Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
il dottore

#95201 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by il dottore »

GandalfSivi wrote:
il dottore wrote:
Max Bunker wrote:Husref ima svojih mana i to dobrih mana ali gori ste vi što sa njim raspravljate i trošite tastaturu.
Mozes li navesti te dobre mane
Volim ja Husrefa, ali za mene licno ima par mana. Forsira isti roster, kasno pravi izmjene, njega mogu kriviti recimo za Handzicev pad u formi, Sisicevo i Sabanovicevo sjedenje na klupi, relativno slabu realizaciju u kontrama i jedno vrijeme predvidljivu igru (sto se opet radikalno promijenilo u zadnjih par tekmi).

S druge strane je napravio milion dobrih stvari, za mene je trenutno po znanju najbolji trener u ligi, a da ne spominjemo koliko srca unosi u svoj rad. Sve mane mu halalim, za nas trenutno najbolje rjesenje...
Zasto mislis da si ti ili ja ili neko drugi s foruma dovoljno strucan da kazemo da su ovo sto si ti naveo mane.
Covjek ostvaruje rezultat, i mi sad kao tu navodimo mane i sl.
Koliko mi znamo sta se desava u svlacionici, kakvi su dogovori izmedju njega i igraca.
Evo kazes ne rotira, na stranu sto ima masu primjera i trenutno i kroz istoriju takvih trenera i klubova, ali evo npr. mi strucnjaci s tribina kritikujemo sto ovoga ne mijenja, sto ga drzi u igri...
Moze li se npr. zamisliti situacija da se trener dogovori s igracem da ga "istrpi" kad ga na ide kako bi ga sto prije vratio u formu, jer taj igrac ima kvalitet, skupo je placen i potreban je?

Ali hajde i nekako naprdjivanje po forumima, ali to je preraslo u epidemiju koja se siri pa onda dobijemo masu debila koja vicu izbij, nabij, otvori, mijenjaj... a u osnovi su teletabisi
Postavlja se pitanje zasto bi iko takve debile trpio, na kraju krajeva cemu to sve vodi
Dinostula

#95202 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

GandalfSivi wrote:
il dottore wrote:
Max Bunker wrote:Husref ima svojih mana i to dobrih mana ali gori ste vi što sa njim raspravljate i trošite tastaturu.
Volim ja Husrefa, ali za mene licno ima par mana. Forsira isti roster, kasno pravi izmjene, njega mogu kriviti recimo za Handzicev pad u formi, Sisicevo i Sabanovicevo sjedenje na klupi, relativno slabu realizaciju u kontrama i jedno vrijeme predvidljivu igru (sto se opet radikalno promijenilo u zadnjih par tekmi).

S druge strane je napravio milion dobrih stvari, za mene je trenutno po znanju najbolji trener u ligi, a da ne spominjemo koliko srca unosi u svoj rad. Sve mane mu halalim, za nas trenutno najbolje rjesenje...
Mene je ubilo u pojam njegovo zatvaranje protiv Sirokog i cuvanje rezultata kod 2:0.Brate ubio si Siroki razmontirao ga k'o lego kocke i odlucis da se branis i rizikujes da primis 1-2 gola.Jedan od boljih poteza je klupiranje da se tako izrazim Velkoskog koji je pao u formi, kao rezultat toga je duplo brza igra na terenu.Krste je meni drag igrac i hvala mu za sve ali ako nisi u formi radije sjedi na klupu pa igraj zadnjih pola sata.

Znaci situacija je ovakva:

1999 - Husref Musemic
2007 - Husref Musemic
2015 - Dzenan Uscuplic
2019 - Husref Musemic

Doduse imao je Husref do sada 6-7 sezona da osvoji ove tri titule. Kako god dobro je. Samo nisam siguran za ovu titulu 1999 da li je Husref bio pomocni trener a Nermin Hadžiahmetović trener ? :?
GandalfSivi

#95203 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Ljudi ba, fakat gotivim Husrefa i vazda sam bio na njegovoj strani, od ispadanja iz kupa protiv GOSK-a koji je tada bio u trecoj ligi, preko afere Popaj, dobivanja otkaza kada je bio u bolnici, do danas. I normalno da je veci strucnjak i bolje zna od nas na forumu, ali eto kucamo, naprdjujemo ovdje, pa rekoh sta ja licno (a nisam relevantan) mislim da se moze unaprijediti. A objektivni istok ce biti isti i da nas SAF vodi, tu nema pomoci...

