TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jameka

#9476 Re: TENIS

Post by Jameka »

Shino je sutkinja kojoj je Serena prijetila da ce joj zabit lopticu u grlo zbog dosudjenog foot faulta, a onda se sutkinja zalila glavnoj da je Serena hoce ubit :lol:, zbog cega je ova izgubila SF US Opena 2009. Toj istoj sutkinji je nedavno Shara zabila as u glavu. :D A evo zbog cega:

Image

Image Image Image
Mustang1

#9477 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Ova Andrea losa .. Ova mala Townsend ako do 20.e izgubi PUNO :D kilograma mogla bi biti nova Serena :D
Leopold_IV

#9478 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Jedno pitanje za poznavatelje WTA Toura.

Kakva je struktura turnira WTA Toura, koji su mandatorni, koji donose koliko bodova i sl?
Unaprijed zahvaljujem na pojasnjenju.

A sto se tice muskog finala Miamija...namjerili se 2 igraca jako slicnog stila igre sto je i rezultiralo teniskim maratonom, iscrpljujucim izmjenama, većim brojem neprisiljenih nego winnera ali u svemu tome se ne može reci da finale nije bilo zanimljivo i napeto sa nekoliko izvanserijskih razmjena.
Šteta i žao mi je Davida ali sebi ne smije dopustati da ga jedna neiskorištena mec lopta onako potopi. Par cm ga je djelilo od uspjeha karijeje (znam za Pariz ali ovo je ipak dosta jaci turnir sa zrijebom od 96 igraca).
Leopold_IV

#9479 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Evo dvije novosti sa ATP Toura koje ce startati od 2015:

- musko polufinale USO se prebacuje sa subote na petak te se ostavlja dan odmore cime tzv super Saturday odlazi u prošlost

- period izmedju RnR i Wimbledona se prolongira sa 2 na 3 sedmice te se ubacuje Mercedes Open koji se održavao u Stuttgartu u taj period.
Po meni jako dobrodosla promjena samo je velika šteta sto travnati dio sezone nema niti jedan turnir serije 500 ili Masters serije 1000.
EdinŠopović

#9480 Re: TENIS

Post by EdinŠopović »

I Stuttgart je na travi!
shake69

#9481 Re: TENIS

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:Jedno pitanje za poznavatelje WTA Toura.

Kakva je struktura turnira WTA Toura, koji su mandatorni, koji donose koliko bodova i sl?
Unaprijed zahvaljujem na pojasnjenju.

A sto se tice muskog finala Miamija...namjerili se 2 igraca jako slicnog stila igre sto je i rezultiralo teniskim maratonom, iscrpljujucim izmjenama, većim brojem neprisiljenih nego winnera ali u svemu tome se ne može reci da finale nije bilo zanimljivo i napeto sa nekoliko izvanserijskih razmjena.
Šteta i žao mi je Davida ali sebi ne smije dopustati da ga jedna neiskorištena mec lopta onako potopi. Par cm ga je djelilo od uspjeha karijeje (znam za Pariz ali ovo je ipak dosta jaci turnir sa zrijebom od 96 igraca).
Mislim da je i kod njih 4+9+2+2+1, 2000 za GS, 1000 za Masters series, samo sto je struktura bodova nesto drugacija rasporedjena pa se u zavrsnici (kao i u pocetnim kolima i kvalam) dobije vise bodova nego kod muskih pa tako recimo zene za 1/4 finala jednog GS dobiju 500 bodova a muski tek 360!!
Last edited by shake69 on 02/04/2013 20:00, edited 1 time in total.
necko_hz

#9482 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Leopold_IV wrote:ali u svemu tome se ne može reci da finale nije bilo zanimljivo i napeto sa nekoliko izvanserijskih razmjena.
Jedino što je meni bilo zanimljivo u nedelju su oni manji neredi na tribinama u trećem setu. :D
Leopold_IV

#9483 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

@Shake
Imaju nekakvu drugaciju terminologiju naziva turnira i nikako ne mogu da skontam po tome koliko je koji bitan.
Npr ovaj sad u Charlstonu turnir vs turnir u Miamiju. Da li su iste kategorije i nose li isto boba.
Leopold_IV

#9484 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

necko_hz wrote:
Leopold_IV wrote:ali u svemu tome se ne može reci da finale nije bilo zanimljivo i napeto sa nekoliko izvanserijskih razmjena.
Jedino što je meni bilo zanimljivo u nedelju su oni manji neredi na tribinama u trećem setu. :D
U svemu tome drasticno zanimljivije od proslogodisnjeg finala Miamia...
EdinŠopović

#9485 Re: TENIS

Post by EdinŠopović »

Leopold_IV wrote:@Shake
Imaju nekakvu drugaciju terminologiju naziva turnira i nikako ne mogu da skontam po tome koliko je koji bitan.
Npr ovaj sad u Charlstonu turnir vs turnir u Miamiju. Da li su iste kategorije i nose li isto boba.
http://en.wikipedia.org/wiki/Women's_Te ... categories
shake69

#9486 Re: TENIS

Post by shake69 »

EdinŠopović wrote:
Leopold_IV wrote:@Shake
http://en.wikipedia.org/wiki/Women's_Te ... categories
Arma, jesi li to ponovo pao kao sehid? Vidim u novom ruhu. Sopovic, ta ubojita bivsa devetka!:-D
ultima_palabra

#9487 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Leopold_IV wrote:Evo dvije novosti sa ATP Toura koje ce startati od 2015:

- musko polufinale USO se prebacuje sa subote na petak te se ostavlja dan odmore cime tzv super Saturday odlazi u prošlost

- period izmedju RnR i Wimbledona se prolongira sa 2 na 3 sedmice te se ubacuje Mercedes Open koji se održavao u Stuttgartu u taj period.
Po meni jako dobrodosla promjena samo je velika šteta sto travnati dio sezone nema niti jedan turnir serije 500 ili Masters serije 1000.
A zar se ne ukida Stupid Saturday od ove godine?

