Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

Tarik19

#951 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Tarik19 »

Begovicu svaka cast medutim ipak mislim da, bar trenutno, Hasagic mora imati prednost u odnosu na njega kada je reprezentacija u pitanju.
michio

#952 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by michio »

Dialer

#953 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dialer »

a po cemu je Hasagic u prednosti? :?
michio

#954 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by michio »

Dialer wrote:a po cemu je Hasagic u prednosti? :?
Ne znam samo zasto je sad uopste dilema ko ce na gol kad evo imamo konacno prvoligaskog golmana.
Dialer

#955 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dialer »

Bolje rezerva u engleskoj nego prvi golman, sugerbulechuisa il kako je vec ime tog turskog nizerazrednog kluba :thumbup:
extraordinary

#956 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by extraordinary »

Nije bolje rezerva u Engleskoj, al' eto, u posljednje vrijeme se i ne može govoriti o Begoviću u kontekstu rezerve jer je ipak uvezao nekoliko uzastopnih utakmica u prvom timu. Treba sačekati do iduće godine, ako bude od januara nadalje prvi golman Stokea i ako bude dobro branio, onda nek bude prvi golman reprezentacije. Ako ode u Chelsea i počne Cechu grijati klupu( što izgleda opasno potencira) nek ide u vraga. Cechu nije 36 godina ko Sorensenu, nego 27 ako se ne varam, i neće ga Begović zamijeniti narednih 4-5 godina sigurno. Ne treba nam Carlo Cudicini :)
zecko_kupuz

#957 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

Polako samo, vremena definitivno ima. Pogurajte prebrzo Begovića u prvi tim i možda ne budemo imali kvalitetnu rezervu za par godina. Nije to samo stvar pojedinačne kvalitete, već i iskustva u reprezentaciji i poznavanja ostalih igrača u odbrani. A Hasagić se itekako dobro poznaje sa Spahićem i Nadarevićem.

Bez obzira na sve, mišljenja sam da bi Begović ipak trebao odigrati cijelu utakmicu u Slovačkoj.
cyprus

#958 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Mislim da treba Begoviću dat priliku protiv Slovačke... Inače, mislim da od početka trebaju zaigrat sve dosadašnje rezerve :)
BarbaDue

#959 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

Dobra odbrana, steta sto nije bilo stokeovaca u blizini...

Begovica na go pod hitno!
Edin H.

#960 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

BarbaDue wrote:
Dobra odbrana, steta sto nije bilo stokeovaca u blizini...

Begovica na go pod hitno!
Pa sto ne navedete da je danas Asmir Sunderlandu odbranio penal :-)
Odera sudija Stoke danas. Lopta presla liniju, frajera udari lopta u ruku dva puta i sudija nista ne svira.
Sto se golmana tice zakuhalo se.
Danas su engleski mediji javili da se Sorensenu oporavila ruka, a eto Begovic opet na golu, Sorensena nisam ni na klupi vidio. Pulis kaze da se Sorensen nece automatski vratiti na gol, jer ga je Begovic bacio u razmisljanje svojim odbranama u porazu od West Hama 3 - 1. Sorensen je prvi golman od 2008. kada je presao iz Aston Ville.
Opet danas nije kriv ni za jedan gol, ali steta sto ne pobijede neku od ovih utakmica kada je on na golu.

http://www.thisisstaffordshire.co.uk/sp ... ticle.html
http://www.football.co.uk/stoke_city/su ... 8568.shtml
http://articles.squarefootball.net/squa ... r-one.html
Last edited by Edin H. on 07/11/2010 01:02, edited 1 time in total.
ganjeta

#961 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Ja mislim da je rasprava bezveze,jer Asmir treba da bude prvi golman..u zadnje vrijeme brani odlicno a i Keno je odradio svoje.
Edin H.

#962 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

ganjeta wrote:Ja mislim da je rasprava bezveze,jer Asmir treba da bude prvi golman..u zadnje vrijeme brani odlicno a i Keno je odradio svoje.
Ma neka konkurencije, u Slovackoj svako po jedno poluvrijeme, pa neka se dokazuju, ali protiv Rumunije ipak Asmir, ako nastavi ovako braniti.
exc0d14c

#963 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by exc0d14c »

Kakav Asmir, taj ima 3 nastupa godišnje!? Pa zna se ko je prvi golman u reprezentaciji. Keno će sigurno biti prvi golman još 3-4 godine, izuzev ako ne skupi par kikseva u kratkom razmaku.
Neelix

#964 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Neelix »

jasta ce :lol: on sto je branio branio je.
ganjeta

#965 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Ma neka konkurencije,ali mislim da je dokazao da je klasa.Prvo je otjerao David Jeamsa z gola ,zbog toga su ga i prodali,evo sad je na red dosao Sorensen :thumbup: .U ovoj sezoni ima gotovo nastupa kao i Keno,jer je ovaj malo-malo pa povrijedjen i fakat neznam koliko pojedini dizu ga u nebesa.Bolje je trenirati u Engleskoj i poneku odbarniti,nego igrati sa Ankaragucuom i nekim Manisama..i mislim da ce Susic staviti njega protiv Slovaka.
exc0d14c