Mali dodatak: Od Sopovica nisam nikada bio maliciozan ni prema jednom igracu Sarajeva, nisam ih ni kritikovao nesta, a svakako jebo Sopovica, njega su mlatili po svlacionici...
il dottore

#95204 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by il dottore »

Dinostula wrote:
GandalfSivi wrote:
il dottore wrote:

Mene je ubilo u pojam njegovo zatvaranje protiv Sirokog i cuvanje rezultata kod 2:0.Brate ubio si Siroki razmontirao ga k'o lego kocke i odlucis da se branis i rizikujes da primis 1-2 gola.Jedan od boljih poteza je klupiranje da se tako izrazim Velkoskog koji je pao u formi, kao rezultat toga je duplo brza igra na terenu.Krste je meni drag igrac i hvala mu za sve ali ako nisi u formi radije sjedi na klupu pa igraj zadnjih pola sata.

Znaci situacija je ovakva:

1999 - Husref Musemic
2007 - Husref Musemic
2015 - Dzenan Uscuplic
2019 - Husref Musemic

Doduse imao je Husref do sada 6-7 sezona da osvoji ove tri titule. Kako god dobro je. Samo nisam siguran za ovu titulu 1999 da li je Husref bio pomocni trener a Nermin Hadžiahmetović trener ? :?
Prvo da kazem da sebe smatram prosjecnim poznavaocem fudbala, ali ovo boldirano je klasican primjer fudbalskog neznanja.
Evo zasto, u fudbalu je najlakse braniti se i igrati na kontru a najteze je napadati i pokusavati graditi igru. Protiv Sirokog imas situaciju da si odigrao 60ak minuta u vrlo viskom ritmu, zabio 2 gola ali sto je najgore fulio si 2-3 100% sanse. I dodjes u situaciju da se Siroki poslije svega toga povukao i ceka da te uhvati na kontru. I sta da su nam pri vodstvu od 2-0 istrcali kontru i zabili. Vjerovatno bi gorilo "sta je Husref navalio, zabio je 2 komada, 2-3 100% sanse fulili vidis da nece treci, Siroki se brani... stani na loptu, smanji rizik pa ako do kraja nesto napravis ok"...

Opet kazem ok je naprdjivati po forumima ali urlikanje, psovanje treneru i igracima je previse uzelo maha
xoklix

#95205 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by xoklix »

Ma lupeta ovdje ko šta stigne.
Čuj što se povukao , jebote 60 minuta ko navijeni trčali i što se zatvorio.
Teško ijedan tim približnog kvaliteta sa protivnikom može dominirati 90 minuta.
R2D2_SA

#95206 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Ime li neko problema sa Moja TV web?

Hajmo momci, zavrsiti pricu oko prvenstva definitivno, a onda pozvati raju na proslavu titule nakon utakmice sa Zvijezdom. Nadam se da nije bila prevelika frka u Olovu, bespotrebno sasvim :roll:
Dinostula

#95207 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

xoklix wrote:Ma lupeta ovdje ko šta stigne.
Tim zatvaranjem smo mogli fasovati 2-3 gola u zadnjih 20-25 minuta nisam rekao da treba napadati 90 minuta ali se nije morao igrati ni bunker.
todd_smith

#95208 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Mozete pametovati do mile volje lik ako uzme duplu neka radi sta hoce halal olsun
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#95209 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Dinostula wrote:
xoklix wrote:Ma lupeta ovdje ko šta stigne.
Tim zatvaranjem smo mogli fasovati 2-3 gola u zadnjih 20-25 minuta nisam rekao da treba napadati 90 minuta ali se nije morao igrati ni bunker.
Jarane oni da mogu igrati 90 minuta u onom tempu igrali bi u Engleskoj. Ja ne mogu da vjerujem da ljudi misle da cijelu utakmicu mozes napadati. Ta ekipa ne postoji. Cak ni totalni fodbal ne podrazumjeva napadanje i presing 90 monuta iako to tako izgleda.
East_side

#95210 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Podrska S.S. i igracima do kraja :thumbup: itekako se osjeti umor i ja realno i ne ocekujem da mozemo u 3 uzastopne utakmice rutinski poderati svakog protivnika s kojim odigramo.

