Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Rasprave o filozofskim temama.
Locked
Lopov-eliminator

#9726 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Lopov-eliminator »

skupljac_zeljeza wrote:
Lopov-eliminator wrote: No, zanimljivo je da se ti bavis jedino onim skupinama ateista koje podrzavaju fasizam, totalitarizam, komunizam i sl. a uredno izostavljas ateiste koji ne podrzavaju takve ideologije. A jos zanimljivije je da takve ideologije hinjski pokusavas prikazati kao proizvode ateizma, onako kako rade skupljac_zeljeza , Edouard i jos neki ovdje.

Licno mislim da se o necemu sto bi se moglo nazvati ateistickim svjetonazorom nema nesto puno za reci.
Ako se nema šta puno reći kako smo došli do ovolikog broja stranica? Nemoj tako da sam ja poturao nešto ateistima nego sam samo replicirao na Hitlera koji se ovdje koristio kao argument za ateistički svjetonazor i na njegove citate aludirajući na taj način da ni ateisti nisu imuni na različite ...izme što je i @piu sada potvrdila. Njoj ne zamjeraš, a meni zamjeraš. :?
Doslo se do ovakvog broja strana zato sto je ova tema pretvorena u religija vs ateizam.

Opet po ko zna koji put lazes, ti nisi tad osporavao imunost ateista na razlicite izme nego si konstantno sve i jednog zlocinca nabijao ateistima na nos i pokusavao stvari iskrenuti da ispadne kako su njihovi zlocini produkt ateizma.

@piupiu je rekla u sustini da i ateisti mogu otici u zlocinacke ideologije, ali ne i da se to desilo zbog njihovog ateizma.
fatamorgana

#9727 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by fatamorgana »

skupljac_zeljeza wrote:
.... Jedina poveznica bi bila odsustvo vjere u Boga za bilo kakvo ujedinjavanje, čime se opet povezuju preko ne/vjere u Boga. Nema odsustva B0oga u toj uniji.
Bog si! :kiss:
statixx

#9728 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by statixx »

Ateisti nisu vanzemaljci, nego ljudi kao i vjernici, i glupo bi bilo tvrditi da zbog odsustva vjere u bozanstva nisu skloni ideologijama. Ideologije su u svojoj osnovi sistemi ideja i ubjedjenja i dio su svake kulture. Ideje i ubjedjenja podrazumijevaju doktrinu, viziju i prorocanstva kojima se obecava ispunjenje odredjenih ciljeva. Time dolazimo do ideologije kao instrumenta kontrole, manipulacije i iskoristavanja populacije u korist vladajucih elita, a koristeci se razlicitim institucijama i agentima. Buduci da se i ateisti i vjernici radjaju u drzavnim drustvima skloni su ideologijama, bez obzira da li imaju religiozan ili nereligiozan karakter. Na slicnom principu funkcionisu i organizovane relgije. Materijalizacija ideja, mitova i vrijednosti religija i ideologija ogleda se kroz stvaranje specificnih rituala, simbola, ceremonija i monumenata.

Meni je fascinantno kako neko ko zestoko napada koncept ideologije istovremeno ne vidi problem u cinjenici da je podanik odredjene religije, i da se hvali statusom "roba", a u sustini njegova religija se odrzava i opstaje na isti nacin kao i ideologije.

U Bogu vidi nesto sveto, a svaki mudar vladar pokusavao je da pronadje balans izmedju straha i obozavanja onih kojima je vladao, i to je najbolji pokazatelj da je bog stvoren na sliku i priliku covjeka. Znam da nematerijalnost boga pruza mogucnost ogradjivanja od ove teze, ali kao sto vec gore navedoh, sve organizovane religije su materijalizovane i institucionalizovane i zahvaljujuci tome ostvaruju uspjeh.
Rajvosa84

#9729 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Rajvosa84 »

@statixx :thumbup:

P.S. Iako sam "Hitler argument" oduvijek odbacivao kao poraz diskutanta koji se na njega pozove, nikada nisam replicirao na isti. Evo ukratko par riječi za sve buduće Hitlere i Staljine :wink:

Tvrdnja da u osnovi totalitarnih ideologija 20st (i neoliberalnog kapitalizma) stoji ateizam je blago rečeno neutemeljena.

