Svjetski bošnjački kongres

Locked
muniza

#951 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by muniza »

Paranoid wrote:
muniza wrote:Bošnjački kongres, fašističko kukanje M. Filipovića kako Bošnjaci moraju djeliti državu sa drugima, za razliku od jevreja koji imaju svoju. 2 dana kasnije ubijen policajac koji osigurava bogomolju "drugih". Naslov u medijima ga je automatski svrstao u političko ubistvo tako da ništa ne izmišljam na svoju ruku.

Jel sprovođenje u djelo "bošnjačke države, entiteta" počelo ili je ovo samo slučajnost?

I da, prisvajanje ljiljana je svakako izdaja Republike Bosne i Hercegovine, one koju izglasasmo na referendumu, za koju ginusmo...
Preuranio si sa optužbom za stradalog policajca, a i to povezivanje sa SBK je totalna neupućenost (da ne kažem glupost). Što se tiče slučaja "ubistva" sačekaj uvidjaj..
Ma nije ovo optužba, mediji su na žalost već uradili svoje.
Kontam bar možda malo mogu uticati na ove manje tvrdokorne Bošnjake da razmisle da li žele biti u istom košu sa Cerićem & co.
S obzirom na izjave, s obzirom na ljude koji lagano preuzimaju lidersku poziciju u Bošnjaka, fildžan država nije daleko, naravno ukoliko mi to dopustimo.
mmaar

#952 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by mmaar »

Jedan od brojnih paradoksa u ovoj zemlji jeste da o bosnjastvu pokusava pricati neko ko ga se javno odrekao nazvavsi Tursku, koja je tradicionalno neprijateljski usmjerena prema bosnjastvu, svojom materom. Husein-kapetan se ne prestaje okretati u grobu zbog tog otpada koji pokusava uspostaviti monopol nad bosnjastvom, ali srecom SBK je beznacajni skup politickih marginalaca i hulja, i kao takav, ne moze imati nikakav uticaj po javni i politicki zivot Bosnjaka.
cyprus

#953 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by cyprus »

PipiDugaDevetka wrote:
cyprus wrote:A na osnovu čega ovi planiraju dobiti ''stolicu'' u UN-u?
Po istom principu po kojem je Svjetski jevrejski savez dobio svoju stolicu...pored izraelske stolice u UN Organizaciji.
Dobro, samo ako može kakav link/dokaz da Svjetski jevrejski kongres zaista ima stolicu u UN-u... Znam da su ovi iz SBK to rekli, međutim obzirom da ne bude da im vjerujem na riječ, proguglo sam na brzinu i ne vidjeh neku poveznicu između UN-a i SJK... Sad, ne kažem da ovi iz SBK lažu, to bi im bilo kontraproduktivno, ali volio bih samo da mi neko uputi link koji pokazuje da SJK ima stolicu u UN-u i koji je status te stolice, u čisto edukativne svrhe... Naime nisu ni sve stolice u UN-u iste :mrgreen:
Last edited by cyprus on 31/12/2012 12:40, edited 2 times in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#954 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by PipiDugaDevetka »

dustaban wrote:Zadnji dan ove godine (koja nam je udlaku mogla biti zadnja :mrgreen: ) polako se primice kraju. Svoju ovisnost o forumu i kompjuteru cu nastojati sad svladati, tj ugasiti ga i ostatak dana i ove godine provesti u opipljivom svijetu.

ZELIM VAM SVIMA SRECNU NOVU GODINU!

Pogotovo to zelim vama Bosnjacima jer vama je sreca najpotrebnija, posto vas do sada to nekako nije islo.
Pogotovo niste imali srece sa "prvima medju vama". Zelim vam da se to konacno promjeni i da bosnjacki narod povedu najbolji Bosnjaci. A da bi se to desilo morate prvo vi shvatiti da to nisu oni koji su se do sada otimali da to cine. Nije to ova ekipa koja vam je priredila ovaj kongres.
Ali, naravno, to morate vi shvatiti, bez da vas neko u to ubjedjuje.

