Pri ovoj brzini motora, dovoljno za sranje bi bilo i da je Passat samo presao iz desne u lijevu traku i zadrzao pravac kretanja prema Skenderiji. Ovaj bi ga pogodio u gepek. Sportskom motoru sa kvalitetnim kocnicama i gumama treba oko 40-45 metara da se potpuno zaustavi sa 100 km/h. I to pod uslovom da vozac zna maksimalno iskoristiti kocnicu. Jednostavno prebrzo za bilo kakvu reakciju.HelaS wrote: ↑21/06/2025 20:57Za šta je vozač Passata kriv? Napravio je prekršaj prelaskom iz desne saobraćajne trake u lijevu bez žmigavca, pa je onda iz te lijeve krenuo preko pune linije u drugu ulicu. U trenutku kad je Passatlija bio u lijevoj traci, udario ga je moticiklist. Nije Passatlija udario motociklistu, već ovaj njega, i to usljed svoje velike brzine kojom je došao Passatliji straga. Da je motociklist vozio sporije, ili po ograničenju brzine, ne bi se sudario s Passatom, zapravo . ne bi ga udario. Zašto drugi bijeli automobil nije udario u Passatliju?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- klixoris
#93526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
HelaS
#93527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tako je. Uopšte nije bitno je li Passatlija skrenuo u drugu ulicu ili je nastavio voziti pravo lijevom trakom. pa i kod prekršaja skretanja iz jedne trake u drugu bez pokazivanja pravca (žmigavca). Da je Passatlija nastavio voziti pravo, udar ne bi bio ovako drastičan, ali bi bio takođe životno opasan.klixoris wrote: ↑21/06/2025 21:27Pri ovoj brzini motora, dovoljno za sranje bi bilo i da je Passat samo presao iz desne u lijevu traku i zadrzao pravac kretanja prema Skenderiji. Ovaj bi ga pogodio u gepek. Sportskom motoru sa kvalitetnim kocnicama i gumama treba oko 40-45 metara da se potpuno zaustavi sa 100 km/h. I to pod uslovom da vozac zna maksimalno iskoristiti kocnicu. Jednostavno prebrzo za bilo kakvu reakciju.HelaS wrote: ↑21/06/2025 20:57Za šta je vozač Passata kriv? Napravio je prekršaj prelaskom iz desne saobraćajne trake u lijevu bez žmigavca, pa je onda iz te lijeve krenuo preko pune linije u drugu ulicu. U trenutku kad je Passatlija bio u lijevoj traci, udario ga je moticiklist. Nije Passatlija udario motociklistu, već ovaj njega, i to usljed svoje velike brzine kojom je došao Passatliji straga. Da je motociklist vozio sporije, ili po ograničenju brzine, ne bi se sudario s Passatom, zapravo . ne bi ga udario. Zašto drugi bijeli automobil nije udario u Passatliju?
Ponavljam - Nije Passatlija udario motociklistu, moticiklist je udario Passatliju. I pri tome poginuo, jer je vozio velikom brzinom.
- MehmedPasaMoric
#93528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U ovom slucaju za matematiku nema ni potrebe ni mjesta jer vjestaci sigurno vec znaju kojom brzinom se tacno kretao posto se igla na brzinomjeru zakuca kod udesa. Ako je bila preko dozvoljenog, uz dobrog advokata vozac Passata na slobodi 100%DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 21:21Jesam li pozvao jos nekog da pruzi svoju matematiku?izvrsni direktor wrote: ↑21/06/2025 21:15DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 20:11
Nemoj tako razgovarati sa mnom.
Ja sam vama svima ko djeci nacrtao da se bavim samo matematikom na osnovu dostupnog snimka.
I dalje ljudi ovdje ne kontaju osnovne stvari vec verglaju svoju realnost.
Uopste nema poente ni smisla pokusati nesto pojasniti.Previse ti sebi dajes za pravo nakon svih gluposti koje si od sinoc napisao. Glumis forenzicara na osnovu tik tok videao od 2 sekunde snimanog gorenje peglom..DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 10:35 .
Niko da ponudi svoju matematiku, navodno nece da trose vrijeme, jer su glupi i za 2+2 im treba 10 minuta, boli glava od naprezanja.
