jeza u ledja wrote:Vidim da je u pripremi zakon protiv fasistickih organizacija u FBiH. Odlican potez!
moze malkice opsirnije
jeza u ledja wrote:Vidim da je u pripremi zakon protiv fasistickih organizacija u FBiH. Odlican potez!
Pitam se hoce li se zabraniti forumi ili portali koji pozivaju na fasizam ili su na putu ka tome. Ima li nekih prijedloga?paravan wrote:jeza u ledja wrote:Vidim da je u pripremi zakon protiv fasistickih organizacija u FBiH. Odlican potez!
moze malkice opsirnije
A to HDZ participira u Federalnoj vlasti sad?A s obzirom kolko se Jurisic ponosi kad ga nazivaju ustasom i fasistom nije ni to daleko od istine da bi prije oni glasali za taj zakon nego HSPpalermo wrote:Srećom tu je HDZ pa će biti dovoljno glasova za usvajanje.......Co0l wrote:Super!Tjesi me samo sto HSP-ovci nece imati dovoljno ruku da blokiraju donosenje tog zakona.Jer ako bi od njih zavisilo,dok god se ponose sto ih nazivaju fasistima,ne bi nista bilo od tog zakona.jeza u ledja wrote:Vidim da je u pripremi zakon protiv fasistickih organizacija u FBiH. Odlican potez!
Ne bi me cudilo da u tom slucaju urade ko u Srbiji sa cetnicima-proglase ustaski pokret antifasistickim
Pa valjda bi red bio da se u tom slucaju zabrane takvi portali.I ne samo portali i forumi nego sve i svasta sto promovise fasizam i velica ga.Al fazon ce bit sto ce prvo trebati definisati sta se smatra fasizmom a to ce bit malo teze.ReD aka Socijalista wrote:Pitam se hoce li se zabraniti forumi ili portali koji pozivaju na fasizam ili su na putu ka tome. Ima li nekih prijedloga?paravan wrote:jeza u ledja wrote:Vidim da je u pripremi zakon protiv fasistickih organizacija u FBiH. Odlican potez!
moze malkice opsirnije
Preuzeti iz drugih drzava.Pa valjda bi red bio da se u tom slucaju zabrane takvi portali.I ne samo portali i forumi nego sve i svasta sto promovise fasizam i velica ga.Al fazon ce bit sto ce prvo trebati definisati sta se smatra fasizmom a to ce bit malo teze.
Treba li onda zabraniti i sabore kao npr. onoga, koji slijedi sutra, tj. SLB-Sabor Ljudske Bijede/HNS?ReD aka Socijalista wrote:Preuzeti iz drugih drzava.Pa valjda bi red bio da se u tom slucaju zabrane takvi portali.I ne samo portali i forumi nego sve i svasta sto promovise fasizam i velica ga.Al fazon ce bit sto ce prvo trebati definisati sta se smatra fasizmom a to ce bit malo teze.
Evo moji prijedlozi:
Ustase, Cetnici, Handzari, fundamentalisti, portali koji narusavaju ustavni poredak BiH...nastavite dalje.
Ma jok, ne participira, zar nisi čuo Platformaši ga izbacili iz vlasti. nego, računam kako oni tj HDZ predstavljaju 90 % hrvatskog biračkog tijela, dobro je što ima ko da digne ruke za zakon. Od HSP-a je svašta očekivati.Co0l wrote: A to HDZ participira u Federalnoj vlasti sad?A s obzirom kolko se Jurisic ponosi kad ga nazivaju ustasom i fasistom nije ni to daleko od istine da bi prije oni glasali za taj zakon nego HSP.Paradoks,al takva ti je nasa politicka scena-paradoksalna.
Nemoj da zabranjujemo Sabor Ljudske Bijede - Ljudska Bijeda treba da bude uočljiva na svakom koraku - neka se Ljudska Bijeda dobro iskristališe i izdvoji od normalnog svijetaAliceInChains wrote:Treba li onda zabraniti i sabore kao npr. onoga, koji slijedi sutra, tj. SLB-Sabor Ljudske Bijede/HNS?ReD aka Socijalista wrote:Preuzeti iz drugih drzava.Pa valjda bi red bio da se u tom slucaju zabrane takvi portali.I ne samo portali i forumi nego sve i svasta sto promovise fasizam i velica ga.Al fazon ce bit sto ce prvo trebati definisati sta se smatra fasizmom a to ce bit malo teze.
Evo moji prijedlozi:
Ustase, Cetnici, Handzari, fundamentalisti, portali koji narusavaju ustavni poredak BiH...nastavite dalje.
Ma slazem se ja sa tobom,sve bi to trebalo zabraniti,s tim da fundamentalisti ne spadaju bas pod fasiste,za njih bi trebao poseban zakon.ReD aka Socijalista wrote:Preuzeti iz drugih drzava.Pa valjda bi red bio da se u tom slucaju zabrane takvi portali.I ne samo portali i forumi nego sve i svasta sto promovise fasizam i velica ga.Al fazon ce bit sto ce prvo trebati definisati sta se smatra fasizmom a to ce bit malo teze.