#966 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by exc0d14c »

Čuj bolje trenirati nego braniti. E i to da čujem :-)
zecko_kupuz

#967 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

Nekada se stvarno ne mogu načuditi načinu razmišljanja određenih kolega s foruma. Jedna je stvar racionalno se postaviti, biti objektivan i tražiti šansu za nekog igrača, a sasvim druga bukvalno tjerati iskusnije igrače da bi se napravio prostor za one mlađe. Da budem jasniji - zašto se uvijek u svrhu promovisanja jednog igrača neki drugi igrač iz reprezentacije mora blatiti?!?
Ja bih lično silno želio vidjeti Štilića ili Zeca od prve minute u nekoj utakmici, ali neću sada govoriti da je Misketovo ili Ibiševićevo vrijeme prošlo i da možemo bez njih, komotno. :? :-)
Umjesto da se radujemo jačoj konkurenciji u reprezentaciji, mi pljujemo jednu stranu da bi drugu vidjeli na djelu.Takvo razmišljanje je za ku*ac. :roll:

Čuj "Hasagić je odslužio svoje". :-) :-) :-)
Neelix

#968 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Neelix »

ne blati se on zbog begovica, nego zbog svoje neozbiljnosti i smotanosti.
Tarik19

#969 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Tarik19 »

Neelix wrote:ne blati se on zbog begovica, nego zbog svoje neozbiljnosti i smotanosti.
Neozbiljnost s kojoj nas je Keno spasavao od visokog poraza protiv Francuza i protiv Portugalaca u barazu. Njegove brojne odbrane u tim utakmici su bili vrlo vazne. A sad, ispade da on nevalja zbog primljenog gola protiv Albanije. Na nemoj...
Edin H.

#970 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Tarik19 wrote:
Neelix wrote:ne blati se on zbog begovica, nego zbog svoje neozbiljnosti i smotanosti.
Neozbiljnost s kojoj nas je Keno spasavao od visokog poraza protiv Francuza i protiv Portugalaca u barazu. Njegove brojne odbrane u tim utakmici su bili vrlo vazne. A sad, ispade da on nevalja zbog primljenog gola protiv Albanije. Na nemoj...
I protiv Francuske ne tvrdim da je njegov gol, ali dize ruku za nekakav offside koji nije postojao umjesto da pokusa Maludi skratiti ugao i pokusati ga primorati da pogrijesi.

Ali kao sto rekoh neka pruzi mogucnost obadvojici da brane protiv Slovacke, pa cemo vidjeti.
Ipak u principu fudbal je nemilosrdna igra u kojoj nema mjesta starim zaslugama osim na svecanostima, mladji konstatno ugrozavaju mjesto starijima. Igra onaj ko je u najboljoj formi i za krajnji rezultat odgovara selektor.
Ja za gol u Albaniji najvise krivim Susica, jer je Asmir rekao da se Keno zalio na povredu PRIJE utakmice, ali ga je Susic stavio na gol ocigledno ne vjerujuci da Asmir moze odgovoriti zadatku :cry: .
Tarik19

#971 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Tarik19 »

Koliko ja znam, u toj utakmici se Keno povrijedio u trenutku kada je izletio iz svog gola da izbaci loptu van terena a ne prije utakmice.
Edin H.

#972 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Tarik19 wrote:Koliko ja znam, u toj utakmici se Keno povrijedio u trenutku kada je izletio iz svog gola da izbaci loptu van terena a ne prije utakmice.
Da takva je bila informacije, ali ja ti kazem sta je Asmir rekao mom jaranu.
Ako Asmir petlja, petljam i ja :D
Tarik19

#973 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Tarik19 »

Edin H. wrote:
Tarik19 wrote:Koliko ja znam, u toj utakmici se Keno povrijedio u trenutku kada je izletio iz svog gola da izbaci loptu van terena a ne prije utakmice.
Ako cemo pravo, to nije bas pouzdana informacija. Nakon utakmice u Tirani, Keno je sam priznao da se povrijedio tokom utakmice a ne prije nje.
Edin H.

#974 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Tarik19 wrote:
Edin H. wrote:
Ako cemo pravo, to nije bas pouzdana informacija. Nakon utakmice u Tirani, Keno je sam priznao da se povrijedio tokom utakmice a ne prije nje.
Moze biti, ali za mene je pouzdanija nego vecina informacija sto procitam od nasih, raznim interesima opterecenih novinara.
shalla

#975 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

U utorak na sportklub3 ima stoke-birmingham, nadam se da ćemo imati priliku da gledamo Asmira :thumbup:
Locked