SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ateista

#96801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

kabal1337 wrote: 05/09/2025 10:06
vjeshalica wrote: 04/09/2025 19:50 Do juce smo se zgrazavali na pedofilska sranja, govorili nesto u smislu da mom djeTu pridje ja bi ga ohladio, danas dijametralno suprotna teza. Nek organi rade svoj posao hahahaha
Sve neki prizvuci suosjecajnosti sa nekim labrnjama....koga boli khurac sto je tamo neki smrad dobio batine?
Ovi sto ih brane i pravdaju krecu se u istim krugovima, mjerkaju maloljetnice.... sve isti sabloni ozenjeni... Malo to vuce dublji problem
Image
drug_profi

#96802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Mladi ljudi u pubertetu eksperimentišu sa svojom seksualnosti.
Često pristaju na svašta. Nije to nikakva tajna. I to je valjda normalan proces sazrijevanja.
Neki imaju i gej iskustva pa im se svidi ili ne svidi.

Problem je kad to počnu iskorištavati mnogo stariji ljudi. I to je ono od čega zakon treba da štiti mlade.
moimoi

#96803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Ne branim pantere tj njihov nacin rjesavanja problema… daleko od toga. Samo pitanje

Sta u slucaju da je prdonja isto tako ucjenjivao zrtvu? Je li vam palo na um da je i to moguce?
Sta ako je tom klincu frka (a vjerovatno jeste, jer u takvom drustvu zivimo) priznati da je gej… pogotovo da mu roditelji saznaju tj drustvo. Sta ako je prdonja isto tako imao njegove snimke? Kome se klinac mogao obratiti? Policiji? Nije mogao bez roditelja (koliko znam… ispravite me ako grijesim) Dakle tu opet dolazimo do zakona koji nisu dobri
Ilibti ga doreceni. Nisi dijete i jesi dijete u isto vrijeme.
Ateista

#96804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Toffee karamela wrote: 05/09/2025 10:07
PM72 wrote: 04/09/2025 20:21

Još ne mogu da shvatim da je to istina.Hajd što je Zlatni ljiljan (dobio ga je na guzove jer je ginula omladina a on bio u štabu) nego što je hadžija,žena pokrivena,troje djece,sve ima od stanova do apartmana...
Redovan u džamiji,džumu ne propušta..
sve što si pobrojao i inače redovito stoji u generalijama ovakvih "erotskih sladokusaca" kad ih pohapse.

najpoznatiji pederi po sarajevskoj čaršiji bili su uvijek pripadnici više kaste (hodže i gazde). neke bogate zanatlijske porodice bile su na glasu ( i u vicu) kao sklone homoerotskim iskustvima.

na drugoj temi ti se nešto ibretiš kako se naziv ovih viđilantea poklopio s nazivom onih govnastih Pantera iz rata. Bolan @PM pa oni nisu nikad čuli za te Pantere, daj bože i da su za Pink Pantera.

Isto, što primijeti @vješalica, količina suza koja se ovdje roni nad išutanim Tirićem mi je misteriozna. svi bi nešto u teoriji štitili djecu od pedofila a kada se pojavi neko ko zaista nešto poduzme u tom pravcu tad se diže legislativna haranga, citiraju se zakoni, akti, sprda se i ismijava, predskazuje pojava šerijatske policije etc. kad se šerijatska nije pojavila u godinama nakon rat nikad ni neće.

isto što neko dobro primijeti - ako je on krenuo na 15-ogodišnjaka, ništa mu se spustiti i na mlađa godišta. možda već i jeste ali za taj dejt eto bio na raspolaganju samo ovaj od 15.
Nauci sta je pedofilija pa onda komentarisi, nije tesko proguglati, ne prosipaj se bezveze.
dr_Evil

#96805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 05/09/2025 10:10 Ne branim pantere tj njihov nacin rjesavanja problema… daleko od toga. Samo pitanje

Sta u slucaju da je prdonja isto tako ucjenjivao zrtvu? Je li vam palo na um da je i to moguce?
Sta ako je tom klincu frka (a vjerovatno jeste, jer u takvom drustvu zivimo) priznati da je gej… pogotovo da mu roditelji saznaju tj drustvo. Sta ako je prdonja isto tako imao njegove snimke? Kome se klinac mogao obratiti? Policiji? Nije mogao bez roditelja (koliko znam… ispravite me ako grijesim) Dakle tu opet dolazimo do zakona koji nisu dobri
Daleko smo mi i zakonima, a i drustvenim normama po tom pitanju. Ebo ga patak daco, pa ni sekusalni odgoj nemamo po skolama jos uvijek, a sto se tice kuce djeca se prave da ne znaju, a roditelji se prave da ne znaju da djeca znaju. I tako to generacijama ide...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#96806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

sinoc dvojica klosara u velikoj aleji sjeli s cukama opasni neki
jedan ima brnjicu drugi ne
ovaj bez brnjice vlasnik ma skini joj to sta ce joj

ja spremio gard reko ako krene na mene mrkog da ga za noge i helikopter :D :lol:
Hakiz

#96807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

moimoi wrote: 05/09/2025 10:10 Ne branim pantere tj njihov nacin rjesavanja problema… daleko od toga. Samo pitanje

Zakoni samo prate društvo.

