ne vidim kako je bitno, ali provjeri sa svojim kolegama iz sdp mostara - harisova supruga maja je kcer mostarskog prvoborca i lider gradskog anti-fasistickog pokreta u mostaru...vatra i voda wrote:Ja bi zakonom zabranio svim ljudima koji u familiji nemaju barem jednog clana familije koji je bio u partizanima da se kandidira za bilo kakvu funkciju.Ali_G wrote:Heheh, to ti je ono pobjednici smo jer cemo umjesto 4 imati 6 predstavnika na nivoima![]()
Samo mi nije jasno zasto su ljudi glasali za SZBiH. Ljudi koji su kod njih bili na listama su mi u najmanju ruku smijesni. Na vrhu liste za Kanton je bio Samir Silajdzic
To su sve djeca i potomci ustasa , cetnika i raznih kvinsliga i ljudi koji su sa pendzera gledali ko ce pobijediti .To je tzv peta kolona.Oni kao portiri u zgradi vlade ili predjednistva su jako jako opasni a ne kao vladari .
Ekskluzivno:Preliminarni rezultati...
-
dashing
-
haris ubleha
Jaaah, mahalanje, nema dokaza, no arguments...car-x wrote:da se razumijemo, ne branim ja jatu niti ga simpatisem, ali kad vec pricas, onda pokusaj da to radis argumentovano, bez mahalanja..
1. Heco (Stranka ZAgraBiH) daje gratis koncesiju Jati (isto Stranka ZAgraBiH) + Jata je glavni finansijer kampanje Stranke ZAgraBiH i Lepog Hareta...
2. Bilo crno na bijelo u Danima da je Jata dobio dionice Tuzlanske banke za 400.000 KM i prodao ih za 30 miliona Slovencima... Sta je tu sumnjivo? Sve je cisto, dionice Tuzlanske banke od kako ih je Jata preuzeo rasle su 10 puta brze od dionica Deutsche Telekoma, Microsofta i Manchester Uniteda zajedno...
Da sam ja imao 400.000 KM, mozda bi i meni ponudili dionice da ih kupim. Ko mi je kriv sto nisam bio vozac... profesionalni... u Cazmi...
- jeza u ledja
Sudeci po preliminarnim rezultatima SDP je dozivio potpuni krah.
-
vatra i voda
Msilo sam na kandidatutru za predsjednistvo , parlament....Bosne i Hercegovine nisam mislio na na republiku Tursku .nisam zaistadashing wrote:ne vidim kako je bitno, ali provjeri sa svojim kolegama iz sdp mostara - harisova supruga maja je kcer mostarskog prvoborca i lider gradskog anti-fasistickog pokreta u mostaru...vatra i voda wrote:Ja bi zakonom zabranio svim ljudima koji u familiji nemaju barem jednog clana familije koji je bio u partizanima da se kandidira za bilo kakvu funkciju.Ali_G wrote:Heheh, to ti je ono pobjednici smo jer cemo umjesto 4 imati 6 predstavnika na nivoima![]()
Samo mi nije jasno zasto su ljudi glasali za SZBiH. Ljudi koji su kod njih bili na listama su mi u najmanju ruku smijesni. Na vrhu liste za Kanton je bio Samir Silajdzic
To su sve djeca i potomci ustasa , cetnika i raznih kvinsliga i ljudi koji su sa pendzera gledali ko ce pobijediti .To je tzv peta kolona.Oni kao portiri u zgradi vlade ili predjednistva su jako jako opasni a ne kao vladari .
- sule_krug
mozeli mi ko objasnit ovo.
Prva stranka u Livanjskom kantonu, prema obrađenih 73,17 posto glasova je Hrvatsko zajedništvo sa 28,23 posto glasova, slijedi HDZ BiH sa 21,81 posto, HSP-Đapić-Jurišić i NHI-Koalicija za jednakopravnost sa 17,85 posto, SDA sa 7,71 posto, SBiH sa 4,96 posto, Radom za boljitak sa 4,59 posto, te SDP sa 3,55 posto glasova.
