IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

FOČANSKI PROPISI

#976 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

Jedan glas za BNS.
bora1990

#977 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bora1990 »

Efendić realno najbolji...Zna znanje.Jedini ima petlju da pomene velike fule sa BAUHausom i ulaganjima Hastora na Novom Gradu.Veliki su to gubitci za NG.Svaki mjesec je bitan. Kravić u funkciji SDP...Ima tu emocionalnu inteligenciju ali dosta mi izgleda nov kada su u pitanju mnoga pitanja, kao da je pet do dvanaest saznao da ce biti kandidat.Šuman dokazuje da tu nema ni 1% novisnosti od baze, i nema definitivno svoj stav, nego iznosi tuđe stavove.To sam već pomenuo prije i nema veze sa mojim poimanjem SDP, ali ne bih volio da Šuman pobjedi jer mislim da je prosjek, a o kada je u pitanju retorika i pismenost ispod prosjeka.
H4v4t4R

#978 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by H4v4t4R »

tutku wrote:Gledam ovu TV debatu i jasno je ko dan da je ovaj Suman teski primitivac, vidi se po nacinu obracanja ka politickom konkurentu ovom momku iz SDA Efendicu. Iako cu podrzati SDU, mogu reci da mi se svidja Efendic, te da bih volio da on pobijedi na ovim izborima, jer znam da moj kandidat nema izgledne sanse za takvo sto. Kandidat GDS-a, ova mlada djevojka, mislim da je zalutala u studio.
Ma Efendić je u cjelini najbolji od njih bio kad se gleda način izražavanja, pristojnost, odnos prema drugim kandidatima... Vjerovatno se čovjek ozbiljno i temeljito pripremao za vođenje ove kampanje, jer stvarno ulijeva povjerenje.
bogumila

#979 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bogumila »

:thumbup:
Čovjek

#980 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

tutku wrote:Gledam ovu TV debatu i jasno je ko dan da je ovaj Suman teski primitivac, vidi se po nacinu obracanja ka politickom konkurentu ovom momku iz SDA Efendicu. Iako cu podrzati SDU, mogu reci da mi se svidja Efendic, te da bih volio da on pobijedi na ovim izborima, jer znam da moj kandidat nema izgledne sanse za takvo sto. Kandidat GDS-a, ova mlada djevojka, mislim da je zalutala u studio.
Image

Kada ni REKET ne pomaže u tenisu... :D
citadela_sa

#981 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by citadela_sa »

Definitivno Efendić

Svaka čast :bih: :bih: :bih:
Hohstapler

#982 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Hohstapler »

bora1990 wrote:Efendić realno najbolji...Zna znanje.Jedini ima petlju da pomene velike fule sa BAUHausom i ulaganjima Hastora na Novom Gradu.Veliki su to gubitci za NG.Svaki mjesec je bitan. Kravić u funkciji SDP...Ima tu emocionalnu inteligenciju ali dosta mi izgleda nov kada su u pitanju mnoga pitanja, kao da je pet do dvanaest saznao da ce biti kandidat.Šuman dokazuje da tu nema ni 1% novisnosti od baze, i nema definitivno svoj stav, nego iznosi tuđe stavove.To sam već pomenuo prije i nema veze sa mojim poimanjem SDP, ali ne bih volio da Šuman pobjedi jer mislim da je prosjek, a o kada je u pitanju retorika i pismenost ispod prosjeka.
Ne bih se slozio da je Kravic bio u funkciji SDP-a, prica o kanalizaciji koja se izljeva u polje i potok u 21 vijeku, prica o ulici bez imena u kojoj postar istrese postu a gradjani dodju da je pokupe sa gomile, prica o cisterni koja dostavlja vodu ljudima u padinske djelove Opstine itd itd sigurno nije nesto sto SDP-u koji tolike godine vlada Novim Gradom ide na ruku.
Mada iskreno i sam sam od njega ocekivao da bude ostriji, a opet s druge strane i ne prilici mu da se nadglasava sa Sumanom. Ni Efendic se nije dao uvuci u svadju, spustio je lopticu, objasnio sustinu problema i zakljucio pricu.

