ovo_malo_duse wrote: ↑06/10/2023 17:24
archi_a wrote: ↑06/10/2023 16:26
Da, u kompletu je oprema za sve vremenske uslove.
Archi, prvo hvala sto ti se da postavljat oveslike i obavjesti. Mi stari PTSP_ ovci gledamo , bar ja svaki put i svaki put kontam er da nam je ovo bilo, ondje a ovo ovdje sve bi drugacije bilo alstas SBBKBB.
Nego da te pitam .Sa obzirom na razvoj u Ukrajini. Imal kakav plan da se ustroji neki ceta sa dronovima, operaterii itd. Mali , veliki, folovi golovi?
Eh, da nam je bilo.

Al ima evo sad hvala Bogu. Ima i biće i bolje. Oružane snage BiH su zacementirani kao važna institucija države, imaju i kontinuitet državne institucije koju ne mogu ugasiti oni koji bi možda pokušali, bili oni u njoj ili izašli, napustili je. Niko ih otjerati neće, ali će se pravila morati poštovati, bez obzira na lične želje i snove. A to je najveći dobitak. Zna se adresa.
Plan za izviđačke dronove postoji odavno, znam da su to i želje određenih važnih imena unutar sistema. Prevashodno manjih, nadzornih za izviđačke jedinice, znam da je napravljenja shema i za uvezivanje dronova za korekciju artiljerijske vatre. I kada, ako Bog da, dođe do toga to će biti prva nabavka. Jaka imena guraju i Bayraktara, razgovori sa nekim zvaničnicima su bili i prošli. Poslan je i išaret iz Turske, ako ne može na jedan način, može se računati na jedan drugi način i tako.
A da postoje kočnice, postoje. Ne treba pričati ono što se već zna, svako dobronamjeran sve zna i sve vidi, ali evo i najfriškiji primjer iz entiteta FBiH, gdje 4 kantonalna ministra policije dižu bunu protiv jebenih policijskih uniformi i obilježja na njima. Zatupljeno je to. Glupavo i zatupljeno. E ako to vidimo na nivoima kantona, onda možete zamisliti kakve se kočnice i blokade multipliciraju prema državnom nivou.
Buni se ministar iz kantona 10 što MUP TK, MUP KS i FUP (za koji tvrdi da ne postoji

) nabavljaju policijska oklopna vozila. Strahuje da ne planiraju napad.

Papčić iz vukojebine se najeo hljeba, neće ni da na rukavu piše čak ni entitet u kojem izigrava službenika, hoće da je glavni šerif u selu, ugrozba, ovo ono. Svašta.