...prije da su im prisiveni od ovih koji su se vratili ili radili na drustveno vjerskim pitanjima dok su drugi skakali po rovovima ili vodali se ko mecka po cirkusu da se predstavi rat kao borba za multi-kuli, pa onda noga...sta se ima bosna praviti oko vjecne vatre...ha ja.Bloo wrote:Ne znam samo kako su se hrvati i srbi borili pod zastavom sa ljiljanima u ratu...
I cim je rat stao...odmah presli na kockice i orlove
Bauk bošnjačkog nacionalizma
- General War
#951 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
-
ušće
#952 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
-Susjedi bi kazali -jebite se mi imamo svoju šaharu .ali vam ljiljan ne damohorkesh wrote:Da bi kod nas nešto prisvojio, na to "nešto" bi morala položiti pravo i druga dva naroda.Bloo wrote: Zato sto prisvajaju zajednicko cveeeceeeee!!!
Može jedan brzi referendum, čisto da vidimo šta Srbi i Hrvati misle o tom zlom bošnjačkom planu, toj zloj nakani prisvajanja zajedničkih tekovina za koje su svi krv lili!
Ups...
-Komšije bi rekle nabijemo vas -naše je ocila-ali vam ljiljane ne damo
-Bosanci ( uglavnom bivši Jugovići ) bi kazali ---lopovi kradete ,a još ne znate ni tko ste ...
Ne možete se vi ravnjati sa susjedima i komšijama oni su odavno ,a vi od jučer
elem hebena igra
- Connaisseur Karlin
#953 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
pa svi bosanjci se osjecaju da su bosanci , ja jos nisam srela bosnjaka koji kaze da se ne osjeca kao bosanacGeneral War wrote:Bosanski bosnjaci jesu Bosanci ako se tako osjecaju
Veliko srpska politika, veliko hrvatska politika i pan- bosnjacka politika NIJE Bosanska
- Bloo
- Globalna šefica
#954 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
I neki hrvati i srbi se osjecaju tako...Connaisseur Karlin wrote:pa svi bosanjci se osjecaju da su bosanci , ja jos nisam srela bosnjaka koji kaze da se ne osjeca kao bosanacGeneral War wrote:Bosanski bosnjaci jesu Bosanci ako se tako osjecaju
Veliko srpska politika, veliko hrvatska politika i pan- bosnjacka politika NIJE Bosanska
Ne svi imho, ali jedan dio.
Ali ovdje se negira da postoje takvi.
- General War
#955 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Pa mogu se ja osjecati Japancem, da li je makar jasno da mnogo bosnjaka nije niti geografski niti porijeklom iz sadasnje BiH? Kakve veze sad ima sto se on smatra (I)Bosancem i eto godi mu istorijski grb Bosne da nosa po zagrebu?Connaisseur Karlin wrote:pa svi bosanjci se osjecaju da su bosanci , ja jos nisam srela bosnjaka koji kaze da se ne osjeca kao bosanacGeneral War wrote:Bosanski bosnjaci jesu Bosanci ako se tako osjecaju
Last edited by General War on 06/02/2018 23:00, edited 1 time in total.
-
ušće
#956 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Opet onaj što ga je Dubajić zaboravio ponovno na ustrešelj ubaciti ...on bi malo dobacio do Sarajva a hammebe brale hamebe... šta one vele na to ...ojhaaa
Slušaj brale što ti gusle gude ...

Slušaj brale što ti gusle gude ...
- Connaisseur Karlin
#957 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Bivsi jugovici nisu negirali etnicki identiet, ali nisu ni bili protiv etnickog identieta, ali je postojao osjecaj pripadanja zajednickoj drzaviušće wrote: -Bosanci ( uglavnom bivši Jugovići )
ako izbacimo jugovic i ubacimo bosanac, primjtit ces da nema nicega losg biti prvo i iznad svega bosanac
- Connaisseur Karlin
#958 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
ja sma iskljucivo pisala o bosnjacima BiH porijekla ,a mnogi ne zive u BiHGeneral War wrote:Pa mogu se ja osjecati Japancem, da li je makar jasno da mnogo bosnjaka nije niti geografski niti porijeklom iz sadasnje BiH? Kakve veze sad ima sto se on smatra (I)Bosancem i eto godi mu istorijski grb Bosne da nosa po zagrebu?Connaisseur Karlin wrote:pa svi bosanjci se osjecaju da su bosanci , ja jos nisam srela bosnjaka koji kaze da se ne osjeca kao bosanacGeneral War wrote:Bosanski bosnjaci jesu Bosanci ako se tako osjecaju
mislim da bosnjaci imaju bosansko porijeklo, jer i danas su mnogi rijdeni van BiH ,ali su im bosanski korijeni
- General War
#959 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Seljak ostaje seljak bez obzira na predjeni put...pa i do SarajVa.
