Ma dobro, nije njima velika plata, nego je ostalima mala. Ima i toga da bi se trebao neki odnos snaga praviti u odnosu na neke druge profesije, ali kod nas je problem što je cijena života uveliko skočila, a plate nisu, tako da smanjenjem se može samo napraviti osiromašenje radnika (i da su plate redovne).NEOPLAN wrote: Vozaci sa toplim izlaze oko 900 maraka. Ono preko sto dobiju su dodaci... na uslove rada (beneicirani r. staz), dodatak za trecu smjenu, prekovremeni sati itd. Sa dodacima izadju na 1200-1300 maraka.
Ili moraju ostalima plate narasti, ili se moraju troškovi života smanjiti (što je mislim realnije - oboriti cijene određenih namirnica, struje, grijanja.....).
To što bi smanjili plate nekome, pa da bih ja mogao reći kako nam obojici nevalja, pa je meni lakše i ne ide baš. Nemam ja ništa od toga što je sada i njemu loše.
Btw. treba reći ovim zamjenskim vozačima, ili šta su već što voze Otoka-Boljakov Potok da su u autobusu ljudi, a ne krompri (brzo voze, naglo skreću, naglo koče.....).