(http://www.sarajevo-x.com/clanak/061003044)
Skupština Kantona 10 (Livanjski kanton) – SDS 409 ili 22,18 posto, SNSD 403 ili 21,85 posto, HDZ 227 ili 12,31 posto, SDA 220 ili 11,93 posto, Patritoski blok BOSS-SDU BiH 151 ili 8,19 posto i PDP RS 91 ili 4,93 posto.
(http://www.sarajevo-x.com/clanak/061002052)
Prva stranka u Livanjskom kantonu, prema obrađenih 73,17 posto glasova je Hrvatsko zajedništvo sa 28,23 posto glasova, slijedi HDZ BiH sa 21,81 posto, HSP-Đapić-Jurišić i NHI-Koalicija za jednakopravnost sa 17,85 posto, SDA sa 7,71 posto, SBiH sa 4,96 posto, Radom za boljitak sa 4,59 posto, te SDP sa 3,55 posto glasova.
Skupština Kantona 10 (Livanjski kanton) – SDS 409 ili 22,18 posto, SNSD 403 ili 21,85 posto, HDZ 227 ili 12,31 posto, SDA 220 ili 11,93 posto, Patritoski blok BOSS-SDU BiH 151 ili 8,19 posto i PDP RS 91 ili 4,93 posto.
-
Tomislav MO
Ovo drugo su stariji podaci, kad nije bio prebrojan Tomislavgrad i Livno.sule_krug wrote:mozeli mi ko objasnit ovo.
-
edinbug
Sule stranke sa srpskim predznakom su bile u prednosti iz prostog razloga,zato što su bili zbrojeni samo glasovi iz općina gdje su Srbi većina, kao Drvar, Bos. Grahovo i Glamoč.sule_krug wrote:mozeli mi ko objasnit ovo.
Pozdrav iz tvog i mog Bugojna
-
haris ubleha
...ako se gleda iz perspektive da imamo normalno biracko tijelo...jeza u ledja wrote:Sudeci po preliminarnim rezultatima SDP je dozivio potpuni krah.
Ali, posto imamo "specificno" biracko tijelo rezultat SDP-a je odlican jer, poredjenja radi, Tokicevi "socijaldemokrati" strahuju hoce li uci uopste u parlament. A sta je to "specificno" biracko tijelo, lijepo je veceras kod Duske pokazao onaj nezaposleni starac... "U redu sto sam vec sedam godina bez posla... ali ove ustavne promjene bla, bla... Halid (Silajdzic)
Zbog takvih se silno radujem ostanku SDA i Stranke ZAgraBiH na vlasti...
Glasali ste... gladujte...
-
edinbug
Otvoriće im Jata javne kuhinjeharis ubleha wrote:...ako se gleda iz perspektive da imamo normalno biracko tijelo...jeza u ledja wrote:Sudeci po preliminarnim rezultatima SDP je dozivio potpuni krah.![]()
Ali, posto imamo "specificno" biracko tijelo rezultat SDP-a je odlican jer, poredjenja radi, Tokicevi "socijaldemokrati" strahuju hoce li uci uopste u parlament. A sta je to "specificno" biracko tijelo, lijepo je veceras kod Duske pokazao onaj nezaposleni starac... "U redu sto sam vec sedam godina bez posla... ali ove ustavne promjene bla, bla... Halid (Silajdzic)je samo odgovarao na Dodikove zahtjeve za referendum"
Zbog takvih se silno radujem ostanku SDA i Stranke ZAgraBiH na vlasti...Trazili ste, gledajte...
, odnosno...
Glasali ste... gladujte...
-
branimir_s
Evo samo jedan primjer poraza Lagumdzije:jeza u ledja wrote:Sudeci po preliminarnim rezultatima SDP je dozivio potpuni krah.