Sve u svemu, ono sto su najjace stranke ponudile za kandidate, ne zavredjuje da se 07.10.2012. godine gubi vrijeme u redovima. Jeste gradjanska duznost i moralna obaveza da se izadje na izbore ali od onih sinoc i od ovih veceras slabo ko ima kapacitet da nesto promjeni na bolje.
iPod

#983 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by iPod »

ljudi jel ko gledao kako Semir Efendic oseknu ovu dvojicu iz SDP-a i SBB-a hahaha
Čovjek

#984 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

Hohstapler wrote:
bora1990 wrote:Efendić realno najbolji...Zna znanje.Jedini ima petlju da pomene velike fule sa BAUHausom i ulaganjima Hastora na Novom Gradu.Veliki su to gubitci za NG.Svaki mjesec je bitan. Kravić u funkciji SDP...Ima tu emocionalnu inteligenciju ali dosta mi izgleda nov kada su u pitanju mnoga pitanja, kao da je pet do dvanaest saznao da ce biti kandidat.Šuman dokazuje da tu nema ni 1% novisnosti od baze, i nema definitivno svoj stav, nego iznosi tuđe stavove.To sam već pomenuo prije i nema veze sa mojim poimanjem SDP, ali ne bih volio da Šuman pobjedi jer mislim da je prosjek, a o kada je u pitanju retorika i pismenost ispod prosjeka.
Ne bih se slozio da je Kravic bio u funkciji SDP-a, prica o kanalizaciji koja se izljeva u polje i potok u 21 vijeku, prica o ulici bez imena u kojoj postar istrese postu a gradjani dodju da je pokupe sa gomile, prica o cisterni koja dostavlja vodu ljudima u padinske djelove Opstine itd itd sigurno nije nesto sto SDP-u koji tolike godine vlada Novim Gradom ide na ruku.
Mada iskreno i sam sam od njega ocekivao da bude ostriji, a opet s druge strane i ne prilici mu da se nadglasava sa Sumanom. Ni Efendic se nije dao uvuci u svadju, spustio je lopticu, objasnio sustinu problema i zakljucio pricu.

Sve u svemu, ono sto su najjace stranke ponudile za kandidate, ne zavredjuje da se 07.10.2012. godine gubi vrijeme u redovima. Jeste gradjanska duznost i moralna obaveza da se izadje na izbore ali od onih sinoc i od ovih veceras slabo ko ima kapacitet da nesto promjeni na bolje.
Kravić je pričao biranim riječima, zbog toga je djelovao onako peglativno, ili je baš pegla čovjek... Ali i pored toga što je birao riječi da nebi Šumanu šukn´o, nije mogao izbjeći situaciju da nakon što izgovori neku Čarobnu doktorsku riječ o situaciji u Općini, izazove Šumanovo zakašljavanje... 8-)
mrtva kokoš

#985 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by mrtva kokoš »

brate ko zivi u novom gradu i glasa za šumana ne treba da zivi :skoljka: :mrgreen:

a izgleda jedini nacin za skidanje crvenih jeste glas za ove sto gledaju u kasike :lol: :lol:

fakat je ovo tuga, opcina u kojoj kandidat iz sda izgleda najoptimalnija opcija :-)
bogumila

#986 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bogumila »

ja sam mislila Bogzna ko je taj kravic kad ga ovdje toliko spominju.. evo sad zakljucak, nakon pogledane emisije>

1 - isto prica ko alexandar hrshum, od "s" i "z" do boje glasa. u svrhu politicke korektnosti cu reci da mi je to odbojno, inace privatno imam bolju rijec.

2 - POJMA nema ni o jednoj temi o kojoj su govorili. osim mozda "epidemiologije kanalizacije", ali nazalost nije nas ni time detaljno pocastio.

3 - projekat kongresne sale itd je iz programa sda novi grad, ko ne vjeruje nek procita one predizborne knjizice sto dijele, materijal je pripremljen ljetos (a i jasno je vala izmedju efendica i njega koji bi realno mogao stajati iza toga). BTW svidjelo mi se sto "mali" (=efendic) to nije uopste pomenuo, kao da se nije desilo, jer pretpostavljam da je to bila genijalna avazova taktika, da ovaj bezocno nabroji sda-ov program (LOL, BTW) kao svoj, pa da se ovaj upali i pocnu svadjat ko je sta "izmislio" i da emisija skrene iz mirnog toka u kome "mali" dominira, u obicno deranje o trivijalnim stvarima (gdje avaz dominira). primjer: dajdza rile i ustajanje na noge.