1. Fašizam u Italiji, Španiji, NDH je u osnovi klerofašizam. Izraz se može zamijeniti sa "ekstremna katolička desnica" i značenje će ostati praktično nepromijenjeno.

2. Nacizam u Njemačkoj se ne može nazvati ateizmom. Hitler se vrlo rano u Mein Kampfu poziva na Boga pri čemu više puta ističe da čini božije djelo u istrebljivanju Jevreja. Jedan od prvih međunarodnih ugovora Trećeg reicha je bio sa Vatikanom. U zakletvi Fuhreru svaki njemački vojnik se zaklinjao u ime Boga, dok je na kopči uniforme stajao natpis "Gott mit uns" (Bog s nama). Štaviše, Heinrich Himler je zabranio ateistima članstvo u SS-u, jer je smatrao da bi "njihovo odbijanje da priznaju višu silu" predstavljalo potencijalni izvor nediscipline. 25% SS-a su bili ispovjedajući katolici, a niti jedan nije ekskomuniciran zbog učešća u "konačnom rješenju". Većina članova nacističke partije je uredno nastavilo da plaća takse crkvi, katoličkoj ili protestantskoj evangelističkoj. Božić je zvanično obilježavan svake godine, uz posebne želje i čestitke vojsci od Furhera.

3. Diktatura proletarijata/real socijalizam je totalitarna ideologija koja je na plodnom tlu carskog apsolutizma samo cara zamijenila vrhovnim vođom. Religijsku dogmu staljinističkom. Carevo božansko pravo na vlast sa nepogrešivošću vrhovnog vođe. Sliku cara sa slikom Staljina. Ateizam nije osnova takve ideologije, već korisna alatka u diskreditovanju i umanjivanju uticaja klera. Uz to treba napomenuti da se 1943. Staljin pomirio sa crkvom. Za podršku u borbi protiv Hitlera, desetine hiljada crkvi su ponovo otvorene, crkvena hijerarhija ponovo uspostavljena, a blagonaklonost i podrška duhovnih otaca mrskom ateističkom diktatoru odjednom dobila puni zamah. Kao dugoročni rezultat, ruska pravoslavna crkva je rasla i prosperirala tokom ostatka Staljinove ere. Toliko o ideološkom ateizmu.

4. Neoliberalni kapitalizam = imperijalizam, moć, uticaj, interesne grupe. Šta god se ideološki uklapa u tu formulu ili se na bilo koji način može iskoristiti, ima prolaz. Marx očito ne.
Slično turbofolku koji prisvaja elemente raznih muzičkih žanrova da bi proizveo svoje auditorno smeće, interesne grupe u globalnom selu će upotrijebiti ama baš sve da bi realizovali svoje ciljeve. Npr. Republikanci u USA kroz FOXnews opravdavaju antiimigracionu politiku Isusovim učenjem :-)

Tačka na Hitlera, od mene. Drugi put, tj. kad uhvatim vremena, supsumiram u jedan post sve što sam pisao na ovoj temi, a tiče se same teme. Znači, bez nojevih muda i ostalih bahanalija :wink:
skupljac_zeljeza

#9730 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by skupljac_zeljeza »

statixx wrote: Buduci da se i ateisti i vjernici radjaju u drzavnim drustvima skloni su ideologijama, bez obzira da li imaju religiozan ili nereligiozan karakter.
Znači da je pravilo da društvo formira svijest čovjeka na ovaj ili onaj način jer ateista ne može biti tabula rasa, a da su jedinke poput Spinoze (iako je i na njega postojao uticaj) izuzeci koji potvrđuju pravilo. Postoji li svijest kod tebe da ti kao ateista imaš pogrešan svjetonazor iz perspektive jednog teiste i još uz to možeš biti pripadnik isto tako nekog nehumanog (pogrešnog) izma jer historija to potvrđuje.
statixx wrote:Meni je fascinantno kako neko ko zestoko napada koncept ideologije istovremeno ne vidi problem u cinjenici da je podanik odredjene religije, i da se hvali statusom "roba", a u sustini njegova religija se odrzava i opstaje na isti nacin kao i ideologije.
Da si u vjeri osjetio bi unutarnji konflikt koji se definiše širkom. Ne može se biti 'rob' i Bogu i Fireru istovremeno. Staljinu još manje. :mrgreen: Može deklarativno svemu, ali je licemjerno. Takvi 'egzemplari' su bili predmet kritike na prethodnim stranicama i čak i argument za nevjerovanje.
piupiu

