Ja odavno ne koristim parfeme, ali nikada ne bih kupio fake.
Ali ih ljudi očito kupuju.
Moderator: anex
Ma ljudi ko ljudi.
Proizvodnja parfema je jeftina, čak i onih sega mega parfema, zato ovi i ne mogu uticati na fake proizvodnju...Naslovnica wrote: ↑30/08/2021 10:26Ima li iko pojma koliko vrijedi tržište fake parfema?bhnapoleon1 wrote: ↑30/08/2021 10:23
Bukvalno, ni najskuplji parfemi u proizvodnji ne koštaju više od par eura. Ovo što Naslovnica predlaže bi značilo da uspostavu novih proizvodnih linija, receptura i testiranja što je pretpostavljam još i skuplje
Ja ne znam, ali mi cijela priča koju sam spomenuo itekako ima smisla.
Zašto originalni proizvođači ne bi kontrolisali i profitirali na oba tržišta ako imaju priliku?
Da nije škrtica ne bi bio najbogatiji Nijemac.
neće, ali da će jednostavno dobiti zemlju, nema šanse
Naravno da neće, mi smo im neopisivo važni.
Da parafraziram Kristijana:mk ultra wrote: ↑30/08/2021 15:05neće, ali da će jednostavno dobiti zemlju, nema šanse
pisao sam o tome prošle godine da se jedan Bingo jebao oko papira godinu dana u Novom Gradu
a ne tamo neki anamon što je tek došao u srednjovjekovnu feudalno oligarhističku Bosnu![]()
ono što mogu dobiti jeVtino je neka zabačena lokacija od općine, sve ostalo je ili rezervisano ili će imati cijenu 20 miliona kao i ova
hehe bošnjo dobri
ovdje ili si baja pa na silu dobiješ nešto, ili ideš u školu.
H&M u Sarajevu nije mogao naći prostor, o čemu dalje da pričamo...
Ne gadi se njima ništa, nego ko ih neće i ne treba im_BataZiv_0809 wrote: ↑30/08/2021 15:11To kobiva oni fini i gadi im se lopovluk![]()
Posluju u Bugarskoj i Srbiji![]()
Pa oni su nama dosli nismo mi njimaHakiz wrote: ↑30/08/2021 15:12Ne gadi se njima ništa, nego ko ih neće i ne treba im_BataZiv_0809 wrote: ↑30/08/2021 15:11
To kobiva oni fini i gadi im se lopovluk![]()
Posluju u Bugarskoj i Srbiji![]()
![]()
Došli, vidjeli, otišli.
U Americi, gdje jedno provincijsko naselje ima stanovnika kao Sarajevo, dobiju zemljište koje im treba. I što bi se zezali sa nama i našim komplikacijama, kada na puno većim tržištima, sa mnogo većom kupovnim moći, lakše posluju.dječak sa šibicama wrote: ↑30/08/2021 15:13 Pa i jesmo, ako pogledas kompletnu sliku, Sarajevo puno trznih centara i svi uspjesno posluju, kod nas se i izlazak na kafu sveo na trzne centre. Porodicni izlasci na rucak i slicno, poslovni sastanci, sve mozes uraditi po trznim centrima plus odradis neki soping.
Na kraju krajeva, to nije samo kod nas slucaj, to je i smisao takvih centara. U Americi je u provinciji glavni ili jedini izlazak u zivot, odlazak u neki lokalni trzni centar.
Dobiće ljepše. I starije.
šuška se u kuloarima o vlasništvu Bingeta, a SDA nije ni na mapidječak sa šibicama wrote: ↑30/08/2021 15:23 Sdaovci se nadaju da ce svi propasti i samo ce Bingo ostati, ja razumijem njihove nade i snove ali koliko su realni, vrijeme ce pokazati.
Mada mi je nevjerovatno da oni kao krajnji korisnici, ako su, ne zele zdravu konkurenciju koja njima kao kupcima donosi nize cijene.