SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

neraaaa

#95351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by neraaaa »

PM72 wrote: 03/08/2025 17:40 Duga devetka i u glavušu.
Upravo tako. Nevezano za rasu, makar i pudlica bila, ako je bez lanca i brnjice, ohladiti na licu mjesta i riješen problem. Svaka dzukela bez brnjice se treba tretirati kao napad na tebe.

Zato se i vade dozvole za posjedovanje i nošenje oružja, upravo za takve situacije.

Čuj pustiti dzukelu na djecu. U Americi bi i vlasnika ohladili bez posljedica, a ne dzukelu.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#95352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

djes ti nera bio u ratu da hladis kad je trebalo?? ko da sam negdje cuo za tebe :zzzz:
kabal1337

#95353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

neraaaa wrote: 03/08/2025 18:36
Upravo tako. Nevezano za rasu, makar i pudlica bila, ako je bez lanca i brnjice, ohladiti na licu mjesta i riješen problem. Svaka dzukela bez brnjice se treba tretirati kao napad na tebe.

Zato se i vade dozvole za posjedovanje i nošenje oružja, upravo za takve situacije.

Čuj pustiti dzukelu na djecu. U Americi bi i vlasnika ohladili bez posljedica, a ne dzukelu.
Pa nije lik pustio na djecu
neraaaa

#95354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by neraaaa »

bitanga_sa_otesa wrote: 03/08/2025 18:48 djes ti nera bio u ratu da hladis kad je trebalo?? ko da sam negdje cuo za tebe :zzzz:
Kakve veze ima rat sa kretenima koji puštaju džukele na djecu? Kad je država ukinula šinteraje, ima alternativa, naravno sve legalno i po zakonu. Lutalice sa markicom su ok, ali džukele kao pitbul, to treba riješiti za sva vremena.

Naravno za policiju uvijek ima opravdanje. Lik pustio džukelu na djecu, policija nenadležna jer tobože imaju nadležne inspekcije i službe koje se sa tim bave. Isto tako jučer kad sam pisao za okupirane javne površine, isti odgovor. A sve te službe i inspekcije, naravno ne rade vikendom, a i kad rade, dok se pojave, vlasnik i džukela su odavno kući.

Zato nam i jeste ovakva situacija, kao na divljem zapadu. Svako radi šta mu je volja, baca bombe kako mu se ćefne, a policija, ako nisu u kladionici, kažnjavaju za parkiranje.
noviclan

#95355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

mk ultra wrote: 03/08/2025 13:39 Jutros na stojcevcu, vodi gospoda 2 pit bula

Jedan se otme ode među djecu, ja ga gledam kako se otima i ide...

Nijedan brnjice nema, neće, Beba

Bilo je 6-7 djece od 3 razlicite porodice, nevezane, djeca su se skupa igrala, da bi Beba uletila među njih.

Policija je dosla pola sata poslije, jesu li ih nasli ne znam.
Djeca su se prepala, a dvoje se bas prepalo, treslo se i ne moze da progovori.. radi se od djeci od 3 do 7 godina

Jel trebam naoruzan dolaziti na stojcevac sa djecom?

I evo pitanje jel nekome potreban takav pas? Od 100 rasa, bas takav ti treba? Koji je u dosta drzava i zabranjen za posjedovanje, jer je beba...
Da dijete ne daj Boze zanijemi definitivno treba urediti oblast pascadi, vodi svoga kera uz nogu nema on sta hodati bez povodca a ako nije na isto brnjicu mora obavezno imati i kaze ma nece ti nista idi u pm i ti i to tvoje nece ti nista
neraaaa

#95356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by neraaaa »

kabal1337 wrote: 03/08/2025 18:52

Pa nije lik pustio na djecu
Kako nije? Ako ga vodiš bez brnjice i bez vezice znači da imaš namjeru nekoga rastrgati. Pogotovo na javnim površinama, kao što je Stojčevac, gdje znaš da ima MALE djece, beba, starijih osoba.

Čisti pokušaj ubistva, jer tako se ponašati je predumišljaj.
neraaaa

#95357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by neraaaa »

noviclan wrote: 03/08/2025 18:57
mk ultra wrote: 03/08/2025 13:39 Jutros na stojcevcu, vodi gospoda 2 pit bula

Jedan se otme ode među djecu, ja ga gledam kako se otima i ide...

Nijedan brnjice nema, neće, Beba

Bilo je 6-7 djece od 3 razlicite porodice, nevezane, djeca su se skupa igrala, da bi Beba uletila među njih.

Policija je dosla pola sata poslije, jesu li ih nasli ne znam.
Djeca su se prepala, a dvoje se bas prepalo, treslo se i ne moze da progovori.. radi se od djeci od 3 do 7 godina

Jel trebam naoruzan dolaziti na stojcevac sa djecom?

