Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neka neko pokusa cackalice prodavati na cesti, doci ce mu ako nista policija da ga makne. A, ako ga krene posao - prvo raketari, pa drugi raketari - inspekcije, policije i ostali klinci.
Sistem je uvezan i odlicno radi. Neko misli da policija ko ne moze ili ne vidi da neko prodaje bijelo negdje?
Podrzavam pisanje medija na ovu temu i o ovom problemu, ali trebaju da usput psiu o jos vecem poroblemu kako je policija nemocna ispred kabadahija da su isti iznad zakona.
Policija je dotakla dno onog momenta kada je Šmrk izvukao lika iz policijskog auta i premlatio ga pred njima.
Počelo je mnogo ranije.
Počelo je kada su kriminalac Klajn i raspali Ćelo 1, Ćelo 2 i Nisko raspustili specijalce iz Zujevine.
Haris.ba wrote: ↑03/08/2025 06:40
Neka neko pokusa cackalice prodavati na cesti, doci ce mu ako nista policija da ga makne. A, ako ga krene posao - prvo raketari, pa drugi raketari - inspekcije, policije i ostali klinci.
Sistem je uvezan i odlicno radi. Neko misli da policija ko ne moze ili ne vidi da neko prodaje bijelo negdje?
Itekako uvezan, tacno znaju koga smiju a koga ne.
Kod mene su uvijek oko zgrade, vozikaju se a diler neometano radi 24/7 i niko ni da ga pogleda.
Kako si samo mudar. Kad bude vijest da su nekog lika uhapsili za kilu ili pola, ili par grama ti i takvi ko ti popljujes to, jer to nije kolicina kao sto se plijeni po brodovima npr. Ocekujes valjda da svaki diler u Sarajevu ima u steku 100kg ili vise koje rastura. Masta moze svasta.
Kako si samo mudar. Kad bude vijest da su nekog lika uhapsili za kilu ili pola, ili par grama ti i takvi ko ti popljujes to, jer to nije kolicina kao sto se plijeni po brodovima npr. Ocekujes valjda da svaki diler u Sarajevu ima u steku 100kg ili vise koje rastura. Masta moze svasta.
Opet te nesto prenosi. Gdje ja pljujem sto policija hapsi?
Ja ti crtam da prodaja 100 kila brasna na crno upadne u oci, a kamoli da se valja ko sto se valja da neko uz policije ne zazmiri kad treba.
Jedan se otme ode među djecu, ja ga gledam kako se otima i ide...
Nijedan brnjice nema, neće, Beba
Bilo je 6-7 djece od 3 razlicite porodice, nevezane, djeca su se skupa igrala, da bi Beba uletila među njih.
Policija je dosla pola sata poslije, jesu li ih nasli ne znam.
Djeca su se prepala, a dvoje se bas prepalo, treslo se i ne moze da progovori.. radi se od djeci od 3 do 7 godina
Jel trebam naoruzan dolaziti na stojcevac sa djecom?
I evo pitanje jel nekome potreban takav pas? Od 100 rasa, bas takav ti treba? Koji je u dosta drzava i zabranjen za posjedovanje, jer je beba...
mk ultra wrote: ↑03/08/2025 13:39
Jutros na stojcevcu, vodi gospoda 2 pit bula
Bilo je 6-7 djece od 3 razlicite porodice, nevezane, djeca su se skupa igrala, da bi Beba uletila među njih.
Djeca su se prepala, a dvoje se bas prepalo, treslo se i ne moze da progovori.. radi se od djeci od 3 do 7 godina
I evo pitanje jel nekome potreban takav pas? Od 100 rasa, bas takav ti treba? Koji je u dosta drzava i zabranjen za posjedovanje, jer je beba...
Policija ih može pronaći i kroz veterinarski registar, a vi svi da budete svjedoci, pa da vlasnica bude prekršajno kažnjena.
Moja djeca se nikad nisu plašila pasa ni drugih životinja. Imamo psa u stanu godinama, ali svakako djecu smo učili da se ne plaše
mk ultra wrote: ↑03/08/2025 13:51
Ne plase se ni moji kad dođe cuko cuko, prijateljski raspolozen, niti bi to bio problem
Problem je kad se razjaren cuko ubica otme i pobjegne vlasniku i takav dođe među djecu
Tesko da djeca od 3-7 godina znaju razliku koji je cuko pitom a koji je razjareni ubica. Moje se ne boji nijednog psa koji prolazi pored njega ali se boji svakog koji krene trcati prema njemu bez obzira da li je maltezer ili doberman.
