Naumpade mi kako je u mrtvoj njemackoj kasabi pravo bezveze nedjeljom poslijepodne otici u britanski pub kad se svi okupe da gledaje njihove "cudne" sportove...atmosfera ludnica, pozitivni totalno svi, a tebi nedpstaje nedjeljno setanje trznim centromkonoplja wrote: ↑23/08/2023 20:03Gdje? Ne pika se ako je Berlin?izvrsni direktor wrote: ↑23/08/2023 20:00
Nedavno u 8 ujutro u nedjelju sa zenom na after party. Coctail majstor pravio jutarnje koktele, spanish deep chill od strane DJ-a sve do 12h...merak..tacno mi eto nedostajalo u tom momentu hodati u scc od radnje do radnje.
![]()
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#9601 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- Bloo
- Globalna šefica
#9602 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Šuti bolan, pusti ih da maštaju...
- ZoomZoomKiwi
#9603 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tom Tailor negdje u ZG, prošle godine. Ne nosim je često da mi što duže traje

-
moimoi
#9604 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ima i kosulja ovakvih.. havajske prave 
-
moimoi
#9605 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Shvatili smo.. u Alemanji je ludnica pravaizvrsni direktor wrote: ↑23/08/2023 21:46Naumpade mi kako je u mrtvoj njemackoj kasabi pravo bezveze nedjeljom poslijepodne otici u britanski pub kad se svi okupe da gledaje njihove "cudne" sportove...atmosfera ludnica, pozitivni totalno svi, a tebi nedpstaje nedjeljno setanje trznim centrom
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9606 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- ZoomZoomKiwi
#9607 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
O da, imam ih nekolicinu, sličnih, ali i šarenijih
Monsterae i Arecaceae su mi glavne, kako na odjeći tako i u kući
E ne može
- Didier
#9608 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma to su mitovi da se u Južnoj Evropi ne radi. Radi se, nisu tako efikasni kao recimo Holanđani, ali daleko od toga da se ne radi. Velika je laž da su to lijenštine, pogotovo su to Švabe napravile Grcima kada su im svojevremeno uspjeli uvaliti nepovoljne kredite, a onda dovesti do bankrota. Kada su Grci njima opraštali kredite nakon Drugog rata, tad su dobri bili, a kasnije hajde da ih povalimo, a ustvari je istina da su Švabe i njima radile isto što danas rade nama, beskrupulozno su im krali radnu snagu, bez ikakvih posljedica. A onda ih proglašavali lijenštinama.Osmi Socrates wrote: ↑23/08/2023 19:11Nije to nikakav dokaz bilo čega.nego konstantno življenje na tuđi račun. U nekim slučajevima na račun svoje buduće djece. Nisam ja izmislio izraz PIIGS ekonomija unutar EU.
Funkcionira dok jednom sve ne pukne.
-
Osmi Socrates
#9609 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nisam ni rekao da su ljudi lijenštine.
Implicirao sam da im je sistem, u svakom smislu, hajmo reći, neozbiljan. Mogu ja i teže riječi koristiti, ali neću.
To nema veze sa vrijednošću ljudi. Siguran sam da su i u bivšoj Jugoslaviji mnogi ljudi bili vrijedni radnici, međutim, sistem je bio ubibože.
Grci imaju prednost da su i dalje geopolitički potrebni i Evropi i Americi, pa im se gleda kroz prste. O Nijemcima, Drugom Svjetskom Ratu, itd. neću.
Implicirao sam da im je sistem, u svakom smislu, hajmo reći, neozbiljan. Mogu ja i teže riječi koristiti, ali neću.
To nema veze sa vrijednošću ljudi. Siguran sam da su i u bivšoj Jugoslaviji mnogi ljudi bili vrijedni radnici, međutim, sistem je bio ubibože.
Grci imaju prednost da su i dalje geopolitički potrebni i Evropi i Americi, pa im se gleda kroz prste. O Nijemcima, Drugom Svjetskom Ratu, itd. neću.