Jos se fale ljudi vlastitom ogranicenoscu...
Ja bih na vasem mjestu od stida u zemlju propao...
Fakat glup nije svjestan da je glup...
I jos uvijek te nije sramota i ne povlacis se vec nastavljas vrijedjati..
DaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 23:55
Ja sam izracunao brzinu (5 gore dole) kojom se motor na klipu krece.
Tom brzinom je isao. Tacka.
Je li to toliko tesko skontati?
Je li kolega izracunao?
Jesam li mu ista ruzno rekao?
-
zilog
#93529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kolega, znam da volis matematiku i fiziku, samo si zaboravio jednu drugu formulu:DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 21:21Jesam li pozvao jos nekog da pruzi svoju matematiku?SpoilerShowizvrsni direktor wrote: ↑21/06/2025 21:15DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 20:11
Nemoj tako razgovarati sa mnom.
Ja sam vama svima ko djeci nacrtao da se bavim samo matematikom na osnovu dostupnog snimka.
I dalje ljudi ovdje ne kontaju osnovne stvari vec verglaju svoju realnost.
Uopste nema poente ni smisla pokusati nesto pojasniti.Previse ti sebi dajes za pravo nakon svih gluposti koje si od sinoc napisao. Glumis forenzicara na osnovu tik tok videao od 2 sekunde snimanog gorenje peglom..DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 10:35 .
Niko da ponudi svoju matematiku, navodno nece da trose vrijeme, jer su glupi i za 2+2 im treba 10 minuta, boli glava od naprezanja.
Jos se fale ljudi vlastitom ogranicenoscu...
Ja bih na vasem mjestu od stida u zemlju propao...
Fakat glup nije svjestan da je glup...
DaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 23:55
Ja sam izracunao brzinu (5 gore dole) kojom se motor na klipu krece.
Tom brzinom je isao. Tacka.
Je li to toliko tesko skontati?
Je li kolega izracunao?
s = (1/2) * a * t^2
- video
#93530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa je li moguce da jos verglate o tom slucaju
Auuuuuu, koliko je ovdje ljudi na mrvama spavalo.
Auuuuuu, koliko je ovdje ljudi na mrvama spavalo.
- darius_maximus
#93531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako je ovo stub kod one autopraonice HD i ako su se sreli na onom gore pjesackom, onda je to oko 100 metara.
Ako je snimak u stvarnom vremenu i ako nije usporen ili ubrzan, onda je ovaj to prešao za nekih 2 do 2,5 sekunde.
Pošto je ovo sve odokativno:
- najbolja varijanta, prešao je 100 metara za 2,5 sekunde (40 metara u sekundi) - oko 145 km/h
- najgora varijanta, prešao je 100 metara za 2 sekunde (50 metara u sekundi) - oko 180 km/h
- ultra super varijanta, prešao je 100 metara za 3 sekunde - oko 120 km/h
Treba napomenuti da je u tom vremenu još pokušao i zakočiti...
Vjerovatno je istina negdje između tih 120 i 150 km/h.
Razlog za ograničenje brzine je upravo da se može pravovremeno reagovati u onakvim situacijama.
Zamisli zafuraš se onom brzinom u autu niz Zagrebačku i zakucaš se u auto koje stoji parkirano pred Montanom u desnoj traci.
Naravno da je kriv onaj ko tu ostavi auto, ali takav sudar se izbjegne na 50-60 km/h.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#93532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije nista odokativno, svaki frame ima svoju sekundu
Napisao sam ti, 2 stuba 26m
0.8s tocno
117kmh
Napisao sam ti, 2 stuba 26m
0.8s tocno
117kmh
-
nekome
#93533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
HelaS wrote: ↑21/06/2025 21:13 Po "mojim" pravilima snimatelj je trebao dati desni žmigavac i mirno izaći na planirani izlaz, bez straha da će ga vozila iz desne trake ometati, kao što ga je ometao kamionet. Aktuelna pravila desne strane ovdje daju prednost kamionetu. Snimatelj treba sačekati prolazak svih vozila naprijed i kad mu se oslobodi desna traka - vanjska, kad više ne bude vozila u blizini, tek tada da izađe. Ako je velik promet vozila pa stajanjem i čekanjem prolaska desnih vozila pravi kolonu iza sebe, mora nastaviti put i napraviti cijeli krug, i sve tako dok mu se ne oslobodi desni izlaz.

