Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
paravan

#9701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by paravan »

jeza u ledja wrote:Vidim da je u pripremi zakon protiv fasistickih organizacija u FBiH. Odlican potez! :thumbup:

moze malkice opsirnije :D
ReD aka Socijalista

#9702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReD aka Socijalista »

paravan wrote:
jeza u ledja wrote:Vidim da je u pripremi zakon protiv fasistickih organizacija u FBiH. Odlican potez! :thumbup:

Pitam se hoce li se zabraniti forumi ili portali koji pozivaju na fasizam ili su na putu ka tome. Ima li nekih prijedloga? :D
Co0l

#9703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

palermo wrote:
Co0l wrote:
Super!Tjesi me samo sto HSP-ovci nece imati dovoljno ruku da blokiraju donosenje tog zakona.Jer ako bi od njih zavisilo,dok god se ponose sto ih nazivaju fasistima,ne bi nista bilo od tog zakona.
Ne bi me cudilo da u tom slucaju urade ko u Srbiji sa cetnicima-proglase ustaski pokret antifasistickim :D
Srećom tu je HDZ pa će biti dovoljno glasova za usvajanje.......
A to HDZ participira u Federalnoj vlasti sad?A s obzirom kolko se Jurisic ponosi kad ga nazivaju ustasom i fasistom nije ni to daleko od istine da bi prije oni glasali za taj zakon nego HSP :D .Paradoks,al takva ti je nasa politicka scena-paradoksalna.
Co0l

#9704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

ReD aka Socijalista wrote:
paravan wrote:

Pitam se hoce li se zabraniti forumi ili portali koji pozivaju na fasizam ili su na putu ka tome. Ima li nekih prijedloga? :D
Pa valjda bi red bio da se u tom slucaju zabrane takvi portali.I ne samo portali i forumi nego sve i svasta sto promovise fasizam i velica ga.Al fazon ce bit sto ce prvo trebati definisati sta se smatra fasizmom a to ce bit malo teze.
ReD aka Socijalista

#9705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReD aka Socijalista »

Pa valjda bi red bio da se u tom slucaju zabrane takvi portali.I ne samo portali i forumi nego sve i svasta sto promovise fasizam i velica ga.Al fazon ce bit sto ce prvo trebati definisati sta se smatra fasizmom a to ce bit malo teze.
Preuzeti iz drugih drzava.

Evo moji prijedlozi:

Ustase, Cetnici, Handzari, fundamentalisti, portali koji narusavaju ustavni poredak BiH...nastavite dalje.
AliceInChains

#9706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Evo moji prijedlozi:

Ustase, Cetnici, Handzari, fundamentalisti, portali koji narusavaju ustavni poredak BiH...nastavite dalje.
Treba li onda zabraniti i sabore kao npr. onoga, koji slijedi sutra, tj. SLB-Sabor Ljudske Bijede/HNS? :mrgreen:

....ne, da su automatski fasisti (dosuse ove sutra ponekad mozes svrstiti u taj cosak :mrgreen: ), ali su minimalno bijedni kao i fasisti :mrgreen:

EDIT: ALI zasigurno i one HErcegovacke Rupcage Anusa, ukratko HERA :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 18/04/2011 21:52, edited 2 times in total.
palermo

#9707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Co0l wrote: A to HDZ participira u Federalnoj vlasti sad?A s obzirom kolko se Jurisic ponosi kad ga nazivaju ustasom i fasistom nije ni to daleko od istine da bi prije oni glasali za taj zakon nego HSP :D .Paradoks,al takva ti je nasa politicka scena-paradoksalna.
Ma jok, ne participira, zar nisi čuo Platformaši ga izbacili iz vlasti. nego, računam kako oni tj HDZ predstavljaju 90 % hrvatskog biračkog tijela, dobro je što ima ko da digne ruke za zakon. Od HSP-a je svašta očekivati.
Last edited by palermo on 18/04/2011 21:55, edited 1 time in total.
Gandalf

#9708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

AliceInChains wrote:

Evo moji prijedlozi:

Treba li onda zabraniti i sabore kao npr. onoga, koji slijedi sutra, tj. SLB-Sabor Ljudske Bijede/HNS? :mrgreen:
Nemoj da zabranjujemo Sabor Ljudske Bijede - Ljudska Bijeda treba da bude uočljiva na svakom koraku - neka se Ljudska Bijeda dobro iskristališe i izdvoji od normalnog svijeta :mrgreen: Ionako su jadni već izmajorizirani do koske :lol:
Co0l

#9709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

Evo moji prijedlozi:

Ma slazem se ja sa tobom,sve bi to trebalo zabraniti,s tim da fundamentalisti ne spadaju bas pod fasiste,za njih bi trebao poseban zakon.
Al problem nastaje kad ti dodje neki politicar i kaze- a ne,cetnici su bili antifasisti,odupirali su se Nijemcima i slicne budalastine,il kad neko nesto slicno smatra kad su ustase u pitanju i onda glasa protiv zakona koji definise ustase ili cetnike kao fasiste.Nadati se jedino da ce takvi biti u manjini i da nece moci sprijeciti donosenje takvog zakona.Mada i kad se donese taj zakon,a donijece se kad-tad,opet ce biti problema prilikom njegovog sprovodjenja.Ali,treba sa tim ici korak po korak,za pocetak bi trebalo donijeti taj zakon pa onda o sprovodjenju razmisljati.
Co0l

#9710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

palermo wrote:
Co0l wrote: A to HDZ participira u Federalnoj vlasti sad?A s obzirom kolko se Jurisic ponosi kad ga nazivaju ustasom i fasistom nije ni to daleko od istine da bi prije oni glasali za taj zakon nego HSP :D .Paradoks,al takva ti je nasa politicka scena-paradoksalna.
Ma jok, ne participira, zar nisi čuo Platformaši ga izbacili iz vlasti. nego, računam kako oni tj HDZ predstavljaju 90 % hrvatskog biračkog tijela, dobro je što ima ko da digne ruke za zakon. Od HSP-a je svašta očekivati.
Pa ne znam onda zasto spominjes HDZ kad nece oni ni odlucivati o tom zakonu,obzirom da ne participiraju u vlasti u FBiH.
AliceInChains

#9711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Gandalf wrote:
AliceInChains wrote:
Nemoj da zabranjujemo Sabor Ljudske Bijede - Ljudska Bijeda treba da bude uočljiva na svakom koraku - neka se Ljudska Bijeda dobro iskristališe i izdvoji od normalnog svijeta :mrgreen: Ionako su jadni već izmajorizirani do koske :lol:
Ma ponekad se moze nesta i od njih nauciti :mrgreen:

Ali u glavnom mi je misljenje ispravno, otprilike: "Fucking Nazis, DIE!" Nema kompromisa sa fasistima :|
palermo

#9712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Co0l wrote:
palermo wrote:
Pa ne znam onda zasto spominjes HDZ kad nece oni ni odlucivati o tom zakonu,obzirom da ne participiraju u vlasti u FBiH.
Ma kako neće, božji čovječe :? to što su nelegalno izbačeni iz vlasti, ne znači da oni i dalje ne predstavljaju 9o % hrvatskog biračkog tijela i da nemaju ruke u parlamentu. To naprosto znači da su HSP-u zavezane ruke ukoliko želi da nastavi i dalje sa svojom suludom poltikom
muha_sa

#9713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

ja vasKE nista ne kontala :-) :D
Nass

#9714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Co0l wrote:
palermo wrote:
Co0l wrote:Super!Tjesi me samo sto HSP-ovci nece imati dovoljno ruku da blokiraju donosenje tog zakona.Jer ako bi od njih zavisilo,dok god se ponose sto ih nazivaju fasistima,ne bi nista bilo od tog zakona.
Ne bi me cudilo da u tom slucaju urade ko u Srbiji sa cetnicima-proglase ustaski pokret antifasistickim :D
Srećom tu je HDZ pa će biti dovoljno glasova za usvajanje.......
A to HDZ participira u Federalnoj vlasti sad?A s obzirom kolko se Jurisic ponosi kad ga nazivaju ustasom i fasistom nije ni to daleko od istine da bi prije oni glasali za taj zakon nego HSP :D .Paradoks,al takva ti je nasa politicka scena-paradoksalna.
Ma HSP ce glasati za zakon. A Palermo je bio samo cinican, kako sam shvatila, zato sto HDZ godinama blokira donosenje takvog zakona. A ti si, koliko ja mogu da vidim, pogresno shvatio sto je Jurisic htio reci sa onim da ce kontrirati velikosrpskoj politici, pa makar ga doticni zbog toga konstantno prozivali ustasom.
palermo

#9715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

muha_sa wrote:ja vasKE nista ne kontala :-) :D
ma šta te briga :D :D
muha_sa

#9716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

palermo wrote:
muha_sa wrote:ja vasKE nista ne kontala :-) :D
ma šta te briga :D :D
vala bas :lol:
slobodni armirach

#9717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by slobodni armirach »

muha_sa wrote: vala bas :lol:
ma ya, nek si tu u miroljubivoj zemlji koja je vodeca po proizvodnji oruzja,

jel izbeharalo u dijaspori :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#9718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

slobodni armirach wrote:
muha_sa wrote: vala bas :lol:
ma ya, nek si tu u miroljubivoj zemlji koja je vodeca po proizvodnji oruzja,

jel izbeharalo u dijaspori :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

da hoce to drugo poluvrijeme dok sam ovdje :lol:
ja cu vas sokolit i patriotske pusCat :lol:
Co0l