UNSKO SANSKI KANTON
2002. – 11,54%
2006. – 10,41%
POSAVSKI KANTON
2002. - 13,19%
2006. - 7,24%
TUZLANSKI KANTON
2002. – 27,44%
2006. – 23,15%
ZE-DO KANTON
2002. – 14,74%
2006 – 12,17%
BOSANSKO PODRINJSKI KANTON
2002. – 16,95%
2006 – 20,91%
SB KANTON
2002. – 9,65%
2006 – 9,40%
HERC-NERETVANSKI KANTON
2002. – 7,08%
2006 – 5,90%
ZAP.HERCEGOVINA KANTON
2002. – 0%
2006 - 0%
SARAJEVSKI KANTON
2002. – 21,84%
2006 – 14,12%
LIVANJSKI KANTON
2002. – 3,15%
2006 – 3,55%
Parlament FBiH
2002. – 15,55%
2006.- 13,66 %,
Parlament RS
2002. – 3,38%
2006. – 0%
Bravo Lagumdzija
BAs te je lijepo bilo veceras vidjeti sa buducim koalicionim partnerima - Dodikom, Tihićem i Čovićem. KAko si lijepo tepao Dodiku - Milence...Mile, Dodo... Svaka cast.
-
branimir_s
Ako hoces da znas ovako:haris ubleha wrote:Branimire, kako tvoji prodjose?
Moj kandidat za predsjedništvo je prošao (iz reda Hrvatskog naroda);
Za Parlament BiH - nije prošao (Pokret za promjene)
Za parlament Federacije - 2 ili 3 (PAtriotski blok)
Za kanton Sarajevo - 2 ili 3 (PAtriotski blok)
Eto toliko.
Vi se rijesite Lagumdzije i dovedite Bogija i imacete 30% sigurno!!!!!!Bravo Lagumdzija
BAs te je lijepo bilo veceras vidjeti sa buducim koalicionim partnerima - Dodikom, Tihićem i Čovićem. KAko si lijepo tepao Dodiku - Milence...Mile, Dodo... Svaka cast.
-
mala-i
...to vam obećava vaš @branimir,glavom i bradom!!!!!!branimir_s wrote:Ako hoces da znas ovako:haris ubleha wrote:Branimire, kako tvoji prodjose?
Eto toliko.
Vi se rijesite Lagumdzije i dovedite Bogija i imacete 30% sigurno!!!!!!
(masa okupljenih članova i simpatizera SDP-a sa foruma Sarajevo-x frenetično,svi kao jedan povikaše ime čovjeka koji je vidio,znao i zagarantovao,velikog poznavaoca političkih trendova,jednog i jedinog @branimira)
-
pisko
Lijep uradak gosn. Branimir
Ova trojka u SA studiju nekako bas bi gubitnicka, a ko' biva oni mogu odmah da usvoje I fazu.
'A sta ako Silajdicu padne na um da ne potvrdi ono sto se usvoji u parlamentu?' - upita odjedared Micha iz BL.
Neko ovdje onomad rece da je Predsjednistvo minoran organ.
Ova trojka u SA studiju nekako bas bi gubitnicka, a ko' biva oni mogu odmah da usvoje I fazu.
'A sta ako Silajdicu padne na um da ne potvrdi ono sto se usvoji u parlamentu?' - upita odjedared Micha iz BL.
Neko ovdje onomad rece da je Predsjednistvo minoran organ.
-
Arslan_
Jel ko gledo duskinu emisiju na BHT-u veceras???
Dodik ostaje pri svom da navija za Srbiju i trabunja o slicnim sranjima, a Zlaja mu poceo tepati "Mili" i sl.
Fakat jadno, ponasa se isto kao kakvo dijete koje se kurcilo pa onda dobilo batina i nakon toga hoce da bude dobro sa onim ko ga je izmariso.
Za ovaj nastup veceras 0 bodova od mene
Dodik ostaje pri svom da navija za Srbiju i trabunja o slicnim sranjima, a Zlaja mu poceo tepati "Mili" i sl.
Fakat jadno, ponasa se isto kao kakvo dijete koje se kurcilo pa onda dobilo batina i nakon toga hoce da bude dobro sa onim ko ga je izmariso.