Iskren da budem, malo mi je juce (blago receno) zaparalo oci to sto smo drugo poluvrijeme igrali sa sva 4 stopera koje imamo u rosteru :shock: ako vec igras utakmicu sa pola snage (pa i manje, sto je razumljivo) pritom odmaras Ahmu, Hebiba i Halila, mogao si vala komotno odmoriti Lazica i Mujakica. Da stvar bude gora, ova dvojica su u drugom poluvremenu igrali na bekovskim pozicijama, jest jednako dodatno se umaraju trceci uz aut liniju, plus rizik od povrede. A odlicno znamo koliko su nam bitne naredne dvije utakmice i koliko su nam ova dvojica (posebno u revansu kupa) bitni za iste.

Bilo kako bilo, utakmica koju treba sto prije zaboraviti. Skupiti snage "iz petinih zila" i odigrati pametno i ozbiljno revans u srijedu, zatim i protiv Zvijezde u subotu aBd bez ikakvih kalkulacija i taktiziranja. Od prve minute ofanzivno, sutati iz svih mogucih pozicija po golu...

Ja sam optimista ali iskreno postoji i doza blagog straha, sto je normalno. I danas se osjetilo koliko nam fali Stanojevic. Problem sto za njega definitivno nemamo zamjenu nakon otpisivanja Adukora.

Jos jednom: puna podrska igracima, strucnom stabu i svim ostalim ograncima kluba do kraja i veliko hvala za sve sto su do sada ucinili. Bez obzira kako sve ovo zavrsilo na kraju a zavrsit ce dobro aBd insha'allah.
cyprus

#95211 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by cyprus »

Ne znam jel se o ovome pričalo dosad, al evo gledam ove koeficijente u Ligi prvaka, i vidim da Sarajevo nema ni teoretske šanse da bude nosilac :sad:

Al moglo bi biti protivnika po mjeri među nosiocima, tipa Škendija, Dudelange, Dundalk, Helsinki...

Doduše, bolje ne pravit ražanj dok je zec još u šumi :D :oops:
Dinostula

#95212 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

cyprus wrote:Ne znam jel se o ovome pričalo dosad, al evo gledam ove koeficijente u Ligi prvaka, i vidim da Sarajevo nema ni teoretske šanse da bude nosilac :sad:

Al moglo bi biti protivnika po mjeri među nosiocima, tipa Škendija, Dudelange, Dundalk, Helsinki...

Doduše, bolje ne pravit ražanj dok je zec još u šumi :D :oops:
Ma da mi osvojimo duplu pa cemo kontati poslije.Ispadanje protiv Zarije nas je ukopalo pa one jedne godine nismo nikako ni igrali.Iskreno ne ocekujem neke rezultate u doigravanjima LP ako se bas manguski ne pojacamo.Ode nam Mujakic neka nam je Bog na pomoci sa Dupovcem.
Škobo Habu

#95213 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Škobo Habu »

R2D2_SA wrote:
Hajmo momci, zavrsiti pricu oko prvenstva definitivno, a onda pozvati raju na proslavu titule nakon utakmice sa Zvijezdom. Nadam se da nije bila prevelika frka u Olovu, bespotrebno sasvim :roll:
Svako onaj od "pitara" ili "manijaka", koji je pao u ruke specijalcima jučer, pamtiće Olovo cijeloga života.

Glupost "manijaka" će ući u anale kompletne bh navijačke scene - povlaćeći se pred duplo brojnijim "pitarima" direktno su udarili na Policijsku stanicu.
Kasno su skontali da su uletili direktno muriji u ruke, neki su se pokašali kurčiti, ostali su se povukli preko mosta, čak su lokalni policajci potegli i pištolje, a onda uljeću tuzlanski specijalci, sa jedne strane, a za njima zenički.

I onda nastaje konkretno gaženje i jedni i drugih.

Za to vrijeme sarajevski specijalci na Bijambarama zasutavljaju sve živo i privode.
Dr. Kuca

#95214 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Husref je doveo cimirota, tako da ima fore da fuli sa 2 3 igraca.
Logovan

#95215 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Jedna od najbitnijih sedmica u historiji kluba. :mrgreen:

Srijeda, subota, dva trofeja.... HAJDE SARAJ'VO!
todd_smith

#95216 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

dole na kontre samo igrati kao 2. poluvrijeme u Listici zadnji put

protiv zvijezde moze vala i nepostojuci penal u 96. minuti boli me cuna, samo da se uzme
Tomahawk11
Globalni moderator

#95217 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Vodimo te u Evropu!