#9719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

palermo wrote: Ma kako neće, božji čovječe :? to što su nelegalno izbačeni iz vlasti, ne znači da oni i dalje ne predstavljaju 9o % hrvatskog biračkog tijela i da nemaju ruke u parlamentu. To naprosto znači da su HSP-u zavezane ruke ukoliko želi da nastavi i dalje sa svojom suludom poltikom
Da predstavljaju toliko hrvatskog birackog tijela mozda bi i imali neke sanse da blokiraju donosenje tog zakona ali posto je taj procenat netacan utoliko su i sanse za njihovo blokiranje manje.
Corto Maltese

#9720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

HDZ će glasat za zakon samo da napakosti Jurišiću, to jest da mu na ponos udari.
Co0l

#9721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

Nass wrote: Ma HSP ce glasati za zakon. A Palermo je bio samo cinican, kako sam shvatila, zato sto HDZ godinama blokira donosenje takvog zakona. A ti si, koliko ja mogu da vidim, pogresno shvatio sto je Jurisic htio reci sa onim da ce kontrirati velikosrpskoj politici, pa makar ga doticni zbog toga konstantno prozivali ustasom.
Volio bih da dijelim tvoj optimizam i spremnost HSP-a da glasa za zakon koji bi ih skoro pa zabranio kao stranku,s obzirom cime se sve ponose i ciji se sljedbenicima smatraju :-D
Ma nisam ja nista pogresno shvatio sto je Jurisic rekao jer kad neko kaze da se ponosi sto ga neko drugi smatra ustasom i fasistom (pa makar taj neko drugi bio i Dodik) je nedvosmisleno.Pogotovo kad se uz tu izjavu prisjetis i njegovog zadnjeg gostovanja u 60 minuta i bestidnom insistiranju da ce posjetiti ratnog zlocinca u Hagu.
Kazem,volio bih da dijelim tvoj optimizam po tom pitanju al sam skeptican i vjerovacu tek kad vidim da su glasali za to,ni sekunde prije.
Sa_u_srcu

#9722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sa_u_srcu »

Ma nek organizuju tu uniju sta ima veze..cista budalastina i ocaj...a uglavnom ako to ucine, izgubili su federaciju za sva vremena...Sarajevo i sve sto ide uz to, a iskreno zapadna hercegovine me i ne zanima...zato vozdra
nikad_vise

#9723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nikad_vise »

Gledajuci vecerasnje izdanje 60 minuta,mislim da FTV cini veliku uslugu HSP-u promovisuci ga i da ce HSP nakon sledecih izbora izaci mnogo jaci..razloga za to je mnogo prije svega zbog toga sto je dosadasnja coviceva opozicija tj ljubic je lizajuci se s njim izgubio sav kredibilitet da bilo sta moze progovorit i ja ne vidim na koji nacin 90setka misli voditi kampanju.Na drugoj strani svojim nastupima u medijima HSP ce znacajno moci da predstavi svoju politiku,a osim toga bit ce predstavljen i kao jedina prava opozicija covicu i HDZ-u..veceras je bilo zanimljivo vidjeti kako bakir priblizava na neki nacin Budimira HDZ-ovom birackom tijelu svim onim pricama o tome kako je bio rame uz rame sa gotovinom,pa onda ono dodikovo pozivanje na rusenje zagreba(sto je opet saka u lice HDZ-u i njihovo lizanje s miletom),pa napominjuci njegove ratne zasluge i slicno :) jos jedna stvar koja ce ici na korist HSP-u je i moguci pozitivni rezultati vlade kao i njihovi kadrovi koji ce vjerovatno zasjesti na odredjenim drzavnim firmama i samim time za sledece izbore imati mnogo vise sredstava za vodjenje kampanje..kao i mnogo veci utjecaj..

p.s.zaista bi volio da vidim reagovanje josipovica na koje ga je pozvao bakir..
blue_sky

#9724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by blue_sky »

Sa_u_srcu wrote:Ma nek organizuju tu uniju sta ima veze..cista budalastina i ocaj...a uglavnom ako to ucine, izgubili su federaciju za sva vremena...Sarajevo i sve sto ide uz to, a iskreno zapadna hercegovine me i ne zanima...zato vozdra
to ti ne bi imao nista protiv jos jednog entitetiĆa ? :D vidis, ima nas kojima je i hercegovina u srcu, kao tebi Sa.
muha_sa

#9725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

blue_sky wrote:
Sa_u_srcu wrote:Ma nek organizuju tu uniju sta ima veze..cista budalastina i ocaj...a uglavnom ako to ucine, izgubili su federaciju za sva vremena...Sarajevo i sve sto ide uz to, a iskreno zapadna hercegovine me i ne zanima...zato vozdra
to ti ne bi imao nista protiv jos jednog entitetiĆa ? :D vidis, ima nas kojima je i hercegovina u srcu, kao tebi Sa.
deder ti tisu i djido mova da ti stone zemka :D :lol:
Locked