Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#9401 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: 01/06/2020 17:45 Mene je jedna silovala na oktoberfestu prije par godina... skinula majicu i grudnjak i sjela mi u krilo :|
Zao mi je :| nadam se da je barem imala dobre dude, da ti trauma bude manja.
ExNihilo

#9402 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Bloo wrote: 01/06/2020 18:10
ExNihilo wrote: 01/06/2020 17:44
Bloo wrote: 01/06/2020 17:24

Ti mali... :twisted:

Sirijusli, kako bi ti reagovao da ti na primjer sadeta posalje sliku svojih intimnih dijelova?
Da li tvoja reakcija zavisi od tvog trenutnog raspolozenja? Izgleda njenih nether regions? Tvojih simpatija prema njoj?
Prijavio bih je svekrvi. :D

Ne bih to nazvao silovanjem, u svakom slučaju. Doživio sam da me random prostitutka seksualno uznemirava na sred ulice, uz jasno izražavanje negodovanja s moje strane. Nisam to nazvao silovanjem nikada.
Kako si se osjecao poslije uznemiravanja, fizickog, sa njene strane?
Uznemireno zbog toga što bi muškarac na njenom mjestu bio priveden, a našem slučaju prolaznici su se smijali.
Last edited by ExNihilo on 01/06/2020 18:14, edited 1 time in total.
piupiu

#9403 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

MarlboroGold wrote: 01/06/2020 18:05
piupiu wrote: 01/06/2020 18:04 A je l' vam se kad desilo da nekome ko vas verbalno smara (ili obrnuto) kažete 'prestani me silovati'?
Nisam lično, ali sam čuo kad su drugi tako reagovali.
Pa o tome pričam kad govorim da termin silovanje ima specifično psihološko značenje. I zašto je seksualno uznemiravanje i smaranje meni više silovanje od samog fizičkog akta silovanja, koje smatram običnim nasiljem. Ne govorim o pravnoj terminologiji, već o tome kako doživljavam termine 'silovanje' i 'seksualno nasilje'.
Bloo
Globalna šefica

#9404 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

ExNihilo wrote: 01/06/2020 18:13
ExNihilo wrote: 01/06/2020 17:44

Prijavio bih je svekrvi. :D

Ne bih to nazvao silovanjem, u svakom slučaju. Doživio sam da me random prostitutka seksualno uznemirava na sred ulice, uz jasno izražavanje negodovanja s moje strane. Nisam to nazvao silovanjem nikada.
Uznemireno zbog toga što bi muškarac na njenom mestu bio priveden, a našem slučaju prolaznici su se smijali.
Znaci nije ti godilo.
Zasto nisi prijavio policiji? Sta te je sprijecilo?
Btw, ne budu ni muskarci uvijek privedeni kada seksualno uznemiravaju nekog u javnom prostoru.
MarlboroGold

#9405 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: 01/06/2020 18:12
MarlboroGold wrote: 01/06/2020 17:45 Mene je jedna silovala na oktoberfestu prije par godina... skinula majicu i grudnjak i sjela mi u krilo :|
Zao mi je :| nadam se da je barem imala dobre dude, da ti trauma bude manja.
Dude su bile dobre :D
Priznajem bilo mi je baš neugodno... kao što mirad reče za svoju situaciju. Na kraju je došao security i bila je izbačena iz šatora.
Popila nije mogla ni hodati kako treba.
Last edited by MarlboroGold on 01/06/2020 18:22, edited 1 time in total.
ExNihilo

#9406 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Bloo wrote: 01/06/2020 18:15

Uznemireno zbog toga što bi muškarac na njenom mestu bio priveden, a našem slučaju prolaznici su se smijali.
Znaci nije ti godilo.
Btw, ne budu ni muskarci uvijek privedeni kada seksualno uznemiravaju nekog u javnom prostoru.
Mogao sam prijaviti samo NN. Niti znam ko je, niti šta je. A nisam situaciju ni doživio toliko dramatično, kako rekoh.

Da mi je godilo, ne bih se bunio. :D Ali potpuno je bespredmetno stalno se vraćati na pitanje da li seksualno uznemiravanje godi, treba li biti kažnjivo, da li je degradirajuće i slično, kada još niko među sagovornicima na ovoj temi nije pokazao drugačiji stav od jedinog normalnog: ne godi i treba biti strogo kažnjivo.