Ostvari svoj navijački san! Osvoji putovanje sa FK Sarajevo na Evropsko gostovanje za dvije osobe. U znak zahvalnosti za podršku tokom sezone Fudbalski klub Sarajevo na posljednjoj domaćoj utakmici u okviru Premijer lige 2018/19 organizuje nagradnu igru u kojoj je glavna nagrada putovanje na Evropsku utakmicu!

Osim putovanja u Evropu, navijači imaju priliku osvojiti deset sezonskih ulaznica za sve domaće utakmice FK Sarajevo u sezoni 2019/20, te pet dresova.

Više u tekstu ispod...
https://www.fksarajevo.ba/bs/marketing/ ... vropu/5212
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#95218 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

todd_smith wrote:dole na kontre samo igrati kao 2. poluvrijeme u Listici zadnji put

protiv zvijezde moze vala i nepostojuci penal u 96. minuti boli me cuna, samo da se uzme
Dole treba pokušati igrati na posijed koliko se mogne.

Bitno je izdržati prvih 20 minuta da se ne primi gol. Tu će oni sigurno napasti svim silama. Ako im tad uvalimo gol iz kontre gotovo je sve. Međutim ako ne uvalimo, onda treba uzeti loptu u svoje noge i razvući ih po terenu. Ne treba se skroz povlačiti, i treba što više da se igra na sredini. Ako se povučemo nazad to je već pola gola.
strong69

#95219 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Odbranicemo 3:0. Nema sanse da nam daju 3 ili 4 gola.
Tomahawk11
Globalni moderator

#95221 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Ipak je to klub koji mu cijelo vrijeme daje hljeb u ruke.
Obzirom da ne igra polusezonu, moguće da ga se niko nije sjetio.
Opet, on je bio cijelo vrijeme korektan i ja bih bio za to da se nastavi saradnja s njim ako je to moguće.
Cienfuegos

#95222 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cienfuegos »

strong69 wrote:Odbranicemo 3:0. Nema sanse da nam daju 3 ili 4 gola.
Nebi trebalo ali s nama je sve u igri ovog proljeca, previse osciliramo. Najvise me strah povlacenja. Znam da nam ne treba gol ali mi se ne znamo braniti, zato sto duze drzi loptu pa i u fazu napadu pametno preci kad se ukaze prilika. Oni nemaju sta taktizirati, napast ce svim silama od starta, moramo to pokusati iskorisiti i uspavati ih.

Sto neko rece, najbitnija hefta za klub u ko zna koliko godina, bolje reci decenija. Dva trofeja na liniji, u pamet samo pa da slavimo aBd.
Logovan

#95223 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Ipak je to klub koji mu cijelo vrijeme daje hljeb u ruke.
Opet, on je bio cijelo vrijeme korektan i ja bih bio za to da se nastavi saradnja s njim ako je to moguće.
Bio korektan i ostao korektan što se i vidi. :thumbup:

I ja sam da ostane. :thumbup:
Grean

#95224 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Logovan wrote:
Tomahawk11 wrote:Ipak je to klub koji mu cijelo vrijeme daje hljeb u ruke.
Bio korektan i ostao korektan što se i vidi. :thumbup:

I ja sam da ostane. :thumbup:
Da je mislio ostajati potpisao bi zimus.
SCsport i TOPS Izbor najboljeg nogometaša Premijer lige BiH: U konkurenciji ostalo 10 kandidata

Mersudin AHMETOVIĆ (Sarajevo)
Anel DEDIĆ (Čelik)
Haris DILAVER (Čelik)
Sulejman KRPIĆ (Željezničar)
Slobodan MILANOVIĆ (Krupa)
Nihad MUJAKIĆ (Sarajevo)
Amar RAHMANOVIĆ (Sarajevo)
Miloš STANOJEVIĆ (Sarajevo)
Benjamin TATAR (Sarajevo)
Antonio VIDOVIĆ (Sloboda)

http://scsport.ba/scsport-i-tops-izbor- ... kandidata/
Svi nasi pobrojani su bili dobri u ovom i onom periodu ali najstandardniji cijelu sezonu je bio Mujakic i po meni je prvo ime lige ali tesko da ce biti izabran, nasi glasovi ce se razvodniti i uz to stoper, neatraktivna pozicija za nagrade.
Maharadza

#95225 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Ma nema niko šanse pored Mersudina koji svaku igra kao da mu je posljednja i grize kao da je rođen gore iznad stadiona. :thumbup:
Locked