4 - kravic je ukupno rekao dvije konkretne stvari> "javno-privatno partnerstvo" opcine i privatnika (komentar nije potreban), te "igraliste za njegovog sina". iskulira kralj kao "meni je zena rekla mozes se kandidovat ali samo ako ces ovdje (pod prozorom) napravit igraliste da se moja (!) djeca imaju gdje igrat".

pa mislim dje ih nalaze? izaberite mene da sklopim tender izmedju opcine i avaza (vec vidim taj kongresni centar/kino salu kako na njemu pise fahron plaza i dovode se djeca iz osnovne da gledaju propagandne filmove, "durmitorski marsh", "bitka na miljacki" i sl.), i izaberite mene da se moje dijete ima gdje igrat. (a vasa nek idu gledat filmove u novom centru) :lol:
theTruePath

#987 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by theTruePath »

iPod wrote:ljudi jel ko gledao kako Semir Efendic oseknu ovu dvojicu iz SDP-a i SBB-a hahaha
Imal snimak? :D
alphonse kauders

#988 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by alphonse kauders »

Kad čovjek čita komentare na ovoj temi, dođe mu da se iseli jednom za sva vremena.

Pa bolan, SDA vam shebalava zemlju čitavih zadnjih 20 godina i opet se nađe dovoljan broj mazohista koji istu tu politicku opciju ponovo podrzi na izborima kako bi mogli nastaviti i dalje svoju minder politiku i bogacenje nekoliko porodica, a sve pod paravanom bosnjastva, patriotizma, Alije, itd.

Pa Fahrina stranka - pa je li iko ziv pratio medije ovih zadnjih 10 godina da skonta koliko je to prepredena osoba, koliko je njegov list iznio bljuvotina na račun drugih ljudi, pa se onda sutra opet lizao s njima kad su mu trebali. Ali, jok - Fahro se fakat kod dosta ljudi dozivljava kao ozbiljan politicar. Ocigledno jos niko nije skontao sta znaci dati politicku moc covjeku koji kontrolise jedan od najjacih medija u drzavi - to ti znaci tajkunstvo ala Berlusconi i propagiranje samo jedne istine - havazovske.

Pa onda SDP poltronstvo - lafo socijaldemokratija, dobro počelo-neslavno završilo. D.Hadžić je jedno od mojih ličnih najvećih političkih razočarenja, pa pretpostavljam da mu ni nasljednik neće biti neka sreća. Hebote, najveći projekat Općine zadnjih 12 godina - kružni tok na Dobrinji, a i njega preskupo platiš (ko zna kakvim talovima).

Kad kod nas ljudi prestanu vjerovati da su najbolji ljudi samo oni koji imaju najjači marketing (zahvaljujući sredstvima od taldžija koji su sebi obezbijedili dovoljno zahvaljujući upravo toj politici), već fakat počnu misliti svojom glavom prije nego biraju, tek onda će možda ovdje biti bolje.
Međutim, za sve ovo moraš imati dovoljno politički obrazovane glasače, ali pošto to ovdje nije slučaj, teško da će biti ikakvog pomaka po ovom pitanju u N.Gradu. :-?

džaba pišem, al' haj barem mi bude lakše..
poznanik

#989 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by poznanik »

alphonse kauders wrote:... D.Hadžić je jedno od mojih ličnih najvećih političkih razočarenja, pa pretpostavljam da mu ni nasljednik neće biti neka sreća. Hebote, najveći projekat Općine zadnjih 12 godina - kružni tok na Dobrinji, a i njega preskupo platiš (ko zna kakvim talovima)...

Sreća pa si živio u Novom Gradu, da si se nastanio negdje "uzvodno", ne bi prestao s pisanjem do izbora :D
Doktor29

#990 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

poznanik wrote:
alphonse kauders wrote:... D.Hadžić je jedno od mojih ličnih najvećih političkih razočarenja, pa pretpostavljam da mu ni nasljednik neće biti neka sreća. Hebote, najveći projekat Općine zadnjih 12 godina - kružni tok na Dobrinji, a i njega preskupo platiš (ko zna kakvim talovima)...