Ali to ne znači da je silovanje.
piupiu

#9407 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

saint_mirad wrote: 01/06/2020 17:44
Bloo wrote: 01/06/2020 17:40
saint_mirad wrote: 01/06/2020 17:38

Ja imam zelju za diskusijom i da probam razumeti drugu stranu, ali ne pomaze kad pravis strawman. Ovo napisano minus deo dje vagina ovlazi jeste definicija silovanja, mada nije samo to. Ako se liku ne digne i ne desi se penetracija, ne znaci da nije pokusao silovanje. Stvari se u nekom opsegu mogu nijansirati, ali se sam termin ne moze razvlaciti u beskonacnost sve dok silovanje ne postane i kad curi odgovoris samo OK na poruku od 10 redova. :-D
Ima negdje na bespucima neta...gdje neki muskarac objasnjava da ako se zena ovlazi tokom silovanja (koje moze biti i u braku ako nisi znao), to onda nije silovanje. Ako i ostane trudna poslije silovanja onda to nije silovanje jer njeno tijelo nije odbilo tu spermu ubacenu u nju nasilnim putem.
Ima na netu i da silovanje ne postoji, jer prosto zena to potajno zeli, jel. Ima svasta na netu. :-D
Nemam muško tijelo, ali mijenim da je muško tijelo popriličan fiziološki rob seksualnog nagona, kako shvatih iz razgovora s vašim rodom. Jedan mi je moj drug to opisao kao vatru izmedju nogu, koja se mora ugasiti. :D :lol:

Možda iz toga potiče ta ideja da i žena ima slično bolne nagone, i da stoga potajno želi da neko na nju navaljuje, da je smara i siluje. :oops:

Ko će mu ga znati.
MarlboroGold

#9408 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ima ih sa takvim fantazijama... ne bih se usudio ulaziti u to i tvrditi je li normalno ili ne. Reddit je pun takvih priča i jednih i drugih. Tačno mračni dijelovi interneta.

Sjećam se jedne autorice koja je fantazirala da je siluje više muškaraca odjednom i to je naglasila silovanje... ono da se ona opire, a oni da se iživljavaju maksimalno.
bunk

#9409 Re: Danasnji "feminizam"

Post by bunk »

Takvim pricama se razvodnjava pravi problem.
Seksualno uznemiravanje je svakodnevnica...
U zbornici nastavnici u pauzama pricaju iskljucivo o seksu i o tome koja se od kolegica "bolje puca"..
I tako je u svakom segmentu posla od Binga do najprestiznijeg fakulteta.
Ali o tome se ne prica nikad i nigdje,zene pretpostavljam znaju za to ali sute sto zbog stida sto zbog straha od gubitka posla.
Samo zestoko kaznjavanje .Krezave i maloumne bagre koja se ponasa prema zenama bez postovanja.
Od gubitka posla do zatvora.
Nema,ponavljam nema drugog rjesenja.
I to nije nikakav feminizam,to je pravo na zivot dostojan covjeka u 2020 godini.
I da ,bas mi je zao marlboroa kojemu je sisata njemica sjela u krilo golih grudi mora da se i danas budi traumatiziran tim iskustvom...
Last edited by bunk on 01/06/2020 18:42, edited 1 time in total.
saint_mirad

#9410 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

piupiu wrote: 01/06/2020 18:27
Bloo wrote: 01/06/2020 17:40
Ima negdje na bespucima neta...gdje neki muskarac objasnjava da ako se zena ovlazi tokom silovanja (koje moze biti i u braku ako nisi znao), to onda nije silovanje. Ako i ostane trudna poslije silovanja onda to nije silovanje jer njeno tijelo nije odbilo tu spermu ubacenu u nju nasilnim putem.
Ima na netu i da silovanje ne postoji, jer prosto zena to potajno zeli, jel. Ima svasta na netu. :-D
Nemam muško tijelo, ali mijenim da je muško tijelo popriličan fiziološki rob seksualnog nagona, kako shvatih iz razgovora s vašim rodom. Jedan mi je moj drug to opisao kao vatru izmedju nogu, koja se mora ugasiti. :D :lol:

