Ja bi za svaki slucaj preveo na madjarski.drndalo wrote:Stap za hodanje ne smije biti problem. To je individualno pomagalo za kretanje, a nisu kolica da uzimaju prostora... Za svaki slucaj ponijeti med.dokumentaciju, po mogucnosti na nasem, pa nek citaju...
Wizz air
- Edin H.
#976 Re: Wizz air
- Maraschino
#977 Re: Wizz air
avaj, smak svijeta.friskyoreo wrote:Pa nije valjda da jos uvijek nisu na aerodromu instalirali tu signalizaciju? Pa ima 3 godine kako objavljuju vijest da su radovi zavrseni a nikako da profunkcionise...![]()
do juce nisu imali ni jedan otkazani let a juce je bas bilo gadno. od jutra gusta magla tako da nisu mogli poletjeti prva dva aviona...ako oni ne odu na vrijeme, sve drugo kasni ili se otkazuje.
juce u moskvi ''seremetjovo'' otkazano oko 120 letova. gusta magla, snijeg, vjetar. tu nista ne pomaze.
- Maraschino
#978 Re: Wizz air
pa da zovu prevodioca u budimpestu.Edin H. wrote:Ja bi za svaki slucaj preveo na madjarski.drndalo wrote:Stap za hodanje ne smije biti problem. To je individualno pomagalo za kretanje, a nisu kolica da uzimaju prostora... Za svaki slucaj ponijeti med.dokumentaciju, po mogucnosti na nasem, pa nek citaju...
-
boshniak
#980 Re: Wizz air
flightradar24 ?fare_mo wrote:Gdje pratite info o letovima ?
- drndalo
#981 Re: Wizz air
Wizz trenutno ima akciju SJJ-BUD-SJJ do kraja marta, po 19.99 KM u jednom pravcu...
Uzeh 2 kom... Nek se nadje...
SJJ-BUD petkom, a povratak ponedeljkom ima za ove pare.
Obratno, polazak ponedeljkom, povratak petkom je jedan pravac 19.99, a drugi 29.99...
Navali, jos malo pa nestalo...
Uzeh 2 kom... Nek se nadje...
SJJ-BUD petkom, a povratak ponedeljkom ima za ove pare.
Obratno, polazak ponedeljkom, povratak petkom je jedan pravac 19.99, a drugi 29.99...
Navali, jos malo pa nestalo...
-
Giancarlo
#982 Re: Wizz air
Jeli iko letio za Budimpestu, pa da napise kakav je aerodrom, "lagan" za snalazenje po njemu, jeli prevelik i sl. Naime, gledam jednu kombinaciju da letim preko Budimpeste, a u povratku bih imao 85min. izmedu ta 2 leta. Sad ne znam jeli to rizicno, knap je bas vrijeme, ako je neko imao slicnih iskustava, volio bih da podijeli ovdje
Hvala svima unaprijed.
Hvala svima unaprijed.
-
ambition
#983 Re: Wizz air
Zna li neko kako se krecu cijene na wizzu, let za goteborg? Konkretnije, sada gledam kartu za maj 2018 za gbg i cijena je 240 KM povratna, sto mi se cini nekako puno jer npr prosle godine je cijena kad sam bookirao u februaru za maj bila nekih 30-40 eura. Jel ovo najniza cijena trenutna koja ce dalje samo vise rasti ili ce ova cijena u nekom momentu da padne? Kad je najbolje bookirati karte? Jel ima neki period kad su najnize cijene?
- drndalo
#984 Re: Wizz air
Ne zezaj se sa 85 min. na nevezanim letovima LCC kompanija... 3-5 sati ako hoces biti relativno siguran...Giancarlo wrote:Jeli iko letio za Budimpestu, pa da napise kakav je aerodrom, "lagan" za snalazenje po njemu, jeli prevelik i sl. Naime, gledam jednu kombinaciju da letim preko Budimpeste, a u povratku bih imao 85min. izmedu ta 2 leta. Sad ne znam jeli to rizicno, knap je bas vrijeme, ako je neko imao slicnih iskustava, volio bih da podijeli ovdje![]()
Hvala svima unaprijed.
Ne znam kada je jeftinije, ali 6 mjeseci ranije je prerano, pa ako im uplatis, sikira im upala u med... Mislim da je cca. 2 mj. ranije bolja situacija.ambition wrote:Zna li neko kako se krecu cijene na wizzu, let za goteborg? Konkretnije, sada gledam kartu za maj 2018 za gbg i cijena je 240 KM povratna, sto mi se cini nekako puno jer npr prosle godine je cijena kad sam bookirao u februaru za maj bila nekih 30-40 eura. Jel ovo najniza cijena trenutna koja ce dalje samo vise rasti ili ce ova cijena u nekom momentu da padne? Kad je najbolje bookirati karte? Jel ima neki period kad su najnize cijene?
