SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
last mohicans
#93501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali zanimljivo je to da je porodica prva objavila kraći snimak gdje se ne može procijeniti radnja ni brzina. Tek danas CH objavi cijeli snimak gdje vozi jako brzo na ogranicenju od 40, drito pored table, uočava pasata i prebacuje se u lijevu traku da izbjegne pasat koji mrljavi i tu pravi smrtonosnu grešku. Opet, da je išao normalnom brzinom, pa i 50-60, mislim da se mogao zaustaviti ili barem prezivjeti.
-
nekome
#93502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma iso covjek 39.9km/h
- DaysleepeR
#93503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evidentno je nakon uvida u duzi snimak da je kraci snimak objavljen da se ne vidi brzina prilaska.
Sto se tice pravca kretanja to je vec mahinalna reakcija pokusaja eskivacije prepreke, medjutim nema eskivaze u ovoj situaciji.
Za ovog kolegu sto je imao situaciju na kruznom, ne pitaj nikad policiju za misljenje jer:
- sud TUMACI zakon
- policija SPROVODI zakon
veze sa zivotom policijac nema
Sto se tice pravca kretanja to je vec mahinalna reakcija pokusaja eskivacije prepreke, medjutim nema eskivaze u ovoj situaciji.
Za ovog kolegu sto je imao situaciju na kruznom, ne pitaj nikad policiju za misljenje jer:
- sud TUMACI zakon
- policija SPROVODI zakon
veze sa zivotom policijac nema
-
Dead Man Walking
#93504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemoj zayebavat? A juce kad ti se to crtalo tebe je to smaralo i nazivao si nas glupima jer je tebi bilo lako na osnovu onog snimka sve zakljuciti i zatvoriti slucaj.DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 19:39 Evidentno je nakon uvida u duzi snimak da je kraci snimak objavljen da se ne vidi brzina prilaska.
- DaysleepeR
#93505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemoj tako razgovarati sa mnom.Dead Man Walking wrote: ↑21/06/2025 20:09Nemoj zayebavat? A juce kad ti se to crtalo tebe je to smaralo i nazivao si nas glupima jer je tebi bilo lako na osnovu onog snimka sve zakljuciti i zatvoriti slucaj.DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 19:39 Evidentno je nakon uvida u duzi snimak da je kraci snimak objavljen da se ne vidi brzina prilaska.
Ja sam vama svima ko djeci nacrtao da se bavim samo matematikom na osnovu dostupnog snimka.
I dalje ljudi ovdje ne kontaju osnovne stvari vec verglaju svoju realnost.
Uopste nema poente ni smisla pokusati nesto pojasniti.
- dječak sa šibicama
#93506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imao Benjo drugara, isto tako motorista turira u mjestu skine auspuh pa kroz mahalu, mangup kojem se siroke narodne mase dive.
Jednog dana drugar uzme Kalasnjikov i krene pljackati granape po starom gradu, od Vratnika pa dalje, kod jednog lokala odluce mu zastitari i murija postaviti sacekusu a gdje nece vide patern, ide od jednog do drugog i sa automatskom puskom mase ljudima pred ocima. Dodje jaran u sacekusu, otvori vatru, rani zastitara u glavu puca po policiji, dobije metak u stomak. Uhapsen, bolnica, siroke narodne mase dove za njegovo zdravlje, zatvor par godinica. Benjo kao dobar drug, preuzme brigu o gospodji supruzi, opsluzuje.
Drug odrobija neku sitnicu, izadje, nastavi sa uspjesnim biznisom, pljacka banke i tako to. Nakon nekog vremena, odluci da se baci u poslovne vode narucenih ubistava. Po necijem nalogu, jos se ne zna cijem, izvrsi atentat na zamjenika predsjednika komisije za vrijednosne papire FBiH, slucaj koji je sam po sebi fascinantan. Jaran iz ove price tu je nebitni izvrsilac, ili kako kazu "osumnjicenik", inace ovaj zamjenik je prezivio dva atentata a pravosudje je obrazlozilo da je on to sam sebe pokusao ubiti. Po svemu sudeci, atentate narucuju iz institucija drzave. Jer ovdje mafija ne drzi pravosudje, to je jedna velika neistina.