Možda iz toga potiče ta ideja da i žena ima slično bolne nagone, i da stoga potajno želi da neko na nju navaljuje, da je smara i siluje. :oops:

Ko će mu ga znati.
Testosteron rush je mnogo jaci, cak muskarci ranije umiru zbog hormona nego zene. Placaju danak toj prirodi aktivizma i direktnosti. Sam falus je simbol direktnosti i fokusiranog ciljanja, kao kad pisamo ili ejakuliramo. Za muskarca je i u bioloskom smislu neophodno da pogodi metu. Drugar ti ima pravo jer zapravo drustvo i tabuiziranje nekih stvari kontrolisu muskarce da ne ispoaljavaju svoju biologiju u punini. Nije slucajno da u ratovima ili kad se drustvo urusava na neki nacin bude redovno puno silovanja. Nestane tih socijalnih kocnica, makar na odredjeno vreme.

Vi zene nas zato trebate razumeti, svako je rob svoje biologije, u ovom slucaju muskarci vise nego zene.
Bloo
Globalna šefica

#9411 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

ExNihilo wrote: 01/06/2020 18:22

Znaci nije ti godilo.
Mogao sam prijaviti samo NN. Niti znam ko je, niti šta je. A nisam situaciju ni doživio toliko dramatično, kako rekoh.

Da mi je godilo, ne bih se bunio. :D Ali potpuno je bespredmetno stalno se vraćati na pitanje da li seksualno uznemiravanje godi, treba li biti kažnjivo, da li je degradirajuće i slično, kada još niko među sagovornicima na ovoj temi nije pokazao drugačiji stav od jedinog normalnog: ne godi i treba biti strogo kažnjivo.

Mogao si je uslikati? Pa da NN...opisati, ako ordinira stalno policijske snage su upoznate sa njom sigurno.
Takva vrsta zlostavljanja nece sama nestati, vec treba reagovati i prijavljivati.

Gledaj, ja i ti mozda te situacije dozivljavamo drugacije jer kod mene uvijek postoji strah od "pravog silovanja" onog fizickog, nasilnog, penetrativnog....s.kojim se mogu zavrsiti takvi, opet nasilni i nezeljeni, susreti u kojima neka osoba svoje seksualne zelje nasilno namece bez mog pristanka, pa makar to bilo hvatanje za sise.

Ja kao zena se osjecam silovano poslije situacija koje sam do sada pobrojala.
Naravno, moj subjektivni osjecaj kao zene ne igra ulogu u tvom razumijevanju seksualnog nasilja, a ponajmanje.ima uticaja na pravosudni sistem.
Bloo
Globalna šefica

#9412 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: 01/06/2020 18:30 Ima ih sa takvim fantazijama... ne bih se usudio ulaziti u to i tvrditi je li normalno ili ne. Reddit je pun takvih priča i jednih i drugih. Tačno mračni dijelovi interneta.

Sjećam se jedne autorice koja je fantazirala da je siluje više muškaraca odjednom i to je naglasila silovanje... ono da se ona opire, a oni da se iživljavaju maksimalno.
Rape fantasies...sto ne znaci nuzno da zeli isto irl.
I ti mozda gledas i zamisljas gang bangs odnosno ucestvovanje u istom, ali u irl ....would.you?

Mada si ti vise furries tip :mrgreen:
MarlboroGold

#9413 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: 01/06/2020 18:39
MarlboroGold wrote: 01/06/2020 18:30 Ima ih sa takvim fantazijama... ne bih se usudio ulaziti u to i tvrditi je li normalno ili ne. Reddit je pun takvih priča i jednih i drugih. Tačno mračni dijelovi interneta.

I ti mozda gledas i zamisljas gang bangs odnosno ucestvovanje u istom, ali u irl ....would.you?

