Vidis, to ti je jedna od prednosti nedolazenja na forumStari wrote:Eheej ljudi ... na jubilarnih 10 godina mog clanstva na ovom forumu - cestita moderatorizacija me je poslala na hladjenje u Banovice (po zasluzi dakako
).... dodjoh samo da vas poselamim i pozdravim i da se javim da sam odrobijao svoje ..mislim ono ...- ako ovdje jos ima nekog koga uopste boli djon za to sta ja ovdje zvrljam .... i da vas zamolim za linkove kad ...jelte utakmica vec pocne
Nekako mi pred ovu utakmicu sve mirnije, stalozenije nego sto to inace biva u ovakvim slucajevima ... mozda je to dobar znak ...
svako dobro i zivjeli.
BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Infaze Studio
#951 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
-
ZAUHAR
#952 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ma bravo, majstore! 
- lotPi
#953 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Malo neobicna molba 
Gdje se u Zenici moze sigurno parkirati auto!?
Je li ima negdje osiguran parking ili podzemna garaza!?
- nadžak
#954 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Pozdrav.lotPi wrote:Malo neobicna molba
Pametno zboriš
Imaš veliku podzemnu garažu (besplatnu 24 sata) u "centru" na Kamberovića polju. Samo u toj varijatni vjerovatno će trebat ranije doć radi mjesta, bude puno auta. Ma ima nekih parkinga po gradu dosta. Tebi je najvažnije da ne ostavljaš unutra ništa vidno niti privlačno, da ne bi neki klošar se zaletio.
Ako misliš platit, probaj varijantu hotela Dubrovnik, ekstra parking imaju a blizu stadiona.
- nadžak
#955 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Da vam budem iskren. Koliko god mi smiješno ovo sa slikama ovog Hamšika, toliko mi je neukusno i nekulturno, jer kako god mi navratimo do slovačkih portala siguran sam da i oni navrate ovamo. Nemojte da ostavljamo ružnu sliku o sebi bezveze.
Ne treba im prevod pa da skontaju ono poređenje sa slikama.
- mire - ložač
#956 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Dragi druže nadžak:nadžak wrote:Da vam budem iskren. Koliko god mi smiješno ovo sa slikama ovog Hamšika, toliko mi je neukusno i nekulturno, jer kako god mi navratimo do slovačkih portala siguran sam da i oni navrate ovamo. Nemojte da ostavljamo ružnu sliku o sebi bezveze.
1. Eeee sad si me razočar'o i kao čovek i kao komunista.... što bi rekao uvaženi drug.
2. Pogledaj da je zin'o k'o Skoplje na zajam, baba na penziju, oliti plavuša na pun novčanik.....
3. Nismo mu mi (navijači, normalni ljudi) krivi što je "lijep" (ned'o ga Bog sanjat bez dva pištolja)
Druže "Burek in space":
1.
- MOSALJOZE
#957 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Mujdza trenirao normalno sa ekipom

- Brkooo
- bruce lee
#959 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
niko izgleda ne zna zasto dzeko jos nije stigao.. imao je tekmu vec u subotu, eto prodje i prelazni rok sinoc a nista se ne desi, tako da ocigledno nije bio na nekim pregovorima. 
- MOSALJOZE
#960 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Iz privatnih razloga nije došao,a SSP mu je dozvolio da se pridruzi pripremama danas poslijepodne.bruce lee wrote:niko izgleda ne zna zasto dzeko jos nije stigao.. imao je tekmu vec u subotu, eto prodje i prelazni rok sinoc a nista se ne desi, tako da ocigledno nije bio na nekim pregovorima.
- bruce lee
-
strumf00
#962 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
bravo,svaka castmanijak1 wrote:Jedino što mogu kazati da sam uživao dok sam čitao ovako odličan i temeljan osvrt .PeppermintSA wrote:Rezultat će zavisiti isključivo od nas samih,
Slovačka je dobar tim sa par finih pojedinaca - odgledao sam 4 nijhove utakmice tokom ovog ciklusa. Protiv Grčke kući su morali najmanje zabiti 3 komada, a na kraju su minimalno izgubili. S druge strane, odgledao sam snimak protiv Lihtenštajna i izgledali su blijedo i nemotivisano i mogu reći da je utakmica generalno bila negledljiva. Šta hoću reći? Do sad su mnogo oscilirali što se tiče igre, a i ruku na srce nisu imali sreće u pojedinim mečevima.