Evo moji prijedlozi:
Pa ne znam onda zasto spominjes HDZ kad nece oni ni odlucivati o tom zakonu,obzirom da ne participiraju u vlasti u FBiH.palermo wrote:Ma jok, ne participira, zar nisi čuo Platformaši ga izbacili iz vlasti. nego, računam kako oni tj HDZ predstavljaju 90 % hrvatskog biračkog tijela, dobro je što ima ko da digne ruke za zakon. Od HSP-a je svašta očekivati.Co0l wrote: A to HDZ participira u Federalnoj vlasti sad?A s obzirom kolko se Jurisic ponosi kad ga nazivaju ustasom i fasistom nije ni to daleko od istine da bi prije oni glasali za taj zakon nego HSP.Paradoks,al takva ti je nasa politicka scena-paradoksalna.
Ma ponekad se moze nesta i od njih naucitiGandalf wrote:AliceInChains wrote:
Nemoj da zabranjujemo Sabor Ljudske Bijede - Ljudska Bijeda treba da bude uočljiva na svakom koraku - neka se Ljudska Bijeda dobro iskristališe i izdvoji od normalnog svijetaIonako su jadni već izmajorizirani do koske
Ma kako neće, božji čovječeCo0l wrote:Pa ne znam onda zasto spominjes HDZ kad nece oni ni odlucivati o tom zakonu,obzirom da ne participiraju u vlasti u FBiH.palermo wrote:Ma jok, ne participira, zar nisi čuo Platformaši ga izbacili iz vlasti. nego, računam kako oni tj HDZ predstavljaju 90 % hrvatskog biračkog tijela, dobro je što ima ko da digne ruke za zakon. Od HSP-a je svašta očekivati.Co0l wrote: A to HDZ participira u Federalnoj vlasti sad?A s obzirom kolko se Jurisic ponosi kad ga nazivaju ustasom i fasistom nije ni to daleko od istine da bi prije oni glasali za taj zakon nego HSP.Paradoks,al takva ti je nasa politicka scena-paradoksalna.
Ma HSP ce glasati za zakon. A Palermo je bio samo cinican, kako sam shvatila, zato sto HDZ godinama blokira donosenje takvog zakona. A ti si, koliko ja mogu da vidim, pogresno shvatio sto je Jurisic htio reci sa onim da ce kontrirati velikosrpskoj politici, pa makar ga doticni zbog toga konstantno prozivali ustasom.Co0l wrote:A to HDZ participira u Federalnoj vlasti sad?A s obzirom kolko se Jurisic ponosi kad ga nazivaju ustasom i fasistom nije ni to daleko od istine da bi prije oni glasali za taj zakon nego HSPpalermo wrote:Srećom tu je HDZ pa će biti dovoljno glasova za usvajanje.......Co0l wrote:Super!Tjesi me samo sto HSP-ovci nece imati dovoljno ruku da blokiraju donosenje tog zakona.Jer ako bi od njih zavisilo,dok god se ponose sto ih nazivaju fasistima,ne bi nista bilo od tog zakona.
Ne bi me cudilo da u tom slucaju urade ko u Srbiji sa cetnicima-proglase ustaski pokret antifasistickim.Paradoks,al takva ti je nasa politicka scena-paradoksalna.
ma šta te brigamuha_sa wrote:ja vasKE nista ne kontala![]()
vala baspalermo wrote:ma šta te brigamuha_sa wrote:ja vasKE nista ne kontala![]()
![]()
ma ya, nek si tu u miroljubivoj zemlji koja je vodeca po proizvodnji oruzja,muha_sa wrote: vala bas
slobodni armirach wrote:ma ya, nek si tu u miroljubivoj zemlji koja je vodeca po proizvodnji oruzja,muha_sa wrote: vala bas
jel izbeharalo u dijaspori![]()
![]()
Da predstavljaju toliko hrvatskog birackog tijela mozda bi i imali neke sanse da blokiraju donosenje tog zakona ali posto je taj procenat netacan utoliko su i sanse za njihovo blokiranje manje.palermo wrote: Ma kako neće, božji čovječeto što su nelegalno izbačeni iz vlasti, ne znači da oni i dalje ne predstavljaju 9o % hrvatskog biračkog tijela i da nemaju ruke u parlamentu. To naprosto znači da su HSP-u zavezane ruke ukoliko želi da nastavi i dalje sa svojom suludom poltikom
Volio bih da dijelim tvoj optimizam i spremnost HSP-a da glasa za zakon koji bi ih skoro pa zabranio kao stranku,s obzirom cime se sve ponose i ciji se sljedbenicima smatrajuNass wrote: Ma HSP ce glasati za zakon. A Palermo je bio samo cinican, kako sam shvatila, zato sto HDZ godinama blokira donosenje takvog zakona. A ti si, koliko ja mogu da vidim, pogresno shvatio sto je Jurisic htio reci sa onim da ce kontrirati velikosrpskoj politici, pa makar ga doticni zbog toga konstantno prozivali ustasom.
to ti ne bi imao nista protiv jos jednog entitetiĆa ?Sa_u_srcu wrote:Ma nek organizuju tu uniju sta ima veze..cista budalastina i ocaj...a uglavnom ako to ucine, izgubili su federaciju za sva vremena...Sarajevo i sve sto ide uz to, a iskreno zapadna hercegovine me i ne zanima...zato vozdra
deder ti tisu i djido mova da ti stone zemkablue_sky wrote:to ti ne bi imao nista protiv jos jednog entitetiĆa ?Sa_u_srcu wrote:Ma nek organizuju tu uniju sta ima veze..cista budalastina i ocaj...a uglavnom ako to ucine, izgubili su federaciju za sva vremena...Sarajevo i sve sto ide uz to, a iskreno zapadna hercegovine me i ne zanima...zato vozdravidis, ima nas kojima je i hercegovina u srcu, kao tebi Sa.