Thorgerson wrote: ↑02/08/2023 02:25 Trebalo bi se prestati sa praksom sadake.
Da ti opstina, grad rjesava fasadu, krov i sl - besplatno. Pa to nigdje nema.
Ok, bio rat. Nakon rata uradjeno sta je uradjeno. Idemo dalje.
Koliko god je lijepo sto rade fasade u Titovoj, s druge strane to su privatni stanovi?!
Dakle, mojim novcem, vasim novcem je sada vrijednoar necije PRIVATNE svojine uvecana za 10-15%.
To nema nikakvog smisla.
Ono vani sto sam vidio je zakon. Kad se radi fasada, zamjena instalacija, remont. Samo dobijes racun. 10.000 eur. Hvala i dovidenja. Takodjer, to je cesto i stavka kod prodaje stanova. Tipa, remont ce se raditi za 2 god, kostat ce 15.000 eur, ali eto cijena stana je niza. Itd. Sve se zna kako i sta i kad. I to gradovi koji su 10x veci od Sarajeva. Kod nas stoka nece da placa 20 KM. A i dosta ovih sto plate tih 20 KM ocekuju cuda.
100% se slazem. Meni "drzava" za fasadu na kuci nikad nece dati pare, ali ce tajkunu koji ima zgradu u titovoj od nasih para srediti fasadu. Milsim da nikad necu dozivjeti ovo sto govoris. Dok sam zivio u Novom Sarajevu i bio jedno vrijeme predstavnik stanara (posto niko drugi nije htio, zgrada bila zapustena, upravitelj izvlacio i ono malo para sa zajednickog racuna sa vampirskim stavkama tipa zamjena sijalice 20KM, cistacica 3 puta sedmicno) hajd reko da pokusam nesto...trazio od opstine pomoc za sanaciju dijela krova i fasade koja se obrusavala iznad ulaza, hladno me odbili, ko biva mogli bi oni nesto dotirat ali kad mi skupimo pare, a i zto sto bi dotirali ni sami nisu sigurni koliko bi mogli dati, hladno ljudi na papiru napisali do 30%. Ono moze biti 1% a moze i 29%