- Maraschino
#985 Re: Wizz air
Sad cemo da vidimo...ambition wrote:Zna li neko kako se krecu cijene na wizzu, let za goteborg? Konkretnije, sada gledam kartu za maj 2018 za gbg i cijena je 240 KM povratna, sto mi se cini nekako puno jer npr prosle godine je cijena kad sam bookirao u februaru za maj bila nekih 30-40 eura. Jel ovo najniza cijena trenutna koja ce dalje samo vise rasti ili ce ova cijena u nekom momentu da padne? Kad je najbolje bookirati karte? Jel ima neki period kad su najnize cijene?

-
Giancarlo
#986 Re: Wizz air
Oba leta su sa Wizz Airom, ako to sta znaci. Dakle iz Milana u Budimpestu, tu bih imao tih 85min. do leta Budimpesta-Sarajevo. Nisam ni ja nikad ovako nesto radio sa kratkim pauzama izmedu 2 leta, zato (se) pitam koliko je to izvodljivo.drndalo wrote:Ne zezaj se sa 85 min. na nevezanim letovima LCC kompanija... 3-5 sati ako hoces biti relativno siguran...Giancarlo wrote:Jeli iko letio za Budimpestu, pa da napise kakav je aerodrom, "lagan" za snalazenje po njemu, jeli prevelik i sl. Naime, gledam jednu kombinaciju da letim preko Budimpeste, a u povratku bih imao 85min. izmedu ta 2 leta. Sad ne znam jeli to rizicno, knap je bas vrijeme, ako je neko imao slicnih iskustava, volio bih da podijeli ovdje![]()
Hvala svima unaprijed.
- drndalo
#987 Re: Wizz air
More bit bidne, ali more i ne bidne... U zavisnosti gdje bi sjedio na prvom letu, racunaj da ti treba 15 min.da izadjes, koliko znam na BUD Wizz i Ryan ne idu na crijevo. Dakle pjehe ili bus do zgrade jos 10 min. Dakle vec je vrijeme boardinga na letu za SJJ. Ako bi sve bilo OK, mogao bi stici, ali bilo sta mimo te moze zeznuti... A kako Wizz ne nudi konekcije, nemaju ama bas nikakvu obavezu prema tebi ako fulis... Nek let zakasni 10 min, i zdravo...
- Edin H.
#988 Re: Wizz air
Za 85 minuta mozes komotno izaci iz aerodromske zgrade i zapaliti cigaru
, te vratiti se, proci kroz obezbjedjenje, te imigraciju i onda laganini na terminal. 
-
boshniak
#989 Re: Wizz air
Izvodivo ali prerizicno, ne znam kako si racunao tih 85min, mozda od zvanicnih podatka polijetanje/slijetanje, ne znam da li si racunao do trenutnka zatvaranja gate-a, jer se gate ranije zatvara, i racunaj na to da aerodromi biljeze kao trenutak slijetanja momenat kad avion dodirne pistu, a poslije toga ide zaustavljanje aviona pa okretanje vracanje i parkiranje aviona na platformu, zatim pristupanje sluzbi za opslugu aviona, ode i tu dobrog vremena, i jos ako bude bilo kakvog kasnjenja aviona ili nekih zezancija...Giancarlo wrote:Jeli iko letio za Budimpestu, pa da napise kakav je aerodrom, "lagan" za snalazenje po njemu, jeli prevelik i sl. Naime, gledam jednu kombinaciju da letim preko Budimpeste, a u povratku bih imao 85min. izmedu ta 2 leta. Sad ne znam jeli to rizicno, knap je bas vrijeme, ako je neko imao slicnih iskustava, volio bih da podijeli ovdje![]()
Hvala svima unaprijed.
-
meteorit135531
#990 Re: Wizz air
Ja ne znam sto je let Tuzla - Frankfurt za sredinu januara 254 KM u jednom smjeru sa Wizz Airom.. gdje su one karte od 39 KM , ovako ispade sto idem dalje sa rezervacijom sve skuplja karta ispade.