Sad je drugačija situacija - došlo je do promjene selektora što neminovno dovodi do pozitivnog šoka, nemaju ništa izgubiti jer je nijhov plasman na Mundijal u domenu naučne fantastike, te će sigurno doći rasterećeni. Glavni nijhovi igrači su jako dobro počeli novu sezonu, u finoj su formi i samim tim, nijhovi raniji kiksevi nisu mjerodavni za ovu diskusiju.
Ipak, mi jesmo bolji tim, igramo kući pred našim navijačima, pobjeda nas faktički dovodi na prag plasmana na prvo veliko takmičenje i po svakoj logici bi trebali preuzeti konce igre od samog početka. Mene ne plaši Slovačka, niti me plaši naše neko podbacivanja - jedino me plaši da ne izgorimo u prevelikoj želji i radi toga odigramo ispod, sada već uspostavljenog, nivoa na kojem evo već 2 godine igramo.
Da budem kristalno jasan - strah me da ne bude utakmica kao protiv Rumunije u Zenici, gdje se vidjelo da imamo abnormalno veliku želju, gdje smo igrali dobro, ali gdje nije postojala mirnoća, gdje smo u par navrata kiksali golemo u odbrani, jurili rezultat i na kraju na svu sreću se izvukli. Nekako mi djeluje kao da su to davno prošla vremena i da sad iz utakmice u utakmicu izgledamo k'o špricer, al' me opet strah.
Ako mi povedemo na vrijeme - primaju najmanje 3 komada. Ako kiksamo nazad i oni povedu, odnosno ako ne zabijemo gol na vrijeme, biće itekako jebeno. Ja se samo nadam da će momci odigrati ovu krucijalnu, do sad najbitniju utakmicu na nivou, smireno...Moramo biti svjesni da mi u grupi imamo Grčku koja poput mačke ima 9 života - ako joj daš prst, uzeće ti ruku. Nemamo taj luksuz.
A zatim, strah me ove euforije... Prije meča s Grčkom, nije bilo bombastičnih izjava, nije se ovoliko kenjalo o ''razbijanju'', ''razvaljivanju'', ''jurišanju''...možda je to moj subjektivnu dojam, ali sam ja dočekao utakmicu bez ikakve pompe. Sad je situacija drugačija - spava se po ulicama da bi se dočepalo karte, cijela dijaspora se bukvalno digla da ide na meč u Žilini, Pape po prvi put izjavljuje da očekuje svih 6 bodova. Ja sam 2 mjeseca pred Grčku govorio prijateljima da ćemo ih masakrirati, al' me sad sve nešto strah da se strovalimo.
Daj bože da sam u krivu...I još jedna stvar - Nikom se ne gade naslovi kao što su ''historijski megdan'', ''utakmica generacije'' itd. Generalno mi se diže kosa na sve ove novokomponovane seljačke furke kao što su ti bombastični naslovi, tepanja tipa ''Pjanke, Džekson'' itd., nadimci kao što su ''Dijamant'', ''Mali princ''..., vašarske atmosfere koje se prave na tekmama reprezentacije i generalno sav silni folklor u i oko državnog tima. Međutim, ovaj dvomeč jeste istorijski jer apsolutno nikad nismo bili u boljoj poziciji - nikad nismo bolje izgledali na terenu, nikad nismo imali ovakvu širinu u igračkom smislu, nikad nismo bili u ovakvoj situaciji da ne osciliramo i da svaku utakmicu igramo maksimalno požrtvovano i profesionalno; nikad nismo imali jak međunarodni lobi iza nas, nikad nismo bili u situaciji da sami diktiramo tempo grupe i smo u mogućnosti da 2 kola prije kraja kvalifikacija obezbjedimo prvo mjesto, i za kraj, nikad ali apsolutno nikad nismo u jednim kvalifikacijama izgledali tako moćno kao što izgledamo sad.. Mi ako dobijemo Slovake u oba meča, mi smo na SP - razlika između toga i utakmice u Parizu, utakmice protiv Danske na Koševu, utakmica protiv Portugala jeste, kao prvo, sve iznadpomenuto, a kao drugo i treće činjenice da sve to možemo uraditi u tišini, bez očiju svjetske javnosti, te zatim da nam je protivnik itekako po mjeri. Mi jesmo razbili Francuze u Parizu, al' oni su Francuska a mi smo još uvijek mala BiH. Jako me strah ovog dvomeča.