#9731 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by piupiu »

skupljac_zeljeza wrote: Postoji li svijest kod tebe da ti kao ateista imaš pogrešan svjetonazor iz perspektive jednog teiste i još uz to možeš biti pripadnik isto tako nekog nehumanog (pogrešnog) izma jer historija to potvrđuje.
Pa, naravno da postoji. Za mene je upitna kategorizacija ‘pogresan’. Postoje drugaciji svjetonazori. Svaki zreo covjek preispituje svoje svjetonazore, i pokusava da razumije tudje.

Nema apsolutno nista nevjerovatno u tome da i ateisti i vjernici dijele dio svojih svjetonazora. Prije koju stranicu pomenula sam krscanski ateizam. Dakle formalno pripadanje religiji, pridrzavanju religijskih principa i kulturoloskih obicaja, ali neprihvatanje Boga kao vrhovnog komandanta svega. Kod ateista, naci cemo i prihvatanje ‘Bozijih’ zapovijesti, na pr postuj oca i mater, ne ubij, ne pozeli onoga sto nije tvoje, ne svjedoci lazno protiv drugoga - sto su univerzalne ljudske vrijednosti. Dakle, iz krscanske ateisticke perspektive, nevjerovanje u Boga nije ‘pogresan’ stav. Iz ateisticke perspektive, bar pet od 10 Bozijih zapovijesti nisu ‘pogresan’ svjetonazor.

Kad covjek eliminise ego iz jednacine, postaje puno lakse prihvatiti univerzalnost onoga sto smatramo ljudskim vrijednostima i prestaje potreba da bilo ko ima ekskluzivini ‘ugovor o posjedovanju’ istih, bilo sa Bogom, bilo sa ljudima. Devijacije u ljudskom ponasanju i ideoloska zastranjenja se lako nalaze i na jednoj i na drugoj strani.
piupiu

#9732 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by piupiu »

Statixx i Rajvosa84 … :thumbup:

:komi:
skupljac_zeljeza

#9733 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Lopov-eliminator wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Ako se nema šta puno reći kako smo došli do ovolikog broja stranica? Nemoj tako da sam ja poturao nešto ateistima nego sam samo replicirao na Hitlera koji se ovdje koristio kao argument za ateistički svjetonazor i na njegove citate aludirajući na taj način da ni ateisti nisu imuni na različite ...izme što je i @piu sada potvrdila. Njoj ne zamjeraš, a meni zamjeraš. :?
Doslo se do ovakvog broja strana zato sto je ova tema pretvorena u religija vs ateizam.

Opet po ko zna koji put lazes, ti nisi tad osporavao imunost ateista na razlicite izme nego si konstantno sve i jednog zlocinca nabijao ateistima na nos i pokusavao stvari iskrenuti da ispadne kako su njihovi zlocini produkt ateizma.

@piupiu je rekla u sustini da i ateisti mogu otici u zlocinacke ideologije, ali ne i da se to desilo zbog njihovog ateizma.
Na svim temama ova dva podforuma dođe do tog momenta, a u tim momentima opet priča kako su ateisti oslobođeni od raznih loših uticaja pa i religioznih dok su teisti ovce koje 'šišaju' svi mogući i kao to je otprilike suština i smisao postojanja religije. U razglabanju ko koga 'šiša', da li postoji čovjek koji je prošao, a da ga nije zakačio uticaj okruženja ili ga se tokom građenja promijenio ili čak odrekao, stigne se do Hitlera i Staljina koji su imali puno toga zajedničkog kao diktatori i daleko da su antipodi i primjer za ovu temu je da su oba zabranili Vjeronauku u školama. Zatim se u diskusiji desi da se neko 'pohvali' kako je odrastao u vjerskom okruženju pa se gradeći oslobodio te nakarade i sada je slobodomisleći, a onda mu neko doda da ima osoba koje prelaze na islam da bi se on opet vratio na početno kako ima osoba koje prelaze na kršćanstvo kao da kršćanstvo nije religija. Imaš stotinjak tema ovdje sa svim tim primjerima i više od spomenutog.
drug_profi