O ovom slucaju vecina medija ne zeli ili pisu samo kratko.
Cisto da se rijecima docara znacaj Benje i njegove raje u institucijama drzave i federacije
Jednog dana drugar uzme Kalasnjikov i krene pljackati granape po starom gradu, od Vratnika pa dalje, kod jednog lokala odluce mu zastitari i murija postaviti sacekusu a gdje nece vide patern, ide od jednog do drugog i sa automatskom puskom mase ljudima pred ocima. Dodje jaran u sacekusu, otvori vatru, rani zastitara u glavu puca po policiji, dobije metak u stomak. Uhapsen, bolnica, siroke narodne mase dove za njegovo zdravlje, zatvor par godinica. Benjo kao dobar drug, preuzme brigu o gospodji supruzi, opsluzuje.
Drug odrobija neku sitnicu, izadje, nastavi sa uspjesnim biznisom, pljacka banke i tako to. Nakon nekog vremena, odluci da se baci u poslovne vode narucenih ubistava. Po necijem nalogu, jos se ne zna cijem, izvrsi atentat na zamjenika predsjednika komisije za vrijednosne papire FBiH, slucaj koji je sam po sebi fascinantan. Jaran iz ove price tu je nebitni izvrsilac, ili kako kazu "osumnjicenik", inace ovaj zamjenik je prezivio dva atentata a pravosudje je obrazlozilo da je on to sam sebe pokusao ubiti. Po svemu sudeci, atentate narucuju iz institucija drzave. Jer ovdje mafija ne drzi pravosudje, to je jedna velika neistina.
O ovom slucaju vecina medija ne zeli ili pisu samo kratko.
Cisto da se rijecima docara znacaj Benje i njegove raje u institucijama drzave i federacije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#93507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bukvalno su svi mediji pisali o atentatu na Mateja Zivkovica.
Ti bas volis zaciniti
Ti bas volis zaciniti
-
Naslovnica
#93508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I kada mi kaže "jesi li prijavio policiji?"

-
1Dante1
#93509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I pokusao si oblikovati misljenje drugih, iako je na osnovu nepotpunih informacija. Kao i drugi motoristi, previse si subjektivan prema motoristima, nevezano za ovaj slucaj.DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 20:11 Ja sam vama svima ko djeci nacrtao da se bavim samo matematikom na osnovu dostupnog snimka.
- DaysleepeR
#93510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje se misljenje oblikuje u svakom momentu.1Dante1 wrote: ↑21/06/2025 20:16I pokusao si oblikovati misljenje drugih, iako je na osnovu nepotpunih informacija. Kao i drugi motoristi, previse si subjektivan prema motoristima, nevezano za ovaj slucaj.DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 20:11 Ja sam vama svima ko djeci nacrtao da se bavim samo matematikom na osnovu dostupnog snimka.
- dječak sa šibicama
#93511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da, prenijeli vijest, a dalje o tome omerta. Covjek morao Nacionalu iz Zagreba dati intervju, jer ovdje niko nece ili ne smije dublje ispod povrsine._BataZiv_0809 wrote: ↑21/06/2025 20:14 Bukvalno su svi mediji pisali o atentatu na Mateja Zivkovica.
Ti bas volis zaciniti![]()
Bjezi Bato, Chicago je mala maca za ovu jazbinu kriminala.