Kada društvo odluči da li je neko sa 14, 15, 16 dijete, a to znači da nema pravo na samostalne odluke o bilo čemu ali onda nema ni bilo kakve obaveze, ili ima pravo na odluke, obaveze, čak i na rad, dakle na samostalnost, a to podrazumijeva rizik, posljedice odluka, zakoni će to lako riješiti.

Ovako zakoni moraju balansirati to što društva ne znaju šta hoće.
Ateista

#96808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Naravno, postoji mogucnost i da je tako nesto u pitanju i to je uvijek problematicno kako da se osoba koju neko ucjenjuje obrati bilo kome.
Jedina potencijalna mogucnost gdje bih donekle mogao opravdati akciju pantera je da ih je sam taj momak zvao jer se nije smio obratiti policiji, ako ga je taj vec ucjenjivao, pa da je to vidio kao jedini izlaz iz svoje situacije. To opet ne umanjuje zakonski njihovu odgovornost, ali bih ljudski mogao shvatiti postupak ako je ta akcija na njegovu molbu, ali cisto sumnjam.

Najveci problem je to sto oni sami djeluju na svoju ruku prema nekim svojim licnim moralnim normama i onda kad oni procijene da treba.
Ako jeste bilo ucjenjivanje a niko nije trazio od njih akciju, mogu napraviti samo jos vecu stetu, osim sto raksrinkaju ucjenjivaca mozda se otkrije i sta je taj tacno ucjenjivao tog momka i onda mu naprave jos veci problem, moze se desiti da se neko ubije kad se takve stvari procuju. Izmedju ostalog zbog toga takve akcije trebaju raditi oni koji su strucni i znaju sta rade.
moimoi

#96809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 05/09/2025 10:16

Daleko smo mi i zakonima, a i drustvenim normama po tom pitanju. Ebo ga patak daco, pa ni sekusalni odgoj nemamo po skolama jos uvijek, a sto se tice kuce djeca se prave da ne znaju, a roditelji se prave da ne znaju da djeca znaju. I tako to generacijama ide...
Najlakse je uvijek ici onom-kako bi ja?
Problem je kada se trebas staviti u tudju kozu.
Niti su odgajani svi isto… niti rastu svi u istom okruzenju.
moimoi

#96810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Ateista wrote: 05/09/2025 10:36

Naravno, postoji mogucnost i da je tako nesto u pitanju i to je uvijek problematicno kako da se osoba koju neko ucjenjuje obrati bilo kome.
Jedina potencijalna mogucnost gdje bih donekle mogao opravdati akciju pantera je da ih je sam taj momak zvao jer se nije smio obratiti policiji, ako ga je taj vec ucjenjivao, pa da je to vidio kao jedini izlaz iz svoje situacije. To opet ne umanjuje zakonski njihovu odgovornost, ali bih ljudski mogao shvatiti postupak ako je ta akcija na njegovu molbu, ali cisto sumnjam.

Najveci problem je to sto oni sami djeluju na svoju ruku prema nekim svojim licnim moralnim normama i onda kad oni procijene da treba.
Ako jeste bilo ucjenjivanje a niko nije trazio od njih akciju, mogu napraviti samo jos vecu stetu, osim sto raksrinkaju ucjenjivaca mozda se otkrije i sta je taj tacno ucjenjivao tog momka i onda mu naprave jos veci problem, moze se desiti da se neko ubije kad se takve stvari procuju. Izmedju ostalog zbog toga takve akcije trebaju raditi oni koji su strucni i znaju sta rade.
Otkud panterama video i da ga ucjenjuju… ako se klinac nije njima javio? Meni je jedino to logicno.
Malisa11

#96811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Malisa11 »

Niko ne brani pedofile! Vecinom ovi koji su se upalili su roditelji koji svojoj djeci dozvolljavjau ovo ispod i onda se pitaju "ko moju mezimicu pogleda ja bi ga".

Sta bi ba ti, vidis da si fejlao kao roditelj cim se rodilo a ne sada
Spoiler
Show
I hoce li mi neko reci da je ovo normalno? Pa zna li jebeni roditelj gdje mu dijete ide? "Kucka mala sebicna"?
dr_Evil

#96812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dr_Evil »

Malisa11 wrote: 05/09/2025 10:40 Niko ne brani pedofile! Vecinom ovi koji su se upalili su roditelji koji svojoj djeci dozvolljavjau ovo ispod i onda se pitaju "ko moju mezimicu pogleda ja bi ga".