Kad se to desi, desice vam se mentalno i dusevno oslobadjanje od hohstaplera koji vas do sada vodise i to je tek istinsko solobadjanje jednog naroda.
Tad cete shvatiti i da su vam ovakvi "nebosnjacki lajavci" poput mene istinski i pravi prijatelji.

Volim vas bez obzira koliko vi ovakve jos uvijek ne volite
i zaista vam iskreno zelim svaku srecu u Novoj godini i svim narednim koje slijede.

Pamet u glavu, da sreca dobije sansu!
Hvala na čestitkama povodom nove godine. Obrati pažnju na pravilo da je crvena boja moderatorska, isključivo!
Pretpostavljam da će moderatori ovaj put istolerisati. Srećnu i berićetnu Novu 2013. želim i ja vama koji ste dušom i srcem za onu ''tamo daleko'' i da vas ne iskoriste ko prezervativ, te odbace.
ušće

#955 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by ušće »

Pitanje je prvobitno bilo upućeno @esadu-plavom a sad se odmnosi na sve protivnike SBK

Koji od ovih Bošnjaka Vam smeta i zašto kontretno i bez uvijanja...

-Haris Hromić,
-Mirza Šabić
- Mevlida Serdarević.

- Mirsad Čaušević,
-Muhamed Filipović,
- Dževad Jahić,
- Mehmed Akšamija
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#956 Re: Svjetski bošnjački kongres

cyprus wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Po istom principu po kojem je Svjetski jevrejski savez dobio svoju stolicu...pored izraelske stolice u UN Organizaciji.
Dobro, samo ako može kakav link/dokaz da Svjetski jevrejski kongres zaista ima stolicu u UN-u... Znam da su ovi iz SBK to rekli, međutim obzirom da ne bude da im vjerujem na riječ, proguglo sam na brzinu i ne vidjeh neku poveznicu između UN-a i SJK... Sad, ne kažem da ovi iz SBK lažu, to bi im bilo kontraproduktivno, ali volio bih samo da mi neko uputi link koji pokazuje da SJK ima stolicu u UN-u i koji je status te stolice, u čisto edukativne svrhe... Naime nisu ni sve stolice u UN-u iste :mrgreen:
Izvoli se malo vratiti koju stranicu unazad, pa pgledati FACE TV video u kojem nastupaju N. Latić i Enver Kazaz.
VjecitiStudent

#957 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by VjecitiStudent »

BHCluster wrote:
Valjda na isti nacin kao sto su to Jevreji dobili ako negrijesim, bilo je rasprava na CD-u (FaceToFace).
:-)
U UN-u imamo drzave clanice
http://www.un.org/en/members/index.shtml
drzave neclanice
http://www.un.org/en/members/nonmembers.shtml
i medjudrzavne organizacije
http://www.un.org/en/members/intergovorg.shtml

Nikakvih "Jevreja" tu nema.
cyprus

#958 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by cyprus »

Znam, gledo sam Latića i Kazaza... Međutim, meni treba opis te stolice koju Svjetski jevrejski kongres ima...
StupskaBitanga

#959 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by StupskaBitanga »

Misle Latići da smo vesla sisali
E neće moći
VjecitiStudent

#960 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by VjecitiStudent »

cyprus wrote:Znam, gledo sam Latića i Kazaza... Međutim, meni treba opis te stolice koju Svjetski jevrejski kongres ima...
Dijagnoza: Ponestalo guzovace.
visocicaguy

#961 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by visocicaguy »

VjecitiStudent wrote:
BHCluster wrote:
Valjda na isti nacin kao sto su to Jevreji dobili ako negrijesim, bilo je rasprava na CD-u (FaceToFace).
drzave neclanice

nije bas tako:
...As a global leader, the World Jewish Congress received special credentials and recognition at the United Nations making it unique among world-wide organizations as it enjoys a diplomatic seat in the U.N. and within many of it institutions, commissions and sub-bodies....
izvor: http://base.eju.org/organization/world-jewish-congress
VjecitiStudent