- MehmedPasaMoric
#93512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sarajevo u zadnjih 30 godina (a tesko i prije toga) nema nijednog reprezentativnog kriminalca kalibra Brane Micunovica, Boska Radonjica i sl.; to su sve jajokradice i pozeri koji bi u Chicagu rovili po kantama ili u najboljem slucaju vozili taksi 15 sati dnevno. Nismo cak ni za kriminal sposobni
- dječak sa šibicama
#93513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A Edin Gacanin, jel on iz Sarajeva? postigao je impoznatan uspjeh na terenu zapadne i ostale Europe, bliskog istoka i juzne Amerike 
- MehmedPasaMoric
#93514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
On je vise biznismendječak sa šibicama wrote: ↑21/06/2025 20:38 A Edin Gacanin, jel on iz Sarajeva? postigao je impoznatan uspjeh na terenu zapadne i ostale Europe, bliskog istoka i juzne Amerike![]()
-
HelaS
#93515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To znači da nam policija radi svoj posaoMehmedPasaMoric wrote: ↑21/06/2025 20:34 Sarajevo u zadnjih 30 godina (a tesko i prije toga) nema nijednog reprezentativnog kriminalca kalibra Brane Micunovica, Boska Radonjica i sl.; to su sve jajokradice i pozeri koji bi u Chicagu rovili po kantama ili u najboljem slucaju vozili taksi 15 sati dnevno. Nismo cak ni za kriminal sposobni
-
HelaS
#93516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Za šta je vozač Passata kriv? Napravio je prekršaj prelaskom iz desne saobraćajne trake u lijevu bez žmigavca, pa je onda iz te lijeve krenuo preko pune linije u drugu ulicu. U trenutku kad je Passatlija bio u lijevoj traci, udario ga je moticiklist. Nije Passatlija udario motociklistu, već ovaj njega, i to usljed svoje velike brzine kojom je došao Passatliji straga. Da je motociklist vozio sporije, ili po ograničenju brzine, ne bi se sudario s Passatom, zapravo . ne bi ga udario. Zašto drugi bijeli automobil nije udario u Passatliju?
- Edin H.
#93517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Utjerali su ih u suruHelaS wrote: ↑21/06/2025 20:49To znači da nam policija radi svoj posaoMehmedPasaMoric wrote: ↑21/06/2025 20:34 Sarajevo u zadnjih 30 godina (a tesko i prije toga) nema nijednog reprezentativnog kriminalca kalibra Brane Micunovica, Boska Radonjica i sl.; to su sve jajokradice i pozeri koji bi u Chicagu rovili po kantama ili u najboljem slucaju vozili taksi 15 sati dnevno. Nismo cak ni za kriminal sposobni![]()
-
1Dante1
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#93519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to što si napisao će vozaču pasata biti olakšavajuće okolnosti, a po zakonu je vozač pasata kriv za saobraćajku sa smrtnim ishodomHelaS wrote: ↑21/06/2025 20:57Za šta je vozač Passata kriv? Napravio je prekršaj prelaskom iz desne saobraćajne trake u lijevu bez žmigavca, pa je onda iz te lijeve krenuo preko pune linije u drugu ulicu. U trenutku kad je Passatlija bio u lijevoj traci, udario ga je moticiklist. Nije Passatlija udario motociklistu, već ovaj njega, i to usljed svoje velike brzine kojom je došao Passatliji straga. Da je motociklist vozio sporije, ili po ograničenju brzine, ne bi se sudario s Passatom, zapravo . ne bi ga udario. Zašto drugi bijeli automobil nije udario u Passatliju?
Krivični zakonuFederacije Bosne i Hercegovine, poglavlje o krivičnim djelima protiv sigurnosti javnog saobraćaja, Član 332. predviđa kaznu do 5 godina zatvora.
ovo je pod uslovom da nije pijan, drogiran, omamljen itd.
naravno, ako je Benjo bio, to je još jedna olakšavajuća za vozača pasata
-
Naslovnica
#93520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel' fakat istina da se pasatlija ispario preko grane?!
-
Dead Man Walking
-
HelaS
#93522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
[/quote]
Nedavno smo imali sličnu raspravu u kojoj sam napisao da mi u BiH nemamo precizna pravila vožnje kroz KT, osim prava vozila koji su već u KT. Nedostaje propis koji nalaže vozilu koji ulazi u KT desnom trakom da izađe iz KT na prvom izlazu desnom trakom, ili ako nema dvije - na prvom izlazu, a da vozilo koje ulazi u KT lijevom trakom da izlazi na drugom ili trećem izlazu lijevom trakom.
Ovdje je vozač kamiona ušao u KT svojom desnom trakom i po "mojim" pravilima kamionet je trebao izaći iz KT na prvom izlazu desnom trakom. Nije, nastavio je voziti vanjskom desnom trakom do sljedećeg izaza.