#9734 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

S vremena na vrijeme na ovoj temi osvanu tako kvalitetni postovi da bi ih se moglo kompilirati, ukoriciti i uvezati u neku zbirku rasprava te ih koristiti kao obavezno stivo na izucavanju sociologije, kulture religije i filozofije.
svaka cast.
Lopov-eliminator

#9735 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Lopov-eliminator »

skupljac_zeljeza wrote: Na svim temama ova dva podforuma dođe do tog momenta, a u tim momentima opet priča kako su ateisti oslobođeni od raznih loših uticaja pa i religioznih dok su teisti ovce koje 'šišaju' svi mogući i kao to je otprilike suština i smisao postojanja religije. U razglabanju ko koga 'šiša', da li postoji čovjek koji je prošao, a da ga nije zakačio uticaj okruženja ili ga se tokom građenja promijenio ili čak odrekao, stigne se do Hitlera i Staljina koji su imali puno toga zajedničkog kao diktatori i daleko da su antipodi i primjer za ovu temu je da su oba zabranili Vjeronauku u školama. Zatim se u diskusiji desi da se neko 'pohvali' kako je odrastao u vjerskom okruženju pa se gradeći oslobodio te nakarade i sada je slobodomisleći, a onda mu neko doda da ima osoba koje prelaze na islam da bi se on opet vratio na početno kako ima osoba koje prelaze na kršćanstvo kao da kršćanstvo nije religija. Imaš stotinjak tema ovdje sa svim tim primjerima i više od spomenutog.
I evo ga, opet se ti malo razmahao po svom. Po tebi su ateisti ponovo nekakvi napadaci a vjernici su ponovo zrtvice. Ne kazem da je obrnuto, samo da tu ima mnogo sivila. Ponovo si iredno zaobisao postove u kojima se ateisti prrakticno tretiraju kao niza bica i smatra ih se uzrokom sve i jednog masovnog zlocina. Covjece, jesi li ikada, ali bas ikada pomislio da mozda imas previse crno-bijel pogled na svijet? Ti uvijek izdvajas ono najnegativnije i guras da to bude nekakav reprezent ateista, a za to te je cini mi se i @piupiu opomenula.

Fino zaobilazis primjere poput mene koji se protive vrijedjanju religije, svojim fakturisanjem Hitlera ateistima PONOVO zaobilazis neke stvari poput zadnjeg posta od @rajvosa84 koji ti je fino objasnio zbog cega doticnog ne treba nabijati na nos ateistima. Ti samo pricas o onome sta je Hitler uradio vjernicima ali naravno niti jednom nisi ni zucnuo sta je doticni radio ateistima zato sto to samo po sebi demontira tvoju nakaradnu tezu po kojoj je za doticnog kriv ateizam. Mogao bih i ja dodati neke stvari na ovo od rajvosa ali necu sad, da me piupiu ne bi opominjala.

Dajte ljudi, cemu vise potreba za stalnim nametanjem diskriminacijskih rezima kao paradigmom odredjenih svjetonazora?

Ma ja, vjernici su "tvoji" a ateisti su tudji pa njih ko jebe, zato se na njihovu diskriminaciju ni ne osvrces, za tebe nista van tvog malog kruga ni ne postoji. Klasicni balkanski sindrom etnicke sebicnosti "mi vs oni" u kojem se drugi i drugaciji ignoriraju samim tim sto su drugi i drugaciji.
skupljac_zeljeza