Mislim da je ovaj dvomeč prekretnica ove generacije - ako izađu kao pobjednici sa 6 bodova, tiho ali sigurno - sigurno se može reći da su postali sila...ako ne uspiju, opet slijedi ''vađenje'' do kraja kvalifikacija, što nas prati od 2003. godine. Ja vjerujem da ćemo napraviti taj rezultat, ali me ipak strah...
ma sve nas je strah,svi pucamo od neke nervoze ja kad cujem onu navijacku pjesmu pa drhtim,sav se najezim al pape i ovi sjajni momci ce nas usrecit opet aBd ma siguran sam,svjesni su oni toga itekako,svjesni su sta rade i kakva im se prilika ukazala a svi su zreli nebi trebala da se desi neka greska neka glupost zbog koje bi nedao Bog zalili na kraju
- gladna sam
#963 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Pitanje za forumsko pucanstvo!
Naime, kupila sam karte preko neta za utakmicu u zilini, a prilikom kupnje zahtjevali su da se upise ime i prezime nosioca karte. Kako od nekoliko kupljenih karata, dvoje ne mogu ici, a njihova se imena nalaze na karti (koja se baj d vej dobije elektronskim putem pa se isprinta, kao avionska e card
) zanima me ima li ikakve prepreke da neko drugi udje s tom kartom
Mislim nije valjda da ce ljude s ovim kartama legitimisati
Neise moze li mi iko sa sigurnoscu reci, postoji li mogucnost da osoba cije ime nije na karti, udje s istom
Naime, kupila sam karte preko neta za utakmicu u zilini, a prilikom kupnje zahtjevali su da se upise ime i prezime nosioca karte. Kako od nekoliko kupljenih karata, dvoje ne mogu ici, a njihova se imena nalaze na karti (koja se baj d vej dobije elektronskim putem pa se isprinta, kao avionska e card
Mislim nije valjda da ce ljude s ovim kartama legitimisati
Neise moze li mi iko sa sigurnoscu reci, postoji li mogucnost da osoba cije ime nije na karti, udje s istom
- Logovan
#964 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Eh tooo.MOSALJOZE wrote:Mujdza trenirao normalno sa ekipom![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Timotije
#965 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moze naravno, bez ikakvih problema.gladna sam wrote:Pitanje za forumsko pucanstvo!
Naime, kupila sam karte preko neta za utakmicu u zilini, a prilikom kupnje zahtjevali su da se upise ime i prezime nosioca karte. Kako od nekoliko kupljenih karata, dvoje ne mogu ici, a njihova se imena nalaze na karti (koja se baj d vej dobije elektronskim putem pa se isprinta, kao avionska e card) zanima me ima li ikakve prepreke da neko drugi udje s tom kartom
Mislim nije valjda da ce ljude s ovim kartama legitimisati![]()
I na moje 4 ulaznice stoji moje ime, niko nikoga ne legitimise na ulazu.
Sceniraju cod u desnom gornjem uglu na vratima i ulazi...
- vozač
#966 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ne vjerujem da će legitimisati, a i ako to urade fino kaže taj koji nije na spisku "pasoš mi je u hotelu na recepciji", baš će on zivkati i provjeravati, mislim da bi to bilo preseravanje, pogotovo ukoliko je gužva i raja ulazegladna sam wrote:Pitanje za forumsko pucanstvo!