Po "mojim" pravilima snimatelj je trebao dati desni žmigavac i mirno izaći na planirani izlaz, bez straha da će ga vozila iz desne trake ometati, kao što ga je ometao kamionet. Aktuelna pravila desne strane ovdje daju prednost kamionetu. Snimatelj treba sačekati prolazak svih vozila naprijed i kad mu se oslobodi desna traka - vanjska, kad više ne bude vozila u blizini, tek tada da izađe. Ako je velik promet vozila pa stajanjem i čekanjem prolaska desnih vozila pravi kolonu iza sebe, mora nastaviti put i napraviti cijeli krug, i sve tako dok mu se ne oslobodi desni izlaz.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#93523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 20:11Nemoj tako razgovarati sa mnom.Dead Man Walking wrote: ↑21/06/2025 20:09Nemoj zayebavat? A juce kad ti se to crtalo tebe je to smaralo i nazivao si nas glupima jer je tebi bilo lako na osnovu onog snimka sve zakljuciti i zatvoriti slucaj.DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 19:39 Evidentno je nakon uvida u duzi snimak da je kraci snimak objavljen da se ne vidi brzina prilaska.
Ja sam vama svima ko djeci nacrtao da se bavim samo matematikom na osnovu dostupnog snimka.
Uopste nema poente ni smisla pokusati nesto pojasniti.
Previse ti sebi dajes za pravo nakon svih gluposti koje si od sinoc napisao. Glumis forenzicara na osnovu tik tok videao od 2 sekunde snimanog gorenje peglom..DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 10:35 .
Niko da ponudi svoju matematiku, navodno nece da trose vrijeme, jer su glupi i za 2+2 im treba 10 minuta, boli glava od naprezanja.
Jos se fale ljudi vlastitom ogranicenoscu...
Ja bih na vasem mjestu od stida u zemlju propao...
Fakat glup nije svjestan da je glup...
I jos uvijek te nije sramota i ne povlacis se vec nastavljas vrijedjati..
DaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 23:55
Ja sam izracunao brzinu (5 gore dole) kojom se motor na klipu krece.
Tom brzinom je isao. Tacka.
Je li to toliko tesko skontati?
- DaysleepeR
#93524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesam li pozvao jos nekog da pruzi svoju matematiku?izvrsni direktor wrote: ↑21/06/2025 21:15DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 20:11Nemoj tako razgovarati sa mnom.Dead Man Walking wrote: ↑21/06/2025 20:09
Nemoj zayebavat? A juce kad ti se to crtalo tebe je to smaralo i nazivao si nas glupima jer je tebi bilo lako na osnovu onog snimka sve zakljuciti i zatvoriti slucaj.
Uopste nema poente ni smisla pokusati nesto pojasniti.Previse ti sebi dajes za pravo nakon svih gluposti koje si od sinoc napisao. Glumis forenzicara na osnovu tik tok videao od 2 sekunde snimanog gorenje peglom..DaysleepeR wrote: ↑21/06/2025 10:35 .
Niko da ponudi svoju matematiku, navodno nece da trose vrijeme, jer su glupi i za 2+2 im treba 10 minuta, boli glava od naprezanja.
Jos se fale ljudi vlastitom ogranicenoscu...
Ja bih na vasem mjestu od stida u zemlju propao...
Fakat glup nije svjestan da je glup...
I jos uvijek te nije sramota i ne povlacis se vec nastavljas vrijedjati..
DaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 23:55
Ja sam izracunao brzinu (5 gore dole) kojom se motor na klipu krece.
Tom brzinom je isao. Tacka.
Je li to toliko tesko skontati?
Je li kolega izracunao?
Jesam li mu ista ruzno rekao?
- darius_maximus
#93525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kombi bi bio kriv 100%, jer je ušao u kružni i oduzeo prednost vozilu koje je već u kružnom.
Ja ti u ovakvim situacijama zadam žmigavac i po gasu iz unutrašnje za vanjsku, a ovaj ako se zaleti može samo stići da se frontalno sudarimo, pa bujrum. Previše oklijevaš i onda ti se uvaljuju ovi šoferi. Slobodno po gasu, pa neka udari frontalno na ulasku u kružni.