Ti koji vodaju opasne pse bez brnjice su jedne od rijetkih osoba za koje ne bih imao problem da potpisem javno kamenovanje bez problema. Ti ljudi su opasni i za komsiluk i za citavo drustvo s takvim primitivnim mozgom.
mk ultra wrote: ↑03/08/2025 13:51
Ne plase se ni moji kad dođe cuko cuko, prijateljski raspolozen, niti bi to bio problem
Problem je kad se razjaren cuko ubica otme i pobjegne vlasniku i takav dođe među djecu
Tesko da djeca od 3-7 godina znaju razliku koji je cuko pitom a koji je razjareni ubica. Moje se ne boji nijednog psa koji prolazi pored njega ali se boji svakog koji krene trcati prema njemu bez obzira da li je maltezer ili doberman.
Ti koji vodaju opasne pse bez brnjice su jedne od rijetkih osoba za koje ne bih imao problem da potpisem javno kamenovanje bez problema. Ti ljudi su opasni i za komsiluk i za citavo drustvo s takvim primitivnim mozgom.
Vjeruj mi znaju djeca dobro... osjete.
Prijateljskog i neprijateljskog psa.
Prije 2-3mjeseca slicno, basta dole od kordobe na ilidzi
Djeca se igraju, ulijeće doberman "beba" bez brnjice. Mozda sam to ovdje isto.pisao.
Nije ih prepao jer nije bio napadan kao obaj danas, ali nije prijatno niti treba tako. Ovaj nije bio ni na povodcu, neće, a vamo zivotinja od 60kg bez kontrole... halooo
Psi obicno razviju govor tijela koji ljudima jasno stavi do znanja da je prijateljski nastrojen. Mnoga djeca to lakse uoce od odraslih, jer djeca obucno jos nisu razvila predrasude.
Osim ako in se ranije desilo nesto traumaticno ili ih roditelji prepadaju.
Da. Spreman da pucas i na psa i vlasnika i da ides u zatvor, ili da ne vodis djecu vani. Nema trece opcije.
+1
ta djeca su dobila dozivotnu traumu od pasa a i boga pitaj cega jos
i non-killer psi su opasni po djecu jer djeca na nepoznato zivo bice (imalo veceg psa) imaju instinkt da bjeze a i gdje ne bi jer je prakticki im velik do glave a bjezanje okine predatorski mehanizam u psu koji mnogi zaboravljaju da je ipak zivotinja koliko god ga oni smatrali "clanom obitelji"
Last edited by nekome on 03/08/2025 18:16, edited 2 times in total.
Ma ja, potežeš vatreno oružje i između hrpe djece, roditelja i posjetitelja pogađaš pit bulla direktno između dva oka.
Džon Vik bi se divio takvoj vještini.
Sad ce se javiti pojedinci da obrnu pricu u smjeru razularene djece koju roditelji bahati i zaguljeni nisu naucili da se cukilice ne boje i da su za sva ta stanja, zapravo kriva djeca a ne bebice pitova.
Da trebas dolaziti naoruzan, bolje nego da odvodis djecu da mu lice siju hirurzi ili ih odvozi pokop u crnim najlonskim kesama pa da ga jos copaju na obdukciji.
Ken_M wrote: ↑03/08/2025 18:15
Ma ja, potežeš vatreno oružje i između hrpe djece, roditelja i posjetitelja pogađaš pit bulla direktno između dva oka.
Zato je lakse pustiti da te dzukeletina isfasira a da ti mirno posmatras, a zenturace nek vriste i placu.
Zato je lakse pustiti da te dzukeletina isfasira a da ti mirno posmatras, a zenturace nek vriste i placu.
Potezanjem oružja na javnom mjestu dok gađaš metu profila 50cm koja se kreće, dok si okružen sa djecom i drugim posjetiteljima, sve su šanse da napraviš više štete nego koristi.
Potezanjem oružja na javnom mjestu dok gađaš metu profila 50cm koja se kreće, dok si okružen sa djecom i drugim posjetiteljima, sve su šanse da napraviš više štete nego koristi.
Ne Dzon Vik ce prici i ucmekati juckelu koja vec grize bjesomucno plijen
vjeshalica wrote: ↑03/08/2025 18:28
Ne Dzon Vik ce prici i ucmekati juckelu koja vec grize bjesomucno plijen
Niko nije nikoga grizao. Uhvatiš psa za ogrlicu ako slobodno hoda i držiš ga dok vlasnik ne dođe (jes', to sam više puta uradio).
A ne pucati po livadi u nadi da ne pogodiš nekog ni krivog ni dužnog.
Fakat smo nacija kojoj treba oružni list usloviti terapijom lexiliuma.