I evo pitanje jel nekome potreban takav pas? Od 100 rasa, bas takav ti treba? Koji je u dosta drzava i zabranjen za posjedovanje, jer je beba...
Da dijete ne daj Boze zanijemi definitivno treba urediti oblast pascadi, vodi svoga kera uz nogu nema on sta hodati bez povodca a ako nije na isto brnjicu mora obavezno imati i kaze ma nece ti nista idi u pm i ti i to tvoje nece ti nista
Tacno tako 👍
bitanga_sa_otesa

#95358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

neraaaa wrote: 03/08/2025 18:57

Kakve veze ima rat sa kretenima koji puštaju džukele na djecu? Kad je država ukinula šinteraje, ima alternativa, naravno sve legalno i po zakonu. Lutalice sa markicom su ok, ali džukele kao pitbul, to treba riješiti za sva vremena.

Naravno za policiju uvijek ima opravdanje. Lik pustio džukelu na djecu, policija nenadležna jer tobože imaju nadležne inspekcije i službe koje se sa tim bave. Isto tako jučer kad sam pisao za okupirane javne površine, isti odgovor. A sve te službe i inspekcije, naravno ne rade vikendom, a i kad rade, dok se pojave, vlasnik i džukela su odavno kući.

Zato nam i jeste ovakva situacija, kao na divljem zapadu. Svako radi šta mu je volja, baca bombe kako mu se ćefne, a policija, ako nisu u kladionici, kažnjavaju za parkiranje.
ima veze,jer uvijek je to preuvelicavanje od strane nekih strasljivaca jer i djecu odgajate da se boje zivotinja i da ih sutaju,gadjaju kamenjem,pa kad isprovocirate zivotinju normalno je da se ona brani.ja dosad nikad nisam vidio da neko namjerno pusta cuke na djecu,ali sam vidio stotine debila i njihove djece kako mrskaju,sutaju i maltretiraju zivotinje.
bitanga_sa_otesa

#95359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

neraaaa wrote: 03/08/2025 18:59

Kako nije? Ako ga vodiš bez brnjice i bez vezice znači da imaš namjeru nekoga rastrgati. Pogotovo na javnim površinama, kao što je Stojčevac, gdje znaš da ima MALE djece, beba, starijih osoba.

Čisti pokušaj ubistva, jer tako se ponašati je predumišljaj.
evo ga ,o ovome pisem :lol: :lol: :lol:
vjeshalica

#95360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ken_M wrote: 03/08/2025 18:31
vjeshalica wrote: 03/08/2025 18:28 Ne Dzon Vik ce prici i ucmekati juckelu koja vec grize bjesomucno plijen
Niko nije nikoga grizao. Uhvatiš psa za ogrlicu ako slobodno hoda i držiš ga dok vlasnik ne dođe (jes', to sam više puta uradio).
A ne pucati po livadi u nadi da ne pogodiš nekog ni krivog ni dužnog.
Fakat smo nacija kojoj treba oružni list usloviti terapijom lexiliuma.
Ako slobodno hoda,kako "vjesto" izbjegavas realne situacije
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#95361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

bitanga_sa_otesa wrote: 03/08/2025 19:04
neraaaa wrote: 03/08/2025 18:57

ima veze,jer uvijek je to preuvelicavanje od strane nekih strasljivaca jer i djecu odgajate da se boje zivotinja i da ih sutaju,gadjaju kamenjem,pa kad isprovocirate zivotinju normalno je da se ona brani.ja dosad nikad nisam vidio da neko namjerno pusta cuke na djecu,ali sam vidio stotine debila i njihove djece kako mrskaju,sutaju i maltretiraju zivotinje.
Pas se istrgnuo sa povodca i krenuo na djecu, jer je ovaj vodio dvojcu.

Istrgnuo se tipa 100m udaljen od djece

Nije bio izazvan, nije ga niko gađao, galamio, bjezao
Nije mi prvi put da isto dozivim i mogu razgraniciti kada je pas bio prijateljski kada nije
Ovaj NIJE.
Dead Man Walking

#95362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

Joj sto ne mogu ovih gluposti “ucite djecu da se boje” i slicno, samo da se opravda bahacenje i nepostivanje drugih oko sebe. Moja curica se i macke boji, a ne psa nekog poludivljeg, garant zato sto je ja ucim da su macke opasne. :-)
bitanga_sa_otesa

#95363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

pa nauci dijete dok je malo ,da ne bude kasnije ''pametna'' u zivotu kao i ti i slicni :D
Sid the sloth

#95364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sid the sloth »

Sta, da ucis dijete da stoji mirno dok doberman trci prema njemu? :?
Haris.ba

#95365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Naslovnica wrote: 03/08/2025 18:17 Svako ko potegne pištolj da puca sa namjerom da ubije treba da bude spreman i da pogine.
Samo ka'em.
☝🏻
Pa ko imalo ista zna o oruzju zna da je to realnost.

Nazalost, sistem je veoma kljakav. Tako da ostaje rulet zivota.

