Livorno wrote: ↑05/01/2021 22:11
Imao sam danas udes, ja zapoceo preticanje vozila ispred sebe, da bi levat ispred odlucio da skrene lijevo u malu sporednu cestu.
On svojim zadnjim LIJEVIM dijelom branika očešao moj prednji branik.
Stigla policija i pitaju sta je bilo... kaze ovaj ja skretao lijevo a on me opalio, pita ga policajac da li je pogledao u retrovizor prije skretanja, on kaže da jeste, a policajac ga ponovo pita isto pitanje jer situacija nije dobra po njega i kaze mu da ima i njegove krivice jer se nije uvjerio da je bezbjedno izvršiti skretanje.
Slikaju, rade uvidjaj, on prvi ulazi u vozilo i daje izjavu. Zatim ja ulazim i stariji policajac kao da nije onaj od maloprije, govori mi da mene terete za izazivanje udesa jer se ja nisam uvjerio da je bezbjedno preticanje, i pisu mi član 36 i ubjedjuju me da sam kriv. Kazem da necu prihvati krivicu i potpisem sudsko odlucivanje.
Jel imao neko slicnu situaciju??
Imao ja slicnu situaciju prije cca 15ak godina, ali sam ja skretao lijevo, na gradskoj prometnici. Dao zmigavac, pogledao u retrovizor i lagano poceo skretati, kao odjednom s lijeve strane zuuuuum, ocesa me lik malo i u banderu pored ceste.
I na kraju epilog, da sam ja kriv, jer se nisam uvjerio da mogu slobodno skrenuti, odnosno prijeci kroz suprotnu traku. Dzabe sto je bilo u gradskoj zoni gdje je pretjecanje zabranjeno, dzaba sto je lik isao oko 80 u zoni gdje je max 40, dzabe sto sam dao zmigavac, dzabe sto sam presao samo 25 cm u suprotnu traku.
Najbolje u svemu je sto sam ja na svom autu imao samo ogrebotinu na braniku, a ovaj je totalno razbio auto. Kasnije sam skontao da je ovaj angazirao neku vezu i u policiji i u osiguranju, pa mi se nije dalo peglati po sudovima za 20 km stete i pustio sam da budem kriv. Platio kaznu cini mi se 50ak KM i mirna Bosna. Na kraju mi nije bilo zao, jer je moje osiguranje platilo stetu liku, a kad sam ja dosao kod njih da prijavim, frajer mi ladno bez bilo kakvih papira sa uvidjaja kaze da sam.ja kriv.
Od tog dana nikada vise nisam usao u Euroherc.