#9736 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Lopov-eliminator wrote:
skupljac_zeljeza wrote: Na svim temama ova dva podforuma dođe do tog momenta, a u tim momentima opet priča kako su ateisti oslobođeni od raznih loših uticaja pa i religioznih dok su teisti ovce koje 'šišaju' svi mogući i kao to je otprilike suština i smisao postojanja religije. U razglabanju ko koga 'šiša', da li postoji čovjek koji je prošao, a da ga nije zakačio uticaj okruženja ili ga se tokom građenja promijenio ili čak odrekao, stigne se do Hitlera i Staljina koji su imali puno toga zajedničkog kao diktatori i daleko da su antipodi i primjer za ovu temu je da su oba zabranili Vjeronauku u školama. Zatim se u diskusiji desi da se neko 'pohvali' kako je odrastao u vjerskom okruženju pa se gradeći oslobodio te nakarade i sada je slobodomisleći, a onda mu neko doda da ima osoba koje prelaze na islam da bi se on opet vratio na početno kako ima osoba koje prelaze na kršćanstvo kao da kršćanstvo nije religija. Imaš stotinjak tema ovdje sa svim tim primjerima i više od spomenutog.
I evo ga, opet se ti malo razmahao po svom. Po tebi su ateisti ponovo nekakvi napadaci a vjernici su ponovo zrtvice. Ne kazem da je obrnuto, samo da tu ima mnogo sivila. Ponovo si iredno zaobisao postove u kojima se ateisti prrakticno tretiraju kao niza bica i smatra ih se uzrokom sve i jednog masovnog zlocina. Covjece, jesi li ikada, ali bas ikada pomislio da mozda imas previse crno-bijel pogled na svijet? Ti uvijek izdvajas ono najnegativnije i guras da to bude nekakav reprezent ateista, a za to te je cini mi se i @piupiu opomenula.

Fino zaobilazis primjere poput mene koji se protive vrijedjanju religije, svojim fakturisanjem Hitlera ateistima PONOVO zaobilazis neke stvari poput zadnjeg posta od @rajvosa84 koji ti je fino objasnio zbog cega doticnog ne treba nabijati na nos ateistima. Ti samo pricas o onome sta je Hitler uradio vjernicima ali naravno niti jednom nisi ni zucnuo sta je doticni radio ateistima zato sto to samo po sebi demontira tvoju nakaradnu tezu po kojoj je za doticnog kriv ateizam. Mogao bih i ja dodati neke stvari na ovo od rajvosa ali necu sad, da me piupiu ne bi opominjala.

Ma ja, vjernici su "tvoji" a ateisti su tudji pa njih ko jebe, zato se na njihovu diskriminaciju ni ne osvrces, za tebe nista van tvog malog kruga ni ne postoji. Klasicni balkanski sindrom etnicke sebicnosti "mi vs oni" u kojem se drugi i drugaciji ignoriraju samim tim sto su drugi i drugaciji.
U debati ovog tipa postoje dvije, tri ili četiri grupe, a dominantne su negacijska i afirmacijska. Kako ćeš naći kompromis osim u ovih nekoliko univerzalnih vrijednosti (bar onih pet iz dekaloga) koje forsira @piu? Ok, začas se složimo i ključaj temu. Nije moja sfera interesovanja samo ovo jer čim pređem na drugi tab i fokus se mijenja, a da ne spomenem kada ugasim kompjuter. Ne opterećuje me tvoj stav niti dozvoljavam da mi nešto slično kvari dan pa ne uobražavaj da sam opsjednut ovom pričom. Svako od nas napiše šta mu naleti u tom momentu i fura dalje tražeći svoju 'lovinu' za ručak i večeru. :wink:
statixx

#9737 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by statixx »

Religije i ideologije opasne su u mjeri u kojoj su njeni sljedbenici lakoumni. Ateizam ili vjera u Boga nisu nikakva garancija u smislu prevencije. Lakoumnost nestaje opstim obrazovanjem.
fatamorgana

#9738 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by fatamorgana »

piupiu wrote:Statixx i Rajvosa84 … :thumbup:

:komi:
Piu piu, :thumbup:
fatamorgana

#9739 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by fatamorgana »

drugi profil wrote:S vremena na vrijeme na ovoj temi osvanu tako kvalitetni postovi da bi ih se moglo kompilirati, ukoriciti i uvezati u neku zbirku rasprava te ih koristiti kao obavezno stivo na izucavanju sociologije, kulture religije i filozofije.
svaka cast.
:kravata:
statixx

#9740 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by statixx »

Lopov-eliminator wrote:svojim fakturisanjem Hitlera ateistima PONOVO zaobilazis neke stvari poput zadnjeg posta od @rajvosa84 koji ti je fino objasnio zbog cega doticnog ne treba nabijati na nos ateistima.
Ako se sjecas, fakturisao je on bio i Mladica koji je po uzoru na Djurisica i Mihailovica, klao po IB, u pokusaju stvaranja Velike Srbije, ali eto @skupljac je tu samo pronikao nekakav ateizam/komunizam, kakav paradoks. :D
fatamorgana

#9741 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by fatamorgana »

Lopov-eliminator wrote:

Dajte ljudi, cemu vise potreba za stalnim nametanjem diskriminacijskih rezima kao paradigmom odredjenih svjetonazora?

