Ja sam ispregovarao eon full paket 24 mjeseca po cijeni koju sam placao za obicni trio grande, pa ti vidi.Jim Smorrison wrote: ↑26/11/2019 14:54Nećeš ispregovarati drugačiju ponudu. Meni je davno istekao ugovor i par puta su mi nudili neke opcije kojima ne dobijam ništa naročito, a koštaju me isto ili više. Ja isto ne gledam pink, važan mi je internet ili neki drugi kanali ali nema baš nekih custom dogovora. Fiksnog telefona bih se rado riješio jer mi ne treba pa još razmatram opcije ali nikako da se nakanim.Reglan wrote: ↑26/11/2019 09:17Moj savjet je da sacekas malo, pokusaj ispregovarati sta bolje. Ne pristaj na prvu ponudu, tradi neke dodatne kanale itd.Er0l wrote: ↑25/11/2019 21:37 Zvali su me prije par dana iz Telemacha za obnovu ugovora i naravno nude Eon box. Vidim po forumu neke postove da se situacija popravila, a opet tu su i drugi koji se i dalje zale.
Isto tako kao benefiti su mi ponudjeni Cinestar, Arena SD i Pink, mada bih ja najradije da se pink ne ukljucuje nikako. Ne svidja mi se forsiranje pink paketa. Ko hoce nek gleda, a ima nas kojima to i ne treba i ne smatram ga benefitom.
Trenutno sam zadovoljan CAM modulom, ali sa Box-om bi mogao koristiti usluge kao sto su vracanje unazad i VoD koje sada ne koristim na TVu. Moze li neko podijeliti svoja iskustva da li vrijedi uzimati Eon Box ili ne?
Mozda je bolje sacekati istek ugovora i napraviti promjenu na nesto jeftinije.![]()
Za sad još nisam produžio ugovor, a istekao mi je prije skoro godinu.
Ako ti se svidi, produži, ako ne, mijenjaj provajdera. Nećeš dobiti spektakularnu ponudu od telemacha.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Reglan
#93951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Dinostula
#93952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije prvi put odavno sam nakacen.Mozda zato sto je potrosen ovaj limit 5GB pa zato nece.Radi samo Viber.
- crnivrag
-
kakaljin
#93954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa postoji besplatna digitalizacija koju korisnici nece osjetiti, samo im daju dva resivera i rijesen problem, a korisnici placaju istu cijenu koju su placali, a telemach dobije mogucnost unapredjenja usluge i poboljsanja trenutne gdje dosta kanala HD nisu vidjeli HD, a trebali bi biti HD, plus jos bi mogli povecati bzine interneta pogotovo uploada.aditon wrote: ↑26/11/2019 09:31 ne znam tačan broj korisnika ali pretpostavljam da ih nije mali broj koji koriste samo analogiju. Oni to plaćaju... koliko...23 KM? Elem, Telemach zna koliko ovih korisnika ima. Ako pretpostavimo da ih ima nekoliko hiljada minimum, onda se lako može doći do cifre na mjesečnom nivou koliko ti ljudi plaćaju. Mislim da je telemachu draže uzeti taj keš iz mjeseca u mjesec i zadržati ove korisnike, nego ubaciti još koji hd kanal u eon ponudu i izgubiti mnoge od njih.
Ekonomija je čudo, profit se samo cijeni. Eto, pokušali su kroz akciju besplatne digitalizacije da privuku analogne korisnike u svijet digitale ali to očito nije prošlo kako su kontali te je i dalje ogroman broj ljudi na analognoj. Postoji i ona grupa ljudi koji kući imaju digitalni paket ali isto tako koriste na drugim uređajima analogiju, te ni njima nije u interesu da se ista ukine, jer zašto bi plaćali rentanje dodatnog uređaja kad za većinu onih koji tv gledaju u drugoj sobi, ponuda analogije je dostatna.
-
azdralovic
#93955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ali sa resiverom ne mozes razvuc jedan kabal izmedju 15 kuca na 29 televizorakakaljin wrote: ↑26/11/2019 15:34Pa postoji besplatna digitalizacija koju korisnici nece osjetiti, samo im daju dva resivera i rijesen problem, a korisnici placaju istu cijenu koju su placali, a telemach dobije mogucnost unapredjenja usluge i poboljsanja trenutne gdje dosta kanala HD nisu vidjeli HD, a trebali bi biti HD, plus jos bi mogli povecati bzine interneta pogotovo uploada.aditon wrote: ↑26/11/2019 09:31 ne znam tačan broj korisnika ali pretpostavljam da ih nije mali broj koji koriste samo analogiju. Oni to plaćaju... koliko...23 KM? Elem, Telemach zna koliko ovih korisnika ima. Ako pretpostavimo da ih ima nekoliko hiljada minimum, onda se lako može doći do cifre na mjesečnom nivou koliko ti ljudi plaćaju. Mislim da je telemachu draže uzeti taj keš iz mjeseca u mjesec i zadržati ove korisnike, nego ubaciti još koji hd kanal u eon ponudu i izgubiti mnoge od njih.