Mislio sam da sa sabanom sam se dogovorio da me ne komentarise ali izgleda...keljaluk ne moze da presuti
Mislio sam da sa sabanom sam se dogovorio da me ne komentarise ali izgleda...keljaluk ne moze da presuti
- Connaisseur Karlin
#960 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
a vi bosanci cutiteBloo wrote:I neki hrvati i srbi se osjecaju tako...Connaisseur Karlin wrote:pa svi bosanjci se osjecaju da su bosanci , ja jos nisam srela bosnjaka koji kaze da se ne osjeca kao bosanacGeneral War wrote:Bosanski bosnjaci jesu Bosanci ako se tako osjecaju
Ali ovdje se negira da postoje takvi.
- horkesh
#961 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
A šta tim, u pravu si, endemima, smeta da odaberu ljiljane? Je li im neko brani da odu u Banju Luku ili Široki Brijeg i mašu s njima?Bloo wrote:Sta ako se koji endemski hrvat i srbin odluce za.ljiljane? Ili su svi istihorkesh wrote:Da bi kod nas nešto prisvojio, na to "nešto" bi morala položiti pravo i druga dva naroda.Bloo wrote: Zato sto prisvajaju zajednicko cveeeceeeee!!!
Može jedan brzi referendum, čisto da vidimo šta Srbi i Hrvati misle o tom zlom bošnjačkom planu, toj zloj nakani prisvajanja zajedničkih tekovina za koje su svi krv lili!
Ups...
Mislim, osim tih grozomornih Bošnjaka, fuj, pih.
-
ušće
#962 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Apsolutno si upravu ...negativno se javlja kod iz bilo kog razloga ne žele da se izjasne kao pripadnici jednog od naroda ...ja ih imam i u bližoj rodbini tri brata igrom slučaja jedan živi u Srbiji jedan u Hrvatskoj jedan u Bosni ..bivši Jugosloveni ..nagradno pitanje kao se sad izjašnjavaju ...Ja bih recimo ostao doslijedan onom što jesam ali vrlo mali ih je broj ...Connaisseur Karlin wrote:Bivsi jugovici nisu negirali etnicki identiet, ali nisu ni bili protiv etnickog identieta, ali je postojao osjecaj pripadanja zajednickoj drzaviušće wrote: -Bosanci ( uglavnom bivši Jugovići )
ako izbacimo jugovic i ubacimo bosanac, primjtit ces da nema nicega losg biti prvo i iznad svega bosanac
ali pazi sad sva trojica na rodbinskom skupu prvo jebu mater Aliji ,one druge dvojice se sjete tek kad im malo podvrisneš ...
Ja srećem samo taj tip Bosanac do sad nisam upoznao drugačijeg ...
- General War
#963 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Drzimo se one:Connaisseur Karlin wrote:a vi bosanci cutiteBloo wrote:I neki hrvati i srbi se osjecaju tako...Connaisseur Karlin wrote: pa svi bosanjci se osjecaju da su bosanci , ja jos nisam srela bosnjaka koji kaze da se ne osjeca kao bosanac
Ali ovdje se negira da postoje takvi.kako cu ja to znati ili netko ko to negira, ako se o tome ne zna i ne pise

Last edited by General War on 06/02/2018 23:11, edited 1 time in total.
-
ušće
#964 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Hallo odjebi tebe nisam nigdje spomenu ...nit mi naum pada ...ako to ništa nije jasno imaš otvorenu ponudu na PPGeneral War wrote:Seljak ostaje seljak bez obzira na predjeni put...pa i do SarajVa.![]()
- horkesh
#965 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Pa i nema drugog niti trećeg. "Bosancima" smetaju samo Bošnjaci jer im kradu naciju, whatever. Ovi ostali imaju opravdane nacionalne ciljeve, šta li već.ušće wrote: Ja srećem samo taj tip Bosanac do sad nisam upoznao drugačijeg ...
- General War
#966 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Haj ti na livadom na ignore, jah vidio sam ponudu
...