Ma ovaj skupljač/vatrogasac/avicena i ko zna koji nick još ima je ubačeni SDA agent provokator. :lol:
skupljac_zeljeza

#9742 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

statixx wrote:
Lopov-eliminator wrote:svojim fakturisanjem Hitlera ateistima PONOVO zaobilazis neke stvari poput zadnjeg posta od @rajvosa84 koji ti je fino objasnio zbog cega doticnog ne treba nabijati na nos ateistima.
Ako se sjecas, fakturisao je on bio i Mladica koji je po uzoru na Djurisica i Mihailovica, klao po IB, u pokusaju stvaranja Velike Srbije, ali eto @skupljac je tu samo pronikao nekakav ateizam/komunizam, kakav paradoks. :D
:mrgreen: Izvađeno iz konteksta priče o ovome što trenutno pričamo koliko okruženje utiče na čovjeka pa se sada ne mogu sjetiti na šta sam replicirao samo poenta je bila da je Mladić se morao preko 4 decenije izjašnjavati ateistom i nije ga to učinilo dobrim čovjekom. Sam si to potvrdio u komentaru prije ovog.
skupljac_zeljeza

#9743 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

fatamorgana wrote: Ma ovaj skupljač/vatrogasac/avicena i ko zna koji nick još ima je ubačeni SDA agent provokator. :lol:
Opet on meni pa opomena... :mrgreen:

fatamorgana

#9744 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by fatamorgana »

skupljac_zeljeza wrote:
fatamorgana wrote: Ma ovaj skupljač/vatrogasac/avicena i ko zna koji nick još ima je ubačeni SDA agent provokator. :lol:
Opet on meni pa opomena... :mrgreen:

Gdje ti obraz izgubi ako si ga ikad i imao ....
drug_profi

#9745 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

Dok dapace nije ateista nego vjernik pa je svoj opus cinio u ime vjere i osvete turcima sto ga za neke cini velikim covjekom.
Argument za tvrdnju da su ateisti kvarnjaci?
Ili argument da je vjernik licemjerni oportunista?
Vjerovatno ni jedno. Tako da se pitamo sto si ga uopste pominjao osim sto ti je bilo zgodno da vrijedjas ateiste.
skupljac_zeljeza

#9746 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

drugi profil wrote:Dok dapace nije ateista nego vjernik pa je svoj opus cinio u ime vjere i osvete turcima sto ga za neke cini velikim covjekom.
Argument za tvrdnju da su ateisti kvarnjaci?
Ili argument da je vjernik licemjerni oportunista?
Vjerovatno ni jedno. Tako da se pitamo sto si ga uopste pominjao osim sto ti je bilo zgodno da vrijedjas ateiste.
Tamam koliko i ja imam veze sa ISIL-om koji je X puta spomenut na ovoj temi.
drug_profi

#9747 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

Vjerujem i nadam se da nemas. Ali moras priznati dok god su oni muslimani i kaljaju vam vjeru svojim svjetonazorima, a uz to imaju podrsku i po nasim dzematima meni i svakom dtugom je tesko razlikovati njih od tebe. Steta je i tuzno sto se medju muslimanima tom problemu tako mlako pristupa. A u stvari vi mozete najvise stete od njih imati.
Vi i mi glupani koji imamo samo BiH pasos.
Ali to je druga tema.
Last edited by drug_profi on 20/05/2015 11:27, edited 1 time in total.
piupiu

#9748 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by piupiu »

Pilići moji … :D

Image
asurbanipal

#9749 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by asurbanipal »

Pročitah par zadnjih stranica na ovoj temi, i samo mogu reći Big lajk za @piupiu i @statixx-a :thumbup:
fatamorgana

#9750 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by fatamorgana »

piupiu wrote:Pilići moji … :D

Image
Uh, sad me podsjeti one izreke: "Ljudi su čovjekolika bića"! :wink:
Locked