-
Naslovnica
- DaysleepeR
#93535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje je evidentno ipak kocenje u pitanju.zilog wrote: ↑21/06/2025 21:46Kolega, znam da volis matematiku i fiziku, samo si zaboravio jednu drugu formulu:DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 21:21Jesam li pozvao jos nekog da pruzi svoju matematiku?SpoilerShowizvrsni direktor wrote: ↑21/06/2025 21:15
Previse ti sebi dajes za pravo nakon svih gluposti koje si od sinoc napisao. Glumis forenzicara na osnovu tik tok videao od 2 sekunde snimanog gorenje peglom..
Je li kolega izracunao?
s = (1/2) * a * t^2
- DaysleepeR
#93536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve u svemu najljepsa stvar je da su se ljudi zadali u matematiku umjesto u odokativne procjene.
- MehmedPasaMoric
#93537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali kvalitet snimka je prica za sebe
Jesu to te kamere koje se nabavljaju na tenderima za stotine hiljada maraka?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#93538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vjerovatno privatna kamera sa nekog od objekata
-
nekome
#93539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kamera je ok, vec je pozicija sudara 80ak metara od kamere... jbg nije csi miami 
- drug_profi
#93540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja samo da podsjetim da brzina ubija. Fizika. Energija koju ima tijelo u kretanju prilikom naglog zaustavljanja mora se potrositi negdje.
Pasat pravi prekrsaj koji ne bi oduzeo zivot da je voznja zrtve bila u skladu sa zakonom.
I hajmo zavrsit vise.
Pasat pravi prekrsaj koji ne bi oduzeo zivot da je voznja zrtve bila u skladu sa zakonom.
I hajmo zavrsit vise.
-
1Dante1
#93541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
MehmedPasaMoric wrote: ↑22/06/2025 00:39 Ali kvalitet snimka je prica za sebeJesu to te kamere koje se nabavljaju na tenderima za stotine hiljada maraka?
-
made_in_sarajevo
#93542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta ti je zivot, izo, tomo i benjamin siluju grad godinama, benjamin i izo pogotovo, rade sta hoce i gdje hoce, napadaju ljude po ulici, tomo hladnokrvno ubije lika, ono neki dan ispred teretane mu sakriva pistolj kad je onaj upucan, ismijavaju se zakonima i drzavi na svakom koraku. Eh kad je jedan zaplatio prvenstveno svojim debilizmom i on je danima ovo cekao i izazivao da se desi realno, eh sad trazimo drzavu da nas stititi i cuva, gdje su tuzioci, hapsi covjeka da se sudi... Jos na sve to uzet dobrog advokata i ove prijetnje im stavit na kosti. Cuj ti javno prijetis liku ako je iz srca rekao eto necete mu nista, a onda opet bi drzavu koju ismijavas da hapsi i sudi lika.
Brude nase pametne
Brude nase pametne
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- vjeshalica
#93544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne postoje tvoja pravila.HelaS wrote: ↑21/06/2025 21:13
Po "mojim" pravilima snimatelj je trebao dati desni žmigavac i mirno izaći na planirani izlaz, bez straha da će ga vozila iz desne trake ometati, kao što ga je ometao kamionet. Aktuelna pravila desne strane ovdje daju prednost kamionetu. Snimatelj treba sačekati prolazak svih vozila naprijed i kad mu se oslobodi desna traka - vanjska, kad više ne bude vozila u blizini, tek tada da izađe. Ako je velik promet vozila pa stajanjem i čekanjem prolaska desnih vozila pravi kolonu iza sebe, mora nastaviti put i napraviti cijeli krug, i sve tako dok mu se ne oslobodi desni izlaz.
Ne postoji pravilo desne strane koje daje prednost kamionetu.
Razlog je vrlo jednostavan:

Lik je usao u KT i krece se u kruznom ,dakle na putu uveliko sa prvenstvom prolaza, odvrnuta seljacina mu oduzima prvenstvo i jos labrnja. Bio je duzan da propusti sva vozila koja su vec tu u KT na nacin takav da se sigurno ukljuci, a ne da izlijece liku pod nos.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
mali_balon
#93546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo vanjskom i nema sikiracije nit necijih tamo pravila i tako to.....