Sreća pa si živio u Novom Gradu, da si se nastanio negdje "uzvodno", ne bi prestao s pisanjem do izbora :D

Trebao je gledati debatnu emisju veceras, dovoljna je svakom ozbiljnom covjeku da vidi sta se nudi i da se eventualno odluci
Doktor29

#991 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

alphonse kauders wrote:Kad čovjek čita komentare na ovoj temi, dođe mu da se iseli jednom za sva vremena.

Pa bolan, SDA vam shebalava zemlju čitavih zadnjih 20 godina i opet se nađe dovoljan broj mazohista koji istu tu politicku opciju ponovo podrzi na izborima kako bi mogli nastaviti i dalje svoju minder politiku i bogacenje nekoliko porodica, a sve pod paravanom bosnjastva, patriotizma, Alije, itd.

Pa Fahrina stranka - pa je li iko ziv pratio medije ovih zadnjih 10 godina da skonta koliko je to prepredena osoba, koliko je njegov list iznio bljuvotina na račun drugih ljudi, pa se onda sutra opet lizao s njima kad su mu trebali. Ali, jok - Fahro se fakat kod dosta ljudi dozivljava kao ozbiljan politicar. Ocigledno jos niko nije skontao sta znaci dati politicku moc covjeku koji kontrolise jedan od najjacih medija u drzavi - to ti znaci tajkunstvo ala Berlusconi i propagiranje samo jedne istine - havazovske.

Pa onda SDP poltronstvo - lafo socijaldemokratija, dobro počelo-neslavno završilo. D.Hadžić je jedno od mojih ličnih najvećih političkih razočarenja, pa pretpostavljam da mu ni nasljednik neće biti neka sreća. Hebote, najveći projekat Općine zadnjih 12 godina - kružni tok na Dobrinji, a i njega preskupo platiš (ko zna kakvim talovima).

Kad kod nas ljudi prestanu vjerovati da su najbolji ljudi samo oni koji imaju najjači marketing (zahvaljujući sredstvima od taldžija koji su sebi obezbijedili dovoljno zahvaljujući upravo toj politici), već fakat počnu misliti svojom glavom prije nego biraju, tek onda će možda ovdje biti bolje.
Međutim, za sve ovo moraš imati dovoljno politički obrazovane glasače, ali pošto to ovdje nije slučaj, teško da će biti ikakvog pomaka po ovom pitanju u N.Gradu. :-?

džaba pišem, al' haj barem mi bude lakše..
O kojih ti 20. godina pricas ako je svima poznato da SDP ima nacelnika zadnjih 12. godina???
sarajbey

#992 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by sarajbey »

SDA vi se pravo prepali, placeni da bljujete po forumima placate unistavanje plakata i tako dalje. Sve to samo dokazuje strah od gubitka nelegalne imovine i dragih vam fotelja. Pisite i pljujte, unistavaj te al samo do 8. oct ujutro a onda .... Odavno sam kao sto vidite clan foruma, al mi mrsko komentarisati svaku glupost al ovaj dio sam morao. Pisete o Kravicu kao da vam je on kriv za sve a ja cu se zakleti u svako od moje troje djece da ako ste bili u NG ili u Sarajevu 92 -95 da vam je bar 1 osobi iz blize okoline spasio zivot! Slazem se za politiku manje bitno - ali on je covjek i nista sto radi i sto je radio nije na stetu naroda vec upravo suprotno. Ozenio sestru bivse zene i te gluposti samo pokazuje koji ste primitivci jer to prosto nije istina. Uostalom on hebe zene a vasi poslodavci nas gradjane u mozak..... Zlatko Kravic je jedini izbor bez obzira na partiju, jer je to jedini od ponudjenih koji vam je do sada pomagao nije vas krao a i nece jer je jednostavno od takvog materijala napravljen. Mogao bih vam mnogo toga reci o SDA i SDP ali ako za proslih 20godina niste i sami shvatili onda ko vas ....... i da nisam clan ni jedne stranke i niko me ne placa za razliku od mnogo vas bjednika. Zbogom SDA!
FOČANSKI PROPISI

