moimoi wrote: ↑05/09/2025 10:10
Ne branim pantere tj njihov nacin rjesavanja problema… daleko od toga. Samo pitanje
Sta u slucaju da je prdonja isto tako ucjenjivao zrtvu? Je li vam palo na um da je i to moguce?
Sta ako je tom klincu frka (a vjerovatno jeste, jer u takvom drustvu zivimo) priznati da je gej… pogotovo da mu roditelji saznaju tj drustvo. Sta ako je prdonja isto tako imao njegove snimke? Kome se klinac mogao obratiti? Policiji? Nije mogao bez roditelja (koliko znam… ispravite me ako grijesim) Dakle tu opet dolazimo do zakona koji nisu dobri
Ilibti ga doreceni. Nisi dijete i jesi dijete u isto vrijeme.
Naravno, postoji mogucnost i da je tako nesto u pitanju i to je uvijek problematicno kako da se osoba koju neko ucjenjuje obrati bilo kome.
Jedina potencijalna mogucnost gdje bih donekle mogao opravdati akciju pantera je da ih je sam taj momak zvao jer se nije smio obratiti policiji, ako ga je taj vec ucjenjivao, pa da je to vidio kao jedini izlaz iz svoje situacije. To opet ne umanjuje zakonski njihovu odgovornost, ali bih ljudski mogao shvatiti postupak ako je ta akcija na njegovu molbu, ali cisto sumnjam.
Najveci problem je to sto oni sami djeluju na svoju ruku prema nekim svojim licnim moralnim normama i onda kad oni procijene da treba.
Ako jeste bilo ucjenjivanje a niko nije trazio od njih akciju, mogu napraviti samo jos vecu stetu, osim sto raksrinkaju ucjenjivaca mozda se otkrije i sta je taj tacno ucjenjivao tog momka i onda mu naprave jos veci problem, moze se desiti da se neko ubije kad se takve stvari procuju. Izmedju ostalog zbog toga takve akcije trebaju raditi oni koji su strucni i znaju sta rade.