Ma kakav gang bang. To mi se uvijek gadilo. 1 na 1 ili solo žene :mrgreen:
Recimo i da volim ne bih, ali jedno je kad odeš na spam spam i gledaš gang bang koji te pali da zadovoljiš svoje potrebe, a drugo kad javno o tome govoriš da bi učestvovao... pogotovo silovanje.
almir90

#9414 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Bloo wrote: 01/06/2020 18:37
Naravno, moj subjektivni osjecaj kao zene ne igra ulogu u tvom razumijevanju seksualnog nasilja, a ponajmanje.ima uticaja na pravosudni sistem.
Ti sa ovakvom tvrdnjom zapravo omaložavaš prave žrtve silovanja koje jesu proživile fizičko silovanje, i fizičko zlostavljanje. Pokušavaš sebe izjednačiti sa nekim ko je prošao takvu traumu, i napraviti jednaku žrtvu od sebe i te osobe u slučaju gdje je tebe neko dodirnuo u tramvaju, poslao ti nekakvu sliku. Nije li to malo licemjerno i sebično? Ono u fazonu, upoznaš žrtvu koja ju je neko silovao, i onda joj pođeš pričati kako si ti silovana jer ti je neko poslao dickpick, ili očešao se o tebe u tramvaju. :-)
saint_mirad

#9415 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Obično rape fantasies ili BDSM u kojem su žene sub imaju češće žene iz egalitarnih zemalja jer žele u krevetu sublimirati ono što ne žele da im se desi u javnom životu. To bi moglo delom objasniti i pomamu za 50 nijansi sive.
Bloo
Globalna šefica

#9416 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

saint_mirad wrote: 01/06/2020 18:35

Ko će mu ga znati.
Testosteron rush je mnogo jaci, cak muskarci ranije umiru zbog hormona nego zene. Placaju danak toj prirodi aktivizma i direktnosti. Sam falus je simbol direktnosti i fokusiranog ciljanja, kao kad pisamo ili ejakuliramo. Za muskarca je i u bioloskom smislu neophodno da pogodi metu. Drugar ti ima pravo jer zapravo drustvo i tabuiziranje nekih stvari kontrolisu muskarce da ne ispoaljavaju svoju biologiju u punini. Nije slucajno da u ratovima ili kad se drustvo urusava na neki nacin bude redovno puno silovanja. Nestane tih socijalnih kocnica, makar na odredjeno vreme.

Vi zene nas zato trebate razumeti, svako je rob svoje biologije, u ovom slucaju muskarci vise nego zene.
Hmmm....libido kod zena je nesto sto se sputava od puberteta. Zene rijetko mogu u svojoj punini iskazati svoje bioloske nagone.
Silovanja u ratu nisu ispunjavanje.bioloskih nagona vec i alat/oruzje. Da ponizis, da osvojis, da zapisas i zaprljas teritoriju drugog muskarca.
Jer penetracija je osvajanje, davanje....
Jedan od razloga sto homofobi imaju reakcije na homoseksualni seks je rusenje "prirodnog" poretka u njihovom diskursu gdje je zena.ona koja prima i.kojoj se daje, u koju se prodire.
Silovanje hetero muskaraca od strane heteromuskaraca u ratu je isto jedan od vidova ratovanja. Ponizis ga da primi penis, da bude penetriran i osvojen.
Iskoristis ga kao zenu koja je slaba i ne moze da se brani.
Bloo
Globalna šefica

#9417 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

almir90 wrote: 01/06/2020 18:43
Ti sa ovakvom tvrdnjom zapravo omaložavaš prave žrtve silovanja koje jesu proživile fizičko silovanje, i fizičko zlostavljanje. Pokušavaš sebe izjednačiti sa nekim ko je prošao takvu traumu, i napraviti jednaku žrtvu od sebe i te osobe u slučaju gdje je tebe neko dodirnuo u tramvaju, poslao ti nekakvu sliku. Nije li to malo licemjerno i sebično? Ono u fazonu, upoznaš žrtvu koja ju je neko silovao, i onda joj pođeš pričati kako si ti silovana jer ti je neko poslao dickpick, ili očešao se o tebe u tramvaju. :-)
Hajd, sad polako i fino iscitaj zadnje 3 strane.
almir90

#9418 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Bloo wrote: 01/06/2020 18:45
Ma čitao sam sve, kažem ti licemjerno nastupaš sa tim svojim stavovima i praviš od sebe žrtvu. I dok to radiš ti zapravo ismijavaš prave žrtve silovanja.
Bloo
Globalna šefica

#9419 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: 01/06/2020 18:43
Bloo wrote: 01/06/2020 18:39

