »

Student u Travniku može pasti samo niz stepenice.
:roll:
Dr. Kuca

#985 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Dr. Kuca »

Isto tako se prica i za par drzavnih politicke nauke, onaj stocarski fakultet il kako vec itd. :D
ilegalac1

#986 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by ilegalac1 »

Ukoliko Vam je potreban seminarski, diplomski ili magistarski rad, koji se izrađuje po pravilima univerziteta Vitez i Apeiron posjetite blog: http://seminarskiradovi-vitez-apeiron.b ... -ovaj.html
Sarađujem sa mnogim studentima sa ovog univerziteta na obostrano zadovoljstvo...
Muuky

#987 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Muuky »

hamzah wrote:Koliko kosta godina na ovom fakultetu, i da li je stvarno lagano k'o sto se prica, il' je to samo raja kod nas ljubomorna i zavidna?
Vjeruj da nijee laganoo i može se past ispit .. to što ovi pojedini debili ne razumiju pojam "privatni" to je druga stvar
npr od 2000 km pa nadalje godina
Acerovac

#988 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Acerovac »

Moj kolega je zavrsio faks u Travniku a nije se tamo ni pojavio, osim na dodjeli diploma.
julisiz es grant

#989 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by julisiz es grant »

PapakizSarajeva wrote:
newlevel wrote:.... Neko moze biti dobar programer, inzenjer, developer i bez fakulteta....

Sent from my nokia 3310.

:run:
Btw, volio bih vidjeti kakav je to inžinjer/inženjer bez fakulteta...
newlevel

#990 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by newlevel »

Drug moj koliko imas programera, developera, strucnjaka za mreze, i to vrhunske ljude koji su dobili posao kod svjetski kompanija, ala google, ms, apple, ima ih bruka. Postavlja se pitanje kako su ljudi postalo to sto jesu ? Tako sto se godinama i godinama bave jednom oblasti, ne zato sto ih neko tjera na to, nego sto im se to svidja. Cinjenica u ovo IT doba, sve vise ljudi se okrece za tim, pa zato se ucestl i javi neki strucnjak bez fakulteta. Mozda nisi informisan, ali u svijetu ima doduse manji broj ljudi koji su dobili pozicije inzenjera elektrotehnike bez fakulteta, jer su se dokazali svojim "amaterskim" radovima.

Sent from my Nokia 3310.
julisiz es grant

#991 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by julisiz es grant »

KvaziExpert wrote:Počasni inženjer :lol: :run:

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
:lol: :thumbup:
Qoom

#992 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Qoom »

Šta bi ovo moglo značiti: http://unvi.edu.ba/Files/docs/Enic_naric.pdf :?

Na stranici fakulteta piše da je neko "priznavanje" u pitanju.
paladinka

#993 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by paladinka »

http://www.kmk.org/zab/zeugnisbewertungen.html Postoji jasna recenica - sie ist eine vergleichende Einstufung, nicht jedoch eine Anerkennung. Sasvim jasno , radi se o tome da se diploma moze uporediti sa istom u Njemackoj, ali ne i priznati.
Arteta

#994 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Arteta »

Muuky wrote:
hamzah wrote:Koliko kosta godina na ovom fakultetu, i da li je stvarno lagano k'o sto se prica, il' je to samo raja kod nas ljubomorna i zavidna?
Vjeruj da nijee laganoo i može se past ispit .. to što ovi pojedini debili ne razumiju pojam "privatni" to je druga stvar
Moze li se pasti godina?
RVP

#995 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by RVP »

Saobracjani faks 3 000 godina , za razliku od Sarajeva lakše za nekih 40 % a isto gradivo otprilike , bitno je da se ne posvadjas sa asistentom e onda je karanje a ovako moze se lagano bez muke zavrsiti jbgg .-..
lajk

#996 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by lajk »

Arteta wrote:
Muuky wrote:
Moze li se pasti godina?
Da,zasto ne :-D Mozes na pp dobit informacije cak sa imenima pa provjeri :)
Qoom

#997 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Qoom »

paladinka wrote:http://www.kmk.org/zab/zeugnisbewertungen.html Postoji jasna recenica - sie ist eine vergleichende Einstufung, nicht jedoch eine Anerkennung. Sasvim jasno , radi se o tome da se diploma moze uporediti sa istom u Njemackoj, ali ne i priznati.
S obzirom da se ovdje radi o konkretnom slučaju, a ja sam vrli "poznavalac" njemačkog (čitaj ne znam ni riječi :D ), da li JESTE ili NIJE ovo zvanično "prepoznavanje" i/ili "priznavanje" studija i fakulteta od strane Njemačkog obrazovnog sistema?

Ukoliko je odgovor potvrdan, onda ni za sve ostale privatne univerzitete ne vidim neku prepreku da krenu istim putem, što opet znači da državni/privatni, stari/bolonja i sva ina prepucavanja jednostavno ne piju vode. :roll:

Završi, papir u ruke i pravac zapad.
celeron

#998 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by celeron »

riječ je o Univerzitetu "VITEZ" Travnik, ne o Internacionalnom

"Ovom prilikom želimo informisati javnost da smo dobili priznanje diplome Fakulteta poslovne ekonomije od strane Njemačkog Ministarstva obrazovanja (ENIC-NARIC).

Osim priznanja za ovog studenta na ovaj način je potvrđeno da je diploma našeg fakulteta ekvivalentna diplomama u SR Njemačkoj. Ranije su priznate diplome Fakulteta zdravstvene njege i na taj način stečena mogućnost obavljanja prakse i rada na klinikama u SR Njemačkoj.
"

Informacija od jučer.
clarion_

#999 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by clarion_ »

Državni fakulteti su nam slabi a privatni još mnogo slabiji. Najbolje prođe onaj ko završi i dobije dobru poslovnu priliku da nešto nauči radit'.
paladinka

#1000 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by paladinka »

Qoom wrote:
paladinka wrote:http://www.kmk.org/zab/zeugnisbewertungen.html Postoji jasna recenica - sie ist eine vergleichende Einstufung, nicht jedoch eine Anerkennung. Sasvim jasno , radi se o tome da se diploma moze uporediti sa istom u Njemackoj, ali ne i priznati.
S obzirom da se ovdje radi o konkretnom slučaju, a ja sam vrli "poznavalac" njemačkog (čitaj ne znam ni riječi :D ), da li JESTE ili NIJE ovo zvanično "prepoznavanje" i/ili "priznavanje" studija i fakulteta od strane Njemačkog obrazovnog sistema?

Ukoliko je odgovor potvrdan, onda ni za sve ostale privatne univerzitete ne vidim neku prepreku da krenu istim putem, što opet znači da državni/privatni, stari/bolonja i sva ina prepucavanja jednostavno ne piju vode. :roll:

Završi, papir u ruke i pravac zapad.
:-) Nije to bas tako, ova stranica te salje na daljnu stranicu http://anabin.kmk.org/anabin-datenbank.html , gdje sasvim jasno pise , strani univerziteti koji imaju oznku h+ su priznati , h- nisu priznati, h+/- su ono izmedju nesto, mozes da pogledas u datenbank postoji i opis travnickog univerziteta, gdje pise da taj univerzitet u osnovi nije negativan, priznat je od ministarstva, ali njegov status nije odlucan za priznavanje te diplome. Ali nije nemoguce :-) Dok vecina ovih drzavnih fakulteta imaju tu oznaku H+. Mozes sam da pogledas , nisam ni pro ni kontra , zelim samo da pomognem :-)
Post Reply