#993 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

citadela_sa wrote:Definitivno Efendić

Svaka čast :bih: :bih: :bih:
Naravno,Efendić i BNS!
Doktor29

#994 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

sarajbey wrote:SDA vi se pravo prepali, placeni da bljujete po forumima placate unistavanje plakata i tako dalje. Sve to samo dokazuje strah od gubitka nelegalne imovine i dragih vam fotelja. Pisite i pljujte, unistavaj te al samo do 8. oct ujutro a onda .... Odavno sam kao sto vidite clan foruma, al mi mrsko komentarisati svaku glupost al ovaj dio sam morao. Pisete o Kravicu kao da vam je on kriv za sve a ja cu se zakleti u svako od moje troje djece da ako ste bili u NG ili u Sarajevu 92 -95 da vam je bar 1 osobi iz blize okoline spasio zivot! Slazem se za politiku manje bitno - ali on je covjek i nista sto radi i sto je radio nije na stetu naroda vec upravo suprotno. Ozenio sestru bivse zene i te gluposti samo pokazuje koji ste primitivci jer to prosto nije istina. Uostalom on hebe zene a vasi poslodavci nas gradjane u mozak..... Zlatko Kravic je jedini izbor bez obzira na partiju, jer je to jedini od ponudjenih koji vam je do sada pomagao nije vas krao a i nece jer je jednostavno od takvog materijala napravljen. Mogao bih vam mnogo toga reci o SDA i SDP ali ako za proslih 20godina niste i sami shvatili onda ko vas ....... i da nisam clan ni jedne stranke i niko me ne placa za razliku od mnogo vas bjednika. Zbogom SDA!

Jesi li ti gledao emisiju sinoc, pretpostavljam da nisi jer da jesi ne bi ti palo na pamet nesto slicno napisati.
U Novom Gradu su jedino plakati SDA unistavani i skidani, opet pises najobicnije gluposti u koje ni sam ne vjerujes nas dragi Marinko. Mozes li reci sta je to Efendic ukrao, kada..jos jedna neargumentovana glupost, mogao bit te ovako ogoliti do kraja ali mi se neda, svakako ces se ponistiti ili registrovati pod drugim imenom jer vi ne trajete duze od 48. sati
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#995 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by antimobbing »

85 ljudi u BiH drži ''u svojim seharama'' 9 milijardi dolara pokradenog novca građana, zato i ne žele Federalni USKOK ...
http://www.klix.ba/biznis/news/u-bih-zi ... /120927201

U BiH živi 85 multimilionera

U BiH živi 85 multimilionera koji imaju bogatstvo od devet milijardi dolara, navodi se u ovogodišnjem izvještaju kompanije "Velt eks" o najbogatijim ljudima svijeta.
85 ljudi u BiH drži sredstva koja treba da koristi 2 miliona ljudi ... u ovome je sva suština ...

Glasajmo za naše BiH multi-milionere da budu još bogatiji ... malo im je ...
Last edited by antimobbing on 28/09/2012 07:52, edited 2 times in total.
dino84

#996 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by dino84 »

Hhaha,prica se da je Suman nastavak Damira Hadzica ali se ne prica da bi Efendic koji je 83 godiste bio mozda pod uticajem jednog Tajiba Delalica i ostale plejade likova cija baza dijeli petom brzinom kafu i lokum po Mojmilu i Svrakinu selu pred svake opstinske izbore.
Sve je ovo zalosno oko nase Opstine,dva kandidata od kojih ce se odlucivati nacelnik mi apsolutno ne ulijevaju povjerenje,Suman samim svojim nastupom u medijima,izborom saradnika itd. a Efendic bezobrazlukom kojim nabraja sve probleme u Opstini a pravi se blesav jer je SDP imao nacelnika 12 godina ali je SDA dugo,dugo godina imala vecinu u opstinskom vijecu i mogla mnoge stvari uraditi.Nisu ljudi ovce pa da to ne znaju,uvijek se Hadzic spominje ali nikada opstinsko vijece koje je i Sumana smjenjivalo par puta jer SDP tu nema vecinu.

Nikad gori kandidati u najmnogoljudnijoj Opstini u drzavi,tuga i zalost.

