Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Mislim da je i kod njih 4+9+2+2+1, 2000 za GS, 1000 za Masters series, samo sto je struktura bodova nesto drugacija rasporedjena pa se u zavrsnici (kao i u pocetnim kolima i kvalam) dobije vise bodova nego kod muskih pa tako recimo zene za 1/4 finala jednog GS dobiju 500 bodova a muski tek 360!!Leopold_IV wrote:Jedno pitanje za poznavatelje WTA Toura.
Kakva je struktura turnira WTA Toura, koji su mandatorni, koji donose koliko bodova i sl?
Unaprijed zahvaljujem na pojasnjenju.
A sto se tice muskog finala Miamija...namjerili se 2 igraca jako slicnog stila igre sto je i rezultiralo teniskim maratonom, iscrpljujucim izmjenama, većim brojem neprisiljenih nego winnera ali u svemu tome se ne može reci da finale nije bilo zanimljivo i napeto sa nekoliko izvanserijskih razmjena.
Šteta i žao mi je Davida ali sebi ne smije dopustati da ga jedna neiskorištena mec lopta onako potopi. Par cm ga je djelilo od uspjeha karijeje (znam za Pariz ali ovo je ipak dosta jaci turnir sa zrijebom od 96 igraca).
Jedino što je meni bilo zanimljivo u nedelju su oni manji neredi na tribinama u trećem setu.Leopold_IV wrote:ali u svemu tome se ne može reci da finale nije bilo zanimljivo i napeto sa nekoliko izvanserijskih razmjena.
U svemu tome drasticno zanimljivije od proslogodisnjeg finala Miamia...necko_hz wrote:Jedino što je meni bilo zanimljivo u nedelju su oni manji neredi na tribinama u trećem setu.Leopold_IV wrote:ali u svemu tome se ne može reci da finale nije bilo zanimljivo i napeto sa nekoliko izvanserijskih razmjena.
http://en.wikipedia.org/wiki/Women's_Te ... categoriesLeopold_IV wrote:@Shake
Imaju nekakvu drugaciju terminologiju naziva turnira i nikako ne mogu da skontam po tome koliko je koji bitan.
Npr ovaj sad u Charlstonu turnir vs turnir u Miamiju. Da li su iste kategorije i nose li isto boba.
Arma, jesi li to ponovo pao kao sehid? Vidim u novom ruhu. Sopovic, ta ubojita bivsa devetka!:-DEdinŠopović wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Women's_Te ... categoriesLeopold_IV wrote:@Shake
Imaju nekakvu drugaciju terminologiju naziva turnira i nikako ne mogu da skontam po tome koliko je koji bitan.
Npr ovaj sad u Charlstonu turnir vs turnir u Miamiju. Da li su iste kategorije i nose li isto boba.
A zar se ne ukida Stupid Saturday od ove godine?Leopold_IV wrote:Evo dvije novosti sa ATP Toura koje ce startati od 2015:
- musko polufinale USO se prebacuje sa subote na petak te se ostavlja dan odmore cime tzv super Saturday odlazi u prošlost
- period izmedju RnR i Wimbledona se prolongira sa 2 na 3 sedmice te se ubacuje Mercedes Open koji se održavao u Stuttgartu u taj period.
Po meni jako dobrodosla promjena samo je velika šteta sto travnati dio sezone nema niti jedan turnir serije 500 ili Masters serije 1000.
Nije, imao je fin žrijeb, u sljedećem kolu ga je čekao Coria...KB24 wrote:je l' osvojio taj masters te godine ? da ne guglam
a po komentarima mi se čini da nije :<
Upravo tako, te su vec poduzeli aktivnosti u tom pravcu.Dugi nožni nokti wrote:Mislim da će se Stuttgart od 2015. igrati na travnatoj podlozi.
Odličan članak i upravo je sažeo kamo današnji tenis ide.
Možda ga žrtvuje da se Aldin ne umara?shake69 wrote:BiH sutra protiv Moldavije u DC i ne mogu vjerovati da je 'druga ploca' Tomo Brkic pored Setkica koji igra u zivotnoj formi i dosao blizu Top 200!Da li Vranic podilazi 'zapadnom Mostaru' , (domacin je grad na Neretvi) ne znam, ali potez je neshvatljiv. Brkic igra ponekad skoro na nivou dobrog rekreativca, posebno ako ga ne sluzi prvi servis, sto je cest slucaj. Na betonu i moze nesto a u Mostaru se bas igra na zemlji, tako da mogu reci, Davere, do tebe je ako nas Moldavci izbace!
To je isto kao da kazes 'Bijeli Brijeg je i dalje Velezov stadion'. Kamo srece da je tako i da nasi sutra ne igraju u 'zapadnom Mostaru pod jurisdikcijom 'herceggovnarske bande, ciji je slogan -Ko je jamio jamio', na terenima ciji direktorov sin igra za Hrvatsku, koliko znam, u mladjim kategorijama, by the way.boltstream wrote:ne postoji zapadni Mostar.