#962 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by VjecitiStudent »

visocicaguy wrote:
VjecitiStudent wrote:
BHCluster wrote: Valjda na isti nacin kao sto su to Jevreji dobili ako negrijesim, bilo je rasprava na CD-u (FaceToFace).
drzave neclanice

nije bas tako:
...As a global leader, the World Jewish Congress received special credentials and recognition at the United Nations making it unique among world-wide organizations as it enjoys a diplomatic seat in the U.N. and within many of it institutions, commissions and sub-bodies....
Gdje u UN-u?
cyprus

#963 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by cyprus »

visocicaguy wrote:nije bas tako:
Eh, jedino sam to i ja pronašao... Ima li igdje opisa te diplomatske stolice, tj. koje uslove neko treba ispuniti da je dobije? Koji je značaj te stolice? Zašto se o toj stolici može pronaći samo jedna jedina rečinica na čitavom googleu?

Ovo nisu retorička pitanja, zaista tražim odgovor... Želim saznat...
Nokija

#964 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Nokija »

Poslije 40 stranica opet mogu da izvedem samo jedan zakljucak. Bilo kakva kritika ovog ili slicnih kongresa, njegovih celinih ljudi, programa, cilja, vizije se redovno karakterise kao licna uvreda i netrpeljivost prema bosnjacima, prema drzavi, prema ARBiH, prema svemu sto ima prefiks bosnjackog ili muslimanskog.

Ja licno nemam nista protiv osnivanja ovakvih udruzenja sve dotle dok oni nisu sami sebi svrha. I sve dotle dok celni ljudi nisu iz redova vjerskih zajednica.

O Cericu je suvisno bilo sta reci. Ipak mi je nedokuciv taj stepen narcisoidnosti i toliki gubitak osjecaja za realnost.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#965 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by japin_mutapi »

ali fakat odkud bošnjacima pravo da ističu bošnjačku zastavu
kako smiju bošnjaci da pominju ime bošnjačko
kako se usuđuju bošnjaci pokazati drugima da postoje i da nisu nestali i još da o tome govore na sav glas

kakve li drskosti
PipiDugaDevetka

#966 Re: Svjetski bošnjački kongres

muniza

#967 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by muniza »

japin_mutapi wrote:ali fakat odkud bošnjacima pravo da ističu bošnjačku zastavu
kako se usuđuju bošnjaci pokazati drugima da postoje i da nisu nestali i još da o tome govore na sav glas

kakve li drskosti
Ljiljani nisu bošnjačka zastava, bar ne ovih ponovo oživljenih/frankenštain bošnjaka. Ljiljani kakve danas znamo su zastava republike BiH i nadam se da ovo bezobrazno prisvajanje neće proći!
PipiDugaDevetka

#968 Re: Svjetski bošnjački kongres

kakve li drskosti
Zaboravio si staviti :zelenog smaju: kao znak da si duboko sarkastičan. Ne poznaju te svi čitaoci ovog Foruma, pa samo zbog toga.
PipiDugaDevetka

#969 Re: Svjetski bošnjački kongres

muniza wrote:

kakve li drskosti
Ljiljani nisu bošnjačka zastava, bar ne ovih ponovo oživljenih/frankenštain bošnjaka. Ljiljani kakve danas znamo su zastava republike BiH i nadam se da ovo bezobrazno prisvajanje neće proći!
Ima sud, pa na sudu da se to riješi. Valjda postoji zakon RBiH koji reguliše te stvari. (RBiH Ustav je još na snazi).
Dejtonski Ustav nije usvojen na REFERENDUMU zbog objektivnih okolnosti (rat je bio). Niko ne brani da se ponovo REFERENDUMOM izjasnimo o Ustavu BiH.
Platformas

#970 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Platformas »

kakve li drskosti
Pokušaj sarkazma :zzzz:
muniza

#971 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by muniza »

PipiDugaDevetka wrote: Ima sud, pa na sudu da se to riješi. Valjda postoji zakon RBiH koji reguliše te stvari. (RBiH Ustav je još na snazi).
Dejtonski Ustav nije usvojen na REFERENDUMU zbog objektivnih okolnosti (rat je bio). Niko ne brani da se ponovo REFERENDUMOM izjasnimo o Ustavu BiH.
Valjda bude jača inicijativa za promjenom, ljudi očito ne kontaju da to gazi naše dojučerašnje principe...
vee-jay

#972 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by vee-jay »

PipiDugaDevetka wrote:
Paranoid wrote:Nacionalno homogenizovanje je davno počelo...osim u bošnjaka, a da li su to trebali biti neki drugi intelektualci to je pitanje za analitičare. Ovde je bitno naglasiti da SBK ne bi nikada bio organizovan da nije mrzitelja bošnjaka, i zahvaljujući njima ne samo da će opstati, nego će postati i jači....