-
Dead Man Walking
#93547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ova unutrasnja je i nepotrebna tamo gdje papanske glavuse voze. Pravo je cudo kako svaki dan nema udes u KT.mali_balon wrote: ↑22/06/2025 08:41 Samo vanjskom i nema sikiracije nit necijih tamo pravila i tako to.....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#93548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Brzina ne ubija sama po sebi.drug_profi wrote: ↑22/06/2025 01:10 Ja samo da podsjetim da brzina ubija. Fizika. Energija koju ima tijelo u kretanju prilikom naglog zaustavljanja mora se potrositi negdje.
I hajmo zavrsit vise.
Naglo zaustavljanje ubija.
- Ateista
#93549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije bitno ko u koga udari vec ko je kome oduzeo prednost.HelaS wrote: ↑21/06/2025 20:57Za šta je vozač Passata kriv? Napravio je prekršaj prelaskom iz desne saobraćajne trake u lijevu bez žmigavca, pa je onda iz te lijeve krenuo preko pune linije u drugu ulicu. U trenutku kad je Passatlija bio u lijevoj traci, udario ga je moticiklist. Nije Passatlija udario motociklistu, već ovaj njega, i to usljed svoje velike brzine kojom je došao Passatliji straga. Da je motociklist vozio sporije, ili po ograničenju brzine, ne bi se sudario s Passatom, zapravo . ne bi ga udario. Zašto drugi bijeli automobil nije udario u Passatliju?
Iako se na duzem snimku vidi da je brzina veca nego sto se moglo zakljuciti sa onog kratkog snimka, vjerovatno i preko 100, opet nije tolika da ga nije mogao vidjeti.
Vozac passata je kriv za nesrecu, vozac motora ima dio krivice za tezinu povreda zbog brzine, ali glavni krivac i dalje stoji vozac passata.
- Ateista
#93550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koji idioti, nije dzaba ona prica o drotovima. :JovicSA wrote: ↑21/06/2025 13:05Naravno da sam dao žmigavac otprilike na pola puta mog kretanja kroz kružni i pazio na kretanje ova dva vozila u desnoj traci da budem siguran da neće nastaviti vanjskom trakom skroz, međutim su izašli su na izlazu prije, ja nastavio kretanje sa uključenim desnim žmigavcem i skoro završio prestrojavanje.dječak sa šibicama wrote: ↑21/06/2025 12:53 Ako je vozac sa kamerom dao zmigavac, papak u zutom kombiju je morao da ga pusti.
Prosto ko pasulj, frajer je izlazio na trecem izlazu, dakle pravilno je usao u unutrasnju traku, ovaj sto bi odmah da se bije, klasicna papcina.
![]()
![]()
E pazi sada zaplet. Odem u PU Novi Grad da prijavim bahatu vožnju i sve hajde ok, sada pokazujem policajcu snimak i tako kroz priču kaže on da je došlo do sudara ti bi bio kriv.
Meni upitnik iznad glave? Reko kako? Kaže on pa desna strana.
Kakva desna strana, čovjek ima znak da se uključuje na put sa prvenstvom prolaza, mora čekati i biti siguran da može bezbjedno i sigurno da se uključi. Policajac kaže da oni to tumače da kada ispraviš te trake u kružnom on tebi dolazi sa desne strane, reko jeste ali gdje je onda njegova treća traka i znak? Kaže on ja radim ovo ja znam valjda boilje. Vidim ja da se ne isplati tu raspravlajti reko OK, hvala na pojašnjenju i odem.
Tako da znate da morate pustiti ove što se uključuju u kružni tok sa desne strane iako oni imaju znak koji označava raskrsnicu na kojem vozač mora dati prednost svim vozilima koja se kreću cestom na koju on nailazi.
![]()
Sreca pa se oni ne pitaju, ima sud, vjerovatno je njemu mrsko bilo raditi svoj posao pa ti je zato to rekao da odustanes od prijave.
Da je doslo do suda, krivica je 100% na ovom kombiju, bez obzira i na zmigavac vec si bio dijelom u vanjskoj kad je on krenuo da se ukljuci, sve cisto i jasno, morao te sacekati da prodjes.