- Didier
#9610 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma to je tipična kapitalistička mantra, nema to veze s istinom, ali hajde to je druga tema, nećemo sad začatavati.
-
Osmi Socrates
#9611 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kakva sad kapitalistička mantra?
Opet neke zavjere u pitanju? Njemački kapitalizam je, zapravo, dosta blag.
Imao bih i ja (još) pitanja, ali neću. Kako to Nijemci kradu radnu snagu iz BiH? Kako su Grcima krali radnu snagu? Tako što su im nudili bolje plaćene poslove?
Imao bih i ja (još) pitanja, ali neću. Kako to Nijemci kradu radnu snagu iz BiH? Kako su Grcima krali radnu snagu? Tako što su im nudili bolje plaćene poslove?
- Didier
#9612 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne da mi se fakat...Osmi Socrates wrote: ↑23/08/2023 23:22 Kakva sad kapitalistička mantra?Opet neke zavjere u pitanju? Njemački kapitalizam je, zapravo, dosta blag.
Okej, slobodno tržište je majka, zakon jačega, Superhik objasnio. Jebo slabije, tlači ih dok možeš.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9613 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ima tu i do mentaliteta nesto. Voli nas covjek bit podanik.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9614 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
normala, ćta je sljedeće? Tec9?
-
Osmi Socrates
#9615 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa dobro, zbog raznih okolnosti, ne vidim da je regionu i suđeno išta drugačije nego da bude podanik. Čak i kad su imali šansu da ne budu podanici, oni je nisu iskoristili.
Tito je bio podanik Zapadu, jer je Jugoslavija od američkih dugova živjela i svi se pretvarali da to nije istina. Garantirali su mu i sigurnost od sovjetske gamadi. Podanik si onoga od čijih para živiš i ko ti garantira sigurnost.
Kad je Tito imao priliku da Jugoslaviju približi Evropi, liberalizira ekonomiju, pa da možda od toga napravi nešto što je normalan ekonomski sistem, on je to propustio. On je umjesto toga odabrao da se udružuje sa nehljeb zemljama u neke jebene Pokrete Nesvrstanih.
Elem, dođe kraj sovjetskoj gamadi, i tada je region morao sam. Vidjeli smo na šta je to ličilo.
Tito je bio podanik Zapadu, jer je Jugoslavija od američkih dugova živjela i svi se pretvarali da to nije istina. Garantirali su mu i sigurnost od sovjetske gamadi. Podanik si onoga od čijih para živiš i ko ti garantira sigurnost.
Kad je Tito imao priliku da Jugoslaviju približi Evropi, liberalizira ekonomiju, pa da možda od toga napravi nešto što je normalan ekonomski sistem, on je to propustio. On je umjesto toga odabrao da se udružuje sa nehljeb zemljama u neke jebene Pokrete Nesvrstanih.
Elem, dođe kraj sovjetskoj gamadi, i tada je region morao sam. Vidjeli smo na šta je to ličilo.
Last edited by Osmi Socrates on 23/08/2023 23:41, edited 3 times in total.
- ZoomZoomKiwi
#9616 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
Piaty
#9617 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
pa jel ti cijelo vrijeme pokusavas da neka osobna subjektivna vidjenja (mrzis njemacku iz nekog razloga, navijas protiv njih itd) projiciras na objektivno stanje u pogledu ekonomije kao da bi dokazao da njemacka zapravo i nije bog zna sta u odnosu na recimo italiju?Didier wrote: ↑23/08/2023 22:49Ma to su mitovi da se u Južnoj Evropi ne radi. Radi se, nisu tako efikasni kao recimo Holanđani, ali daleko od toga da se ne radi. Velika je laž da su to lijenštine, pogotovo su to Švabe napravile Grcima kada su im svojevremeno uspjeli uvaliti nepovoljne kredite, a onda dovesti do bankrota. Kada su Grci njima opraštali kredite nakon Drugog rata, tad su dobri bili, a kasnije hajde da ih povalimo, a ustvari je istina da su Švabe i njima radile isto što danas rade nama, beskrupulozno su im krali radnu snagu, bez ikakvih posljedica. A onda ih proglašavali lijenštinama.Osmi Socrates wrote: ↑23/08/2023 19:11
Nije to nikakav dokaz bilo čega.nego konstantno življenje na tuđi račun. U nekim slučajevima na račun svoje buduće djece. Nisam ja izmislio izraz PIIGS ekonomija unutar EU.
