Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#93926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Er0l wrote: 25/11/2019 21:37 Zvali su me prije par dana iz Telemacha za obnovu ugovora i naravno nude Eon box. Vidim po forumu neke postove da se situacija popravila, a opet tu su i drugi koji se i dalje zale.

Isto tako kao benefiti su mi ponudjeni Cinestar, Arena SD i Pink, mada bih ja najradije da se pink ne ukljucuje nikako. Ne svidja mi se forsiranje pink paketa. Ko hoce nek gleda, a ima nas kojima to i ne treba i ne smatram ga benefitom.

Trenutno sam zadovoljan CAM modulom, ali sa Box-om bi mogao koristiti usluge kao sto su vracanje unazad i VoD koje sada ne koristim na TVu. Moze li neko podijeliti svoja iskustva da li vrijedi uzimati Eon Box ili ne?

Mozda je bolje sacekati istek ugovora i napraviti promjenu na nesto jeftinije.
Ja imam pozitivna iskustva sa EON box uređajem, a koristim dva ovakva uređaja u domaćinstvu.

EON aplikaciju na box-u su updatovati i sada je ona potpuno stabilna, a prikaz slike i zvuka je odličan, pokretanje sadržaja unazad i sadržaja iz video kluba ide instantno, a box odmah reaguje na svaku tipku koju pritisneš na EON daljinskom upravljaču.
probook

#93927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Pojedinci brane analogiju svom silom, a onda bi neka pobosljanja preko kablovske mreze. Nece da moze jarani nece da moze. Ili ce se pišana analogija ukinuti ili nece vise biti nikakvih pobosljanja, pa bujrum da vidimo sta vam je bolje na pragu 2020. godine
MTV

#93928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

A1 HR (ex bnet) ima 42 analogna kanala za cca 21 KM. Sportski i nacionalni kanali koji idu u HD imaju oko 10 Mbps bitrare a imaju ukupno 270 kanala od toga 86 HD kanala.
https://satelitskiforum.com/sf/index.ph ... post267756

Tako bi mogao TM uraditi. Capnut 10 analognih kanala. Da DVB-C moze prodisati. Ovi koji vole analognu bi je i dalje imali, ovi sto su na digitali bi imali nove SD/HD kanale. Win win situacija.
duffy_duck

#93929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Ukinut analogiju potpuno nikom ne treba samo ovim sto koriste ilegalno signal.
tap3ah75

#93930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

duffy_duck wrote: 26/11/2019 02:04 Ukinut analogiju potpuno nikom ne treba samo ovim sto koriste ilegalno signal.
Ne diraj u analognu.
Reglan

#93931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Er0l wrote: 25/11/2019 21:37 Zvali su me prije par dana iz Telemacha za obnovu ugovora i naravno nude Eon box. Vidim po forumu neke postove da se situacija popravila, a opet tu su i drugi koji se i dalje zale.

Isto tako kao benefiti su mi ponudjeni Cinestar, Arena SD i Pink, mada bih ja najradije da se pink ne ukljucuje nikako. Ne svidja mi se forsiranje pink paketa. Ko hoce nek gleda, a ima nas kojima to i ne treba i ne smatram ga benefitom.

Trenutno sam zadovoljan CAM modulom, ali sa Box-om bi mogao koristiti usluge kao sto su vracanje unazad i VoD koje sada ne koristim na TVu. Moze li neko podijeliti svoja iskustva da li vrijedi uzimati Eon Box ili ne?

Moj savjet je da sacekas malo, pokusaj ispregovarati sta bolje. Ne pristaj na prvu ponudu, tradi neke dodatne kanale itd. :D
zateznistub

#93932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

duffy_duck wrote: 26/11/2019 02:04 Ukinut analogiju potpuno nikom ne treba samo ovim sto koriste ilegalno signal.
Kad budeš zarađivao svoj dinar i budeš plaćao svoje račune, tada ćeš imati pravo nešto zahtjevati! DOk ti ćaća ili babo plaćaju... ni je'ne na ovu temu...
aditon

#93933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

ne znam tačan broj korisnika ali pretpostavljam da ih nije mali broj koji koriste samo analogiju. Oni to plaćaju... koliko...23 KM? Elem, Telemach zna koliko ovih korisnika ima. Ako pretpostavimo da ih ima nekoliko hiljada minimum, onda se lako može doći do cifre na mjesečnom nivou koliko ti ljudi plaćaju. Mislim da je telemachu draže uzeti taj keš iz mjeseca u mjesec i zadržati ove korisnike, nego ubaciti još koji hd kanal u eon ponudu i izgubiti mnoge od njih.