Moj glas ide Nasoj stranci za nacelnika,a za vijece tesko da cu glasati jer je tu kod nas uvijek cirkus,poplava nekih nezavisnih kandidata koji prodju i onda je muppet show na sjednicama,prodju im 4 godine u mahalanju i svadjama a sve zato jer se sa 400 glasova ulazi unutra a jebi ga,puno velikih naselja kod nas i velikih haustora,facebook radi,platis 200 glasova,nafatas jos 100,pa 50 od familije i polako hopa cupa eto te unutra.Neko mozda ne vjeruje,ja znam ljude koji su otprilike tako ulazili unutra.
novi.dan.nova.nafaka

#997 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by novi.dan.nova.nafaka »

alphonse kauders wrote:Kad čovjek čita komentare na ovoj temi, dođe mu da se iseli jednom za sva vremena.

Alfonse, slažemo se u dosta stvari - ali ovdje si definitivno pogriješio. Semira znam lično, vjeruj da to nije klasični stereotip SDA političara. Jako pametan i energičan momak, podigao je omladinu SDA u N. Gradu. Ne boji se kritike, a hoće poslušati savjet. Njegova je namjera da se dokaže i 100% sam siguran da je iskren momak. Hoće li se pokvariti kada postane načelnik to je pitanje, ali mi za sada djeluje čvrsto na zemlji. I budi uvjeren, bit' će načelnik svih, i SDA-ovaca i SDP-ovaca. To ti garantujem!
Ako hoćeš, možeš više info dobiti na pp. ;-)
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 28/09/2012 08:02, edited 1 time in total.
Doktor29

#998 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

dino84 wrote:Hhaha,prica se da je Suman nastavak Damira Hadzica ali se ne prica da bi Efendic koji je 83 godiste bio mozda pod uticajem jednog Tajiba Delalica i ostale plejade likova cija baza dijeli petom brzinom kafu i lokum po Mojmilu i Svrakinu selu pred svake opstinske izbore.
Sve je ovo zalosno oko nase Opstine,dva kandidata od kojih ce se odlucivati nacelnik mi apsolutno ne ulijevaju povjerenje,Suman samim svojim nastupom u medijima,izborom saradnika itd. a Efendic bezobrazlukom kojim nabraja sve probleme u Opstini a pravi se blesav jer je SDP imao nacelnika 12 godina ali je SDA dugo,dugo godina imala vecinu u opstinskom vijecu i mogla mnoge stvari uraditi.Nisu ljudi ovce pa da to ne znaju,uvijek se Hadzic spominje ali nikada opstinsko vijece koje je i Sumana smjenjivalo par puta jer SDP tu nema vecinu.

Nikad gori kandidati u najmnogoljudnijoj Opstini u drzavi,tuga i zalost.

Moj glas ide Nasoj stranci za nacelnika,a za vijece tesko da cu glasati jer je tu kod nas uvijek cirkus,poplava nekih nezavisnih kandidata koji prodju i onda je muppet show na sjednicama,prodju im 4 godine u mahalanju i svadjama a sve zato jer se sa 400 glasova ulazi unutra a jebi ga,puno velikih naselja kod nas i velikih haustora,facebook radi,platis 200 glasova,nafatas jos 100,pa 50 od familije i polako hopa cupa eto te unutra.Neko mozda ne vjeruje,ja znam ljude koji su otprilike tako ulazili unutra.
Koliko je to tebi dugo godina, zna se tko je vodio sve poslove u opstini Novi Grad, on je kupovao vjecnike iz SDA (Haris Dzihanic) u zadnjem mandatu i tako imao vecinu, za to mu je brat zaposlen u civilnoj zastiti Novog Grada. Kada spominjes te smjene Sumana, one su se desavale u 12. godini dvanestogodisnje vladavine SDP-a u Novom Gradu i nisu primjenljive na prethodne mandate. Pa sam Suman je sinoc okrivio kradjane Novog Grada za higijenu i bezpravnu gradnju, politicko samoubistvo
dino84

#999 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by dino84 »

Cuj nesto "doktore",bolje ti je bilo da nisi nista pisao,jer si svakako kao i dosta ovih SBB-ovaca samo jedan otuzni pokusaj animiranja javnosti za strankom koja leti ravno ka dnu...
SDA je imala vecinu u opstinskom vijecu cak i u pretproslom mandatu,ima nas koji pamtimo Safeta Kesu i prije nego je otisao u kantonalnu vlast.Imala je "mali milion" ljudi u vlasti koju mogli rijesiti pitanja od vode u Dobrosevicima do uredjenja parkova na Alipasinu polju.
Ali je bila nesposobna bas kao i SDP,a kada je Hadzic poceo sa svojim pretumbacijama onda je krenula sa skrivanjem iza njega i citava im se prica svela na to sta je on radio a oni kao da nisu ni bili tu sve vrijeme.
To mozda i prodje na ovim izborima jer je Hadzic omrazen kod dosta ljudi,meni je cak i Efendic bolje rjesenje od Sumana,ali to nece rijesiti porblem SDA koja leti ka dnu sa svakim danom,a smijesno mi je sto je pilot tog slobodnog pada Fahro kojeg je ona i stvorila.