Otkud da je Stuttgart na travi? A ovo drugo je jednostavno, nijedan turnir sa travom nema infrastrukturu za 500 ili 1000.
Dugi nožni nokti

#9488 Re: TENIS

Post by Dugi nožni nokti »

Mislim da će se Stuttgart od 2015. igrati na travnatoj podlozi.
ultima_palabra

#9489 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

16-godišnji Nadal protiv Alberta Coste, aktuelnog šampiona RG...
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... DP0b5-8DWU
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9490 Re: TENIS

Post by Velkoski »

je l' osvojio taj masters te godine ? da ne guglam :D

a po komentarima mi se čini da nije :<
ultima_palabra

#9491 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

KB24 wrote:je l' osvojio taj masters te godine ? da ne guglam :D

a po komentarima mi se čini da nije :<
Nije, imao je fin žrijeb, u sljedećem kolu ga je čekao Coria...
Leopold_IV

#9493 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Dugi nožni nokti wrote:Mislim da će se Stuttgart od 2015. igrati na travnatoj podlozi.
Upravo tako, te su vec poduzeli aktivnosti u tom pravcu.
Leopold_IV

#9494 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Odličan članak i upravo je sažeo kamo današnji tenis ide. :thumbup:

U zadnjih nekoliko godina su radi gledatelja poceli usporavati mahom sve podloge, to je stvorilo novu eru super fit baselinera koji mogu prebacivati loptu do iznemoglosti i to nažalost postaje recept za uspjeh (Roger je svakako izuzetak iz bilo kakve priče jer je izvanserijski talenat koji se morao prilagođavati).
E sad je tim istim gledateljima postalo malo motono gledati teniske maratone u kojima je inicijativa i tzv. shot-making sveden na minimum i samo se postavlja pitanje ko moze vise i duze izdržati. Kvaliteti meča se više ne gledaju po broju winnera nego po ukupnom trajanju sto je po meni poražavajuće za tenis.

Neki teniski mecevi koji ukljucuju Nadala i Djokovica zaista postanu klasici i gladijatorska borba jer su na vrhunskom nivou dok velika većina ostalih mečeva jednostavno postane monotona i negledljiva.
Evo vec drugo finale Miamija je na granici (ne)gledljivosti (mada gotivim Davida Ferrera i njegovu borbenost jer je to i bit sporta).
Sve u svemu se nadam da ce igraci poput Dimitrova, Gulbisa, Raonica, Tsonge pa i Delpa nastaviti igrati tenis za winner više ali je upitno kakve rezultate mogu postici, pogotovo na GS koji se igraju na 3 dobijena seta pri čemu je nevjerovatno teško igrati ofanzivni tenis 2-3 sata u kontinuitetu.

Ide Davis Cup pa cu se kasnije osvrnuti malo na sastave i četvrtfinalne mečeve.
shake69

#9495 Re: TENIS

Post by shake69 »

BiH sutra protiv Moldavije u DC i ne mogu vjerovati da je 'druga ploca' Tomo Brkic pored Setkica koji igra u zivotnoj formi i dosao blizu Top 200! :shock: Da li Vranic podilazi 'zapadnom Mostaru' , (domacin je grad na Neretvi) ne znam, ali potez je neshvatljiv. Brkic igra ponekad skoro na nivou dobrog rekreativca, posebno ako ga ne sluzi prvi servis, sto je cest slucaj. Na betonu i moze nesto a u Mostaru se bas igra na zemlji, tako da mogu reci, Davere, do tebe je ako nas Moldavci izbace!
ultima_palabra

#9496 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

shake69 wrote:BiH sutra protiv Moldavije u DC i ne mogu vjerovati da je 'druga ploca' Tomo Brkic pored Setkica koji igra u zivotnoj formi i dosao blizu Top 200! :shock: Da li Vranic podilazi 'zapadnom Mostaru' , (domacin je grad na Neretvi) ne znam, ali potez je neshvatljiv. Brkic igra ponekad skoro na nivou dobrog rekreativca, posebno ako ga ne sluzi prvi servis, sto je cest slucaj. Na betonu i moze nesto a u Mostaru se bas igra na zemlji, tako da mogu reci, Davere, do tebe je ako nas Moldavci izbace!
Možda ga žrtvuje da se Aldin ne umara?
shake69

#9497 Re: TENIS

Post by shake69 »

Zrtvuje, salis se!? Da je Albot na nivou bar Dudie Sela pa da ga cuva za eventualno peti mec, razumio b ih, ali Setkic bi bio u najmanju ruku ravnopravak protivnik moldavskom No.1,!? Sta bi Daveru, znat cemo poslije!
boltstream

#9498 Re: TENIS

Post by boltstream »

ne postoji zapadni Mostar.
shake69

#9499 Re: TENIS

Post by shake69 »

boltstream wrote:ne postoji zapadni Mostar.
To je isto kao da kazes 'Bijeli Brijeg je i dalje Velezov stadion'. Kamo srece da je tako i da nasi sutra ne igraju u 'zapadnom Mostaru pod jurisdikcijom 'herceggovnarske bande, ciji je slogan -Ko je jamio jamio', na terenima ciji direktorov sin igra za Hrvatsku, koliko znam, u mladjim kategorijama, by the way.
poostar

#9500 Re: TENIS

Post by poostar »

:thumbup:

Takodjer se vidi i u zenskom tenisu. Anti talenat Caroline Wozniacki je bila #1 pune dvije godine a u prosijeku je udarala 3 - 4 "winnera" po mecu. Smijurija.
Post Reply