GAU8 wrote:Joj tebe ... pa tema je tome namijenjena; da citiram: "Tema je namijenjena za razmjenu 'mudrih' misli slobodnog uma i 'ateističkog' karaktera.."nasa wrote:Imam ja pitanje.
Zbog cega lijepite na onoj temi tudje citate i uglavnom se tema onda vrti oko toga...
A druga stvar; zamolio bih primjere gdje to ateisti tvrde da je nevjera prirodno stanje covjeka
Naime, da je nevjera prirodno stanje covjeka, vjere ne bi bilo (bar ne u ovako masovnom obliku)
Sumnjam da bi se neko ljutio da sami smislite neku mudrost, no dobro, shvatam lijenost.
A sto se tice nevjere kao prirodnog stanja pa, vodili smo debate u kojim se tvrdilo da nikakva sklonost vjeri nije prirodjena vec upravo da je nevjera prirodno stanje, a da se dalje ispiranjem mozga i drugim metodama usadi vjera.Osim toga, konstantno se tvrdi da vjera rezultat naslijedja, tradiciji, djelovanja odraslih na djecu u dobi kada nisu sami sposobni da razluce itd.
Ali svakako da mene ne moras ubjedjivati da je ipak vjera prirodna sklonost covjeka.