Sta bi ba ti, vidis da si fejlao kao roditelj cim se rodilo a ne sada
Spoiler
Show
I hoce li mi neko reci da je ovo normalno? Pa zna li jebeni roditelj gdje mu dijete ide? "Kucka mala sebicna"?
Ovo ti je posljedica nedostatka Star Treka na TV-u, te Data-ine potrage za ljudskoscu :S
milojicabrzi

#96813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by milojicabrzi »

Mene čudi da se direktor nigdje ne oglašava i da niko od medija, nije potražio "njegovu stranu priče".

A o tome da ga je saslušao MUP ili Kantonalno tužilaštvo da i ne govorim... :run: :thumbup: :bih:
noviclan

#96814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Jeko disa , ma gde ce se javiti pa da pamteri objave korespondenciju sa maloletnom osobom
Toffee karamela

#96815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Toffee karamela »

noviclan wrote: 05/09/2025 10:54 Jeko disa , ma gde ce se javiti pa da pamteri objave korespondenciju sa maloletnom osobom
obratiti pažnju na IG i druge mreže najbližih rođaka/kadeta iz ove mu fudbalske škole/ etc.

sad će ili prijetnje i proklinjanja din dušmana ili ispovijedi a la Milena Radulović

ne bih se iznenadila da i njemu sad iskoči neka "otplaćena" kazna kao Kasumoviću

novinarstvo smo ubili odavno, ni Kasumoviću ne bi izrovili presudu da nije bilo onog dramatičnog performansa u teatru
moimoi

#96816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

milojicabrzi wrote: 05/09/2025 10:52 Mene čudi da se direktor nigdje ne oglašava i da niko od medija, nije potražio "njegovu stranu priče".

A o tome da ga je saslušao MUP ili Kantonalno tužilaštvo da i ne govorim... :run: :thumbup: :bih:
Vjerovatno mu je savjetovao odvjetnik tako. Nije lud da istupa u javnost.
Snimak svakako na sudu pada… i sve ce se zaboraviti.
xda_boss

#96817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by xda_boss »

Anonimni direktor kantonalnog preduzeca je jak ko nato. Od zakona ce se vjerovatno izvuci ali fino bi bilo da se bar javnost upozna sa likom i djelom, pa ko od roditelja zeli da mu dijete kao adolescent testira seksualnu orijentaciju sto rece ovaj iznad neka ga posalje u kamp, ko ne zeli neka ga spasi na vrijeme :-)
Ateista

#96818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

moimoi wrote: 05/09/2025 10:39
Ateista wrote: 05/09/2025 10:36

Otkud panterama video i da ga ucjenjuju… ako se klinac nije njima javio? Meni je jedino to logicno.
Ja bih prije rekao da su iz mahalskih krugova culi za to i onda odlucili da ga snime i ucjenjuju, zbog kompletnog njihovog pristupa ovome mi je to puno vjerovatnija opcija. Opet to je samo moje pretpostavka, ostavljam mogucnost i da je tako da ih je momak stvarno zvao.
dvajt

#96819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dvajt »

za ove pantere se odavno zna ... ako do sada drzava nije reagovala namecu se 2 zaključka .... ili su ovi legalni ili je drzava propala.
drug_profi

#96820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Znaš da se u državi niko nikom ne voli zamjerat unutar jedne etničke grupe.
Pa ni policija kriminalcima, prestupnicima...
last mohicans

#96821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Ima da vjesalica virtuelno isprebija chmolju kako su panteri Haseta. :mrgreen: Zakuhali
Laplace

#96822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

moimoi wrote: 04/09/2025 20:16 Prvo podici granicu na 15 najmanje… i da druga strana ne smije biti starija od 3god.
Htjela si reći "i da druga strana ne smije biti starija od tri godine" ili "i da druga strana ne smije biti više od tri godine starija od petnaestogodišnjakinje"?
moimoi

#96823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Laplace wrote: 05/09/2025 13:07
moimoi wrote: 04/09/2025 20:16 Prvo podici granicu na 15 najmanje… i da druga strana ne smije biti starija od 3god.
Htjela si reći "i da druga strana ne smije biti starija od tri godine" ili "i da druga strana ne smije biti više od tri godine starija od petnaestogodišnjakinje"?
Naravno, ovo zadnje :D
sinuhe

#96824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sinuhe »

I kako se toga niko nije sjetio u Bosni ili u svijetu?
moimoi

#96825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

sinuhe wrote: 05/09/2025 13:11 I kako se toga niko nije sjetio u Bosni ili u svijetu?
Ko kaze da nije.
U Belgiji ti je npr takav zakon. A sigurno ima jos drzava.
Post Reply