Naime, kupila sam karte preko neta za utakmicu u zilini, a prilikom kupnje zahtjevali su da se upise ime i prezime nosioca karte. Kako od nekoliko kupljenih karata, dvoje ne mogu ici, a njihova se imena nalaze na karti (koja se baj d vej dobije elektronskim putem pa se isprinta, kao avionska e card) zanima me ima li ikakve prepreke da neko drugi udje s tom kartom
pitanje je i da li na osnovu te karte podižeš pravu ulaznicu pa uđeš ili sa tom ulaziš, to mi baš nije najjasnije
- vozač
#967 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
vidim, stari vukovi imaju bolje i konkretnije informacijeTimotije wrote:Moze naravno, bez ikakvih problema.gladna sam wrote:Pitanje za forumsko pucanstvo!
- gladna sam
#968 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
hvala momci
jazuk bi bio da karte propadnu, a isprintaju se a potom ih isjeces na mjestu gdje je to obiljezeno
komicno izgledaju
jazuk bi bio da karte propadnu, a isprintaju se a potom ih isjeces na mjestu gdje je to obiljezeno
komicno izgledaju
Last edited by gladna sam on 03/09/2013 12:46, edited 1 time in total.
-
Timotije
#969 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Se vidjamovozač wrote:vidim, stari vukovi imaju bolje i konkretnije informacijeTimotije wrote:Moze naravno, bez ikakvih problema.gladna sam wrote:Pitanje za forumsko pucanstvo!
- vozač
#970 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
svakako
ima li nekih organizacionih pomaka za žilinu, gdje, kada, ima li kakvih trgova da okupiramo, zna li se šta?
ima li nekih organizacionih pomaka za žilinu, gdje, kada, ima li kakvih trgova da okupiramo, zna li se šta?
-
udrch
#971 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
rekoše da Hamšik i Škrtel imaju manje povrede..dobro je da njih dvojica nisu fit..
volio bih da mogu reći da se bojim ove utakmice, ali se stvarno ne bojim...ovaj put nisam u onom svom klasičnom raspoloženju tipa kada sam govorio da ćemo dobiti Špance na strani..
ovaj put stvarno mislim tako..momci su preozbiljni da ne riješe utakmicu već u prvom poluvremenu..
da se kladim i da ima hendikep 0:3, vjeruj da bih igrao čistog keca za nas..uvjeren sam u 4 komada razlike..
to je jedina stvar koja mi se ne sviđa..ovdje će biti velika razlika i to će nam stvoriti određene probleme u gostima..
ne plašim se ni ako ne osvojimo svih 6 bodova..ako nismo sposobni dobiti Lih i Lit jebiga, ne trebamo ni ići..
kakva Grčka i turac..
volio bih da mogu reći da se bojim ove utakmice, ali se stvarno ne bojim...ovaj put nisam u onom svom klasičnom raspoloženju tipa kada sam govorio da ćemo dobiti Špance na strani..
ovaj put stvarno mislim tako..momci su preozbiljni da ne riješe utakmicu već u prvom poluvremenu..
da se kladim i da ima hendikep 0:3, vjeruj da bih igrao čistog keca za nas..uvjeren sam u 4 komada razlike..
to je jedina stvar koja mi se ne sviđa..ovdje će biti velika razlika i to će nam stvoriti određene probleme u gostima..
ne plašim se ni ako ne osvojimo svih 6 bodova..ako nismo sposobni dobiti Lih i Lit jebiga, ne trebamo ni ići..
kakva Grčka i turac..
- Infaze Studio
#972 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Njihov selector rece. NEmoj biti naivanudrch wrote:rekoše da Hamšik i Škrtel imaju manje povrede..dobro je da njih dvojica nisu fit..
kakva Grčka i turac..
-
juventus
#973 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ko je u opasnosti da ne ide u Slovačku, ako dobije karton u Zenici?
Čini mi se da je i Džeko jedan od njih.
- It_is_a_Leclerc
#974 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
juventus wrote:Ko je u opasnosti da ne ide u Slovačku, ako dobije karton u Zenici?
Jaaoj, katastrofe ...
Gluho i ćoravo bilo, puj, puj, puj
- DonV
#975 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
+ Lulic.juventus wrote:Ko je u opasnosti da ne ide u Slovačku, ako dobije karton u Zenici?
Stevanovic i Zahir takodjer.
Ricoli