Ma kakav gang bang. To mi se uvijek gadilo. 1 na 1 ili solo žene :mrgreen:
Recimo i da volim ne bih, ali jedno je kad odeš na spam spam i gledaš gang bang koji te pali da zadovoljiš svoje potrebe, a drugo kad javno o tome govoriš da bi učestvovao... pogotovo silovanje.
Znaci.ako je.siluju stvarno onda je sama trazila? :mrgreen: bukvalno?
Bloo
Globalna šefica

#9420 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

almir90 wrote: 01/06/2020 18:46
Ma čitao sam sve, kažem ti licemjerno nastupaš sa tim svojim stavovima i praviš od sebe žrtvu. I dok to radiš ti zapravo ismijavaš prave žrtve silovanja.
Tugy, plaky.

Now excuse me, odoh Marlboru slati slike.furriesa.
MarlboroGold

#9421 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: 01/06/2020 18:44
saint_mirad wrote: 01/06/2020 18:35

Ko će mu ga znati.

Hmmm....libido kod zena je nesto sto se sputava od puberteta. Zene rijetko mogu u svojoj punini iskazati svoje bioloske nagone.
Silovanja u ratu nisu ispunjavanje.bioloskih nagona vec i alat/oruzje. Da ponizis, da osvojis, da zapisas i zaprljas teritoriju drugog muskarca.
Jer penetracija je osvajanje, davanje....
Jedan od razloga sto homofobi imaju reakcije na homoseksualni seks je rusenje "prirodnog" poretka u njihovom diskursu gdje je zena.ona koja prima i.kojoj se daje, u koju se prodire.
Silovanje hetero muskaraca od strane heteromuskaraca u ratu je isto jedan od vidova ratovanja. Ponizis ga da primi penis, da bude penetriran i osvojen.
Iskoristis ga kao zenu koja je slaba i ne moze da se brani.
:thumbup:

Bilo je x slučajeva silovanja i muškaraca za vrijeme rata... barem u Podrinju. Tačno se radi o poniženju i osvajanju, a ne toliko nagonima.
ExNihilo

#9422 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

ExNihilo wrote: 01/06/2020 18:22
Znaci nije ti godilo.

Mogao si je uslikati? Pa da NN...opisati, ako ordinira stalno policijske snage su upoznate sa njom sigurno.
Takva vrsta zlostavljanja nece sama nestati, vec treba reagovati i prijavljivati.

Gledaj, ja i ti mozda te situacije dozivljavamo drugacije jer kod mene uvijek postoji strah od "pravog silovanja" onog fizickog, nasilnog, penetrativnog....s.kojim se mogu zavrsiti takvi, opet nasilni i nezeljeni, susreti u kojima neka osoba svoje seksualne zelje nasilno namece bez mog pristanka, pa makar to bilo hvatanje za sise.

Da, ali ako nam je to definicija, onda nema ni muškarca ni žene koji nisu silovani. Što, opet, obesmišljava sam pojam.
almir90

#9423 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Bloo wrote: 01/06/2020 18:47
Tugy, plaky.

Now excuse me, odoh Marlboru slati slike.furriesa.
I sad se ponašaš kao kakvo povrijeđeno djetešce?

Evo kako ćeš testirati svoju teoriju, otiđi i nađi žene koje su proživjele pravo silovanje, pa ti njima sve lijepo objasni da je tvoj i njihov slučaj jednak i da nosi istu težinu - nakon toga dođi ovdje da nam napišeš kako su one odreagovale na to sve. Vjerujem da će one tebe tješiti, i reći da je sve to isto i jednako. :-)
Alles-Tamam

#9424 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Alles-Tamam »

almir90 wrote: 01/06/2020 18:46
Malo je naopako da musko govori zeni kako se ona treba osjecati i u kojoj mjeri "silovano" ili silovano.

Ako razumijes njemacki :thumbup: ako ne upali prevod na engleski
MarlboroGold

#9425 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Dobar video. Niko ovdje ne spori kroz šta žene prolaze. Ja sam za to da javno prozivaju i ismijavaju te kretene ako ništa drugo ne pomaže. Ovo pogotovo važi za kretene poput onih u konverzacijama na whatsappu, instagramu itd.

Dick pic galerija. Carica :lol:
Post Reply