Razumijem da vlasnici pasa nemaju bas ni mjesta za istrcati i prosetati te zivotinje. Ali, ne razumijem zelju voditi ih gdje znas da ima male djece.
zigson

#95366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

:lol: :lol:
bitanga_sa_otesa

#95367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Sid the sloth wrote: 03/08/2025 19:42 Sta, da ucis dijete da stoji mirno dok doberman trci prema njemu? :?
ne isplati se s vama natezati jer ste vi svi u pravu.samo ce te me dovesti na vas nivo ''pameti''
ja znam dok sam imao cuku od 70 kg i setao ga po vilsu niko od vas nadobudnika nije smio prici da mi kaze u facu nesto sto ovdje prosipate po forumu i supljirate.tako da poyy vam svima

Image
Sid the sloth

#95368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sid the sloth »

bitanga_sa_otesa wrote: 03/08/2025 19:54
Sid the sloth wrote: 03/08/2025 19:42 Sta, da ucis dijete da stoji mirno dok doberman trci prema njemu? :?
ne isplati se s vama natezati jer ste vi svi u pravu.samo ce te me dovesti na vas nivo ''pameti''
ja znam dok sam imao cuku od 70 kg i setao ga po vilsu niko od vas nadobudnika nije smio prici da mi kaze u facu nesto sto ovdje prosipate po forumu i supljirate.tako da poyy vam svima

Image
Ne moras biti najpametniji bas na svakoj temi, al dobro forum nekad dobro dodje za lijecenje nekih drugih problema.
Ja upravo o tome pricam, ne mogu ja budali prici i reci mu nesto u facu bas zato sto neko ko nije u stanju da sam skonta da krvolocni pas treba imati brnjicu taj nije uracunjljiv. S takvim se sistem treba obracunati jer ja ne zelim zato sto znam da neuracunljiva osoba moze svakakvu glupost napraviti a ja sebi taj luksuz zbog djeteta ne smijem priustiti.
Last edited by Sid the sloth on 03/08/2025 20:20, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#95369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

Ne samo da si prepametan za nas nego si i preopasan. Brrrr
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#95370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Sid the sloth wrote: 03/08/2025 20:19
bitanga_sa_otesa wrote: 03/08/2025 19:54

Image
Ne moras biti najpametniji bas na svakoj temi, al dobro forum nekad dobro dodje za lijecenje nekih drugih problema.
Ja upravo o tome pricam, ne mogu ja budali prici i reci mu nesto u facu bas zato sto neko ko nije u stanju da sam skonta da krvolocni pas treba imati brnjicu taj nije uracunjljiv. S takvim se sistem treba obracunati jer ja ne zelim zato sto znam da neuracunljiva osoba moze svakakvu glupost napraviti a ja sebi taj luksuz zbog djeteta ne smijem priustiti.
:thumbup:
vjeshalica

#95371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Haris.ba wrote: 03/08/2025 19:48
Naslovnica wrote: 03/08/2025 18:17 Svako ko potegne pištolj da puca sa namjerom da ubije treba da bude spreman i da pogine.
Samo ka'em.
☝🏻
Pa ko imalo ista zna o oruzju zna da je to realnost.

Nazalost, sistem je veoma kljakav. Tako da ostaje rulet zivota.

Razumijem da vlasnici pasa nemaju bas ni mjesta za istrcati i prosetati te zivotinje. Ali, ne razumijem zelju voditi ih gdje znas da ima male djece.
Moze li cukilica hodati i trcati samo sa brnjicom ili ne moze?
bitanga_sa_otesa

#95372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

gdje si procitao da sam ja najpametniji?? i to na svakoj temi??
ja sam najgluplji ,niko i nista ,my name is nobody.nisam ja bitan ,ti i takvi ste bitni.
ne mozes prici,jer znas da bi fasovo,ali zato mozes srat po forumu skriven iza nicka u fotelji.
jeste ,pas je bio krvolocan ,pojeo je 4 djevojcice,7 djecaka,rastrgao 2 maltezera,4 francuska buldoga i 2 penzionera i zato je morao biti uspavan.
p.s ukucani su ti budale ,kao i ti :D
bitanga_sa_otesa

#95373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Dead Man Walking wrote: 03/08/2025 20:19 Ne samo da si prepametan za nas nego si i preopasan. Brrrr
tvog nicka me posebno strah :run:
ja sam mali i njezan,osjecajan,zakljucao sam se dvaput evo tipkam ispod kuhinjskog stola.
Sid the sloth

#95374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sid the sloth »

bitanga_sa_otesa wrote: 03/08/2025 20:29

gdje si procitao da sam ja najpametniji?? i to na svakoj temi??
ja sam najgluplji ,niko i nista ,my name is nobody.nisam ja bitan ,ti i takvi ste bitni.
ne mozes prici,jer znas da bi fasovo,ali zato mozes srat po forumu skriven iza nicka u fotelji.
jeste ,pas je bio krvolocan ,pojeo je 4 djevojcice,7 djecaka,rastrgao 2 maltezera,4 francuska buldoga i 2 penzionera i zato je morao biti uspavan.
p.s ukucani su ti budale ,kao i ti :D
To je to, kako i rekoh ;)
Ne prilazim takvima ako nemate brnjicu.
Qler

#95375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Ma da mi je znati šta je to krvoločna pasmina, jer na mene su više puta lajali i pokušavali me ujesti pudlice, i ostali mali psi nego pitovi, rotovi, dobermani i slično...
Post Reply