- Connaisseur Karlin
#967 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
negativno je kad zivis u drzavi u kojoj politicari ne identificiraju sebe kao bosanceušće wrote:Apsolutno si upravu ...negativno se javlja kod iz bilo kog razloga ne žele da se izjasne kao pripadnici jednog od naroda ...ja ih imam i u bližoj rodbini tri brata igrom slučaja jedan živi u Srbiji jedan u Hrvatskoj jedan u Bosni ..bivši Jugosloveni ..nagradno pitanje kao se sad izjašnjavaju ...Ja bih recimo ostao doslijedan onom što jesam ali vrlo mali ih je broj ...Connaisseur Karlin wrote:Bivsi jugovici nisu negirali etnicki identiet, ali nisu ni bili protiv etnickog identieta, ali je postojao osjecaj pripadanja zajednickoj drzaviušće wrote: -Bosanci ( uglavnom bivši Jugovići )
ali pazi sad sva trojica na rodbinskom skupu prvo jebu mater Aliji ,one druge dvojice se sjete tek kad im malo podvrisneš ...
Ja srećem samo taj tip Bosanac do sad nisam upoznao drugačijeg ...
- horkesh
#968 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ti, druže, ako si ratovao pod ljiljanima, možeš na vjeke vjekov pričat' šta hoćeš. Možeš da tetoviraš sebi šta hoćeš, k'o Tifa, možeš pjevati šta hoćeš, možeš na forumima palamuditi šta hoćeš.General War wrote:Haj ti na livadom na ignore, jah vidio sam ponudu...
Jebiga, imaš kredita.
- insomnia78
#969 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ta vidis da je general
- General War
#970 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Da ne bude zabune nisam se tebi obratio, vec drugom liku...pokusava nesto...horkesh wrote:Ti, druže, ako si ratovao pod ljiljanima, možeš na vjeke vjekov pričat' šta hoćeš. Možeš da tetoviraš sebi šta hoćeš, k'o Tifa, možeš pjevati šta hoćeš, možeš na forumima palamuditi šta hoćeš.General War wrote:Haj ti na livadom na ignore, jah vidio sam ponudu...
Jebiga, imaš kredita.
- horkesh
#971 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Znam, ovo je nevezano. Popilo seGeneral War wrote:Da ne bude zabune nisam se tebi obratio, vec drugom liku...pokusava nesto...horkesh wrote:Ti, druže, ako si ratovao pod ljiljanima, možeš na vjeke vjekov pričat' šta hoćeš. Možeš da tetoviraš sebi šta hoćeš, k'o Tifa, možeš pjevati šta hoćeš, možeš na forumima palamuditi šta hoćeš.General War wrote:Haj ti na livadom na ignore, jah vidio sam ponudu...
Jebiga, imaš kredita.
- General War
#972 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ja sam se borio za drzavu a ne za rjesavanje nacionalnog pitanja, na sta je borba spala...horkesh wrote:Ti, druže, ako si ratovao pod ljiljanima, možeš na vjeke vjekov pričat' šta hoćeš. Možeš da tetoviraš sebi šta hoćeš, k'o Tifa, možeš pjevati šta hoćeš, možeš na forumima palamuditi šta hoćeš.General War wrote:Haj ti na livadom na ignore, jah vidio sam ponudu...
Jebiga, imaš kredita.
-
Bodkin
#973 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Idi reci albancu u makedoniji da je makedonaczunazu wrote:Nije ako se nisi obrazovao nikako. Svugdje u svijetu NACIJA = DRŽAVA.Bodkin wrote:Jeste ako se na klixu obrazujes i ti ako citas postove samo odredjenih forumasazunazu wrote:Bosanac i Bošnjak idu uporedo, sve drugo je šuplja.Nacija = država svugdje u svijetu. Dakle, svi smo Bosanci i Hercegovci, to dobiješ rođenjem i nije predmet izjašnjavanja. Etnički se možeš izjasniti, kao Bošnjak, Srbin, Hrvat... Dakle, biti i Bosanac i Bošnjak je sasvim normalna i poželjna stvar.
- General War
#974 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
insomnia78 wrote:Ta vidis da je general
-
ušće
#975 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ama jok bona ..ovaj u Srbiji se izjasnio kao Srbin ..od ovog iz Zagreba nema većeg Hrvata ...ovaj ovdje pošlije rata bio u prvim safovima Begove džamije , pa oženio jednu što je isto izmješana ... čim je izašao od matičara pogledo u nebo i Hebo Aliju ...veli sad mu je lakši duši ... to ti pričamConnaisseur Karlin wrote:
negativno je kad zivis u drzavi u kojoj politicari ne identificiraju sebe kao bosanceu HR i SR tvoj baraca su prepoznati kao bosanci, sto ne bih mogla reci da u BiH tvoj brat je prepoznat kao bosanac , ne na nacin kao druga tvoja dva brata, i naravno im ne smeta