Ekonomija je čudo, profit se samo cijeni. Eto, pokušali su kroz akciju besplatne digitalizacije da privuku analogne korisnike u svijet digitale ali to očito nije prošlo kako su kontali te je i dalje ogroman broj ljudi na analognoj. Postoji i ona grupa ljudi koji kući imaju digitalni paket ali isto tako koriste na drugim uređajima analogiju, te ni njima nije u interesu da se ista ukine, jer zašto bi plaćali rentanje dodatnog uređaja kad za većinu onih koji tv gledaju u drugoj sobi, ponuda analogije je dostatna.
- aditon
#93956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma argumenti za ukidanje analogne stoje ali hajde da pogledamo ko su korisnici analogne..vjerovatno večinom penzioneri i njemu sva ova priča ništa ne znači. Niti je razumiju niti im se da zezati s svim tim stvarima.
- Telemach
- Telemach
- Telemach
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#93960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo to. Imam dva TV-a u kući, na jednom je receiver a na drugom analogija. Da i na drugi ubacim receiver to je minimalno 3.50KM mjesečno na ionako visoku cijenu koju samo dižu i dižu. Nek dodaju još jedan receiver besplatno, po istoj cijeni paketa i što se mene tiče nek ukinu analogiju, a do tada NEK STOJI ANALOGIJA.kakaljin wrote: ↑26/11/2019 15:34 Pa postoji besplatna digitalizacija koju korisnici nece osjetiti, samo im daju dva resivera i rijesen problem, a korisnici placaju istu cijenu koju su placali, a telemach dobije mogucnost unapredjenja usluge i poboljsanja trenutne gdje dosta kanala HD nisu vidjeli HD, a trebali bi biti HD, plus jos bi mogli povecati bzine interneta pogotovo uploada.
Last edited by Mehemed on 26/11/2019 15:57, edited 1 time in total.
-
bocaboca
#93961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
+1crnivrag wrote: ↑25/11/2019 21:42Ja imam pozitivna iskustva sa EON box uređajem, a koristim dva ovakva uređaja u domaćinstvu.Er0l wrote: ↑25/11/2019 21:37 Zvali su me prije par dana iz Telemacha za obnovu ugovora i naravno nude Eon box. Vidim po forumu neke postove da se situacija popravila, a opet tu su i drugi koji se i dalje zale.
Isto tako kao benefiti su mi ponudjeni Cinestar, Arena SD i Pink, mada bih ja najradije da se pink ne ukljucuje nikako. Ne svidja mi se forsiranje pink paketa. Ko hoce nek gleda, a ima nas kojima to i ne treba i ne smatram ga benefitom.
Trenutno sam zadovoljan CAM modulom, ali sa Box-om bi mogao koristiti usluge kao sto su vracanje unazad i VoD koje sada ne koristim na TVu. Moze li neko podijeliti svoja iskustva da li vrijedi uzimati Eon Box ili ne?
Mozda je bolje sacekati istek ugovora i napraviti promjenu na nesto jeftinije.
EON aplikaciju na box-u su updatovati i sada je ona potpuno stabilna, a prikaz slike i zvuka je odličan, pokretanje sadržaja unazad i sadržaja iz video kluba ide instantno, a box odmah reaguje na svaku tipku koju pritisneš na EON daljinskom upravljaču.
-
aida25
#93962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav, je li ima ko da mi odgovori da li moze eon smart tv app na tv iz 2014 godine, model philips pfk6549/12? Mislim da ne moze ali da pitam, pise mi da je instalirana aplikacija kad je nadjem da je skinem na internetu, ali u galeriji aplikacija je nigdje nema uopste, ne mogu da je uopste nadjem a kad odem na stranicu telemacha i kliknem na onu ikonicu pise instalirano....
- crnivrag
#93963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovaj model ne radi posredstvom Android TV operativnog sistema i na njega nije moguće instalirati EON Smart TV aplikaciju.aida25 wrote: ↑26/11/2019 15:59 Pozdrav, je li ima ko da mi odgovori da li moze eon smart tv app na tv iz 2014 godine, model philips pfk6549/12? Mislim da ne moze ali da pitam, pise mi da je instalirana aplikacija kad je nadjem da je skinem na internetu, ali u galeriji aplikacija je nigdje nema uopste, ne mogu da je uopste nadjem a kad odem na stranicu telemacha i kliknem na onu ikonicu pise instalirano....