Ekonomija je čudo, profit se samo cijeni. Eto, pokušali su kroz akciju besplatne digitalizacije da privuku analogne korisnike u svijet digitale ali to očito nije prošlo kako su kontali te je i dalje ogroman broj ljudi na analognoj. Postoji i ona grupa ljudi koji kući imaju digitalni paket ali isto tako koriste na drugim uređajima analogiju, te ni njima nije u interesu da se ista ukine, jer zašto bi plaćali rentanje dodatnog uređaja kad za većinu onih koji tv gledaju u drugoj sobi, ponuda analogije je dostatna.
Telemach

#93934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

TESLA_EDISON wrote: 25/11/2019 15:59
Telemach wrote: 25/11/2019 14:59
crnivrag wrote: 25/11/2019 11:40
Poštovani,

Obraćam vam se u ime korisnika Klix foruma u nadi da ćete nam izaći u susret i prihvatiti naše prijedloge.

Upoznati smo s činjenicom da trenutno niste u mogućnosti da obogatite digitalnu ponudu kanala sa novim kanalima, te da uvrstite HD verzije postojećih kanala koji se u Telemach digitalnoj ponudi reemitiraju u prilično lošoj SD kvaliteti, zbog analogne ponude koja je zauzela sve preostale frekvencije, koje bi mogle biti korištene za proširenje i poboljšanje digitalne ponude TV kanala.

Međutim, korisnici s foruma su pronašli savršeno rješenje za otklanjanje ovog problema, i obogaćivanje digitalne ponude kanala.

Pošto trenutno nemate ograničenja putem EON platforme, gdje se kanali isporučuju u obliku IPTV usluge, zamolili bismo vas da razmotrite naš prijedlog da trenutne kanale koji imaju svoju HD verziju pustite u tom formatu putem EON online platforme, i time doprinesete poboljšanju digitalne TV ponude za EON korisnike.

Također vam predlažemo da pojačate bitrate na postojećim SD i HD kanalima putem EON platforme, jer kako smo već napomenuli, ova platforma nema ograničenja u odnosu na D3 platformu koja se više ne može razvijati zbog nedostatka kapaciteta.

U nastavku vam šaljemo spisak kanala koji posjeduju HD verzije, a koje u svojoj ponudi reemitirate u lošoj SD kvaliteti:

BN HD, BN Music HD, City TV HD, Hayat Plus HD, Hayat Music HD, Hayat Folk HD, Kanal 6 HD, MTV Igman HD, NTV IC Kakanj HD, RTV Vogošća HD, O Kanal HD, Televizija 5 HD, HRT 1 HD, HRT 2 HD, HRT 3 HD, HRT 4 HD, Nova TV HD, RTL HR HD, RTL 2 HR HD, RTL Kockica HD, RTL Living HD, O2 TV HD, Prva SR HD, RTV SLO 1 HD, Laudato TV HD, Z1 Zagreb HD, Euronews HD, Russia Today HD, Deutsche Welle HD, BBC World News HD, Discovery Channel HD, Investigation Discovery HD, Fine Living HD, Viasat History HD, Viasat Nature HD, Viasat Explore HD, Outdoor Channel HD, Hayatovci HD, Cartoon Network HD, Boomerang HD, Super RTL HD, CMC TV HD, Balkanika HD, RTL DE HD, RTL 2 DE HD, VOX HD, Rai Uno HD, ntv DE HD, Pro 7 HD.

S poštovanjem,

Ime i prezime

P.S. Ovo trebate poslati na [email protected] e-mail adresu, pošto nikom nikad nisu odgovorili sa e-mail adrese [email protected]
@crni vrag,
Zahvaljujemo se na sugestijama. Evidentirane su i proslijeđene kolegama.
Samo da se zna da se ja i veliki broj ostalih forumaša protivi ovom prijedlogu. To je čista diskriminacija. Ja ne želim da gledam TV preko bilo kakvog BOX-a i želim(o) da svi kanali iz EON ponude u identičnoj kvaliteti budu i na DVB ponudi i obratno. Ne zanimaju nas tehnički nedostaci, to je vaš problem a ne naš. Bude li se ovo realizovao, biće i elemenata za prijevremeni raskid jer stavljate neke korisnike u povlašteni položaj. Toliko pa vi bujrum.