Za ovaj nastup veceras 0 bodova od mene
-
eyee
zao mi je za SDP sto nije mogao ostvariti vise na ovim izborima. ocekivao sam: vecini ljudi u bih je dosta nacionalizma, pljacke, bjede, nezaposlenja,....
ovo je bila mozda posljednja sansa da se nesto promjeni al izgleda narod nije nista naucio iz ovih 10-11 godina. kad pogledam rezultate dosad vecinu glasova su dobili snsd i stranka zabih, u sto nemogu da vjerujem. ljudi koji zele da odcjepe dio bosne na jednoj strani i da ukinu entitete na drugoj, ce sutra da vode ovu drzavu - nije moguce il ako tako bude ova drzava nema buducnosti, sorry no hope for bih. nek nastavi da vlada dalje talibanstvo, mozda ljudi nisu nista bolje ni zasluzili!
ovo je bila mozda posljednja sansa da se nesto promjeni al izgleda narod nije nista naucio iz ovih 10-11 godina. kad pogledam rezultate dosad vecinu glasova su dobili snsd i stranka zabih, u sto nemogu da vjerujem. ljudi koji zele da odcjepe dio bosne na jednoj strani i da ukinu entitete na drugoj, ce sutra da vode ovu drzavu - nije moguce il ako tako bude ova drzava nema buducnosti, sorry no hope for bih. nek nastavi da vlada dalje talibanstvo, mozda ljudi nisu nista bolje ni zasluzili!
-
branimir_s
-
haris ubleha
Koliko vidim po tvojim listicima, Branimire, nisi bas kompetentan da drugima pricas kako su gubitnicibranimir_s wrote:Moj kandidat za predsjedništvo je prošao (iz reda Hrvatskog naroda);
Eto toliko.
Jedino sto ti je prosao kandidat za predsjednistvo... iz SDP-a... Zlajin najblizi saradnik...
Patriotski blok...
Neko danas lijepo napisa nekom od tvojih brojnih klonova koji bulaznite o "socijaldemokratiji bez Zlatka"... "Bez Zlatka bi SDP imao glasova kao SDU..." Ja znam da bi ti i tvoji haveri iz SDU rado da preuzmete glas lijevo orijentisanih gradjana... a preduslov za to je da maknete Zlaju i postavite bezlicne likove... a nas narod naopak pa voli lidere... shvati jednom, o Zlaji odlucuje clanstvo SDP-a, a ne aktivisti SDU-a...
-
mala-i
ali ne,neću,ne želim!branimir_s wrote:E pa uvaženi člane imala-i wrote:...to vam obećava vaš @branimir,glavom i bradom!!!!!!branimir_s wrote: Ako hoces da znas ovako:
Eto toliko.
(masa okupljenih članova i simpatizera SDP-a sa foruma Sarajevo-x frenetično,svi kao jedan povikaše ime čovjeka koji je vidio,znao i zagarantovao,velikog poznavaoca političkih trendova,jednog i jedinog @branimira)
simpatizeru SDP-a ,
Ti koji frenetično vičeš moje ime -
molim te
nemoj to više činiti.
Imaš svog idola Zlatana i
njegovu Amina-hanumu
pa izgovaraj njihova Božija imena -
lijepi njihove sličice u svoju školsku svesku,
i obavezno stavi crvenu maramu i kapicu
jer drug Zlatan to voli.
I ne zaboravi
poljubiti im noge
ko što tvoj idol učini noćas
Mili Dodiku.
nisam ja znala da je on takav...da sam znala ne bih ja nikad...
hvala ti branimire...
hvala ti spasioče.
što si mi otvorio oči.
što si imao hrabrosti
što postojiš...
ps.ne vjerujem u idole...
-
branimir_s
Jadna je partija kojoj je ON jedini izlaz, jedino svjetlo..."Da te nije Alija...." sve mi to nekako na to liči. A da i ono - Poslije Zlatka Zlatko.haris ubleha wrote:Koliko vidim po tvojim listicima, Branimire, nisi bas kompetentan da drugima pricas kako su gubitnicibranimir_s wrote:Moj kandidat za predsjedništvo je prošao (iz reda Hrvatskog naroda);
Eto toliko.