SBK nije ništa drugo nego reakcija na dešavanje u okruženju, i sva dalja rasprava i protivljenje će samo učvršćavati poziciju kongresa..
:thumbup:
Pipi jel se i ti zajebavas? Zar ste toliko slijepi da ne vidite da su Bosnjaci dio okurzenja? Dio koji ima svoju drzavu i niti je taj narod niti je ta drzava u bilo kakvoj opasnosti. Ako postoji opasnost onda ona nije u okruzenju nego upravo u truloj unutrasnjosti punoj korupcije, kriminala i lazi cije je najjace oruzije upravo strah od okurzenja. Samo pisanje o nekakvom "okruzenju" i strahovima od tog okruzenja su toliko paranoidni i suludni da ne mogu biti izvor normalnog ljudskog razmisljanja. Zar je tako lako zaravarati odrasle ljude koji zive na osnovama pragmatike i zivotnog iskustva?
PipiDugaDevetka

#973 Re: Svjetski bošnjački kongres

vee-jay wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Paranoid wrote:Nacionalno homogenizovanje je davno počelo...osim u bošnjaka, a da li su to trebali biti neki drugi intelektualci to je pitanje za analitičare. Ovde je bitno naglasiti da SBK ne bi nikada bio organizovan da nije mrzitelja bošnjaka, i zahvaljujući njima ne samo da će opstati, nego će postati i jači....

SBK nije ništa drugo nego reakcija na dešavanje u okruženju, i sva dalja rasprava i protivljenje će samo učvršćavati poziciju kongresa..
:thumbup:
Pipi jel se i ti zajebavas? Zar ste toliko slijepi da ne vidite da su Bosnjaci dio okurzenja? Dio koji ima svoju drzavu i niti je taj narod niti je ta drzava u bilo kakvoj opasnosti. Ako postoji opasnost onda ona nije u okruzenju nego upravo u truloj unutrasnjosti punoj korupcije, kriminala i lazi cije je najjace oruzije upravo strah od okurzenja. Samo pisanje o nekakvom "okruzenju" i strahovima od tog okruzenja su toliko paranoidni i suludni da ne mogu biti izvor normalnog ljudskog razmisljanja. Zar je tako lako zaravarati odrasle ljude koji zive na osnovama pragmatike i zivotnog iskustva?
Ovi koji su organizatori ovog kongresa, samo završavaju ono što je narod Bošnjaci davno propustio da uradi. Hrvati i Srbi su to uradili prije oko 200 godina. Nas zapalo u 21. stoljeću. Greška je uzimanje zlatnih ljiljana za zastavu Bošnjaka. Urazumiće se i promijeniće odluku o zastavi.

Hoću da iz zgrade UN da svake godine na 11.juli neko održi predavanje o genocidu u Žepi i Srebrenici, po mogućnosti da se usvoji kakva neobavezujuća rezolucija o tome genocidu.
Last edited by PipiDugaDevetka on 31/12/2012 15:13, edited 1 time in total.
raoul duke

#974 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by raoul duke »

Izgubljeni i izmoreni narod ce sam se zatrovati i unistiti.
vee-jay

#975 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by vee-jay »

PipiDugaDevetka wrote:
muniza wrote:

kakve li drskosti
Ima sud, pa na sudu da se to riješi. Valjda postoji zakon RBiH koji reguliše te stvari. (RBiH Ustav je još na snazi).
Jel' ovo onaj Pipi kojeg znamo? :-)

Tvoje spominjanje REFERENUDUMA me veoma jako podsjeca na ... REFERENDUM
Locked