- sunceKOtepsija
#991 Re: Wizz air
ko ne riskira taj i ne profitira, osim toga time se dodaje i jedna doza uzbudenja letuboshniak wrote:Izvodivo ali prerizicno, ne znam kako si racunao tih 85min, mozda od zvanicnih podatka polijetanje/slijetanje, ne znam da li si racunao do trenutnka zatvaranja gate-a, jer se gate ranije zatvara, i racunaj na to da aerodromi biljeze kao trenutak slijetanja momenat kad avion dodirne pistu, a poslije toga ide zaustavljanje aviona pa okretanje vracanje i parkiranje aviona na platformu, zatim pristupanje sluzbi za opslugu aviona, ode i tu dobrog vremena, i jos ako bude bilo kakvog kasnjenja aviona ili nekih zezancija...Giancarlo wrote:Jeli iko letio za Budimpestu, pa da napise kakav je aerodrom, "lagan" za snalazenje po njemu, jeli prevelik i sl. Naime, gledam jednu kombinaciju da letim preko Budimpeste, a u povratku bih imao 85min. izmedu ta 2 leta. Sad ne znam jeli to rizicno, knap je bas vrijeme, ako je neko imao slicnih iskustava, volio bih da podijeli ovdje![]()
Hvala svima unaprijed.
-
Nadzorna_ploca
#992 Re: Wizz air
Danas trckaram po Spreckom nasipu i sa piste se dize avion kontam Wizzair kad neki teretnjak i fata smjer prema jugu. Prvi put da sam vidio u ovih par godina da uzlijece sa Dubrava nesto sto nije Wizz. 
- sve_ovo_ja
#993 Re: Wizz air
Sa koferom ili bez? Ako je sa koferom, onda nije previše..ako ti je datum oko 1-og maja onda mozda i ne bude puno jeftinije. Nova godina, prvi maj, udarni ljetni termini, tad ne očekujte karte po 20-30 eura, jbg znaju i oni da ce sve biti rasprodano.ambition wrote:Zna li neko kako se krecu cijene na wizzu, let za goteborg? Konkretnije, sada gledam kartu za maj 2018 za gbg i cijena je 240 KM povratna, sto mi se cini nekako puno jer npr prosle godine je cijena kad sam bookirao u februaru za maj bila nekih 30-40 eura. Jel ovo najniza cijena trenutna koja ce dalje samo vise rasti ili ce ova cijena u nekom momentu da padne? Kad je najbolje bookirati karte? Jel ima neki period kad su najnize cijene?
Ja sam za Goteborg letio u oktobru prošle godine, a karte kupio u aprilu, povratna sa koferom u oba pravca 180 KM. Bez kofera oko 80-90.
- drndalo
#994 Re: Wizz air
Znas li da je HHN, aerodrom Hahn koji Ryan i Wizz zovu Frankfurt-Hahn, cca. 100 km od pravog? Mozda ti to odgovara u stvarnosti, ali ako ne, da znas planirati druge veze/transfere...?meteorit135531 wrote:Ja ne znam sto je let Tuzla - Frankfurt za sredinu januara 254 KM u jednom smjeru sa Wizz Airom.. gdje su one karte od 39 KM , ovako ispade sto idem dalje sa rezervacijom sve skuplja karta ispade.
- drndalo
#995 Re: Wizz air
Sto se presjedanja tice sa LCCom, evo fin tekst za citanje...
https://avioradar.hr/index.php/opcenito ... ati-o-tome
- Edin H.
#996 Re: Wizz air
No risk, no gain.drndalo wrote:Sto se presjedanja tice sa LCCom, evo fin tekst za citanje...
- drndalo
#997 Re: Wizz air
Sve stoji, samo da ne bude kasnije, nisu me pustili,ne vole me, skup hotel, skup autobus, taxi, voz, vlak...Edin H. wrote:No risk, no gain.drndalo wrote:Sto se presjedanja tice sa LCCom, evo fin tekst za citanje...
- Edin H.
#998 Re: Wizz air
Nasa raja preferira jeftino, a ne voli da citadrndalo wrote:Sve stoji, samo da ne bude kasnije, nisu me pustili,ne vole me, skup hotel, skup autobus, taxi, voz, vlak...Edin H. wrote:No risk, no gain.drndalo wrote:Sto se presjedanja tice sa LCCom, evo fin tekst za citanje...
- drndalo
#999 Re: Wizz air
A i sto ce citati kad ima Jubitu...
-
boshniak
#1000 Re: Wizz air
Vojni, rotacija nasih vojnika na bliskom istokuNadzorna_ploca wrote:Danas trckaram po Spreckom nasipu i sa piste se dize avion kontam Wizzair kad neki teretnjak i fata smjer prema jugu. Prvi put da sam vidio u ovih par godina da uzlijece sa Dubrava nesto sto nije Wizz.