Funkcionira dok jednom sve ne pukne.
ili nije tako?
da nije bilo nijemaca i luthera vrlo je moguce da bi tebe sad poslodavac mogao kandzijati na poslu
-
Bodkin
-
Bodkin
#9619 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kakav trzni centar? Jebote branite neke stvari kao da su vase licno i da ste smrtno uvrijedjeni sto eto neko misli da je njemacki manji grad nedjeljom mrtavizvrsni direktor wrote: ↑23/08/2023 21:46Naumpade mi kako je u mrtvoj njemackoj kasabi pravo bezveze nedjeljom poslijepodne otici u britanski pub kad se svi okupe da gledaje njihove "cudne" sportove...atmosfera ludnica, pozitivni totalno svi, a tebi nedpstaje nedjeljno setanje trznim centrom
- Ozimician
#9620 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ideologija brate, ne smiješ reći "car je go".Bodkin wrote: ↑24/08/2023 00:46Kakav trzni centar? Jebote branite neke stvari kao da su vase licno i da ste smrtno uvrijedjeni sto eto neko misli da je njemacki manji grad nedjeljom mrtavizvrsni direktor wrote: ↑23/08/2023 21:46
Naumpade mi kako je u mrtvoj njemackoj kasabi pravo bezveze nedjeljom poslijepodne otici u britanski pub kad se svi okupe da gledaje njihove "cudne" sportove...atmosfera ludnica, pozitivni totalno svi, a tebi nedpstaje nedjeljno setanje trznim centrom![]()
- Iako more tekstova, reportaza, postova na društevnim mrežama ljudi iz cijelog svijeta koji smatraju da su gradovi u DE i AT disproporcijalno svojoj veličini - mrtvi gradovi. Čim ti moraš tražiti alternativne outdoor aktivnosti izvan grada - znači da je grad mrtav i tačka.
- Ja također smatram da je tome uzrok prekratka radna vremena normalnim danima i zatvaranje trgovina nedjeljom (ma šta neko mislio o tome, to je ideološki potez)
- Jedina nedjelja kad ovaj moj grad nije bio mrtav je bila kad je bio "Shopping Sunday" - otvorene trgovine od 12-17h u nedjelju. Kao da sam došao u drugi svijet i onda se pitam, šta smeta da svaka nedjelja bude takva.
I to što kažeš, uvrijede se kao da njih lično vrijeđaš, a to je generalan stav ljudi iz svih krajeva svijeta koji su to iskusili.
Otvoriš bilo koju društvenu mrežu i svi se sprdaju s tim, čak i Njemci, ali eto - može se otići na jezero.
- skafiskafsnjak
#9621 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma sta manji grad. Minhen je mrtav nedjeljomBodkin wrote: ↑24/08/2023 00:46Kakav trzni centar? Jebote branite neke stvari kao da su vase licno i da ste smrtno uvrijedjeni sto eto neko misli da je njemacki manji grad nedjeljom mrtavizvrsni direktor wrote: ↑23/08/2023 21:46
Naumpade mi kako je u mrtvoj njemackoj kasabi pravo bezveze nedjeljom poslijepodne otici u britanski pub kad se svi okupe da gledaje njihove "cudne" sportove...atmosfera ludnica, pozitivni totalno svi, a tebi nedpstaje nedjeljno setanje trznim centrom![]()
-
Seyfo
#9622 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da hoće i u Bosni jednog dana zabraniti rad nedjeljom a da to bude jedini i najveći problem. Eeeee...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9623 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nigdje na svijetu to nije jedini i najveci problem.
-
Alles-Tamam
#9624 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sonntag ist Ruhetag!
- ZoomZoomKiwi
#9625 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Freitag ist Džuma-Tag.