Vi se rijesite Lagumdzije i dovedite Bogija i imacete 30% sigurno!!!!!!![]()
Jedino sto ti je prosao kandidat za predsjednistvo... iz SDP-a... Zlajin najblizi saradnik...![]()
Patriotski blok..."socijaldemokratska alternativa" koju nam silno nameces... spala na to da se udruzi sa kamiondzijom... i na kraju... 5, 6, 10 puta manje glasova od SDP-a...
Ukopali ste Mirnesa koji je sam dobivao puno vise...
![]()
Neko danas lijepo napisa nekom od tvojih brojnih klonova koji bulaznite o "socijaldemokratiji bez Zlatka"... "Bez Zlatka bi SDP imao glasova kao SDU..." Ja znam da bi ti i tvoji haveri iz SDU rado da preuzmete glas lijevo orijentisanih gradjana... a preduslov za to je da maknete Zlaju i postavite bezlicne likove... a nas narod naopak pa voli lidere... shvati jednom, o Zlaji odlucuje clanstvo SDP-a, a ne aktivisti SDU-a...
JA ti samo kazem da sam po prvi puta glasao za ljude bez obzira na partiju koja ih je kandidirala za razliku od tebe koji slijepo slusas NJEGOVU direktivu.
SDU?????? Nema pojma
TOKIĆ - nema pojma
BOSS???????????? - Ma daaaaj. To je nula.
Smeta mi samo sto se NON STOP fura ono - ostvarili smo zacrtane ciljeve... a kad ono...
MA hajde zivi bili pa vidjeli. Ja bio i vidio!!!
-
Arslan_
Ja mislim da bi sada bilo najbolje da Lagumdzija odstupi sa mjesta predsjednika SDP-a i da to mjesto prepusti Komsicu.
Tako bi zacepio usta hrvatima koji negoduju zbog njegovog izbora a ako nista red je vala da se neko novi okusa na toj poziciji.
A to da nas narod voli lidere, to stoji
Pa kud ces boljeg lider od covjeka koji je osvojio vise glasova nego cjelokupna njegova stranka.
Po nekom kriteriju covjek koji nesto tako ostvari bi trebao da bude i "zvijezda vodilja" svojim partijskim kolegama.
Ili je mozda i u ovom slucaju "glupi" narod glasao iz nekog svog hira

Tako bi zacepio usta hrvatima koji negoduju zbog njegovog izbora a ako nista red je vala da se neko novi okusa na toj poziciji.
A to da nas narod voli lidere, to stoji
Pa kud ces boljeg lider od covjeka koji je osvojio vise glasova nego cjelokupna njegova stranka.
Po nekom kriteriju covjek koji nesto tako ostvari bi trebao da bude i "zvijezda vodilja" svojim partijskim kolegama.
Ili je mozda i u ovom slucaju "glupi" narod glasao iz nekog svog hira
-
SherlockHolmes
Ko ti je kriv kad se ne razumijes u statistiku kao Vozd. On prica kako je SDP (pod njegovim vodjstvom i uz pomoc njegove vizije, naravno) "dobio veci broj glasova nego 2002". Dakle, radi se o apsolutnim ciframa, jerbo te nekako ljepse zvuce...branimir_s wrote: Jadna je partija kojoj je ON jedini izlaz, jedino svjetlo..."Da te nije Alija...." sve mi to nekako na to liči. A da i ono - Poslije Zlatka Zlatko.
JA ti samo kazem da sam po prvi puta glasao za ljude bez obzira na partiju koja ih je kandidirala za razliku od tebe koji slijepo slusas NJEGOVU direktivu.
SDU?????? Nema pojma
TOKIĆ - nema pojma
BOSS???????????? - Ma daaaaj. To je nula.
Smeta mi samo sto se NON STOP fura ono - ostvarili smo zacrtane ciljeve... a kad ono...
Za ublehu: za tek formiranu stranku koja nije imala ni infrastrukturu ni, poslije SDA (u kasnijem periodu SBiH) najvecu propagandnu masineriju kao SDP (Slobodna Bosna, 60 nepismenih pa i Oslobodjenje), ovo je ipak uspjeh.
-
haris ubleha
Ja glasao za Tihog, eto koliko sam ga slusao...branimir_s wrote:A da i ono - Poslije Zlatka Zlatko.