I da budem do kraja jasan. Ako koji slučajem i razmišljate o ovom prijedlogu, pročitajte još jednom licencu koju vam je dodijelio RAK. Vi ste po licenci RAK-a Cable operater a ne IPTV i ako krenete sa pružanjem IPTV usluge preko android box-a, to je kršenje uslova licence. I dosadašnje puštanje kanala isključivo preko IPTV sistema (EON-a) kao što je PINK paket i N1 HR/SRB ima tih elemenata a da ne govorim o ovom prijedlogu.
@TESLA_EDISON,
Ok. Evidentirano :)
Telemach

#93935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

alacious wrote: 25/11/2019 20:48 Je li ukljucena opcija vracanja televizije unatrag u EON FULL DUO paketu sa eon tv box uredjajem?
@alacious ,
TV unazad je uključena u Eon Full Duo paket.
Telemach

#93936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Gerro wrote: 25/11/2019 16:15 Opet problem sa video klubom i sadrzajem. Mogu gledati samo sadrzaj koji se trenutno emituje. Non stop problem sa ovim eon boxom u pm
@Gerro,
Ukoliko i dalje imate poteškoće dostavite nam podatke u pp ili pozovite podršku.
/Lejla
REDDEVILS

#93937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Imam li ja pravo na dodatnu eon smart tv aplikaciju kao korisnik eon Full paketa van Telemach mreze :)
TheWatcher

#93938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

ja imam cam modul od samog pocetka a tv unazad koristim na laptopu :izet:
Telemach

#93939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

REDDEVILS wrote: 26/11/2019 09:52 Imam li ja pravo na dodatnu eon smart tv aplikaciju kao korisnik eon Full paketa van Telemach mreze :)
@REDDEVILS,
Možete koristiti EON Smart TV aplikaciju u okviru Eon Full TV usluge.
Radar71

#93940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Šta je ovo ni kablovske ni neta
crnivrag

#93941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Na stranici postavili da "O Kanal" ide u HD rezoluciji, međutim u D3 i EON programskoj shemi ovaj kanal i dalje ide u jako lošoj SD rezoluciji:

Image
MTV

#93942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Mozda ga veceras puste u HD. :)
Telemach

#93943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Radar71 wrote: 26/11/2019 12:07 Šta je ovo ni kablovske ni neta
@Radar71,
Dostavite nam broj Ugovora u pp na koji se odnosi primjedba.
zateznistub

#93944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Radar71 wrote: 26/11/2019 12:07 Šta je ovo ni kablovske ni neta
...pa zemljotres jbg ti...
crnivrag

#93945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Da li planirate ubaciti HD verziju kanala "O Kanal" u ponudu, ili se radi o lažnom oglašavanju na vašoj web stranici?
Dinostula

#93946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dinostula »

Radi li kod vas ovaj UNIFI ? Kod mene nece nikako.
Altsa

#93947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Altsa »

Predoh na EON kad ono sporiji internet umjesto da je brzi. Stalno prekidi itd. i tome slicno. :( daljinski je nepraktican.
Last edited by Altsa on 26/11/2019 14:42, edited 1 time in total.
crnivrag

#93948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dinostula wrote: 26/11/2019 14:38 Radi li kod vas ovaj UNIFI ? Kod mene nece nikako.
Radi sasvim normalno, upravo se spojih na UniFi mrežu koju emituje komšijin modem i sve super radi.
Benq
Moderator

#93949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Dinostula wrote: 26/11/2019 14:38 Radi li kod vas ovaj UNIFI ? Kod mene nece nikako.
Ako ti je to prvi put da se spajas na UniFi mrezu, u postavkama mreze podesi Phase 2 "MSCHAPV2", a za CA Certificate "Do not validate".
Jim Smorrison

#93950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Jim Smorrison »

Reglan wrote: 26/11/2019 09:17

Moj savjet je da sacekas malo, pokusaj ispregovarati sta bolje. Ne pristaj na prvu ponudu, tradi neke dodatne kanale itd. :D
Nećeš ispregovarati drugačiju ponudu. Meni je davno istekao ugovor i par puta su mi nudili neke opcije kojima ne dobijam ništa naročito, a koštaju me isto ili više. Ja isto ne gledam pink, važan mi je internet ili neki drugi kanali ali nema baš nekih custom dogovora. Fiksnog telefona bih se rado riješio jer mi ne treba pa još razmatram opcije ali nikako da se nakanim.
Za sad još nisam produžio ugovor, a istekao mi je prije skoro godinu.

Ako ti se svidi, produži, ako ne, mijenjaj provajdera. Nećeš dobiti spektakularnu ponudu od telemacha.
Locked