Jednom ce se narod opametiti,pa ce se ovo iscistiti,doci ce neke druge stranke u Novom Gradu da pokusaju nesto,a ti uzivaj ako ti je Efendic jaran ili komsija ili nesto trece pa ako pobijedi.Imat ce momak dobru platu a lokumi ce se i dalje dijeliti kao sto kazem po Svrakinu.

Eto ti dijagnoze "doktore" pa opleti dalje,da mi je da te cujem u kakvoj mjesnoj zajednici samo dok sa Adnanom Gusom pricas o prosperitetu koji ce SDA donijeti pa da odmorim oci.
Doktor29

#1000 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

dino84 wrote:Cuj nesto "doktore",bolje ti je bilo da nisi nista pisao,jer si svakako kao i dosta ovih SBB-ovaca samo jedan otuzni pokusaj animiranja javnosti za strankom koja leti ravno ka dnu...
SDA je imala vecinu u opstinskom vijecu cak i u pretproslom mandatu,ima nas koji pamtimo Safeta Kesu i prije nego je otisao u kantonalnu vlast.Imala je "mali milion" ljudi u vlasti koju mogli rijesiti pitanja od vode u Dobrosevicima do uredjenja parkova na Alipasinu polju.
Ali je bila nesposobna bas kao i SDP,a kada je Hadzic poceo sa svojim pretumbacijama onda je krenula sa skrivanjem iza njega i citava im se prica svela na to sta je on radio a oni kao da nisu ni bili tu sve vrijeme.
To mozda i prodje na ovim izborima jer je Hadzic omrazen kod dosta ljudi,meni je cak i Efendic bolje rjesenje od Sumana,ali to nece rijesiti porblem SDA koja leti ka dnu sa svakim danom,a smijesno mi je sto je pilot tog slobodnog pada Fahro kojeg je ona i stvorila.

Jednom ce se narod opametiti,pa ce se ovo iscistiti,doci ce neke druge stranke u Novom Gradu da pokusaju nesto,a ti uzivaj ako ti je Efendic jaran ili komsija ili nesto trece pa ako pobijedi.Imat ce momak dobru platu a lokumi ce se i dalje dijeliti kao sto kazem po Svrakinu.

Eto ti dijagnoze "doktore" pa opleti dalje,da mi je da te cujem u kakvoj mjesnoj zajednici samo dok sa Adnanom Gusom pricas o prosperitetu koji ce SDA donijeti pa da odmorim oci.
Nisi mi odgovorio na pitanje koliko je to godina koliko je SDA imala vecinu u tim vijecima, Nacelnik je izvrsna vlast, vijece ne sluzi skoro pa nicemu niti je u stanju generirati bilo kakve promjene. Naravno da se sva prica svodi na Hadzica, on je 12. godina personifikacija lose vladavine SDP-a u Novom Gradu, personifikacija afere Reket, gradnje na zelenim povrsinama, uvodjenje Tibre Pacific u Novi Grad itd.
Nikakve kontakte ja nemam sa doticnim i ne znam zasto mi to spominjes, sinoc se vidjela sva bahatost i arogancija koju je pokazao Suman, obracajuci se protukandidatima sa "ti", takvo sto se moze vidjeti samo u SDP-u.
Sto se tice Guse, ne znam cemu takvo podcjenjivanje ako znamo da mu sa druge strane na istom broju stoji piljar Casa :-)
Nedavno je Suman i Biber (Bivsi BOSS, danas SDP) djelio pakete penzionerima koji su pored hrane sadrzavali i njihov promo materijal, ako netko dijeli rahatlokum onda ga i kupi svojim novcem za razliku od spomenutih
Post Reply