- Telemach
#93965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@aida25 ,aida25 wrote: ↑26/11/2019 15:59 Pozdrav, je li ima ko da mi odgovori da li moze eon smart tv app na tv iz 2014 godine, model philips pfk6549/12? Mislim da ne moze ali da pitam, pise mi da je instalirana aplikacija kad je nadjem da je skinem na internetu, ali u galeriji aplikacija je nigdje nema uopste, ne mogu da je uopste nadjem a kad odem na stranicu telemacha i kliknem na onu ikonicu pise instalirano....
Listu preporučenih uređaja možete pogledati na linku stranice: https://telemach.ba/n10360/EON-TV/Preporuceni-uredjaji
-
Nanox7
#93966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zasto nema vise filmova John Wick 1 i 2 dio u video klubu??
- REDDEVILS
#93967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam već je koristim, ali mene zanima dali ja mogu još jednu dodatnu aplikaciju koristiti na drugom TV -u
A vidim i na Telemach web stranici da se može iznajmiti dodatni STB
-
Opal_89
#93968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
"Navedena ponuda odnosi se nove pretplatnike Telemacha koji do sada nisu koristili usluge Telemacha, kao i postojeće pretplatnike samo analogne kablovske usluge ( Osnovni TV paket) kao i pretplatnike samo analogne kablovske televizije i D3 digitalne televizije koji se odluče na korištenje EON LIGHT DUO paket uz minimalni period korištenja u trajanju od 24 mjeseca. Popust se obračunava u vidu 24,50 KM manje na mjesečnom računu, tako da će prvih 6 mjeseci pretplatnik izabrani paket plaćati 23,00 KM mjesečno sa uključenom mjesečnom naknadom za mjesečno održavanje KKS za Osnovni TV paket, te će prva 24 mjeseca promotivno gledati Arena Sport SD i PINK paket"
Moze li pojasnjenje ko su tacno korisnici D3 digitalne televizije? Je li bitno koji je paket bio?
Moze li pojasnjenje ko su tacno korisnici D3 digitalne televizije? Je li bitno koji je paket bio?
- crnivrag
#93969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
D3 korisnici su svi korisnici koji su koristili neki od samostalnih digitalnih paketa iz Telemach ponude (Start, Osnovni, Prošireni ili neki od dodatnih paketa: HBO, Pink, Arena Sport, CineStar premiere).
- Telemach
#93970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Telemach
#93971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opal_89 ,Opal_89 wrote: ↑26/11/2019 18:37 "Navedena ponuda odnosi se nove pretplatnike Telemacha koji do sada nisu koristili usluge Telemacha, kao i postojeće pretplatnike samo analogne kablovske usluge ( Osnovni TV paket) kao i pretplatnike samo analogne kablovske televizije i D3 digitalne televizije koji se odluče na korištenje EON LIGHT DUO paket uz minimalni period korištenja u trajanju od 24 mjeseca. Popust se obračunava u vidu 24,50 KM manje na mjesečnom računu, tako da će prvih 6 mjeseci pretplatnik izabrani paket plaćati 23,00 KM mjesečno sa uključenom mjesečnom naknadom za mjesečno održavanje KKS za Osnovni TV paket, te će prva 24 mjeseca promotivno gledati Arena Sport SD i PINK paket"
Ukoliko ste zainteresirani za prelazak na Eon Light Duo paket, dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp. Navedenu akciju možete koristiti ako ste korisnik analogne televizije ili analogne i D3 digitalne televizije, bez obzira na paket u okviru digitalne televizije.
- Telemach
-
Opal_89
#93973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo je to i problem, sklopljen je Ugovor za prelazak sa D3 digitalne televizije na Eon light duo, ali Vaše kolege očito ne smatraju da imam pravo na navedenu akciju, iako jasno stoji na web stranici.Telemach wrote: ↑26/11/2019 18:58 Opal_89 ,
Ukoliko ste zainteresirani za prelazak na Eon Light Duo paket, dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp. Navedenu akciju možete koristiti ako ste korisnik analogne televizije ili analogne i D3 digitalne televizije, bez obzira na paket u okviru digitalne televizije.
- chakany
#93974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Baš se fino proljepšala slika na RTCG SAT. Šteta što nemamo njihove zemaljske kanale RTCG1 i RTCG2. Na njima se bar nešto i ima pogledati, ovaj satelitski kanal RTCG SAT je srednja žalost.
- Telemach
#93975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Opal_89,Opal_89 wrote: ↑26/11/2019 19:47Upravo je to i problem, sklopljen je Ugovor za prelazak sa D3 digitalne televizije na Eon light duo, ali Vaše kolege očito ne smatraju da imam pravo na navedenu akciju, iako jasno stoji na web stranici.Telemach wrote: ↑26/11/2019 18:58 Opal_89 ,
Dostavite nam podatke u pp kako bismo izvršili provjere.